Jump to content

Legend of the Galactic Heroes (Ginga Eiyuu Densetsu)


Önerilen İletiler

672286c7cf6ba50e_0.jpg

 

Turkanime.tv Linki =  http://www.turkanime.tv/anime/legend-of-the-galactic-heroes

 

KÜNYE:
Diğer Adları:Galaksi Kahramanları, Ginga Eiyu Densetsu ,LoGH, LotGH.
Kategori: OVA
Bölüm Sayısı: 110 
Yayım Tarihi: 1988-1997
Firma/Stüdyo: Kitty Films, Artland, Tokuma Shoten, Madhouse Studios 
Yönetmen: Noburo Ishiguro 
Dizayn: Matsuri Okuda, Naoyuki Kato
Orjinal Eser: Yoshiki Tanaka

 

NOT:
Birkaç tane OVA ve 3 tane de filmi mevcut olduğundan,izleme konusunda şu sıralamayı takip edebilirsiniz;

* Legend of Galactic Heroes: My Conquest is the Sea of Stars (Film, February 1988)
* Legend of the Galactic Heroes 1st season (December 1988 - 1990, 26 bölüm)
* Legend of the Galactic Heroes 2nd season (1991–1992, 28 bölüm)
* Legend of Galactic Heroes: Golden Wings (Film, December 1992)
* Legend of Galactic Heroes: Overture to a New War (Film, December 1993)
* Legend of the Galactic Heroes 3rd season (1994–1995, 32 bölüm)
* Legend of the Galactic Heroes 4th season (1996–1997, 24 bölüm)
* Legend of the Galactic Heroes Side stories 1st season (OVA, 1998–1999, 24 bölüm)
* Legend of the Galactic Heroes Side stories 2nd season (OVA, 1999–2000, 28 bölüm)

KONU:
United Space Government hükümetinin etrafında dönenleri izleriz roman uyarlaması olan ve izledikçe de iştahımızı ikiye katlayan bu güzel yapımda. Ellerindeki her şeyin yetmediğini anlayan insanların yeni keşiflere kalkıştığı bir dönemdir yaşanılan zaman. Uğraşılar sonucunda da kurulan bu hükümetin getirisi olan zaman değiştirilir ve yaşanılan yeni yerler yani gezegenler türer.Galaksi İmparatorluğu yanında karşı tarafın da baş gösterdiği savaşlar kendini yavaş yavaş gün yüzüne çıkartmaya başlar ve bu savaşların ortasında parlayan iki isim vardır; Reinhard Von Lohengarmm ve Yang Wenli....

Reinheard, Galaksi İmparatorluğu'nda yer alırken Wenli de Özgür Gezegenler Federasyonu tarafında adını yazdırmıştır. Adlarını,ele aldıkları her taktikle biraz daha belirginleştiren bu komutanların mücadalesi tam tamına 120 yıl sürecektir ve bu süreçte ele alınan her öğede, daha doğrusu savaşın ardında yer alan politik kimlikler, halkın hangi noktada kaldığı, her başarılı erkeğin ardından gelen bir kadının varlığını, bu savaşların sadece tek isimle yürümeyeceğini hatırlatır bize, hatırlatmaktan ziyade Reinheard ve Wenli yanında diğer önemli isimleri de gözler önüne serecek bir yapım olup çıkar LoGH...

Savaşlardan örülü bir dünyadan ziyade savaşın içimizde yarattığı dünyadır bize gösterilen. Öyle bir dünya sunar ki bu dünyanın içindeki ya da başındaki, hatta en sonundaki kişilerin bile yaşamını öğretir, bu nedenle LoGH bilimkurgudan daha fazlası demektir.


KİŞİSEL YORUM: @ Squaw
Seriye başlarken çizim faktörünü gözardı edip serinin keyfine varmanız öncelikli tavsiyem olacaktır. Hoş, benim için en güzel detaylarından birisi çizimleriydi. Çizimleri, hiç solumadığım kadar nostalji havası depoluyordu bünyeme. Daha 2. bölümde rengini ortaya koyma başarısına sahip bir yapımdı LoGH, bu rengin sönükleşmesi aksine her adımda daha da ahenkleriyle kendini ortaya çıkarıyordu. Birçok karakterin iç dünyasını ele alan,bunu yaparken de yanında başka dünyaları da pencerenin diğer tarafındaki kişilerin verebileceği bakış açısıyla sunuyordu ve özünde sakladığı her yaşanmışlığı, herbir özelliğini gözardı etmeden ortaya koyan bir yapımdı.

