Jump to content

Yeni Yılda, Yeni Türk Anime


torotoro

Önerilen İletiler

  • Forum Admin

Yeni Yılda, Yeni Türk Anime

Türk Anime yeni yılla birlikte 7 yaşına girdi. Uzun zamandır planladığımız üzerinde büyük emekler sarf edilen yeni sitemizi yöneticimiz @schneizeL'in uzun çalışmaları sonucunda neredeyse sizlere sunmaya hazır hale getirildi.

Yeni Türk Anime'de sizlere sade ve anlaşılır ayrıca daha işlevsel bir site sunmaya çalıştık. 

BİLGİLENDİRME: Yeni sitemiz ekibimiz tarafınca test edilmektedir. Çok yakın bir zamanda genel kullanıma açılması planlanmaktadır. Test sırasında tespit edilen hatalar giderilip sizler için daha rahat ve kolay bir kullanım sunmaya çalışacağız. Aşağıda tanıtılan özellikler ve bazı kısımlar site yayınlandığında değişiklik gösterebilir.

DUYURU:  Güncellenen siteyi kullanırken sorun yaşayan kişiler. Tarayıcı geçmişini ve çerezlerini silip tekrar siteyi girsinler.

 

GÜNCELLEME: Hesabım / Ayarlarım konumuna gidip "Video izleme ekranı?" kısmını Eski Sürüm'e çevirip bölümlerdeki video izleme bölümünü eski sitede olduğu gibi kullanabilirsiniz.

WgNgB2.png 3vmvr2.pngR1W1m6.png

 

 

6rzzJ9.png• Sitenin sağ üst tarafında ki Üye Girişin'den siteye giriş yapabilir, eğer hala üye değilseniz Kayıt Ol'dan çok kısa bir sürede sitemize hemen üye olabilirsiniz.  

• Eski site temamız da siteiçi arama yapabilmek için üye girişi yapılması gerekiyordu ancak yeni tema da sizler için artık üye girişi yapmanıza gerek olmadan arama yapabileceksiniz.

• Anime Takvimi sayesinde hangi animenin ne zaman yayınlanacağı bilgisine kolaylıkla ulaşabileceksiniz. (Tarihler MAL'dan otomatik olarak alınmaktadır. Japonya'da yayınlanma tarihi baz alınmıştır. İngilizce alt yazısının paylaşılması, Türkçeye çevrilmesi, encode ve upload işlemlerinden geçirilmesi bu süreye dahil değildir.)

 

_____________________________

 

Arama kısmından bir animeyi aradığınızda arama sonuçlarının yanında "Gelişmiş Arama" bölümü gözükecek. Yukarıdaki Animeler'e tıklarsanız da Gelişmiş Arama'ya ulaşabilirsiniz. Bu kısımdan birden fazla tür seçebilir, bulmak istediğiniz yılların araladığında anime arayabilirsiniz.

Spoiler

qIg6BLJ.png

 

_____________________________

• Bu temada yeni eklenen bölümleri "Yeni Eklenen Bölümler" ve "Yeni Eklenen Bölümler 2017" olarak ikiye ayrılmış şekilde göreceksiniz.

• Yeni Eklenen Animeler" ve "Popüler Animeler" kısımlarında ise Sezon ve Sezon Yılına göre filtreleme yapabileceksiniz.

5LOObL.png

 

 

 

_____________________________

 • Tam Liste'de artık arama yapabileceksiniz. Anime türlerinin de artık çeşitliliği ve tutarlılığı  daha fazla oldu. 

Spoiler

NlQPMg.png

_____________________________


77G02P.png

Seri bilgileri daha ayrıntılı yapıldı. Serinin başlığı Japonca (Rōmaji) adıyla yazılırken, İngilizce başta olmak üzere diğer adları da seri bilgilerine eklendi.

• Talep edilen şeylerden biri olan "Yaş Sınırı" da gerekli detaylarla birlikte seri bilgilerine eklendi. Yapımcı, stüdyo, bölüm süresi, oylama kısımları da yeni eklendi. Yapımcı ve stüdyoda kısmındaki isimlere tıkladığınız o şirketin yaptığı tüm animelere ulaşabileceksiniz. Fansub'dan çeviren grubun internet sitesinden animeyi indirip grubun sitesinde de yorum yapabilir, Alt Yazı kısmından eğer varsa Türkçe alt yazıyı indirebileceğiniz sitelere yönlendireceğiz. Animenin puanlamasında IMDB'nin kullandığı algoritmayı kullanmaya başladık bu sayede puanlama artık daha doğru sonuçlar gösterecek. (İzlediğiniz animelerdeki oylamaya katılmayı unutmayın.:cute-milk-bottle-emoticon:)

 

 

Yönetim Kadrosunda kimlerin olduğunu görebilir, üzerine tıkladığınız başka hangi animeler de görev aldıklarını öğrenebilirsiniz.

