Jump to content

Hikayesi En Derin Olan Animeler


Nones

Önerilen İletiler

fma yı izlemedim onun hakkında bişey diyemicem ama derinlik olarak bnce re zero yuda bu listeye koymalıydılar 1 incilik konusunda re zero, steins gate ve fate serisi (animesi yüzeysel olarak anlatıyo ama visual novelini falan bildiğimden çok daha derin bi anime olduğunu biliyorum o yüzden ekledim)kapışırdı diye düşünüyorum madoka magica ise 4.üncü derim beni en çok düşündüren animelerden biriydi. boku dake ga inai machi güzel animeydi ama bu listede yer alması hatta 1inci olması tuhafıma gitti ben olsam onu ilk 10 uma sokmazdım daha gerilere atardım

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Bu tür şeyleri anketlerle belirleyemezsin, daha bilimsel bir metodla profesyonel insanlar belirler ancak. Anket yaparsan genel kitleye yaparsın yani ankete ki amaç belirli bir kitlenin o konu hak

Japon Anime Severlerin Oylarıyla Hikayesi En Derin Olan Animeler Belirlendi!   Animelerin sadece çocuklar için olmadığını biliyoruz. Bu anket izlerken bizi düşündüren, derin, karmaşık animel

Durarara ve Code geass de listede olabilirmiş bence bide Boku dake ga inai machi'de tamam konu derinliği var ama listedeki diğer 4 seriden az olduğunu düşünüyorum 1.olmasında son zamanlarda çıkması et

Bence listede Danganronpa da olmalıydı. Çünkü animede işlenen konu inanılmaz derindi! İnsana insanlığın iyiye mi gittiğini yoksa iyice battığını mı sorgulatıyor :) Özellikle 3. animedeki Zetsubou-hen kesinlikle olmalıydı, bence admin arkadaş onu unutmuş :D 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

On 03.09.2016 at 13:08, Morgion yazdı:

Listenin geri kalanından?

Fate dediğin seri liseli bir ergenin aklına gelen sonra oyunlar anime derken anca adam olabilmiş bir seri. O yüzden stay night sabri iken zero ronaldo gibi kalıyor, dengesiz yani. Çünkü zero hikayenin en az önem teşkil eden yerini temsil ettiği için yazar daha sağlam bir hikaye yazma fırsatı yakalıyor yani istediği gibi eklemeler yapıyor. Zaten zeroyu zero yapan iskender ve karanlık yapısı. Stay night ise sıradan anime yapısında hiç bir derin karakteri olmayan bir seri.

Derinlik denilen şeyi açıkladım yinede yazayım yeniden;

Bir serinin hikayesi derin deniliyorsa, hikaye saçaklanıyor dalanıyor ve dahada kök salıyor demektir.  Bu nedemek? Not= Temiz bir kafayla okunursa ne demek istediğim anlaşılır diye düşünüyorum, itiraz etmek için okumamanı temelli ederim.

Malesef okularımızda bu tür edebi kavramları işleyen yok,işleyecek vasıfta öğretmende yetiştirmiyoruz. Bir hikayeye derin diyorsan bir çok koldan, bir çok bakış açısından anlatacak demektir(saçaklanmak ve dalanmak) Yani fma gibi bir çok karakterin bakış açısı ve hayatı olacak ve her bakış açısının kendince mantığı ve desteklenir tarafı olacak. 

Ve o bir çok dal bir yerde buluşacak ve hikayeyi iyi bir giriş gelişme sonuçla(sonuç çok önemli) hikaye oturacak yani kök salacak yani iyi işlenecek. Ve sonuç olarak doyacaksın o hikaye bitince.

Daha spesifik açıklanabilinir çünkü bu dediklerim bile derinin anlamını tam olarak açıklamıyor derinde anlamı kadar derin bir kelime.

Bu arada fate zero(diğer fate zerileri umrumda değil, her ne kadar izlesemde ortalamanın altında bir hikayeye sahipler) en sevdiğim 10 anime arasına rahat girecek potansiyeli bir seri. Keşke diğer fate serileri olmasada fate zero bir 10 bölüm daha yapıp kendine has bir seri olsa. Aynı tokyo drift filmi gibi diğer hızlı ve öfkelilerden bağımsız olsa yani.

