Jump to content

Hikayesi En Derin Olan Animeler


Nones

Önerilen İletiler

 FMA anime dünyasının Shawshank Redemption'ıdır. Arka planda işlenen derin hikaye zaman zaman ön taraftaki kişilerin zor ve karmaşık hikayelerinin arasına sızar. Çözülmeyi bekleyen soru işaretlerini düşünürken aynı zamanda her kişi için ayrı bir geçmiş ve geleceği hesap ederiz. Bu bakımdan S.R ve FMA birbirine çok benzer bence.

 FMA bir animenin sahip olması gereken her şeye sahip ama tüm iyi özelliklerinin arasından öne çıkan şey hikayesi. İnanç bağlılık ve insan ilişkilerini sıkmadan ve izleyicinin/okuyucunun gözüne sokmadan içine işler. Hikayesi öyle iz bırakır ki bir süre farklı senaryolar farklı tanışmalar ve farklı sonuçları düşündürür. Dram, komedi, aksiyon ve gizem unsurlarını bir araya kusursuzca getiren nadir animelerden.

 FMA anime/manga kültürüyle alakalı ve alakasız her kişinin bakması ve görmesi gereken bir yapım.

 

(Bu inceleme ve eleştiri yazım Weekly Shounen Jump adlı dergide yayımlanacaktır)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Bu tür şeyleri anketlerle belirleyemezsin, daha bilimsel bir metodla profesyonel insanlar belirler ancak. Anket yaparsan genel kitleye yaparsın yani ankete ki amaç belirli bir kitlenin o konu hak

Japon Anime Severlerin Oylarıyla Hikayesi En Derin Olan Animeler Belirlendi!   Animelerin sadece çocuklar için olmadığını biliyoruz. Bu anket izlerken bizi düşündüren, derin, karmaşık animel

Durarara ve Code geass de listede olabilirmiş bence bide Boku dake ga inai machi'de tamam konu derinliği var ama listedeki diğer 4 seriden az olduğunu düşünüyorum 1.olmasında son zamanlarda çıkması et

Şimdi, hadiORDAN yazdı:

tonlarca balık tuketip ayrıca animelerin  piri olmus bir ulkenin yaptıgı anketin yanlış oldugunu dusunup, kendince bencillige ulama olmus sahısların bu listeyi begenmemiş olmasını gayet iyi anlıyorum:)

Balık zeka yapsaydı ayılarda mantık olurdu...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ne kadar söylersen söyle, anlatabildiklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır. Ayrıca derinlik subjektif bir kavram da olabilir. 1 metre derinlikteki su birikintisi  bir karınca için çok derinken bir zürafa için gayet sığdır. Dünyanın en derin animesi izleyenin kapasitesine göre değişir. Derin tanımlaması çok saçma olmuş. Şayet kast edilen şey animenin göründüğü gibi olmaması, altyapısında psikolojik, felsefik veya sosyolojik açıdan farklı öğeler barındırması ise Seinen türündeki animelerin çoğu az çok bu tanıma uyar. Her neyse, değil derinlik açısından ben bu 5 animenin ortak herhangi bir unsurunu göremedim. FMA benim için sonsuza kadar en iyi anime olarak kalacak orası ayrı :) Ama Kiseijuu, Ergo proxy  ve özellikle de Psycho pass FMA ile birlikte listeye daha çok yakışırdı.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

On 31.08.2016 at 19:05, smg yazdı:

Fate yerini hakediyor.

Onun haricinde liste oldukça saçma mesela evangelion listenin kalanının tamamından 10 kat daha derin bir seri.

Listenin geri kalanından?

Fate dediğin seri liseli bir ergenin aklına gelen sonra oyunlar anime derken anca adam olabilmiş bir seri. O yüzden stay night sabri iken zero ronaldo gibi kalıyor, dengesiz yani. Çünkü zero hikayenin en az önem teşkil eden yerini temsil ettiği için yazar daha sağlam bir hikaye yazma fırsatı yakalıyor yani istediği gibi eklemeler yapıyor. Zaten zeroyu zero yapan iskender ve karanlık yapısı. Stay night ise sıradan anime yapısında hiç bir derin karakteri olmayan bir seri.

Derinlik denilen şeyi açıkladım yinede yazayım yeniden;

Bir serinin hikayesi derin deniliyorsa, hikaye saçaklanıyor dalanıyor ve dahada kök salıyor demektir.  Bu nedemek? Not= Temiz bir kafayla okunursa ne demek istediğim anlaşılır diye düşünüyorum, itiraz etmek için okumamanı temelli ederim.

Malesef okularımızda bu tür edebi kavramları işleyen yok,işleyecek vasıfta öğretmende yetiştirmiyoruz. Bir hikayeye derin diyorsan bir çok koldan, bir çok bakış açısından anlatacak demektir(saçaklanmak ve dalanmak) Yani fma gibi bir çok karakterin bakış açısı ve hayatı olacak ve her bakış açısının kendince mantığı ve desteklenir tarafı olacak. 

Ve o bir çok dal bir yerde buluşacak ve hikayeyi iyi bir giriş gelişme sonuçla(sonuç çok önemli) hikaye oturacak yani kök salacak yani iyi işlenecek. Ve sonuç olarak doyacaksın o hikaye bitince.

Daha spesifik açıklanabilinir çünkü bu dediklerim bile derinin anlamını tam olarak açıklamıyor derinde anlamı kadar derin bir kelime.

Bu arada fate zero(diğer fate zerileri umrumda değil, her ne kadar izlesemde ortalamanın altında bir hikayeye sahipler) en sevdiğim 10 anime arasına rahat girecek potansiyeli bir seri. Keşke diğer fate serileri olmasada fate zero bir 10 bölüm daha yapıp kendine has bir seri olsa. Aynı tokyo drift filmi gibi diğer hızlı ve öfkelilerden bağımsız olsa yani.

Yani orada fate serisi diyorsa bir puanlama yapıcaksak 10 üzerinden. Fate stay night=4 Fate zero=9 sonuç=6.5  fma=9 veya 10. Steins gate=9(ama derin bir hikaye değil iyi işlenen yani sadece kök salan) Diğer seriler yeni popüleri serileri pek değinmiyorum.

Ki diğerlerini değerlendirmeye alırsa syat nightın ortalmayı düşürmesi yüzünden fate aralarında en düşük puana sahip olan çıkacak.

 

Yani sırf zero iyi biri seri diye hikayenin asıl önemli yerini tutan stay nightı hiçe saymamak lazım.

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.