Jump to content

Ölüm Defteri Manga Özeti ve Bilgileri


Roshipafu

Önerilen İletiler

Ölüm Defteri Manga Özeti ve Bilgileri

 

1.Cilt ;

0000000377210-1.jpg

Spoiler

Şinigami Ryuk, gökten bir ölüm defteri atar ve o defteri Light bulur. Sonrasında defterin gerçekliğini, bir anaokulunda çocukları rehin alan bir suçlu ile test eder. Defterin gerçekliğini öğrendikten sonra ' Suçluları öldürüp, yeni bir dünya yaratmaya karar verir ve kendisini Tanrı olarak görmeye başlar ' . Bir çok suçlunun kalp krizinden öldüğü zamanlarda Polisin aklında ' Bunlar birer cinayet, kesin birisi ve ya birileri yapıyor  ' düşüncesi oluşur. Kendi aralarında uzunca tartıştıktan sonra bu iş için gerekli olan kişiyi yani  L'i tavsiye ederler. Ama koskoca dünyanın en iyi dedektifi L , her önüne gelen davalarla ilgilenmemektedir. Yinede bu cinayetler L'in ilgisini çoktan çekmiştir ve araştırmalarına başlamıştır. L'in bir planı vardır ve bu planı harekete geçirmek için polisten onayı almıştır. Canlı yayında Lind L. Taylor adında idama mahkum edilmiş bir suçluyu yem olarak atmış ve Kira onu gerçek L sandığı için öldürmüştür. Kira, L'in tuzağına düşmüştür. L, bu suçlunun fedası sayesinde Kira'nın Japonya'nın Kanto bölgesinde olduğunu ispatlamıştır. Gerekçesi ise Kira'nın ilk öldürdüğü suçlunun sadece Japonya kanallarında yayınlanmış olmasıydı ve L,  Kira'nin o suçluyu kobay ( deney ) olarak kullandığını anlamıştır. Eğer Japonya'nın Kanto bölgesinde ( Nüfusun en yoğun olduğu bölge )  olmasaydı Japonya'nın diğer bölgelerindede aynı yayını yapıp planını harekete sokacaktı ama gerek kalmadı. Ve bu olayla birlikte aralarındaki uzun ve nefes kesici mücadele başlamaktaydı..

L şöyle düşündü ' Kira orada beni neden öldüremedi ? Beni göremediği için mi ? ' buradan Kira'nın göremediği suçluları öldüremeyeceği fikrinden gitti.Sonra Japon polisleri ( 141 polisin ) ve L, Watari işbirliği ile bu davaya tam teşkilatlı bir araştırma yapılmıştır. Kira'nın suçluları öldürme zamanı hafta içi ' Akşam 5 ile gece 12 aralığında ' araştırmasından gidilerek polis ve L , Kira'nın öğrenci olma ihtimalini göz önünde bulundurmuştur. Böyle düşünmelerinin ertesi günü ' 23 suçlu 1'er saat arayla kalp krizinden ölmüştür ' . Böylece Kira'nın öğrenci olma ihtimali ortadan kalkmış olmaktaydı. Ama L bu olayın iç yüzünü öngördü ve Kira'nın ölüm zamanlarınıda ayarladığı düşüncesine yöneldi. Bu Açıkça Kira'nın, L'e meydan okumalarından biriydi ve L bunu farketti. L'in diğer düşünceside şu idi ' Kira'nın öğrenci olabilme ihtimalini ortaya attım, o ise ertesi 2 gün boyunca 1'er saat aralıklarla suçlu öldürdü, acaba polisin Kira davası hakkındaki bilgilerini biliyor mu ? ' Bu açıdan Kira'nın polisin bilgilerine girdiğini düşündü ve Amerika'dan 12 Fbı ajanı getirterek Japon polisi ( 141 polis )  ve yakınlarını ( Ailelerini ) gözlemelerini istedi. 

Kira peşindeki ajanı ( Raye Penber'ı ) farkettikten sonra , hemen planına koyuldu. Ölümden önceki hareketleri kontrol etmek adına suçlular üzerinde deney yaptı. Hapishanede ölen suçlular arasında değişik mesajlar yazanlardan tut , garip şekilde ölümler mevcuttu. L bu sırada ölen suçluların yazdığı mektupları ve çizdiği resimlerdeki şifreyi çözmekle uğraşmaktaydı, ama Kira bunları L'i oyalamak için yapmıştı. Tabi perde arkasında o ölümleri kobay olarak kullandı ve bir sonraki planında ölümden önceki hareketlerin ne kadarını kontrol edebilirliğini test etmişti ve sonrasında bir suçluyu kullanarak R.Penber'in gerçek ismini öğrendi ve peşindeki kişinin Fbı'dan olduğunu.. Sonucunda suçluyu otobüs ü kaçırması için kullandıktan hemen sonra ' Araba Kazasıyla ' öldürdü..

 

2.Cilt ;

death-note-olum-defteri-cilt-2b02386c201

Spoiler

Raye Penber'in ismini öğrenen Kira , onu hemen öldürmedi ve bunu erteledi. 12 FBI ajanının hepsini öldürmesini sağlayacak bir plan kurmaya hazırlandı. Ve bir süre sonra planını harekete geçirdi. Tren istasyonunda Raye Penber'in tam arkasındayken onu yakınlarını öldürmekle tehdit etti, ' Onu öldürürüm ' gibisinden konuştuğunda Kira, Raye Penber'in ailesinden birinden bahsettiğini göstermeye çalıştı ve Raye Penber bu oyuna geldi. Halbuki Kira , onun ailesi hakkında bilgi sahibi değildi ( Sevgilisi Misora Naomi'den yani ) . Tehditleri savurarak onu kukla gibi oynamaya başladı. Raye'in eline oyuncaktan bir haberleşme cihazı ve  bir zarf verip trene girmesini söyledi. O anda Kira, Raye'den diğer ajanların görüntü ve dosyalarını istemesini söyledi. Sonra Raye'e o bilgiler geldi ve Kira, dosyanın üzerine koyduğu yapıştırılmış kağıt parçalarına onların isimlerini yazmasını söyledi. Kira , Raye'e ' Zarf ı oturduğu yere koymasını ve 30 dakika bekledikten sonra trenden inmesini ' söyledi. Raye , trenden tam indiği sırada Light ile göz göze gelip öldü. İşler tamamen Light'ın planına göre gitmişti. Zarftaki isimleri ve yüzleri eline geçiren Kira,  12 FBI ajanında birbirleri hakkındaki bilgilerini almasını sağladı. Ve tüm FBI ajanlarının eline o dosya geçti ve dosyayı alma sürelerini Kira ayarladı hepsi değişik zamanlarda dosyayı aldı. Ve ölümlerinide değişik zamanlarda yazdı ( Sırasız, aynı gün içerisinde ) 

Japon polisi içerisinde artık L'e güven kalmamıştı ve neredeyse tüm polisler Kira davasından çekildi diyebilirdik. Sonrasında Kira davasına devam etmek için kalanlar '' Matsuda, Aizawa, Mogi, Yagami Soichiro ( Light'ın babası ) , Ukita '' idi. Bunlar L ile gizli bir otelde buluştular ve birbirlerine olan güvenle Kira davasına odaklanmışlardı. L şöyle düşünmekteydi '' Kira, Ay'ın 19'u ve sonrasında deneylerini , ölümden önceki hareketleri ne kadar kapasiteyle kontrol edebildiğini test etmeye çalıştı. Kira kesinlikle 19'undan önce 12 FBI ajanından en az 1'inin ismini öğrenebildi, ve öğrendikten sonrada 19'u ve sonrasında yaptığı ölüm deneylerini uygulamaya geçirdi. Böylece ajanlar öldü. ''  L böyle düşünüyordu.

