Jump to content

Önerilen İletiler

Birlikte japonca öğrenme/eğitme

Merhaba arkadaşlar, benim amacım ileride çevirileri şuan olduğu gibi ingilizce den türkçe ye değil , direk olarak japonca dan türkçe ye çeviri yapabilmek.Böylelikle bir anime/film/manga gibi bölümlerin çıktığında ingilizce çevirisini beklemek zorunda kalmayacak ayrıca daha sağlıklı bir çeviri yapacağız.Bu amaç için japonca öğrenmek isteyen kişilerle birlikte öğrenmeye başlamak istiyorum.Örnek olarak ben japonca öğrenmek için gerekli olan kitapları almış durumdayım.Eğer sizde böyle bir amaca hizmet etmek istiyorsanız iletişime geçebilirsiniz yada sadece japonca öğrenmek istiyorsanız bile.İnternet üzerinden konuşarak hem japoncamızı geliştirebiliriz birlikte hemde sıkı bir dostluk kurabiliriz.Eğer bu konu kaldırılma/ban sebebi ise özür dilerim.(saat 4 de tamamen müsait olacağım o zaman cevapları kontrol edeceğim)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...

Merhabalar forum'da yeniyim yaklaşın 15 yıldan fazladır anime izleyen biriyim Japoncam çok iyi değildir ama izlerken bazen alt yazı olmamasına rağmen ne dediklerini anlıyorum zamanla beynime bazı desem yalan olur çoğu kelimeyi istemeden kaydetmişim . Başka bir konu ararken bu başlığı gördüm çok ilgimi çekti yarım yamalak'da olsa japonca biliyorum siz bu konuda ciddiyseniz bende varım tabi'ki beni'de aranıza alırsanız sevinirim sizinde bahsettiniz gibi direk japonca'dan çevirmek hem daha hızlı hemden bizler için daha sağlıklı ve yararlı olur diye düşünüyorum . İnternet'de yada İstanbul için'de oturuyorsanız iki türlü'de buluşa bilirim . Şimdi'de sabırsızlıkla bekliyorum . Gerekirse benimle bu gmail adresi üzerin'den mail atıp buluşabiliriz . yada net 'den fark etmez mail adresim : [email protected] tekrar'dan görüşmek üzere Türkanime Nick : Olimposlu 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 sene sonra...

Konuyu hortlatmış olucam ama yararlı  olabilir diye yazıyorum.

Minna no nihongo adında bir kitap var.Yıllardır dünya çapında ücretsiz olarak pek çok kurum ve kuruluşta kullanılmaktadır. (reklam değildir :D )

Kitabı internette .pdf şeklinde kulabilirsiniz veya satın da alabilirsiniz.

Kitabı kullanmak için hiragana ve katakana bilmek gerekiyor. Öğrenirsiniz basit zaten . ;)

Kitabın içnde dinleme ve metinlerin video görüntüleride bulunmaktadır(Oyunculuklar çok kötü ve baya komikler ama eğitici :D )

Ayrıca kitabın anatımları youtube da mevcuttur anlamazsanız oradan bakabilirsiniz.

Başlangıç için uygun olduğunu düşünüyorum.

Şimdiden kolay gelsin. Ganbare minna ! XD :studying-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.