Jump to content

Danganronpa/Zero Türkçe LN Çeviri


UnderminE

Önerilen İletiler

uzqsGS1.jpg

Danganronpa/Zero Türkçe Light Novel Çevirisi

Çeviri : suke

Website:  Garden of Despair

>Danganronpa Oyun İncelemesi<

Danganronpa/Zero adlı Light Novel hikaye olarak ilk oyun öncesinde geçiyor. Fakat 2. oyunu oynamadan bu romanı okumak ileride spoilera sebep olabilir. Yine de göz alıp daha çok Danganronpa isteyen arkadaşlar için güzel bir LN çevirisi.

Çevirmenin çıkan animeler hakkındaki açıklaması:

Spoiler
Alıntı

Danganronpa serisinin şu ana kadar üç oyunu/visual noveli çıktı, ikisi ana oyun olmak üzere biri yan oyun. İlk oyunun zaten animesi vardı, şu vatandaştan bahsediyorum, izlemeyen kalmamıştır sanıyorum.
2. oyun direkt olarak ilk oyunun sonrasını anlatan devam oyunu. Yan oyun dediğim ise Ultra Despair Girls biraz farklı ve animelerle şu an için alakası yok, başroldeki iki isim tanıdık yalnız, neyse girmiyorum o konuya.

1. oyunun hikayesinin genelini konu alan bir tv serisi adaptasyonu var demiştim. İlk oyunun popülaritesi üzerine devam oyunu ve tonla light novel çıktı. Light novel mevzuu da uzun iş, ona da girmeyeceğim şimdi, ama what if senaryolarından tutun, hikayenin en en en öncesini anlatan Danganronpa/Zero light noveli bile var ki benim de okuma listemde. Mangası falanı füsürü de var, da orijinali oyun/vn.

2. oyunun maalesef bir tv serisi yok. Bu yüzden oyunu oynamayanlar şu sezon çıkan iki DR animesine başladıkları gibi çeşit çeşit spoiler yemiş olacaklar. Bence 2. oyunu bir şekilde bulup oynayın/okuyun, sonra animeyi maratonlarsınız, yoksa keyif alamazsınız animeden, izlemiş olmak için izlemiş olursunuz. dft011.gif

Peki şu an çıkan iki farklı DR tv serisi var bunlar neler? Biri Mirai-hen, yani Future arc. Bu 2. oyunun hemen sonrasında başlayan olayları anlatıyor. Bilindik bazı karakterler ve sanırım sadece bu anime için tasarlanmış karakterler var. Light novellarda bahsediliyorsa bilemem ama sanmıyorum bahsedildiğini.

Diğer seri ise Zetsubou-hen, yani Despair arc. Burada da 2. oyundaki karakterlerin geçmişleri anlatılıyor, okula gelmeden öncesinde başlayıp hayatlarının nasıl değiştiği falan işleniyor. Ama oyun ve hikayesi bol twistli olduğu için ne desem spoiler olur.

Ayrıca Future arc'ın ilk bölümü sonrası karakterlerden bir kaçının Despair arcta da yer aldığını görüyoruz, geçmiş zamanda geçmesine rağmen, yani iki seriyi de tandem şekilde izlemek gerekiyor sanırım. İzlediğim ilk bölümlerden bunu çıkardım. Önce bir bölüm Future, sonra bir bölüm Despair, sonra tekrar Future, sonrasını bilmiyorum, izlemedim çünkü. Ama ilk olarak Despair'i izlerseniz, Future'da ilk bölümde olan şeyleri spoiler olarak yemiş olursunuz.

Yani ikinci oyunu oynamadan Future arcı izlemek mantıklı olmaz, konusunu falan okuyup kendinize spoiler ederseniz bilemem de ne gerek var yani. Aynı şekilde ikinci oyunu oynamadan Despair arcı izlemek de mantıklı değil, o karakterlerin hepsinin giriş gelişme sonuç tipi hikayeleri var, oyunda görüyoruz, merak ediyoruz falan, animedeki direkt çok farklı bir durum.

Danganronpa İzleme Sırası

Alıntı

 

   Oyunların her birinin anime adaptasyonu olmadığından, oyunları oynamış olmak şiddetle tavsiye edilir, yoksa bir çok spoilerla karşılaşabilirsiniz.

  1. Danganronpa: The Animation (13 bölüm) Bunu izlemek yerine Trigger Happy Havoc'u oynamak daha isabetli olacaktır.
  2. Yukarıda yazdığım üzere 3. nolu şıkka geçmeden önce sırasıyla şu üç oyun oynanmalı. Danganronpa: Trigger Happy Havoc, Danganronpa 2: Goodbye Despair, Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls
  3. Burada farklı bir durum var iki anime de ardarda yayınlandığından olaylar bağlantılı, o yüzden şu sıra izlenmeli:
    Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Mirai-hen (1. bölüm)
    Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Zetsubou-hen (1. bölüm)
    Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Mirai-hen (2. bölüm)
    Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Zetsubou-hen (2.bölüm)
    Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Mirai-hen (3. bölüm)
    Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Zetsubou-hen (3. bölüm)
    Ve böyle bir bölüm Mirai-hen, bir bölüm Zetsubou-hen sıra sıra izlenerek toplamda iki animenin de 12şer bölümü tamamlanmalı.

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Reklamlar burada bitiyor, kendi yorumuma geleyim. Ben animeleri hiç izlemedim spoiler yememek için. Sadece ilk oyunu oynadım, ikinci oyunu da 1 ay içinde oynamayı düşünüyorum. Böyle güzel çevrilmiş bir romanı okumamak için kendimi zor tutuyorum, bari spoiler dert etmeyenler okusun dedim :D

Okuyun okutturun efendim ^^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3 saat önce, YarimNovel yazdı:

Benim seri ile hiç bilgim yok (Ne VN ne anime). Okumaya başlasam konu anlaşılır mı, Yoksa illa oynamak lazım mı? 

Bence hiç girişme, yani en azından animeyi izleyip Danganronpa'nın mantığını falan az çok bilmen lazım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.