Eski bir FBI ajanı olan Misora'da , Ray'in ölümünden sonra intikam ateşiyle doluydu ve Kira nın peşine tek başına düştü. Olayın iç yüzünün çoğunluğunu kavrayan Misora, Light ile polis merkezinde karşı karşıya geldi ve sohbete tutuştular. Kira onun düşündüklerini ve teorilerini duyunca çok şaşırdı ve hemen öldürülmesi gerektiğine karar verdi. Başlangıçta gerçek ismini öğrenemesede sonrasında soğukkanlılığını kaybetmemek için uğraşan Kira uygun anda '' Kendini L ve araştırma ekibinin bir parçasıymış gibi gösterip ''  ismini öğrenebildi ve Misora'yı kimsenin göremeyeceği tenha bir yerde, sonrasında kimsenin bulamayacağı bir yerde öldürdü ( Cüzdanındaki ölüm defteri parçasına yazdı , Misora'ya FBI'da ne kadar zaman çalıştınız gibi soruları yazar ayağına )
Sonrasında L , ajanların öldürülme anlarını ve bir süre öncesini kamera kayıtlarından izlerken '' Raye Penber'in elinde trene girmeden önce bir zarf olduğunu fark etti'' küçük bir detaydı ama bunu gördü. ''Trenden çıkarkende elindeki zarfın yok olduğunu ve direk öldüğünü''  gördü. Ray Penber ölürkende sanki Kira'nın kendisine bakıyormuş gibi geldi L'e. Ve bu sayede Ray Penber'den şüphelendi.Araştırmalarının devamına Raye Penber'ın Ayın 19'una kadar takibe aldıkları polis ve yakınları  Şef Kitamura ve Yagami Soichiro ailesinden başkası değildi. Tabi Misora'nın da ortalıktan kaybolmasıda ( Raye'in nişanlısı ) L'i iyice Ray Penber'e yöneltti. 

Kitamura ve Yagami ailesinin evlerine kameralar ve dinleyiciler yerleştirildi. Kira'da bunu çaktı çünkü önceden eve birinin girip girmediğini anlamak için bir tuzak hazırlamıştı. L ve Light'ın babası Yagami Soichiro , Yagami ailesini gözlüyordu. Diğer polisler ise Polis Şefi Kitamura ve ailesini gözlemekteydi. L, Light'ı görür görmez ' Çok zeki ' olduğunu anladı ve onda birşeyler hissetmiş gibiydi. Kira'da , Ryuk'a evdeki kameraların nerelerde olduğunu bulması şartıyla ancak ve ancak elma yedireceğini söyledi..

 

3.Cilt ;

13618.jpg

Spoiler

Ryuk, kameraların yerini tespit etmiştir. Light'ta kameraların kör noktalarına göre hareket etmiştir. Hiçbir ipucu vermeden suçluları ' Patates cipsinin içine koyduğu minik televizyonla, o anda açıklanan suçluları öldürmüştür ' . Bunun üzerine L ve araştırma ekibi, Kira nın düşüncesine göre şöyle düşüneceklerdir ' Light hiçbir teknolojik aletten haber almadı ( Telefon ve ya televizyon ) ve yeni açıklanan suçlular yinede öldü. Light Yagami bu sırada sadece ders çalışmaktaydı.' . 5 gün kameralar ve dinleme cihazıyla izlenen Light, araştırma ekibi tarafından şüphelerden arındı, L'de öyle düşünür gibi görünmekteydi ama Light'ta birşeyler hissetmekteydi..

Üniversite sınavında L ve Light ikiside ' Tam Puan aldılar ' . Too üniversitesinin açılış konuşmasında birlikte yer aldılar. L direk gelip Light'a ' Ben L'im ' demiştir. Bunun üzerine Light soğukkanlılığını korumuştur ve kısa bir konuşma yapmışlardır. Light için , L'in gelip ' Ben L'im ' demesi L'e karşı 1-0 mağlup olması demektir. Light bunun üzerinde düşünmüştür ve aralarındaki savaş hareket kazanmıştır, Light ' Tamam öyleyse ikimizde birbirimize soracağız O L mi? O Kira mı? Birbirimizin açığını arayacağız!  ' bundan sonra bu ikili arasındaki savaş daha çekişmeli geçecektir.

İlerki günlerde bir tenis maçı yaparlar ve bu tenis maçı psikolojik anlamda ikisi açısından en üst seviyede olmuştur. L'e göre '' Kira yenilmekten nefret eder. Bu açıdan yenilmek istemez, ama yinede bu sıradan bir tenis maçıdır kazansada birşeyi ispatlamaz, bu sadece psikolojik açıdan Light'ı test etmektir. ''  Tenis maçını Light kazanır. Sonrasında üniversitenin kafesinde diyaloğa geçerler ve Kira araştırması hakkında konuşurlar. L, Light'a '' Kira nın öldürdüğü suçluların mektuplarını çıkarıp, analiz yapmasını ister. Light'ta mektuptaki şifreyi dolaylı yoldan söyler.'' Bunun üzerine L, bir mektup daha çıkarır, o mektubuda Kira'nın öldürdüğü suçlunun yazdığını söyler , ama bu bir yalandır. Kira'yı psikolojik açıdan tuzağa düşürmektir amaç. Kira bunun üzerine birşeyleri ispatlama çabasına girmektedir. Bu ise L'e göre ' Light'ın çok fazla gereksiz konuşması anlamına gelmektedir '' Ardından Light'ın babası kalp krizi geçirir ve hastahaneye yatırılır. Bunu duyan L ve Light hemen hastahaneye giderler. Light'ın babasınında onayıyla , Light konuştuğu kişinin tamamen L olduğunu anlar.

