Jump to content

Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)


Amazarashi

Önerilen İletiler

Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG)

Evet oyunseverler, keşfedilmemiş cevher gibi birşey oldu bu oyun benim için. 

Birçok MMO oynadım, buna en popülerleri de dahil, ancak son dönemde bazı firmaların oyunlardaki progress 'i iyice memuriyete dökmeleri, bazılarının da ziyadesiyle saçmalamasından dolayı bir boşlukta kaldım. Action RPG de sevdiğim için birkaç oyuna dadandım ama serde MMO oyunculuğu var tabi, dayanamadım, başladım MMO aramaya :)

Albion Online'ın kapısından döndüm ve FF14 ile tanıştım. Açıkçası Asya MMO'larına ve Asya oyun firmalarına mesafeliyim. Ancak Square Enix ismi bana güven verdi. Bu inceden önyargı ile oyunda İlk baktığım şey üyelik sistemi oldu ki; aylık ödeme ve Expansion satın alma durumu beni rahatlattı, çünkü F2P MMO ortamındaki laçkalık ve aslında F2P'leri para tuzağı olduğunu çok iyi bilenlerdenim.

PS forumundaki yazımdan alıntılar da yaparakl devam edeyim;

- Oyunun dokusundan, haritalarından, şehirlerinden, karakter tasarımlarından, animasyonlardan inanılmaz keyif alıyorum. Detaylı ve hoş bir karakter oluşturma ekranı var. Henüz endgame'i bulabilmiş değilim ancak 20-30'lu levellerde bile MMO'lar için angarya sayılabilecek karakter geliştirme işi bu kadar keyifli ise... Ayrıca bu kadar hoş grafikler nasıl oluyor da orta sınıf bir bilgisayarda neredeyse full ayarlarda oynanabiliyor, şaşırtıcı bir optimizasyon

- PS'de de olması sizi yanıltmasın, öyle 3-5 skill ile oynanan bir oyun değil. Ayrıca düşünüldüğü gibi de sadece Asya oyuncularından bir community yok. Aksine çok sayıda North America ve Avrupa sunucusu bulunuyor. Türkiye'de pek tanıtımı yapılmamış sadece, özellikle Fransız ve Alman oyuncu çok.

- Oyuncu ortamında daha bir tane troll görmedim (abartmıyorum). Tabi endgame 'e yaklaştıkça çapaklar çıkabilir ama ortam çok nezih, oyuncular kibar ve oyun için chat ortamında gereksiz vıdı vıdı yok. Linkshell denen bir sistem ile oyunculara iletişim kanalları oluşturulabiliyor ve guild/friendlist sınırlaması olmdan iletişim sağlanabiliyor.

- Oyunu satın almanız gerekiyor. Ancak satın aldığınızda 30 gün oyun süresi hediye veriyor. 

- Oyunun Mog Station adı verilen bir Game Shop'u var ama kesinlikle Pay2Win 'e kapı açacak hiçbirşey yok. Kozmetik vesaire barındırıyor.

- Çeşit çeşit bireysel eventlar, Guildleve adı verilen 4 kişilik Mini Dungeon'lar (guild ile alakası yok, isim benzerliği. Zaten oyunda guild olarak geçmiyor topluluklar, free company olarak adlandırılıyor), diğer MMO'lardan bildiğimiz Dungeon, Trial, Raid Deep Dungeon adı verilen harika bir challenge sistemi ve daha nicesi. İşin güzel tarafı bunlara katilmak için chatten grup veya kişi aramanıza gerek yok, tıkır tıkır çalışan bir Group Finder sistemi var, rolünüze göre otomatik olarak gruplar oluşturuyor.

- Oyunda class sistemi var ve bu class'ları birleştirerek job adı verilen üst seviyelere upgrade edebiliyorsunuz. Ve bir karakterde tüm class ve job'ları ilerleterek elde etmeniz mümkün. Değişimi ise çok kolay, o job ve class'ı temsil eden Weapon'u taktığınızda otomatik olarak gerçekleşiyor. ancak uygun gear 'ı bulup giymeniz de mühim.

- Ve bir harika özellik daha. Svaşalara girmekten, group event'lardan sıkıldınız mı? Gathering veya Crafting mesleklerine geçebiliyorsunuz. "Bu bir sürü MMO'da var zaten" dediğinizi duyar gibiyim :) Burada işler daha farklı, tamamen bunlara yönelebiliyorsunuz. Huzur ve barış içinde ormanda gezinip sadece zanaatkarlık yapmak mümkün oyunda.

- Skill sistemi çok akıcı. Ayrıca konuştuğum tüm end game oyuncuları Raid'lerin gerçekten sağlam olduğunu söylüyor.