Yani orada fate serisi diyorsa bir puanlama yapıcaksak 10 üzerinden. Fate stay night=4 Fate zero=9 sonuç=6.5  fma=9 veya 10. Steins gate=9(ama derin bir hikaye değil iyi işlenen yani sadece kök salan) Diğer seriler yeni popüleri serileri pek değinmiyorum.

Ki diğerlerini değerlendirmeye alırsa syat nightın ortalmayı düşürmesi yüzünden fate aralarında en düşük puana sahip olan çıkacak.

 

Yani sırf zero iyi biri seri diye hikayenin asıl önemli yerini tutan stay nightı hiçe saymamak lazım.

 

 

 

UBW ve Fate 2006 yı kastetmiyorum..UBW ve 2006 bence de basit eğlencelik seriler.Ama Fate i Fate yapan onlar değil ki.

Zero ve Gelecek olan Heavens Feel fate i bu kadar iyi yapıyor.

Eğer visual novelı  okuduysan biliyorsundur HF diğer 2 route'tan oldukça farklı ve 2 sinden de daha üstün.Zaten şöyle bir şey var ki UBW ve Fate Route'ları shounen iken HF seinen bir route.Eğer vn deki karanlık atmosfer yakalanırsa HF hem karakter hem de hikaye olarak en doyurucu route.

Senin benzetmenle gidersek ilk 2 route sabri ve zero da ronaldo ise Heavens Feel zlatan'dır.

Hepsinin ortalaması olarak düşünürsek Fate 2006 ve UBW ortalamayı baya düşürüyor.Ama sadece Zero ve gelecek HF olarak düşünürsek burda yerini hakediyor.

Ayrıca olarak fate dediğin gibi liseli bir ergenin yazdığı bir seri değil.Lisede aklına geliyor böyle bir fikir ama seriyi 30'larında çıkarıyor.Oyunları değil tek bir önemli serisi var fate stay night diye ve o tek seri zaten başlı başına çok iyi.Kendi içinde başlayıp bitiyor.Tabi tutunca birsürü spin off vesaire ekstralar çıkıyor ama ben onları saymıyorum çok önemli sayılmazlar.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

@smg 

Kardeşim fatein yerini hak etmesi değil olay. İlk sayfadan son sayfaya kadar cümlelerin;

Fate yerini hak ediyor, onun dışında liste saçma.

Listenin geri kalanından iyi

 

Yani olay o listede fma gibi fateden kat kat(zerodanda üstündür) üstün bir seri varken sürekli fate övmen. Yoksa çokda umrumda fate yerini hak ediyor demen, orda çok alakasız serilerde var çünkü gider onlara laf yapardım ama özelikle fate ve sana cevap yazmamın sebebi cümlelerin.

Film kitap anime vs yazarlarını değerlendirirken nefret ettiğim bir kafa yapısı vardır bu sadece sen değilsin bütün insanlar bu hataya düşüyor. Nedir bu hatta?

Yazar gençliğinde başarılı bir işe el atıysa övgü alır. Ama kötü bir işe el atıysa almaz. Ne alakası var? diyorsan şöyle açıklayayım, nolan 2000lü yılarda inceptionun senaryosunu yazmışken yılar sonra film haline getiriliyor ama inception kadar övülen olay nolanın o yaşlarda o kadar iyi bir senaryo yazması zaten o yaşlarda yazmasaydı aynı konun bir benzerini yazmış deyip nolanı küçük görecekti millet.(paprica gibi)

Özelikle yazdım liseli ergeni. Çünkü adamın aklına fikir o zaman geliyor sonradan çekilmesi düzenlenmesi pek umrumda değil yani. Çünkü serinin altında yatan fikir aslında stay nightdı. Yani serinin fikri çok kötü bir altyapıya sahip, sonradan çok iyi bir hale gelmesi pek umrumda değil.