Sonraki günlerde bir televizyon şirketi ( Kanalına ) '' Kendini Kira olarak tanıtan biri çıkar ve kendini eleştiren dahil masum kişileride öldürüp baskı yaymaya kalkar. Sonrasında televizyon şirketine gelip yayını durdurmak isteyen masum polisleride öldürmüştür.''  Ama özünde bu kişi Light değildir, Amane Misa'dır. L'de o video yu gönderen kişinin gerçek kira olmadığını savunur. Gerekçesi ise '' Gerçek Kira kendi peşine düşmediği sürece masum insanları öldürmekten kaçınırdı, onun ideal dünyasında bu yoktur, zira bunun öldürdüğü suçlular genelde kadın dergilerinde ve programlarında yayınlanan kişilerdir '' bu gerekçeyle L , ikinci bir Kira olabilme ihtimalini %70'ten fazla görmektedir. Üstelik bu '' 2.Kira'nın öldürme yeteneği gerçek Kira'ya göre daha güçlüdür, bu kişi bir insanı sadece görerekte öldürebilmektedir, isimlere ihtiyaç duymuyordur. Çünkü L'in bildiği Kira ( Gerçeği ) , ismi yanlış yayınlanan ve hiç yayınlanmayan suçluları öldürememiştir. Ama kendini Kira olarak tanıtan bu kişi televizyon kanalına baskı yapmaya gelen polisleri gelir gelmez öldürmüştür ''

 

 

4.cilt ;

61MI109RtrL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg

Spoiler

2.Kira olan Misa'nın ölüm meleği Rem'dir. Bir ölüm meleği Misa'ya aşık olmuştur ve Misa öleceği zaman onun kaderini değiştirip hayatını kurtarmıştır, sonrasında ölüm meleği ölmüş ve Misa'nın yaşam zamanı uzamıştır. Rem'de sorumluluğu üstlenip , ölüm meleği arkadaşının ölüm defterini Misa'ya teslim etmiştir, Misa'da defterin sahibi olmuştur. Misa bir Kira hayranıdır, çünkü Kira, ailesini öldüren hırsızları öldürmüştür.

L , artık tamamen Light'ın operasyonda yer almasını istemektedir, çünkü ' İkinci bir Kira olma olasılığı yüksektir ' . Light'ın hem tepkisini ve diyeceklerini ölçmek , hemde araştırmaya ne kadar yardımı dokunacağı açısından yanında istemektedir. L'e göre ' Light eğer bu videoyu başka bir kira ( 2.kira ) gönderdi olasılığını söylerse ' şüphelerden çokça arınacaktır. Kira araştırma merkezi ( Herhangi bir otele ) gelir ve L , kanaldan resmi olarak aldığı 2.kiranın ( Misa'nın ) gönderdiği kaseti Light'a izletir. L öyle keskin gözlerle bakmakta ve Light'a ' Birşey farkettin mi ? ' diye sorunca Light'ın kafasında şimşekler çakar ve olayı anlar. Light'ın tepkisini, diyeceklerini ölçmektir amaç. Light'ta bunu anlar ve '' Bu videoyu gerçek Kira değil, başka bir öldürme yeteneği olan biri göndermiştir '' der. Araştırma ekibinin , artık Light'ın suçlu olmadığı yönündeki yüzdeleri 0'a yakındır. Ama L , şüphelerinden vazgeçmiş gibi görünsede tamamen vazgeçemez, çünkü elindeki tek şüpheli Light'tır.

Light , L'in planıyla gerçek Kira rolünü üstlenip ( Kiraymış gibi görünüp ) 2.Kira ve tüm dünyaya mesaj göndermiştir. Bu mesajda ' Sen gerçek Kira değilsin ama benim yanımda olduğun için teşekkür ederim. Yinede benim ideallerime ters şeyler yaptın, masum insanları ve polisleri öldürmek nedir? Düzenli ve huzurlu bir dünya istiyorsan benim düşüncelerim doğrultusunda gitmelisin vs.. '' .  Bunun üzerine Misa'dan televizyona mesaj gelir '' Seninle buluşmak istiyorum, sen ne dersen onu yapacağım. Ama endişelenme görüştüğümüzde seni öldürmem , sende gözler yok biliyorum endişelenme ama dediğim gibi. Görüştüğümüzde Shinigamilerimizi ( Ölüm Meleklerini ) birbirimize gösteririz ''  Bu cümleleri duyan L , çok şaşırır ve ' Shinigami!! Gerçekten var mı ?! '' .  L'in aklına hemen Kira'nın ( Light'ın ) öldürdüğü suçluların ölmeden önce yazdığı mektuptaki şifreler gelir '' Ölüm meleği elma sever '' . Bu mesaj tabi zamanında Kira sadece L'i oyalamak için göndermiş olsada L'in aklına bu gelir ve anlamaya çalışır bunu L. 

Daha sonra Amane Misa, televizyon kanalına bir günlük gönderir lakin araştırma ekibi ve L zaten televizyona gönderilen mesajlar ve videoları inceleyip öyle yayınlanmasına izin vermekteydi. Günlüğü ele geçiren araştırma ekibi , günlükteki mesajları araştırdı. Ve en dikkat çekenleri ise '' 22.gün : Arkadaşımla Aoyama'da buluştuk. Defterlere baktık. ''  '' 24.gün : Arkadaşımla Şibuya'da buluştuk. Bu yaz için birkaç parça elbise aldık '' ''  30.gün : Tokyo Stadyumunda Giants maçında Shinigamilerimizi birbirimize gösterdik. ''   Bunlar İkinci Kira'nın, Kira ile buluşabileceği yerler olmasıyla ilgili olasılık üzerinden gitti araştırma ekibi. Ay'ın 22'sinde Kira rolünü üstlenip özünde araştırma ekibinden olan Light, Matsuda ve diğer öğrencilerle birlikte Aoyama'ya gitmiştir. Kira'ya göre '' 2.Kira kendi ismimi görse bile gerçek Kira olduğumu anlamaz, çünkü yanımda öğrenci arkadaşlar ve Matsuda bir birliktelik şeklinde hareket ediyoruz '' . Ama Light'ın bilmediği birşey vardı bu da ölüm meleği gözlerine sahip birisinin, diğer bir deftere sahip olan kişinin kalan ömrünü görememesi idi. Bu kişiler içerisinde bir tek Light'ın ömrünü göremedi ve onun Kira olduğunu anladı. Light bu bilgiyi Ryuk'tan almamıştı, daha doğrusu Ryuk söylememişti. Misa ilk görüşte Light'a aşık oldu, Light'ın yerini yurdunu araştırıp onun yanına gitti. Kira'nın evinde odada konuştular. Light, L'in kendisinden şüphelendiğini ve başından geçenleri anlattı Misa'ya. Misa'da bu sayede Lig ht'ın gözleri oldu. Kira'nın düşüncesi şu idi '' Misa ile çıkmış gibi görünürüm, ama diğer yandan başka kızlarlada çıkarsam etrafımda tek bir kızla takılmadığım sürece L, yanımdaki kişinin 2.Kira olduğu şüphesini edinemez, kestiremez '' . Takada, Misa ve diğer kızlarla çıkan Kira, L'in emriyle Mogi tarafından sürekli izlenmektedir. 

İlerleyen günlerin birinde L şöyle düşünmekteydi '' Eğer yakın bir zamanda ölürsem, araştırmaya Yagami Soichiro önderliğinde devam edilsin '' . Çünkü L'e göre Kira ve 2.Kira buluşmuş olmalıydı, gerekçesi ise '' 2.Kira nın gönderdiği son videoda Kira ile buluşmak istemesi hakkında tek bir kelime dahi etmemesi idi '' .'' Bu açıdan Kira ve 2.Kira gizlice buluştular '' . Light'tan şüphelenen L öncesindede yazdığım gibi sürekli olarak Light'ı ve yanındaki kişileri izlettirdi.

