Jump to content

(Anket) En Sevdiğiniz Anime Türleri?


青い FAIA

Anime Türüm Bu Olmalı  

54 oy

  1. 1. Anime izlerken hangi türe öncelik tanırsınız?



Önerilen İletiler

türlere göre beğeni analizi yapmak çok doğru değil bence. ama iyi bir anime gerçekçi olmalı. burdaki gerçekçilikten kastım şu: mesela karakterler bir ağlayıp bir gülmeyecek, gözlerden tufan gibi yaş gelmeyecek, biri azıcık utandı diye burnundan kan pompalamayacak...yani konusu itibariyle var olan doğa üstü olaylar bahsettiğim gerçekçiliği etkilemiyor. örneğin helsing, elfen lied, berserker gibi animeler bu tabire göre gerçekçi. tam aksi için one piece i örnek gösterebilirim. one piece severlere de saygı duyarım tabi.

 

diğer bir önemli nokta ise ecchi ve harem türü. bu türlerde karakterlerin doğası çok çarpıtılıyor. söz konusu gerçeklik yine baltalanıyor. dxd gibi güzel senaryolara sahip animeler bu yüzden mahvoluyor. ya da belki ben fazla utangacımdır. :D 

 

tabi bir de mechalar var. mecha animelerde kullanılan robotlar fazla insansı oluyor. kontrol sistemleri çoğu zaman kollar ve düğmeler olmasına rağmen, robotlar mükemmel organizmalar gibi hareket ediyor. bir giysiye eş zamanlı olarak tepki veren bir robot düşünün.çok daha gerçekçi olmaz mıydı?(böyle bir mecha varsa bilmiyorum) Ayrıca robotların kafası tamamen gereksiz. kokpit güvenlik için göğüs kafesinde olmalı ve robot baş gibi narin bir parçadan arındırılmalı. işte bunlar mecha türünü çok zayıflatıyor.

 

son olarak kanlı animeleri daha keyifli izlediğimi söyleyebilirim. kan işin ciddiyetini arttırıyor. mangakalar, ecchi ve mecha türleri için bahsettiğim kusurları ve gereksiz abartıları kanlı animelere uyarlamaktan kaçınıyorlar.(istisnalar olabilir).

 

son olarak popüler animeler hakkında kısa bir değerlendirme yapmak istiyorum. bence bleach, fma, naruto, death note gibi meşhur animeler bahsettiğim gerçekçiliğe, dengeye az ya da çok sahipler. one piece ise istisna sadece 5-6 bölüm izledim. ısınamadım bir türlü. :wacko:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 230
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Otakuların En Sevdiği Anime Türleri ile Anime Önerileri   Japanya’da Kozue Suzuki ve Woman Insight dergisinin bir editörü tarafından yapılan ankette 125 otakuya (44’ü erkek, 81’i kadın) “En se

en sevdiklerim romantik okul ve komedi üçlüsüdür :ahaaah-onion-head-emoticon: . diğer türleri de severim ama bunlar favorimdir :embarrassed4-onion-head-emotico

tabikide romantizm,komedi ve okul >-<

  • 1 ay sonra...

En sevdiğim anime türü Komedi/Ecchi'ler. İzlerken çok eğleniyorum, hele içinde hafifte bir Slice of Life/Romantizm varsa tadından yenmeyecek anime türüdür o benim için :D

 

Bunlar dışında Bilim Kurgu, Fantastik, Dram türünü seviyorum. Bazen bir shoujou anime'yi izlerkende oldukça güzel vakit geçirdiğim oluyor tabi bu çok nadir. Çünkü illaki bir cıvık romantizm oluyor bir noktada shoujoularda.

 

Shounen animeleri genel olarak sevmiyorum. Hepsi birbirinin aynı gibi geliyor. Arkadaşlık-Gaza Gelme-Flash Back-Göz Yaşı kombinasyonu bana inanılmaz bayat geliyor. Tabi hakkını yemeyim bazı seriler cidden başarılı. Genel olarak bu tarzı sevmiyorum sadece.

 

En sevdiğim animeler gelirsemde:

  • Sakurasou no Pet na Kanojo
  • Toradora
  • No Game No Life
  • Great Teacher Onizuka
  • Ergo Proxy

Herhalde bunlar en başı çeken ilk 5'im şuan.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

TÜRLER:Fantastik/Aksiyon/Ecchi/Hentai/Harem/Shounen/Romantik

 

İLK 5'im

1-)Sword Art Online

2-)Fairy Tail

3-)Darker Than Black

4-)Katekyo Hitman Reborn

5-)Guilty Crown

*Sıralama önemsiz.

*Zetsuen no Tempest de aralarında ama dediğim gibi diğerleri ile eşit derecede :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.