 

Örnek vericeksem khr serisi komedi serisi olarak çıksada çok tutmuş ama mangakanın aklında fikir kalmamıştı oda, totosundan senaryo uydurdu ve zamanın en çok sevilen serilerinden olup bitti. Seri komediden savaş macera oldu.

Ama serinin altyapısında olan eksiklik khrdeki gibi fate de yansıyor malesef. Yani fate ağzıyla kuş tutsa her zaman 9 dur asla fma gibi 10 olamaz. Yani orda burda çok sağlam seri oğlum izlemelisin kesinlikle desemde sorarım adama fma izledin mi sen ilk önce diye. Bazı animeler vardır izlenme gerekliliği o kadar yüksektir ki diğer animeler bakış açını o kadar değiştirme potansiyelini sahiptir ki, elinde kini bırakıp derhal onu izlemelisin. İşte o derin seridir sonradan derin izlenimi verilmiş seri değildir. 

 

Bide son örnek olarak oyunlardan örnek vereyim. Metal gear solid öyle iyi ve sağlam ilerledi ki oyun kısmı çok kötü olmasına rağmen insanlar deli gibi oynadı ve çok güzel bir hikaye haline geldi. Çoğu kişi mgsyi her zaman üste tutar bu yüzden.

 

Birde benim mgsden bile çok sevdiğim wow evreni var. Ama wowun hikayesini evrenin mgsden üste koymam neden? Çünkü wow  sonradan kitaplar ve metinlerle uydurulan bir hikayeye sahip ve buda sırıtıyor bazı yerlerde. Karakterlerin güç dengesini tam olarak oluşturamıyorsun, kim ne zaman ölecek nasıl dayak yiyecek veya atacak kestiremiyorsun. Ama çok geniş ve aşırı derin bir evrene ve hikayeye sahip ama yapay.

Bu meseleyi anlatmak cidden çok zor, o yüzden 1den çok örnek vererek anlaşılmasını sağlamak istedim. Film evreninden de örnek verebilirim ama o mesele çok karışık star warsun film evreniyle oyun evreni çok farklı misal açıklaması zor. Ama anlıyacağınız gibi star wars sonradan derinlik eklenen ama yüzükler efendisi hep derin olan sonucuna varacaktım.(Star warsı daha çok severim oyunlarını az oynamadık) Yani derin bir hikayeyi yazıp onu işlemek ile sade bir hikayeyi alıp derinlik ekleyip işlemek aynı değil.

Not;  Heavens Feel  okumadım, novel seven biri değilim. Dediğim gibi ağzıyla kuş tutsa yine umrumda olmaz. Batman oyunları gibi düşün oynadıysan veya biliyosan ne demek istediğimi anlarsın baya örnek verdim uzatmayayım birde oradan  :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fate sevenler çok seviyor sevmeyenler hiç sevmiyor. Fate'in abartıldığı konusuna kesinlikle katılıyorum, ama her şeyden çok katıldığım bir nokta şu ki FMA kesinlikle her açıdan Fate'den daha üstün bir seri. Derinlik şudur budur demeyeceğim ama izledikten sonra üzerinde düşünme ihtiyacı duymadığınız seri derin değildir. Bir de anime seven tüm arkadaşlara önerim kesinlikle ama kesinlikle FMA brotherhood izlemeden anime izlemeye devam etmesinler. Ve kesinlikle izlediklerine değecek. Fate için aynı şeyi söyleyemem malesef. Sürekli aynı şeyi tekrarlıyor gibi görüneceğim ama FMA 1 Psycho pass 2 herkes mutlaka izlemeli.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Morgion yazdı:

@smg 

Kardeşim fatein yerini hak etmesi değil olay. İlk sayfadan son sayfaya kadar cümlelerin;

Fate yerini hak ediyor, onun dışında liste saçma.

Listenin geri kalanından iyi

 

Yani olay o listede fma gibi fateden kat kat(zerodanda üstündür) üstün bir seri varken sürekli fate övmen. Yoksa çokda umrumda fate yerini hak ediyor demen, orda çok alakasız serilerde var çünkü gider onlara laf yapardım ama özelikle fate ve sana cevap yazmamın sebebi cümlelerin.