Gene günlerden birinde L üniversiteye gelmiştir, öldürüleceğini düşünmektedir ama yinede cesur olup açıkça kendini göstermekten kaçınmamaktadır. Light'la karşılaştıktan sonra hemen ardından Misa'nın gelmesi L'i düşündürmüştür. Hem Takada hem Misa.. Sonrasında Misa'dan şüphelenmiyormuş gibi davrandı. Misa ölüm meleği gözleriyle L'in gerçek ismini görebilirdi ve öyle oldu.Sonrasında L, Misa'nın çantasındaki telefonu almayı başardı. Çünkü almasa Light , Misa'yı arayıp gerçek adını öğrenip L'i öldürecekti. Kira'nın planı şu idi '' Misa, L'in gerçek ismini görür. Sonrasında onu ararım ve gerçek adını öğrenirim, daha sonrada deftere adını yazarım. Tabi ölüm tarihini 23 gün sonrasına alır ve L şimdi hemen ölmüş olmaz, böylece benden şüphelendikleri dönemden sonra ölmüş olur ve bende o arada kendi masumiyetimi kanıtlamış olurum, bir sürü zamanım olur bunun için'' . Kira nın planı bu idi..

Misa'nın evine girip araştırma yapan Polis ve ekibi Misa'nın evinde , 2.Kira nın gönderdiği video ve mesajlarla ilgili kanıtlar buldu, pullar ve tüyler tamamen aynıydı. Videoyu gönderdiği yerden videoları gönderdikten sonra aynı gece bilet alıp evine gelmeside cabası idi. Dahası Kira, Misa'nın ailesini öldüren suçluları öldürmüştü, ona olan hayranlığının sebebide bu idi. Bunun üzerine 2.Kira'nın Misa olması artık kesinleşmiş gibiydi, onu bir odaya kilitlediler ve sorguya çektiler.Rem'in Misa'ya karşı duyguları vardır ve Misa'yı bu işkenceyi çekmemesi için defterin sahipliğinden mahrum etmiştir ve hafızasını silmiştir. Sonrasında Light'ın yanına gelip '' Onu kurtar, yoksa seni öldürürüm '' demiştir. Bunun üzerine Light bir plan hazırlamıştır ve ıssır bir ormana gidip kendi ölüm defterini saklamıştır. Rem'in verdiği defterdende vazgeçmiştir ama yinede hafızası silinmemiştir , çünkü o an için hala diğer defterin sahipliğindedir bu yüzden sadece Rem'i görememektedir o kadar. Ryuk'a şöyle demiştir '' Ne şekilde olursa olsun ''' Bıraktım ''' dediğim zaman defterin sahipliğinden vazgeçmiş oluyorum , ona göre.. '' . 

Bunun üzerine Light araştırma ekibinin olduğu yere gidip ve öncesinde L'e telefondan haber vermiştir. Light aynen şöyle demiştir '' Ben Kira olabilirim, şimdi düşündümde ölmesini istediğim suçlular vardı ve öldüler. İstemsiz olarak öldürmek istediklerimi öldürüyor olabilirim, artık kafayı yiyeceğim. Dünyanın en iyi dedektifi olan sen bile benim Kira olduğumu düşünüyorsun, Kira olabilirim '' . Böyle diyerek kendini 7 / 24 hapis altında tutup izlemelerini söyledi..


 

 

 

5.cilt ;

death-note-5-1-638.jpg?cb=1374059509

Spoiler

Light hapis altında tutulduğu 7 gün içerisinde hiçbir suçlu ölmemişti ve artık Light'ın Kira olduğu kesinleşiyor gibiydi. L şöyle düşünmekteydi '' Light'ın kendisini hapis altında tutmasına rağmen bu süre içerisinde suçluların öleceğini sanmıştım, ama böyle giderse onun Kira olduğu tamamen kanıtlanmış oluyor ''  Light'ın hapis altında tutulduğu 7.günde L,  Light'a her gün sorduğu gibi '' Durumun nasıl Light, çok solgun görünüyorsun '' . Light'ta bunun üstüne '' Evet öyle, gururumu bile bıraktım bunun için ''. Bu cümledeki ''' Bıraktım ''' kelimesi Ryuk'a bir mesajdı ve Ryuk , Lıght'ın defter sahipliğini feshetti. Light'ın hafızası silinmişti, bu durumla ilgili hatırladığı tek şey kendisini buraya hapis etmesini kendisinin söylemesiydi. Sonrasında L'e '' Hey Ryuzaki buraya kendi isteğimle girdim biliyorum ama ben Kira değilim, bu bir oyun, ben oyuna getirildim, Kira değilim ben!! '' demesinden sonra L, Light'ta kısmen bir değişiklik olduğunu farketmiştir. Sonrasında Misa'ya yaptığı sorgulamalar sonucundada Misa'dada bir değişiklik olduğunu kavramış ama olayın iç yüzünü çözememiştir. Light'ın hapis altında tutulduğu 15.günde suçlular yeniden öldürülmeye başlanmıştır. Bu durum Light ve Misa için iyi haberdir. Matsuda, Light'a '' Suçluların tekrardan öldürüldüğünü tam söyleyecekken '' L araya girmiş ve bu durumdan Light'a bahsetmeme kararı almıştır. L, Light'a şu şekilde söylemiştir '' Light, sen hapis altında tutulduğun tüm bu süre içerisinde hiçbir suçlu ölmedi, artık Kira olduğun kesinleşiyor, tüm kanıtlar seni gösteriyor '' . Aradan 35 gün daha geçmiştir ve Light'ın hapis altında tutulduğu 50.gününde L, Light'ın babasına bir plandan bahsetmiştir. Bu plana göre Light ve Misa, L'in kanıtlarıyla Light'ın babası tarafından idama götürülecektir. Ama Light'ın babası rolünü öyle iyi oynamıştırki '' Kira'yı ( Light'ı ) kendi öldürüp, sonrasındada kendi kafasına sıkmayı '' tercih etmiş gibi görünmektedir, bu işide kimsenin bilmediği ıssız bir yerde yapacaktır. Silahı Light'a sıkmıştır ama Light ölmemiştir. Çünkü L'in planı şudur '' Light, eğer Kira ise ve Amane Misa 2.kira ise Light öldürülmeden önce Misa, Light'ın babasının ismini gördüğü için o Light'ı öldürmeden önce babasını öldürür. Ama böyle birşey olmamıştır. Tabi L'in düşüncesine göre '' Light, bu planın içeriğini düşünebilir ve ona göre hareket edebilir '' . Yinede L'in elinden birşey gelmez çünkü bu plan karşılığında Light'ın babasına plan işlemediği takdirde Light'ı serbest bırakacağını söylemiştir. Böylece Light serbest kalır ( Tabi 7/24 L ile zincirlenmiş bir şekilde operasyona katkıda bulunacağı şartıyla )

Suçluları öldüren yeni birisi vardır, Rem ona bir anlaşma teklif etmiştir '' Eğer suçluları öldürürsen, defteri sana veririm '' . Bu yeni kişide bunu onaylar ve defterin sahibi olur.