Ortaya serilenin yanında, bir müzik konserine bile davet edebiliyor izleyenini; uzayın sahne görevinde olduğu,askerlerin de bir orkestra elemanı olarak yerlerinde hazır beklediği ve orkestra şefleri gibi koca bir yüreğe sahip komutanları Reinheard ve Wenli'den komutlar beklediği bir şölene sahipti. Hiçbir çirkefliğin, hiçbir nefretin olmadığı aksine asil ama aynı zamanda cesur yürekleri olan iki azılı düşman ve onların yanında,aynı ışığa sahip olmak isteyen birçok insanın hikayesine yer veriyor kendi ekseninde. ''Birçok'' derken açılımında hiçbir karakterin boşa harcanmadığını, aksine bir tanecik bile ana karakter odaklı konunun olmadığını söylemem gerek. Her karakterinden bir hayat, her hayattan güzel bir yaşanmışlık, her yaşanmışlıktan muhteşem bir seyir şöleni. Her şölenden unutulmayacak bir ziyafet sunuyor, her doyumdan gelen yeni bir açlık hissi,her hevesten kalan tortu da yeni bir bitişin bıraktığı keyif ve bu keyfin sonunda gelen unutulmamazlık, bu unutulmamazlığın verdiği daha doğrusu bıraktığı tat....

Eskiliği sizi yanıltmasın, Sci-Fi (Bilimkurgu) oluşu sizi şüpheye düşürmesin, hatta Opera etiketine sahipliği sizi geriye itmesin, askeri şöleni içermesi sizi düşüncelere hapsetmesin çünkü bunlara sahipken geride hiçbir duygusallığı noksan kalmıyor. Hesaplamadığınız dramlar yaşatıyor, beklemediğiniz gidişler yüreğinize batarken tahmin edemeyeceğiniz gelişler içinizi ferahlatıyor. ''Nefret''in kelime anlamından fazlasını tadacağınız politik gerçeklerle yüzleşiyorsunuz. Bir seride ne arıyorsanız fazlasıyla veriyor, düşündüğünüzde etiketlere asla yakıştıramadığınız diğer yaftalar hiç hesaplamadığınız bir anda karşınıza çıkıveriyor. Seçim yapmak zorunda kalacağınız anda iki dünyaya ait ne kadar karakter, ne kadar çok yaşanmışlık varsa hepsi sizi ikilem dünyasında sıkışıtırıp öylece bırakıyor çünkü bu iki dünyaya ait olup da bünyelerinde depoladıkları asaletle varlıklarını bir kabul ettirişleri var ki ister istemez onların yanında, bu yolculukta yer almak için can atıyorsunuz.

Bilimkurgu, politika bir yapımda aradığım tek şey diyerek bu yapıma gözü kapalı dalmayın sakın! Öyle bir düşünceyle başlarsanız, size yaşatacağı diğer (dram, yumuşacık bir romantizm, kırasıya olmayan tersine daha soft şekle girmiş savaş sahneleri,karakterlerin unutulmayacak derecedeki dostlukları, sevilesi ölümler, yüreğinizi şenlendirecek gelişler...) tatları yakalayamadan ekran karşısından ayrılmış olursunuz ve bu da Kahramanlarımız'a yapılacak olan en büyük haksızlık olacaktır.

 

KARAKTERLER:
****Daha fazla karakter olması nedeniyle ve hepsinin de en az başroldekiler kadar önemli konumda olduklarından dolayı,diğer karakter tanıtımlarımı yavaş yavaş ekleyeceğim.

Yang Wenli:

2rgjd3m.jpg
Özgür Gezegenler Federasyonu Filosu'nda görevli komutandır.Wenli için ''Miracle Yang,Magician Yang'' ve ''The Hero of El Facil'' lakapları da kullanılmaktadır.

En az Reinheard kadar işine sadık,en az onun kadar dürüst,en az onun kadar saygıdeğer birisidir.Halk tarafında yer almayı seven Wenli de sahip olduğu zekasını en iyi taktiklerini sergilemekte kullanmaktan çekinmeyen cesur bir askerdir.Aynı zamanda düşmanının üstünlüğünü ve zekasını da kabullenmesi bilecek bir olgunluğa sahip,onurlu bir savaşçıdır.