- Oyunda kendi evinizi inşa etme ve guild (Free Company) merkezi oluşturma var. Hatta öyle ki; mobilyala yapıp, bahçe ekip, arazinizi bile kendiniz satın alıyorsunuz.

- Add-on'dur, ıvır-zıvırdır gerekmeden, oyunun esnek tasarlanmış HUD'u sayesinde ekranınızı istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.


Not: Oyun Steam'de de mevcut.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş


ANKA guild (Oyundaki adı ile Free Company) kuruldu.

MMORPG oyuncuları olarak; Final Fantasy XIV (FF14) 'yi çok sevdik, benimsedik ve oyun dünyasındaki tecrübemize dayanarak oyunun vaad ettiği geleceğe inandık ve burada kaliteli bir community oluşturmaya karar verdik.

Önce kısa bilgiler verelim;

Datacenter: Chaos (Avrupa)

Server: Zodiark

Platform: PC ve Playstation (Oyun Cross-Platform olduğu için PC ve Konsol oyuncuları yanyana oynanabilmektedir.)

Oyundaki Grand Company: Twin Adder (Bunun katılım veya diğer hususlar için bir önemi yok, sadece bir bilgi.)

Katılım Koşulları : 

- İnsanlara ve değerlere saygı kesin şartımızdır.
- Siyaset ve fanatizm istemiyoruz. Bu konuda sadece tek bir koşulumuz var: Bu güzel vatana, insanlarına, ay-yıldızlı bayrağına ve değerlerine sadakat. Bunun haricinde hangi fikirden olduğunuz, hangi takımı tuttuğunuz bizi ilgilendirmiyor.Bu sadece insanların sanal ortamda biraz eğlenip rahatlamak için katıldıkları bir oyun ve oyun topluluğu, fazlası değil; bu yüzden ideolojinizi geride bırakamayacaksanız lütfen gelmeyin. 

- Küfür ve dedikodu kesinlikle yasaktır.
- İster hardcore oyuncu olun, ister sadece miner olup maden çıkartın, ya da botanar olup çiçek toplayın. Oyunda ne yapmak istediğiniz ve ne kadar zaman ayıracağınız konusunda bir şartımız yok. Bu yüzden seçeceğiniz class veya oyun içi meslek hakkında asla size bir dayatma olmayacaktır.
- Belirli bir level veya progress'e ulaşmış olma şartımız yoktur. 1 levelde başlangıç şehirinin kapısında bile olsanız bu sorun değil.
- Guild(Free Company - FC) sistemine adapte olmak. Bu sadece bir eğlence ve oyun dahi olsa sistemsiz olan herşey çabuk yok olur. FC'mizin de bir işleyişi olacağı muhakkak -ve MMORPG oyunlarını oynayanlar bilir ki- bu bağlamda farklı event'lara farklı türde oyun karakterleri ve oyuncular dahil edilebilir, birbirinden farklı idare etme tarzları olabilir. Bu noktada işleyişe ayak uydurma gereği söz konusudur.

İletişim : Oyun içinde guild(free company) chat ve sesli iletişim ortamı vardır, mecburi değildir.

Katılım Şekli : Bize oyundaki karakterinizin adını bildirmeniz yeterlidir. 



Konuda ayrıca oyunu tanıtcı ve içeriği ile ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacak paylaşımlara devam etmeye çalışacağım, keyifli oyunlar olsun. 

2369b27c0958810a15af7d8c76537eb6.png

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

2 buçuk senedir oynadığım güzelliktir ffxiv.wow tahtını nerdeyse almak uzeredir.yabancı dil eksikliğinden midir yoksa başka birşeyden mi bilmem ama oyunu Oyan Türk sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.istersen Oray'a alt açarım katılmak /support için.bunca sene hep ing. Konuştuğum için bayağı bi garip gelir gerçi xD

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Amazarashi yazdı:

Secilmiskisi2 Ekledim sizi Steam'de ki grubumuza ve Blackheart böylesine tecrübeli olan sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız efendim. Free Company'imiz yavaş yavaş gelişmekte olup şuan yaklaşık olarak 9-10 aktif oyuncuya sahiptir.

oyunu indirmeye basladım ama AKN ye takılmısım 1mb hızla iniyor kçbakmayın yakın zamanda aranıza katılırım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

On 03.04.2017 at 13:05, MUSERC yazdı:

Büyük ihtimalle yazın aranızda olurum oyunu daha önceden almak istedim ama birlikte oynayabilceğim arkadaşlar yoktu sıkılırım diye almamıştım

 Yaz Kış Hiç fark etmez Efenim Aramızda Sizleri de görmekten mutluluk duyarız hoş sohbetten nasibini almış herkese kapımız açıktır

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.