L çok daha öncesinden operasyonu tamamen ilerleyebileceği bir bina yapmak niyetindeydi, ve bu operasyon merkezi tamamlandı. Böylece araştırma ekibi, L ve Light bu yeni binaya geçmişlerdi. Bu yeni bina araştırma kapasitesi ve teknolojik olarak en ileri düzeydeydi. Böylece yeni araştırmalarına buradan devam edeceklerdi..

Yotsuba grubu altında 8 şirket üyesi bir toplantılardadır. Kendilerinin çıkarı doğrultusundaki ölümler hep gerçek olmuştur ve şöyle düşünmüşlerdir '' Kira bizi destekliyor, hayır dahada önemlisi Kira içimizden birisi olabilir '' . Bu 8 kişi toplantılarda Kira'nın kim olduğuyla ilgilenmekten ziyade öldürülecek kişiyi belirlemeyi tercih etmektedirler. Ölecek kişilerin kendilerine fayda dokunacağı, şirketinin yükseleceği doğrultuda devam etmektedirler. Aynı zamanda değişik araştırmalarda bulunmuşlardır şöyleki '' L'i , Kira için bulup bütün engelleri yok etmek, bunun içinde dünyanın en iyi dedektiflerinden birisi olan Erald Coil isminde bir dedektifi araştırmışlardır. Bu dedektif belki ileride yararımıza dokunabilir düşüncesiyle '' . 

Yeni defterin sahibi şöyle düşünmektedir '' Suçluları öldürmeye devam edeyim, bu en azından şirket için öldürdüğüm kişileri arkaplana atabilir. Ayrıca '' Suçlular '' dışında öldüreceğim isimleri ( Yotsuba'nın ilerlemesi için öldüreceği kişiler ) sadece kaza  ve ya hastalıktan öldürsem iyi olur, çünkü polisin aklında sadece '' Kira kalp krizinden öldürüyor '' olgusu var. O yüzden bu şirket ve istikbalim için olan ölümleri görünmez ( Arka plana atar ) kılar. 

L iyice depresyona girmiştir. Çünkü L'e göre '' Light = Kira, Misa = 2.Kira'dır '' . Ama bu düşüncesi yattığı için depresyondadır. L şöyle bir fikir üzerinden gitmiştir '' Kira'nın gücü kişiden kişiye geçebiliyor, benim tanıdığım Light kesinlikle Kira idi ama şuanki Light değil. Böyle olsa bile Light , kendi isteğiyle mi öldürüyordu yoksa doğa üstü bir gücün onu yönetmesiyle mi alakalıydı. Ama sonuç olarak Kira istediği kişiyi yönlendirip sonra onun yerine bir başkasını ele geçirebiliyor. Bu düşünceden gidersem birşeyler çıkabilir '' . Aradan biraz zaman geçer ve Light bu son teknolojik sürümle yaptığı araştırmalarda, Öncelikle L'in Kira'yı Japonya'da olduğunu önceden kanıtlamasıyla , Japonyadaki bütün ölüm istatistiklerine bakmıştır. Ve Light bu araştırmalarında 3 şirketin çok ileri düzeye gelmesini ve Japonya'daki diğer şirketlerin düşüşe geçmesini farketmiştir. Ölen ölümlerin en az 1'i Aoi, Akamaru ve Yotsuba şirketlerinin yükselişi için olduğunu farketmiştir. Ama bunlar arasında bile ölümlerin en çok işine geldiği şirkette Yotsuba'dır. '' Kalp krizinden 3 ölüm var, her ne kadar Yotsuba bu ölümleri hastalıktan ve kazadan yapmak istesede '' İmkansız ölüm şekilleriyle harekete geçirdiği için '' başarısız olmuştur. L ve Light ise bu kalp krizi ölümlerini hemen farketmiş ve bu 3 şirket içerisindeki en büyük şüpheli Yotsuba üzerinde durmuştur.Diğer şirketler içerisinde ölen kişilerin neredeyse hepsi hastalıktan ve kazadan ölenlerdir . Bu detaylarıda farkeden L ve Light'ın aklına şu düşünce gelmiştir '' Kira kalp krizi dışındaki ölüm şekilleriylede bir insanı öldürebiliyor.. 

Light'ın babası, polis şefi Kitamura ile konuşur, Kitamura şöyle ifade eder '' Kira operasyonuna devam edecekseniz L ile işbirliğini kesin ve öyle devam edin, L ile çalışacaksanız polisliğe devam etmeniz söz konusu olamaz '' . Bunun nedeni hükümetin ve politikacıların ' Kira korkusu ve baskısı ' altında kalmasıydı, çünkü geçtiğimiz günlerde bir politikacı Kira tarafından kalp kriziyle öldürülmüştü. Ve politikacılar ile Kira şuan işbirliği içerisinde çalışmaktaydı. '' Politikacılar olmazsa hükümet olmaz , hükümet olmazsa ülke olmaz '' bu olguyla hareket eden üstler , Kitamura'ya '' Kiranın peşine tamamen düşmüyoruz emrini '' vermiştir..

Light ve L'in ' Yotsuba ' üzerine yoğunlaşması ve Light'ın babasının bunu öğrenmesiyle birlikte, '' Yotsuba'yla işbirliği içerisinde olan politikacıların var olduğunu '' bilmesiyle artık araştırma tamamen Yotsuba'ya yönelmiştir. Light'ın babası şöyle demiştir '' Benimle birlikte olanlar istifa dilekçesini versin ve polisten bağımsız bir şekilde araştırmaya devam etsin '' . Bunun üzerine Aizawa kararsızlığa düşer. Ama L, yanındaki kişilerin tüm yaşamları boyunca ailesini ve kendisini maddi olarak garanti altında tutacaktır. Watari dayanamayıp bunu açığa vurur ve Aizawa gurur yapıp L'in yanından ayrılıp polise döner. Bir bankta oturmaktadır ve üzgün bir şekilde düşünür. Sonra karısı ve çocuğu gelir, bundan sonra haftasonları hep onlarla olacağını söyler. Tabiki bunu söylerkende bir yandan ağlar ( Çünkü özünde o da araştırmaya devam etmek istemekteydi ) 

Ootsuka şirketinin genel müdürü ve müdür yardımcısı adayının ölümünü farkeden Light ve L '' Bu olaylar tamamen Yotsuba Grubunu 1.yapıyor '' der. Ardından Light'ın babasının yaptığı araştırmalara göre Yotsuba nın yararına olan kazada ve hastalıktan olan cinayetler tamamen Cuma akşamı ve Cumartesi öğleden sonra aralığında olmaktadır. L şöyle düşünür '' Kira bunu neden açıkça belirtiyor, ölüm zamanını istediği ana yayabilirdi halbuki, gerçekten bu peşinde olduğumuz kişi Kira mı? Şimdilik bunu düşünmemem gerek, sadece Yotsuba'ya yönelmem lazım '' . Bu açıdan L ve araştırma ekibi Kira'nın Yotsuba'nın içinden birisi olduğu düşüncesine yönelmektedir. Bir dolandırıcı olan Aiber ve hırsız Wedy ile birlikte Kira araştırmasına yeni katılan profosyonel yeraltı suçlularıda katılmıştır. L onları araştırmaya katılması için Light ve diğerlerini ikna etmiştir.