Reinhard von Lohengramm:
46860.jpg
Galaksi İmparatorluğu'nun komutanıdır.Reinheard için ''Golden Lion'' ve ''Blonde Brat'' lakapları da kullanılıyor.

Görevini her şeyin üstünde tutan işine ölesiye bağlı bir komutandır,gösterdiği bu sadakat sonucu geliştirdiği taktiklerin getirisi olan başarısı sayesinde ilerleme konusunda en başarılı olanlardan birisidir.Kişiliği de en az gösterdiği bu yönü kadar yüksek bir seviyeye sahiptir,karşısındakine karşı saygılı olmayı bilen,yeri geldiğinde de düşmanının bile cesareti ve zekasınının üstünlüğünü kabul etmesini bilen onurlu bir savaşçıdır.

Siegfried Kircheis:
20zsn4w.jpg
Reinheard'ın filosundaki komutanlardan birisidir ve Reinheard'ın çocukluğundan beri yanından bir an olsun ayrılmadığı en sadık arkadaşıdır, hatta arkadaştan öte en iyi dostudur.

Dostluğu her şeyden üstün tutan bir karaktere sahip olan Kircheis,yaşanan her şeyi doğru gözlerle görmeyi başarabilen birisidir.

Dusty Attenborough:
43802.jpg
Wenli'nin bulunduğu filodaki önemli görevdeki komutanlardan birisi de Dusty'dir.

Neşeli kişiliği ve sevecen tarzıyla her zaman filodaki en sempatik kişi olmayı başarmıştır,bu sempatikliği sayesinde de çevresindeki herkesle iyi anlaşmayı başarabilmiştir.

Frederica Greenhill:
150599.jpg
Askeriyeye katılan Frederica da Wenli'nin bulunduğu filodaki görevli bayanlardan birisidir.İşini her zaman sevmiş bir dişi olmanın yanında iş dışında da aynı düzeni sürdürebilen,belli bir olgunluğa ulaşmış bir kişidir.Frederica da birçok şeyi objektif açıdan değerlendirebilen oldukça başarılı bir askerdir.

Kendisi serideki en sevdiğim bayan kahramandır.


Hildegard von Mariendorf:
150597.jpg
Hildegard,Galaksi İmparatorluğu'nda önemli görevlerden birisine sahiptir.Kendisine,kısaca ''Hilda'' da deniliyor.

Yeri geldiğinde Reinheard için gerçekçi konuşabilen yeri geldiğinde de onu teselli edebilen nadir kişilerden birisi de Hilda'dır.Kişiliğindeki dürüstlüğü ve çalışkanlığı sayesinde görevinde ya da bulunduğu ortamda kendini farkettirm konusunda hiç zorlanmayan birisidir.

Kendisi,Frederica'dan sonra en sevdiğim ikinci bayan karakterdir.

Julian Minci:
2805kq0.jpg
Wenli'ye ev konusunda yardımcı olan kişidir.Bir bakıma Wenli'nin kurtarıcısı diyebiliriz çünkü her bakımdan özellikle de ev işleri açısından Wenli'nin arkasını toplayan kişi diyebiliriz dft010.gif

İlerleyen zamanda Julian'ın,Wenli için daha fazlasına sahip olduğunu söylemeden geçemeyeceğim çünkü Wenli'yi gittiği yolda en iyi anlayanlardan birisidir.

Oskar von Reuenthal:
b64wnt.jpg
Reinheard'ın filosundaki komutanlardan birisidir.Kendisine ''Bewitching Eyes'' da deniliyor.

Oskar'ın Mittermeyer ile olan dostluğu serideki en çok kıskandığım temalardan birisiydi. Oskar'ın kişiliğine ya da ayrıntısına pek girmek istemiyorum,sadece bulunduğu konumu en iyi kullanan kişilerden birisi olduğunu belirtmek isterim,belki de bu özelliğiyle benim
serideki en çok sevdiğim isimdir.

Wolfgang Mittermeyer:
j7s02f.jpg
Reinheard'ın filosunda bulunan diğer önemli isimlerden birisi de Gale Wolf'dur.Çağrıldığı diğer isim de Gale Wolf olup,seride kendisine yakıştırılan isimlerden en çok beğendiğim diyebilirim.Tabii Oskar sonrası dft010.gif

Oskar ile olan dostluğunun getirisi olarak akıl açısından da görev açısından da hiç ayrı yollarda gitmeyen birisidir,neredeyse birlikte adım attıklarını söyleyebiliriz.Sadece Wolf,Oskar'a göre biraz daha yufka yürekli diyebiliriz. 