Spoiler

g213o3.png  8Py4Pa.png

_____________________________

Bağlantılı Animeleri daha anlaşılır bir şekilde düzenledik. Bu sayede artık izlemeniz gereken bir sonraki serinin hangisi olduğu hakkında bilgi edinebileceksiniz. Benzer Animeler de daha düzenli ve önerileri de daha tutarlı hale getirildi.

Spoiler

77G0v5.png PnbLM9.png

 

_____________________________

Animeden Kareler ve Fragman kısımlarına bakarakta anime hakkında daha net bilgiler elde edebileceksiniz.

Spoiler

        r6bl97.png            bkoNMn.png

  _____________________________

                               Qvd6Zg.png                                                                                                                                                                           

PnbXj7.pngProfiliniz artık daha canlı olacak. Profil ve kapak fotoğrafınızı istediğiniz şekilde değiştirebileceksiniz! Akışlardan takip ettiğiniz kişilerin site içindeki hareketlerini görebileceksiniz. Kaç takipçinizin olduğunu, sizi kimlerin takip ettiğini (Takipçiler) ve sizin kimleri takip ettiğinize (Takip ettiklerim) bakabileceksiniz. Profiline girdiğiniz kişiyi Takip Et!'ten takip edebilir, "Ö.M Gönder"den mesaj gönderebilirsiniz.

 

Spoiler

Er1vdv.png 

_____________________________

njqXZ5.png • Duvarımdan kısmında paylaştığınız gönderileri görebilir, düzenleyebilir ve silebilirsiniz. Yeni  gönderilerde oluşturabilirsiniz. Takipçileriniz veya üyeler sizin duvarınızdaki gönderileri  görebilir, beğenebilir ve yorum yapabilirler. Elbette sizde yapılan yorumlara cevap  verebilirsiniz.

Spoiler

1VA8ON.png

 

_____________________________

• İzlediğiniz bölümlerdeki göz sembolüne (LZqkOa.png) tıklarsanız; bölüm son izlediklerim listesine eklenir.  Tekrar göz sembolüne            (1VA1GY.png) tıklarsanız listeden kaldırabilirsiniz. Böylece en son hangi bölümleri izlediğinizi buradan takip edebileceksiniz.

Spoiler

qjX6EZ.png

_____________________________

41J7A4.png

 • Takip Listem'de hangi serileri izlediğinizi  sürdürdüğünüzü, izlemeyi düşündüğünüzü, izlemeyi  tamamladığınızı ve izlemeyi bıraktığınızı listeye ekleyebilir  ve takip edebilirsiniz. Profilinizi arkadaşlarınızla paylaşıp  listenize bakmasını da sağlayabilirsiniz. Serinin üzerine  tıklarsanız bitirdiğinizde veya seriyi izlemeyi bırakmaya  karar verdiğiniz durumlar için güncelleyeceğinizde  değişiklik yapabilirsiniz. Ayrıca "MAL Import" seçeneğinden  MyAnimeList'ten indireceğiniz listenizi direkt siteye  yükleyip listenizi otomatik olarak sitemize eklenmiş şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Spoiler

MoMNkM.png

_____________________________

jX7Enr.png • İzlemek istediğiniz animenin bölüm sayfasına girdiğinizde  eğer birden fazla çeviri eklenmişse sizi böyle bir sayfa  karşılayacak. İstediğiniz seçeneği seçtikten sonra alternatifler  karşınıza gelecek. Videonun ağ üst tarafında ki kırmızı ışık  butonu ise "ışığı kapat" işlevini yerine getirecek. Sağ  altta "Önceki/Sonraki  Bölüm" yer alırken sol alt tarafından  ise  bölümün sitemize eklenme tarihini görebileceksiniz.

 

 

_____________________________

Kaynaktan bölüme eklenmiş olan alternatiflerden istediğinizi seçebileceksiniz. Ekli olan çevirilerden diğerlerine bakmak istediğinizde Fansub kısmından değiştirebileceksiniz. Ekle'den izlediklerime ekleyebileceksiniz. Paylaş ile bölümü sosyal medya hesaplarınızda paylaşabileceksiniz. Hata Bildir ise eğer videoda bir sorun varsa bunu bize bildirmeniz de size yardımcı olacak. (Lütfen hata bildirirken sorunu iyi şekilde açıklayınız ve yanlış bildirimde bulunmayınız.:admire2-onion-head-emoticon:)

Spoiler

Er17JA.png

_____________________________

2n0MZq.png • Videonun alt tarafında videoyu kimin eklediğini görebileceğiniz bir yer ve bu yerdeki kişinin yüklediği videoların sayısı (:1f60e:), takipçi sayısı ve sitedeki rütbesini görebilirsiniz. Onun altında ise animenin bu bölümünde Türkçeye çevrilirken ve ondan sonra yapılan işlemlerde kimlerin emek verdiğini gösteren yer bulunuyor. (Animeleri indirmek isteyenler varsa çeviren grubun internet sitesinden indirebilir, çeviren kişi ve ona yardımcı olan kişilere küçük bir teşekkür edebilir. :1f60b:) Yorum yapmak içinde Disqus'a üye girişi yapmanız gerekecek. Giriş yaptıktan sonra rahatlıkla yorum yapabileceksiniz. (Yorum konusunda daha seçici olacağız. Yorum yaparken dikkatli olun.:button-milk-bottle-emoticon:)