Light araştırmalarına devam ederken içinden şöyle düşünmektedir '' Yuri ile çıkarken otobüste bir kaçırma olayı olmuştu o sırada Raye Penber bana kimliğini göstermişti, sonrasında ise Misora Naomi adında eski bir fbı ajanıyla konuşmuştum, o da Kira nın kalp krizi dışında ölüm şekilleriylede öldürebileceğini söylemişti bana. Konuşmanın tam olarak içeriğini hatırlayamıyorum, ama eğer ben Kira olsaydım suçluların ölmesini ister miydim? Hayır ben Kira değilim, olamam. Şimdilik Misora ve Raye Penber ile kısa konuşmalarımı dile getirmemeliyim, bu sadece beni daha fazla şüpheli yapar , sonuçta ben Kira değilim '' . 

Dünyanın en iyi 3 dedektifinden biri olan Erald Coil'e, Masahiko Kida adında bir adamdan L'in kimliğini öğrenirsen sana 100.000 dolar veririm diye teklif yapılmıştır. Watari'de hemen bu bilgiyi L'e söylemiştir. Ve Kida adlı bu kişinin Yotsuba şirketi personeli olduğu bilinmektedir. Böylece tüm kanıtlar artık Yotsuba'yı göstermektedir. Aslen Yotsuba'nın amacı L'i ortaya çıkartıp Kira'ya sunmaktır ama yanlış kişiye yönelmişlerdir. Çünkü Erald Coil, L'in taa kendisidir '' Dünyadaki 3 büyük dedektif Deneuve, L, Erald Coil bunların hepsi L'dir '' . Böylelikle Dolandırıcı olan Aiber , Erald Coil rolünü üstlenip Yotsuba ile görüşecektir. Wedy ise Kida adlı bu adamın bulunduğu Yotsuba şirketinin olduğu kamera ve güvenlik sistemine sızacaktır, bu ikisinin görevleri budur. 

 Mogi'de Yotsuba'da çalışan tüm kişilerin listesini getirmiştir. Light, Mogi, Light'ın babası hepsi operasyona yardım edebilecek şeyler yaparken bir tek Matsuda kendisinin işe yaramadığını düşünmektedir. Böylece harekete geçip birşeyler yapmayı amaçlamaktadır. Misa'nın çekim filminin yapıldığı yer Yotsuba şirketine yakındır, bunu gören Matsuda harekete geçer, mesai saatlerinin olduğu zamanda gizlice Yotsuba şirketine sızar ve iki adamın konuşmasına denk gelir '' Şu gizli toplantımız hafta sonu değilde Pazartesi olsaydı bu bizim eziyet olurdu '' . Bu cümleyi duyan Matsuda'nın aklına hemen ''  Light'ın babasının araştırmasında oluşan sonuç olan Kira'nın kazadan ve hastalıktan ölümleri hafta sonu yaptığı '' gelir. Ve o ikisini takip eder. Sonrasında kapıdan toplantıdaki konuşmaları 1 saat dinler ve '' Kira , öldürmek '' laflarını duyar sonrasında anlarki bunlar onlar! L '' Hiçbiriniz tek başınıza hareket etmeyin, sadece bu plan doğrultusunda hareket edin '' dediği anın hemen ardından Watari'den mesaj gelir '' Matsuda kemerle acil çağrı yapmıştır ve Yotsuba merkezindedir '' Matsuda kapı açılınca şans eseri farkedilmiştir. L şöyle demiştir '' Matsuda sersemi! Kendi başına iş yapıp yakalandı! '' ..

Matsuda , Yotsuba tarafından farkedilir. Ama Matsuda kendini '' Misa'nın menejeri Matsui '' olarak tanıtır. Ardından Misa'nın, Yotsuba şirketinin reklamlarında oynaması için ısrar eder. Misa gelir ve anlaşırlar. Sonra Matsuda gizlice lavaboya gider ve L'e olanları söyler. L'de '' Yalancıktan öleceksin '' der Matsuda'ya. Matsuda yalancıktan ölür. Misa'nın yeni menejeri artık Mogi olacaktır . Matsuda'nın '' Kira , öldürmek '' laflarını duyduğunu öğrenen L ve araştırma ekibi o 8 kişiyi araştırırlar. Bunlar Kida, Namikawa, Ooi, Higuchi, Takahaşi, Şimura, Hatori, Midou'dur. Hepsinin belirli bir statüsü vardır.

Aiber , Erald Coil rolünü üstlenip Kida ile pazarlığa girer ( L'in kimliğini bulma ayağına ) . L, Aiber'ın dolandırıcılıkla ilgili 2 kez kurtarmıştır, Aiber'in L'e yardım edip olaylara katılması hem onun için bir zevk hemde L'e borcunu ödemektir. Çünkü L olmasa Aiber çoktan hapiste çürümüştür. Bu arada Aiber, Yotsuba'dan başlangıçta 5 milyon dolar olmak üzere iş bitiminde üstüne 10 milyon dolar alarak Erald Coil rolünü üstlenecektir. Hem Yotsuba yı tongaya düşürecek hemde para kazanacaktır.

Wedy ise Yotsuba'nın güvenlik sistemine sızıp kamera ve dinleyiciler yerleştirmiştir. Artık L, Light ve araştırma ekibi Yotsuba'lı o 8 kişiyi hem izleyecek hem duyacaklardır..

 

 

6.cilt 

death-note-olum-defteri-cilt-6-529-36-B.

 

Spoiler

Yotsuba'dan Hatori, kararsızlığından dolayı Kira tarafından öldürülmüştü..