 

Konu Alıntıdır = http://www.animemangatr.com/forum/anime-tanitimlari-ve-incelemeleri/3947-legend-galactic-heroes/

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Karakterleri, konusu, çizimleri, müzikleri, seslendirmeleri, her bir detayıyla, kelimenin tam anlamıyla ''elit'' bir yapımdır kendileri. Tanıtım konusu konusu açılması çok iyi olmuş bu seri daha çok kişiye ulaşmalı. Bilhassa zevk sahibi olup henüz keşfetmemiş kişilere :)

 

Edit: Seri hakkında yapılan çok beğendiğim bir yorumu alıntılamak istiyorum. anime.gen.tr'den Edenknight adlı kullanıcıdan alıntıdır

Spoiler

9 ya da 10 yaşlarında iken seyrettiğim bir animeden iki sahne hep aklımdaydı,yıllarca arayıp bulamamıştım bu seriyi,tam umudumu yitirmeye başlamışken elime LOGH geçti ve serinin 5-6. bölümlerinde bahsi geçen sahnelri yeniden izlediğimde yaşadığım sürprizi anlatamam.Evet,sanırım bu seriyle olan bağım diğerlerinden daha eskiye dayanıyor ve şimdi tamamını izlemiş birisi olarak bu bağın çok daha güçlendiğini söyleyebilirim,peki nedir bu bağı yaratan unsurlar?Bunları aşağıdaki kutularda açıklamak yerine genel bir yazı yazmak istiyorum,çünkü LOGH sadec artılar eksiler üzerinden değerlendirilebilecek bir eser değil benim için.

Başlangıçta serinin 110 bölüm olması korkutucu gibi gözükse de izlendikçe açılan,açıldıkça içine çeken bir yapısı var LOGH'un.İki ana karakter üzerinden anlatılan öykü farklı yönetim şekillerine sahip iki fraksiyonun savaşını anlatıyor kısaca,ama bu kadarcık bir özet asla tüm hikayenin ihtişamını ve derinliğini anlatmaya yetmeyecektir.LOGH'daki temel savaş unsuru ideolojiler aslında,bir yanda şatafatlı,soğuk,gururlu,aristokrat ve krallıkla yönetilen Galactic Empire diğer yanda daha samimi gözüken,iç hesaplaşmalarla dolu,hafif düzensiz ve demokratic Free Planets Allience,ikisinin de derdi temelde evrenin tamamına hükmetmek olsa da yöntemleri ve savundukları idealler tamamen farklı.Biz bir yandan Empire kanadında Reinhard von Lohengramm'ı izlerken,diğer yandan da Allience'ın gönülsüz kahramanı Yang Ven-li'nin maceralarına ortak oluyoruz.Bu noktada Reinhrd neredeyse tanrısal bir auraya sahip ve tam bir trateji dehası,Yang ise tam tersine gayet sıradan ve basit bi yaşam sürüyor ve savaş taktiklerinde gerçek bir uzman,seri ikisinin de tüm bir karakter gelişim ağını muhteşem bir şekilde oya gibi işliyor.Tabii ki bu gelişimler bir yan karakter ordusu ile sağlanıyor,yaklaşık 150 adet karakterin olduğu seri kimi anlarda buyüzden karmaşıklaşsa da 2. sezondan sonra bu yoğunluk azalıyor ve elde kalan karakterler iyice derinleşmeye ve gerçek gibi gözükmeye başlıyor.Zaten LOGH'un bir numaralı özelliği içerdiği karakter çeşitliliği ve hikayesi,gerçek hayatta varolabilecek tüm karakter çeşitleri burada yerini buluyor,dahiler,aptallar,sadakatliler,hainler,
kalpazanlar,deliler ve daha birçoğu bu şaşırtıcı mozaikte bulunuyor.Kusursuza yakın olay örgüsü,savaş,yaşam,insanlık,politika,aşk,
bağlılık,fedakarlık ve daha bir çok konu hakkında söylenebilecek neredeyse her şeyi söylüyor.110 bölüm olmasına rağmen ana konudan sapmayan olay akışı(sadece bazı bölümler bir yan hikayeyi işliyor,ama daha sonra na öykü omurgasına oturuyor)da serinin ne derece dolu olduğunun bir göstergesi adeta.