Film kitap anime vs yazarlarını değerlendirirken nefret ettiğim bir kafa yapısı vardır bu sadece sen değilsin bütün insanlar bu hataya düşüyor. Nedir bu hatta?

Yazar gençliğinde başarılı bir işe el atıysa övgü alır. Ama kötü bir işe el atıysa almaz. Ne alakası var? diyorsan şöyle açıklayayım, nolan 2000lü yılarda inceptionun senaryosunu yazmışken yılar sonra film haline getiriliyor ama inception kadar övülen olay nolanın o yaşlarda o kadar iyi bir senaryo yazması zaten o yaşlarda yazmasaydı aynı konun bir benzerini yazmış deyip nolanı küçük görecekti millet.(paprika gibi)

Özelikle yazdım liseli ergeni. Çünkü adamın aklına fikir o zaman geliyor sonradan çekilmesi düzenlenmesi pek umrumda değil yani. Çünkü serinin altında yatan fikir aslında stay nightdı. Yani serinin fikri çok kötü bir altyapıya sahip, sonradan çok iyi bir hale gelmesi pek umrumda değil.

 

Örnek vericeksem khr serisi komedi serisi olarak çıksada çok tutmuş ama mangakanın aklında fikir kalmamıştı oda, totosundan senaryo uydurdu ve zamanın en çok sevilen serilerinden olup bitti. Seri komediden savaş macera oldu.

Ama serinin altyapısında olan eksiklik khrdeki gibi fate de yansıyor malesef. Yani fate ağzıyla kuş tutsa her zaman 9 dur asla fma gibi 10 olamaz. Yani orda burda çok sağlam seri oğlum izlemelisin kesinlikle desemde sorarım adama fma izledin mi sen ilk önce diye. Bazı animeler vardır izlenme gerekliliği o kadar yüksektir ki diğer animeler bakış açını o kadar değiştirme potansiyelini sahiptir ki, elinde kini bırakıp derhal onu izlemelisin. İşte o derin seridir sonradan derin izlenimi verilmiş seri değildir. 

 

Bide son örnek olarak oyunlardan örnek vereyim. Metal gear solid öyle iyi ve sağlam ilerledi ki oyun kısmı çok kötü olmasına rağmen insanlar deli gibi oynadı ve çok güzel bir hikaye haline geldi. Çoğu kişi mgsyi her zaman üste tutar bu yüzden.

 

Birde benim mgsden bile çok sevdiğim wow evreni var. Ama wowun hikayesini evrenin mgsden üste koymam neden? Çünkü wow  sonradan kitaplar ve metinlerle uydurulan bir hikayeye sahip ve buda sırıtıyor bazı yerlerde. Karakterlerin güç dengesini tam olarak oluşturamıyorsun, kim ne zaman ölecek nasıl dayak yiyecek veya atacak kestiremiyorsun. Ama çok geniş ve aşırı derin bir evrene ve hikayeye sahip ama yapay.

Bu meseleyi anlatmak cidden çok zor, o yüzden 1den çok örnek vererek anlaşılmasını sağlamak istedim. Film evreninden de örnek verebilirim ama o mesele çok karışık star warsun film evreniyle oyun evreni çok farklı misal açıklaması zor. Ama anlıyacağınız gibi star wars sonradan derinlik eklenen ama yüzükler efendisi hep derin olan sonucuna varacaktım.(Star warsı daha çok severim oyunlarını az oynamadık) Yani derin bir hikayeyi yazıp onu işlemek ile sade bir hikayeyi alıp derinlik ekleyip işlemek aynı değil.

Not;  Heavens Feel  okumadım, novel seven biri değilim. Dediğim gibi ağzıyla kuş tutsa yine umrumda olmaz. Batman oyunları gibi düşün oynadıysan veya biliyosan ne demek istediğimi anlarsın baya örnek verdim uzatmayayım birde oradan  :D

Kendisi derin ve derinlemesine işlenilmişin farkını biliyorum.