 

_____________________________

Son olarak kısa ve öz şekilde bahsetmek istediğim 2 yer var:  

• Video Ekle'den (üye girişi yapmanız gerekmektedir) sizlerde siteye eklenmesi için video gönderebileceksiniz. Tabii bazı kurallar olacak. Eğer her şey uygunsa site yetkilileri tarafından incelenip siteye eklenip/eklenmemesi gerektiğine karar verilecek. (Bu konuda çok dikkatli davranacağız sizlerden de aynı şekilde özen göstererek, gönderdiğiniz videoların sizler tarafından yüklenmesi gerektiğini ve göndereceğiniz sırada gereken yerlere bilgileri doğru şekilde doldurmanız gerektiğini unutmayınız. :big-eye-milk-bottle-emoticon:)

r6GBQV.png

 

 

İletişim'den de yöneticimize site hakkındaki sorun/öneri/görüş ve sorularınızı yazabileceksiniz. (Eğer yazacağınız şeyin çok önemli olduğunu düşünmüyorsanız site yetkili ve moderatörlerine özel mesaj atabilirsiniz.:grinning-milk-bottle-emoticon:)
 

 

Jqj8QY.png

 

 

 

        www.turkanime.tv

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 135
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Yeni Yılda, Yeni Türk Anime Türk Anime yeni yılla birlikte 7 yaşına girdi. Uzun zamandır planladığımız üzerinde büyük emekler sarf edilen yeni sitemizi yöneticimiz @schneizeL'in uzun çalışmaları

GÜNCELLEME: Hesabım / Ayarlarım konumuna gidip "Video izleme ekranı?" kısmını Eski Sürüm'e çevirip bölümlerdeki video izleme bölümünü eski sitede olduğu gibi kullanabilirsiniz.  

Gerçekten çok çok çok doğru bir karar olmuş. Site çok daha kullanışlı bir hale gelicek. Animeler hakkında insanlar daha kolay bilgilenecekler. Myanimelist kullananlar için bu konuda sıkıntı yok ama di

Posted Images

Gerçekten çok çok çok doğru bir karar olmuş. Site çok daha kullanışlı bir hale gelicek. Animeler hakkında insanlar daha kolay bilgilenecekler. Myanimelist kullananlar için bu konuda sıkıntı yok ama diğer insanlar anime bulmada, hangisini önce hangisini sonra izlemede biraz zorlanıyorlardı. Tebrikler:1f61c:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin
Şimdi, Uğur Sünbül yazdı:

myanimelist de eklediklerimizi dışarı export edilebiliyor oradan aldıklarımızı siteye otomatik ekleye bilsek süper olurdu

MAL'dan export ettiğiniz listenizi zaten siteye import edebiliyorsunuz. Konuda anlatmıştım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İyi güzel düşünülmüş artık pek işime yaramasa da bir söyliyim dedim mobilden girerken sıralama kısmında sıralamayı yapamıyorduk örnek olarak beğenisine göre sıralaya bastığımda hiçbir şey değişmiyordu o düzelirse/düzeldiyse iyi olmuştur. Şimdi videoda çeviri ekibi seçmeyi de ona benzer yapmışsınız umarım benzeri sıkıntı yaşamayız mobilde. Ukalalık etmek istemem ama fansub seçiniz yerine çeviri takımı/ekibi sözcüğünü kullanabilirsiniz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

faydalı bi çok şey eklenmiş elinize sağlık.

ama hep eksikliğini duyduğum ve eminim çokça kişinin olmasından mutluluk duyacağı çoklu  taglı arama sistemi yaparsanız bir devrim olur ^^

şimdikinde yılına, türüne veya ismine göre arayabiliyoruz ki 1 tane tür seçebiliyoruz. 

ama mesela ben 2-3 türü içeren bir arama yapmak istiyorum misal büyü-dövüş sanatları-korku veya seinen-psikolojik bunların hepsini içeren bi animeyi arama sonuç olarak versin istiyorum. BU ŞEKİL MEVCUTMUŞ :stoned-onion-head-emoticon:

ilaveten animelerin konusunda geçen öğeler de aramaya dahil olabilir yazılan incelemelerdeki tüm kelimeleri bile tag olarak ayarlayabilirsiniz ve bu aramaya yeni boyutlar kazandırır.

yani bi psikopat çıkıp :D hayalet-ejder-silah-online oyun sao hesabı-insan kaçırma-alternatif gerçeklik-deprem vs vsvs. gibi türe dahil olmayan şeyler arasa bile incelemeler sayesinde tam istediği sonucu elde edebilecek ve incelemeler de hak ettiği değeri kazanmış olacak. :D

bunun dışında tebrik ederim :bye2-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.