Demokrasi ve Otokrasi(tek kişiye bağlı yönetim)nin tüm iyi ve kötü yanları sergilenip seçim izleyiciye bırakılıyor,iyiler ve kötüler diye bir ayrım sözkonusu olmadığı gibi,objektif bakış da hiçbir noktada kaybedilmiyor.Özellikle Reinhard ve Yang'ın yaşadığı iç çelişkilerin aktarıldığı bölümler karakterleri o kadar gerçekçi kılıyor ki hayran olmamak elde değil,ikisinin de aldıkları sorumluluklar karşısındaki mücadeleleri görülmeye değer ve anime tarihinde kendine yer edecek türden.

Animenin drama bölümleri kadar savaş bölümleri de oldukça başarılı,bunlar da uzay ve piyade savaşları olarak ikiye ayrılmış durumda.Uzay savaşları binlerce gemilik filoların taktiksel hamleler ile birbirlerine üstün gelmeye çalışmalarına dayanıyor ve seyri oldukça keyifli,her an taraflardan birisi zekice bir hamle yapıp üstünlüğü sağlayabiliyor,ayrıca savaşlarda uzayın taktiksel imkanları da sonuna kadar kullanılmış,yer çekimi,uzaydaki hava koridorları,astreoidler de buna dahil.Ayrıca uzayın üç boyutlu yapısına uygun olarak orjinal taktikler de başarıyla oluşturulmuş.Buu savaşların tek hayal kırıklığı yaratan yanı,animasyonların çok tekrar etmesi ve görsel olarak çok zengin olmamaları,elbette bu eksiler eserin yaşıyla ilgili ve zamanına göre oldukça iyiler her şeye rağmen.Yer savaşları ise ilginç bir şekilde çoğunlukla baltalar ve tabancalarla yapılıyor ve oldukça kanlılar haliyle,bu mücadelelerdeki animasyonla se oldukça iyi kotarılmış.Zaten genel olarak serinin çizimleri olukça gerçekçi ve her bir karakterin kendine has detayları sayesinde ayırd edilebilmeleri sağlanmış,insan çizimlerindeki gerçekçilik ve devamlılık,orta halli background çizimlerini kurtaracak ve ilgiyi dağıtmayacak kadar da ayarlı ve iyi düşünülmüş,uzay gemisi ve diğer her tür tasarımın da ince ince düşünülerek yapıldığı da tartışmasız bir gerçek.

Müzikler serinini epik ruhuna uygun olarak eski klasik bestelerden seçilmiş ve konuldukları sahnelere çok iyi oturuyorlar,ama sayıca az olduklarını söylemeliyim,dialoglara maximum dikkatin verilmesi için müziği olabildiğince ekonomik kullanmaları doğal,elbette serinin uzunluğunun da bund payı büyük.Seslendirmeler ise gerçek bir başarı ve alkışı hak ediyor,hemen her karakter için ayrı bir isim çalışmış ve her karakterin sesi çok iyi seçilmiş,özellikjle Yang ve Obernstein'ın seslendirmeleri çok iyi.

Tüm savaş eksenli öyküsüne rağmen LOGH'un vermek istediği mesaj çok daha evrensel ve yalın bir barış mesajı aslında,üstelik bunu da gözünüze sokmadan öyküdeki ufak nüanslarla sağlamayı başarıyor.Zaten serinin bu kadar etkileyici olmasının başlıca sebebi de ufak detaylara ve karakterler arasındaki ilişkilere verdiği büyük önemde yatıyor,zekanın ve fikirlerin resmen çağladığı bir anime LOGH üstelik savaşın nedenlerini asla birilerini korumaya,aşka ve dostlara bağalmıyor,intikam duygularına da hiç prim veriyor.Bu tip romantik fikirlerle dolu ve savaş kavramını yüceltmeye yeltenen pek çok sanat eseri LOGH'un gücü karşısında resmen eriyor.Askerlerin de insan olduğunun ltını kalın çizgilerle çizen yapıt,bu anlamda hümanist ve realist bir bakış açısına sahip diyebiliriz.