L, Light ve araştırma ekibi artık Yotsuba'nın toplantısını izlemektedirler. Aralarında yaptığı konuşmanın içeriğini duyan ekip '' Yotsuba'nın Kira ile bağlantısı olduğunu '' artık tamamen kavradılar. Yotsuba, sıradaki ölecek kişiyi aralarında belirlerken bunu duyan Light ve Light'ın babası Yotsubadaki 7'linin hemen tutuklanması gerektiğini böylece '' Ölecek kişiler ölmez ve onları kurtarmış oluruz '' düşüncesinden gitmiştir. Ama L şöyle ifade etmiştir '' Bu hiçbir işimize yaramaz, Kira'nın nasıl öldürdüğünü görmediğimiz, kanıtlamadığımız sürece onları tutuklamanın manası yok '' . Ardından Light şöyle bir şey düşünmüştür '' L yerine geçip, Yotsuba'dan Kira olmadığına emin olduğum bir kişiyle telefondan konuşayım '' . Bu konuşacağı kişi Namikawa idi, Light şöyle düşünmekteydi '' Namikawa Kira olamaz, oldukça zeki ve donanımlı birisi, Kira olsaydı bu gücü sadece kendisi için kullanırdı, ortaklaşa hareket etmezdi kimseyle.. '' . L'de böyle düşünmekteydi ve böylece Light, Namikawa'yı aradı. Namikawa'ya '' Şuanda sizi izliyoruz, konuşmalarınızı kayıt altında tuttuk, bu yüzden benimle anlaşmanı isteyeceğim. Eğer benimle anlaşırsan seni ve Kira olmayan diğer kişileri tutuklamayız. Kira sizi tehdit ediyordu diyip kurtarırız sizi '' dedikten sonra Namikawa hemen bunun üzerine düşündü. Sonrasında Light, Namikawa'nın düşüncelerini okurcasına belirtti '' Endişelenme, Kira seni öldüremez, en azından bir ipucu vermediğin sürece. Sadece şuan için dediğimi yap. Öldüreceğinizi belirttiğiniz kişilerin ölümlerini 1 ay ertelettir. Şimdilik sadece bunu yapman yeterli. Hem L hemde Kira için çalışmış olacaksın. Bu sayede Kira seni öldüremez, farkedemez. '' .  Bunun üzerine Namikawa telefonu kapatır ve Yotsubadaki diğer kişilere farkettirmeden '' Şu ölümleri sonraki 1 aya ertelesek ne dersiniz ? Şimdilik L'i yakalamak öncelikli , Coil'e L'i buldurtup Kira'ya sunalım. L'den kurtulduğumuz vakit hiçbir sorun olmadan ölümleri istediğimiz zamana yayarız ne dersiniz ? '' önerisini sunmuştur. İçten içede düşünmektedir '' Coil, L araştırmasının hemen ardından beni L arıyor, acaba L ile Coil bağlantılı mı? Şuan için bunu düşünmeyeyim L'in dediği gibi hiçbir şey yapmadan beklemem  yeterli olacaktır '' ..

L, Aiber'e şunu söylemiştir , '' Erald Coil olarak Yotsuba'ya telefonda şöyle söyle : Cinayetlerin kesildiği aralıkta Amane Misa, 2.kira olarak L tarafından sorguya çekilmiş. Amane Misa , 2.kira nın televizyona videoları gönderdiği yerden aynı zamanda akşam bilet alıp Tokyo'ya taşınmış. Misa'nın ailesi hırsızlar tarafından öldürülmüş. O hırsızlarıda Kira öldürmüş. Böylelikle Amane Misa, Kira hayranı olmuş. Ablasına şöyle söylemiş : Kira'yla tanışmak için Tokyo'ya gideceğim. Ee bir kaç duble şarapla sarhoş olup bunu söyletmesi kolay oldu. Kısaca Amane Misa, L'i biliyor yüksek ihtimalle.. ''  bunları söylemesi için L'den emir alan Aiber ( Erald Coil rolünü üstlenerek ), Yotsuba'ya telefondan bunları söylemiştir. Böylece Yotsuba artık L'i ortadan kaldırmak adına Misa'yı da kendi reklamlarında oynatıp hem ondan bilgi almak hemde ününü iyice yükseltmeye karar vermiştir.

Misa, L , Light ve Aiber iyice prova yaparlar. Çünkü Aiber artık 2.5 milyon dolar karşılığında kendisini Erald Coil olarak Yotsuba'ya gösterecektir. Aiber ne sorarsa Misa'da ona göre cevap verecektir, bunun provasını yapmaktadırlar. Ardından Aiber ( Erald Coil dedektifi olarak ) Yotsubalı kişilerin yanına oturup, iş anlaşması için çağrılan Misa'ya sorular sorar  prova edildiği gibi. Misa'da prova edildiği gibi bu sorulara uygun yanıtları verir, terlemesine kadar oyunculuk gösterisi yapmıştır. Yotsuba'ya inandırıcı gelmiştir bu. Bir süre sonra Higuchi '' Ben bir lavaboya gideyim '' dedikten hemen sonra Misa'da lavaboya gitmek ister. O arada Rem gelir ve Misa'ya defterden bir parça değdirir. Misa karşısında bir ölüm meleği görmektedir ve şoka girer.

Karşısında bir ölüm meleği gören Misa şok geçirir ve onun hayalet olduğunu sanır. Bağırmasın diye Rem, Misa'nın ağzını kapatmıştır. Rem, Misa'ya olanları anlatır ( Light = Kira, Misa = 2.Kira vs gibi detaylara girerek ) . Sonra Misa anlarki '' Tamda Ryuzaki nin düşündüğü gibiymiş, biz Kira imişiz ''. Tabi sadece kağıt parçasına dokunduğu için hafızası yerine gelmez Misa'nın, sadece Rem'in söylediklerine inanır çünkü gerçekçidir bunlar. Sonra Rem, Misa'ya belirtir '' Sana şuanki Kira'yı söylemem, çünkü bu kural dışı, ama içeri tekrar girdiğinde benim önümdeki Kişi Kira'dır bundan emin olabilirsin '' . Misa lavabodan tekrar toplantı odasına ( Yotsubalılar olduğu yere ) gider ve Higuchi'nin arkasında Rem'i görür. Bu demektirki Higuchi şuanki Kira'dır.. Rem'in söylediğine göre '' Herşey Light'ın planına göre gidiyor muhtemelen, o yüzden Misa şuanki durumla ilgili kimseye ağzından birşey kaçırma, Light'a bile söylemediğine emin ol '' demiştir. 

Light'ta bu sırada içinden düşünür '' Şuanki Kira ile önceki Kira gerçektende Ryuzaki'nin dediği gibi farklı. Önceki Kira genelde ağır suçluları öldürmüş ve kendisinin peşine düşmedikçe insanları öldürmekten kaçınmış. Şuanki Kira kendi menfaatleri için öldürüyor, üstelik öldürdüğü suçlular bile önceki Kira'dan farklı. Bir kaza sonucu istemeden birini öldüren insanları bile öldürmüş. Trafik kazasında kendi elinde olmadan bir insanı öldüren kişileri dahi öldürmüş. Bu Kira kesinlikle öncekinden farklı. Birde önceki Kira'nın yaptığı ölümler tamamen benim düşüncelerim, ideallerim doğrultusunda olmuş. Off ne kadar düşünürsem düşüniyim sonuç çıkmaz buradan, ben Kira değilim '' ..