Star wars ve yüzüklerin efendisi 2'sinede iyi kötü bilirim.Dediğin gibi mesela orjinal star wars pek derinliğe sahip değil.Ama pek bir derinliği olmayan star wars için yapılan kotor 1-2 insanlık tarihinin en iyi derin ve sağlam rpg'lerinden  biri.Elindeki temeli alıp harika bir şekilde işlemiş derinlik katmış oyunlar.Tabi star wars'ın kendisi için bu yorumu pek yapamayız. 

Yüzüklerin efendisi ise derin bir seri.Temeli iyi.

Listedeki animelere gelirsek o kadar harika sayılmazlar.Fikrimi belirtmem gerekirse:

Boku dake'yi sallamaya bile gerek yok son dönemin popüler animesi.

Madoka urobutcher sağolsun yeterince seride yeterince worldbuilding(dünya kurma diye çevirmek biraz saçma duruyor) yok.Karakterler geliyor ve hemencecik ölüyor.7

Steins Gate genel olarak klasik bir zaman yolculuğu hikayesi.Kötü demiyorum dalında oldukça başarılı ama şuana kadar buna benzer oldukça fazla hikaye gördüm.8 belki 9

Fma broterhood için konuşuyorum Fma bir kardeşlik hikayesi.Başka şeyler de mevcut ama en önemlisi 2 kardeşin ilişkisi.Ama fma özellikle finale gelirken kardeşler yerine yan karakterlerin hikayelerini gözüme sokup durdu.İşin kardeşlik (animenin adı bile kardeşlik) kısmını bana hissettiremedi.Bu açıdan fma'nın mangadan sapan ilk animesi bir derece daha iyi kardeşliği sana hissetiriyor.Bu yüzden 9-10 luk değil 8'lik bir seri benim için.Kardeşlik konseptini fma dan daha iyi işleyen bir seri olarak mesela uchuu kyoudai örnek verebilirim.

Fate de kendi içinde kusurlara sahip.Özellikle ilk 2 route oldukça sorunlu.Ama bu route'ların olayı bu her biri farklı bir yaklaşım getiriyor temeline.Ve temeli çok harika değil ama dediğin kadar kötü de sayılmaz düzgün bir işlenişle sorun kalmıyor.Ayrı ayrı puanlamam gerekirse zero 9,5 fate 5 UBW 7,5 HF 10

Son olarak  en kısa visual novel 20 saatten aşağı olmaz.Animeleştirilirken bu yüzden baya vn'nin bir kısım kesilir.Bu durumda animeler vn ye göre sığ kalır.Mesela örnek vermem gerekirse sadece animeyi izleyen herkese tohsaka rin basit bir tsundere gibi gözüküyor.Ama değil basit bir tsundere değil.Bunun gibi oldukça fazla örnek var. Anime olarak fate o kadar derin gelmeyebilir.Ama vn olarak ele alırsak fate bence hala kalanlardan daha iyi.

Biraz uzattım ama anlatmak istediğimi iyi kötü anlattım.Neyse tahminen tartışmaya devam etmiycem biraz uzadı bu iş.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

On 31.08.2016 at 12:09, Nones yazdı:

Japon Anime Severlerin Oylarıyla Hikayesi En Derin Olan Animeler Belirlendi!

 

Animelerin sadece çocuklar için olmadığını biliyoruz. Bu anket izlerken bizi düşündüren, derin, karmaşık animeleri karşımıza çıkarıyor.

Genç Japon anime severlere göre, hangi animeler daha derinlere iniyor dersiniz? Öğrenmek için My Navi Student’in animeleri seven üniversite öğrencileriyle yaptığı ankete bakalım. İşte sonuçlar!

5. Fullmetal Alchemist

Düşündüren Animeler

 

4. Fate Serisi

en iyi hikayesi olan animeler

 

3. Steins;Gate

en iyi hikayesi olan animeler

 

2. Mahou Shoujo Madoka★Magica

Hikayesi En Derin Olan Animeler

 

1. Boku Dake ga Inai Machi (ERASED)

Hikayesi En Derin Olan Animeler

Japon anime severlerin belirlediği ilk 5 hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

 

Kaynak: http://www.animefantastica.com/

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.