Bunların dışında çürümüş politikacılara,devletine ihanet edenlere,sahtekarlara,halkın gücünü küçümseyenlere de bolca taş atıyor ve attığı taşlar gerçekten baş yaracak cinsten.LOGH insan olmanın özünde bulunan savaş dürtüsünü derinlemesine inceliyor ve kimi anlarında o kadar korkunç gerçeklerle yüzleştiriyor ki insanı,ekrana bakamıyorsunuz bile.Bu kadar ciddi ve ağır mevzuları işlemesine rağmen hiçbir noktasında sıkıcı ya da bayağı olmayan yapıtın bazı karakterler üzerinden yürüttüğü hafif komedi dozajı da hep yerli yerinde kullanılmış ve gerçekten gülümsetiyor.İnsanlık tarihinin bir sorgusu olarak da görülebilecek yapım,hümanist davransa da insanın hep kendi yaptıkları sonucunda bir yerlere geldiğini,bir şeyler kazanıp kaybettiğini gösteriyor.Bu anlamda tek tanrı inancına sahip Earth Section'ın çoğunlukla fanatik olması da oldukça manidar kaçıyor,yine din konusunda Empire'ın adı konulmasa bile İskandinav tanrılar kültüne gönderme olan gemi ve gezegen isimleri onların Pagan olduğunu gösteriyor,Allience ise din mevzusunu çoktan aşmış gibi görünüyor.Bu cesur tercihlerinden dolayı da övgüye layık olan yapım savaşın sebeplerini,bağımsızlık ve boyunduruk altına alma arzusu olarak ikiye bölüyor ve bu da söz konusu fraksiyonların idealleriyle örtüşen bir yaklaşım,örneğin Amerika'nın günümüzde yaptığı özgürleştirme adı altındaki savaşların tamamen despotluğun işaretleri olduğu da vurgulanıyor.

Daha söylenebilecek çok şey olsa da bu kadarla sınırlamalıyım yazımı,isterim ki bu seriyi herkes seyretsin bazı sonuçlara ulaşsın ve yaşadığımız toplumu daha iyi anlasın.Çünkü bu serinin vaati gerçekten de bu,sii daha farklı,daha gözü açık ve daha çok sorgulayan biri haline getirmek,belki de özgürleştirmek.Tarih tekerrürden ibarettir deyişini tam anlamıyla savunan yapım,askeri ve politik açıdan yolladığı eleştiri oklarını da hedeflerinin tam kalbine saplıyor ve bize unutulmaz karakterle birlikte yazılmış en iyi öykülerden birisini sunuyor,klasik romanlardan aldığınız tadın aynısını daha da iyi bir sunumla alıyorsunuz,sağında solunda çok ufak eksiklikleri olsa da şimdiye dek izlediğim mükemmele en yakın anime olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim,kimilerine uzun dialoglar sıkıcı gelecektir ve kimileri de seriden nefret edecektir(iktidardakiler???)ama bilgiye,politikaya,tarihe,sanata ve yaşama dair büyük bir öykü arayanlar,bundan daha iyisini bulamayabilirler,gerçek bir başyapıt.

Link: http://www.anime.gen.tr/animeyorumlar.php?id=298

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şu an duygulandığımı belirtmeliyim. Bir arkadaşımız sonunda bu anime hakkında bir konu açmış ,şu ana kadar açılmaması zaten şaşırtıcı ve bir çok insanın çok yüksek, çok muhteşem sandığı animelerden kat ve kat halde daha önem arz eden bu animeyi izlemeden yorum da bulunmaları üzücü .

Aksiyon isteyene bence yeterli ve gerekli olacak şekilde aksiyonu koymuş , mesajlar denildiği gibi çok güzel bir şekil verilmiş.  Dizi de neredeyse her duygu ögesini bulabilirsiniz ve bu duygu ögeleri de çok iyi bir şekilde işlenmiş. Ve şunu da belirteyim Yang Wenli'ye karşı olan saygım çok yüksek her ne kadar bir çizgi karakter olsa dahi , ayrıca dizideki komedi ögelerini demokratik tarafta daha ağır basıyor bundan dolayı bu yönünü daha çok seviyorum demokratik tarafın . Reinhard tarafında samimiyet olsa da aralarında mesafe varmış gibi hissettiriyor anime de , ancak demokrasi de bunu hiç hissetmedim neredeyse.

Ve animeyi sevenlere bir haber vereyim 2017 de yeni versiyonu çıkacak düzenlenmiş halde galiba.

 

ecd.png

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Esora yazdı:

İsmini daha önce duymuştum.Bu yaz vaktim olursa izlerim.Güzel bir şeye benziyor. :panda-64:

 

5 saat önce, Handa yazdı:

kesinlikle izlemeyi düşündüğüm bir Anime efsanesi...Daha ne diye bilirim ki,adı üstünde Efsane!

Vaktim olursa veya izlemeyi düşünüyorum deyip geçilecek bir seri değil bu. Şuan da her şeyi bırakıp bu seriye başlamanızı salık veriyorum...:panda-71:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Animelere bakış açınızı kökten değiştirebilecek bir eserdir. Bunu izledikten sonra (sonrasına da gerek yok başlayıp bir kaç bölüm izlemeniz bile yetebilir) eski favorileriniz bir daha eskisi gibi olmayabilir. Başka bir animeye göz attığınızda (animesine göre değişir) sıkıcı, yüzeysel bulup çaresizce (biraz da isteyerek) kaldığınız yerden bölümlere hücum edebilirsiniz. Televizyonda veya gazetede haberlere göz attığınızda kendinizi olaylara daha hakim hissedersiniz. Bir siyasetçinin, gazetecinin... ne söylediği ile birlikte, ne söylemek istediğini, içinden az buçuk nelerin geçtiğini, kısaca perde arkasını da hafiften görmeye başlayabilirsiniz. Her şey bir yana, etkilenme eşiğinizi inanılmaz yükseltir. Bir kere Yang Wenli'yi, Reinhard'ı, Reuenthal'i, Oberstein'ı, Rubinsky'i izlediniz mi, o repliklerin, o arka planların, o sahnelerin tadını aldınız mı kolay kolay tatmin olamayan birine dönüşüverirsiniz. Bir kaç yaş büyüdüğünüzü hissedersiniz. Bir kere sırf Job Trunicht'i izlemek bile insana çok şey katıyor (bu adamı gördükten sonra bir kere haberlere göz atan demek istediğimi anlar). Eğer yüklü bir izlenecekler listeniz varsa, bunu bitirdikten sonra epey seyrelebilir, çünkü tahammül edebileceğiniz animeler epey azalacak. Böyle bir durum olursa, bir süre animelere bulaşmayıp serinin etkisinin hafiflemesi faydalı olabilir, ya da üzerine çok kıytırık çerezlik bir şeyler izleyip şoklama yaparak adaptasyon sürecini hızlandırabilirsiniz. Ya da o zaman geldiğinde siz daha iyi bilirsiniz. Tercih sizin :)

Siyasetle (veya siyaset bilimi ile) uzaktan yakından alakalı, gündemi takip eden, bir şeyleri sorgulayan, araştıran birinin alacağı zevk çok daha farklı olacaktır :) 

Başlamadan önce derin bir nefes alın, kendinizi hazırlayın. Çünkü o an, kritik bir eşiktesiniz. Bir sonraki adımınızla, çok farklı bir dünyaya ayak basmış olacaksınız. 

Şimdiden iyi seyirler, iyi yolculuklar :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Old school tarzında harika bir seri. Savaşlar yayınlandığı tarihe göre pek ilgi çekici bir şekilde olmamasına rağmen savaştan çok taktikler öne çıkıyor. Her iki tarafta birbirinden değerli komutanlar var. Ve her savaşta acaba hangi taraf ne gibi bir taktik izleyerek savaşı kazanacak dedirtiyor.

Karakterlerin zenginliği sayesinde kendinizi adeta bir ziyafetin içindeymiş gibi hissettiriyor. Ve üzülmeyin her karaktere zaman ayırmasını biliyor bu seri. Kendinize ve düşüncelerinize göre sevebileceğiniz bir sürü karakter var. Müzikleri ve açılış şarkıları harika. Sadece serideki güncel zamana değil geçmişe dönerek yapılan politik yanlışları anlatan ender serilerden. Mutlaka fırsatınız olursa değil elinizdeki seri bitince başlayın. Kaybettirecek bir şeyi yok aksine kazandıracağı bir çok şeyi olan seri. İnsanların hırsları ve entrikaları gibi insanlığın yozlaşmasına neden olan her şeyi iki tarafın kahramanları sayesinde göreceğiniz ender serilerden.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...
8 saat önce, SiyahDranza yazdı:

@Barış D. Baryshx Hocam bu seriye başlamayı kafaya koydum ama tüm bölümler bittikten sonra bir ortada kalma durumu falan var mı ? animesi kendi içinde kurguyu tamamlıyor mu diyeyim. Novelleri falan da devam ediyormuş MAL'dan baktığım kadarıyla 

Ortada kalma durumu olmuyor, güzel bağlanıyor sonu ;)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.