Misa kendi başına hareket edip menejeri Mogi ' yi ( Araştırma ekibinden Mogi özünde, Misa'nın menejerliğini üstleniyor o kadar ) atlatır ve Higuchi ile buluşur. Arabada bu ikili Kira hakkında konuşur ( Misa ve Higuchi ) . Misa kendisinin 2.Kira olduğunu söyler, Higuchi emin olmak için '' Kanıtla , benim tanıdığım bir tefeci var, bu hem katil hemde tefeci '' der.Misa'da harekete geçer ve Higuchi'ye '' Lütfen arkanı dön '' der. Bir kağıda birşeyler yazmaktadır ve Higuchi'de bunu farkeder. Ama Misa'nın özünde birini öldürmesi imkansızdır, o suçlunun ismini '' Rem yazar, tabi Rem'in o suçlunun ismini yazması Misa'nın yaşam süresini uzatmaz ve Rem'de ölmez. Rem, Misa'ya karşı duygu beslesede o suçluyu öldürmesi birşey ifade etmez. Çünkü öldüreceği o suçlu Misa'nın hayatını tehlikeye atmıyordur. Böylece Rem, o suçlunun ismini deftere yazar ve suçlunun öldüğünü öğrenen Higuchi , Misa'nın 2.Kira olduğuna emin olur. Derki Higuchi '' Benimle evlen ben Kira'yım !! '' bunun üzerine Misa'da '' Kanıtla '' der. Higuchi '' Şuan yapamam ama eve gidip kanıtlayabilirim bana biraz süre ver '' . Bunun üzerine Misa derki '' Kanıtlaman için en azından ölümleri tamamen durdur, eğer ölümleri durdurursan inanırım '' der. Higuchi'de '' Tamam bu iyi bir fikirdi bak, eğer suçluların ölümünü durdurursam.. Bu konuşmayı sadece ikimiz yaptık, kimsenin bilmesine gerek yok, böylece benim Kira olduğumu anlarsın '' . 

Higuchi'nin '' Ben Kira'yım !! Benimle evlen !! Tamam dediğin gibi ölümleri durduruyorum '' laflarını telefona gizlice kaydeden Misa bu kayıtı L ve araştırma ekibine gösterir. Misa'nın başarısı şudur '' Hem Kira'nın kim olduğunu buldu, hemde ölümleri tamamen durdurdu '' .

Bunun üzerine L, Wedy'e şöyle demiştir '' Diğer Yotsubalılar değil, sadece Higuchi'nin evine ve arabalarına kamera ve dinleme cihazı koy ''. Wedy'de açıklamasında şöyle belirtmiştir '' Higuchi'nin güvenlik sistemi en sıkı olan hemde abartılacak şekilde, hatta sinyal almayan bir oda bile yaptırmış '' dedi. Bunun üzerine L ve araştırma ekibi '' Evet, kesinlikle Higuchi Kira olmalı. Çok temkinli hareket ediyor '' . 

L araştırmaya etkisi açısından Light'a sorar '' Light şu şekilde düşünmeni istiyorum. Eğer Kira'nın gücüne sen önceden sahipsen ve Kira nın gücünden ayrılıp belleğini sildirtmişsen bunu kendi isteğinle mi yapardın yoksa başka bir ' Ulu ' güç tarafından mı yapılırdı ? '' . Light'ta bir düşünür ve cevabını verir '' Kendi isteğimle yapardım '' der. L'de bunu doğrular ve devam eder '' Tabikide öyle olmalı. Çünkü eğer bir başka güç tarafından kontrol edilsen bile gücü bir başkasına vermekten ziyade seni terkettikten sonra hiç kimseye bu gücü vermez ve kanıtta bulunmaz böylece. Öbür türlü benimle sonsuza kadar oyun oynamaya devam ederki böyle birşeyin mantığı olmaz, o yüzden bir insanın iradesiyle oluyor bunlar '' . 

L yeni bir plan hazırlar ve Higuchi'nin nasıl öldürdüğünü bulmayı hedefler bu planda. Öncelikle Sakura Tv'ye bir kişi çıkacaktır planda. Bu kişi Light'a göre '' Matsuda '' dır. Çünkü L'in planının işleme koyulması için ve inandırıcı olması için Light şöyle düşünmüştür '' Matsuda daha önce Yotsuba'ya görüldü ve öldü sanılıyor, ama Matsuda çıkıpta ' Ben Kira'nın kim olduğunu biliyorum, açıklayacağım tarzında ' açıklama yapacaktır. L, Light'ın kaldığı yerden planı açıklamaya devam eder '' Matsuda'nın yüzünü göstermemesi için '' Buzlu Camdan Panel '' koyacağız önüne ve böylece görünmeyecek. Tabi kısa bir süreliğine ( 2-3 saniyeliğine ) paneli düşürmüş gibi yapacak ve Matsuda'nın yüzünü gören Higuchi bu programın gerçek olduğuna inanacak . Çünkü Higuchi, Matsuda'yı önceden gördü '' . Bunun üzerine diğerleri sorar '' Higuchi programı ya izlemezse ? Sakura Tv'yi izleyeceğini bilmiyoruz sonuçta o zaman aralığında '' . Bunun üzerine Light cevap verir '' Kesinlikle izleyecek, çünkü o sırada Namikawa'ya şöyle diyeceğiz ' Higuchi'ye aynen şöyle söyle : Olamaz! Higuchi, hemen sakura tv yi aç! Bunu görmen lazım! ' . Bunun üzerine Higuchi kesinlikle programı görecek ve harekete geçecek.

 L ve Light'ın düşüncesinde '' Higuchi , Matsuda'nın sahte ismini deftere yazacak ama bu işe yaramayacak. Sonra sahte isim olduğunu farkettiğinde direk Misa'yı arayacak ve ondan Matsuda'nın gerçek ismini öğrenmek isteyecek. Bu sırada Misa tatildeymiş gibi olacak ve Misa'nın menejerliğindeki tüm şirket tatildeymiş gibi lanse edilecek. Misa'dan gerçek ismi öğrenemeyen daha doğrusu onunla iletişime geçemeyen Higuçi direk olarak Misa'nın menejerliğindeki Yoşida film şirketine gidip Matsuda'nın gerçek adını yazan bilgileri ve dosyayı arayacak. Tabi ilk önce  Mogi '' Eski menejerin gerçek isminin yazıldığı dosya Yoşida şirketinde '' diyip Higuchi'yi Yoşiba şirketine yönlendirecek ve şirket bizim söylediğimizi yapıp şöyle diyecek '' Odadaki saksının içinde anahtar var içeri girip bakabilirsin dosyalara ''. L planı açıklamaya şu şekilde devam eder ''  Bunun üzerine Yoşiba kayıtlarında geçen Matsuda'nın  ismini gerçek sanan Higuchi, Matsuda'yı yine öldürmeye çalışacaktır. Bizde Wedy aracılığıyla evine ve arabalarına yerleştirdiğimiz Kamera ve dinleyiciler ile Higuchi'nin nasıl öldürdüğünü, bu yeteneğin özünün ne olduğunu görmüş oluruz.. ''

Tamamen L'in planına uygun hareket eden Higuchi , önce Namikawa'dan telefon gelir ve Sakura Tv yi açar. Ekranda bir kaç saniyeliğine Matsuda'nın yüzünü görür. Sonra onu öldürmek için Misa'yı arar. Misa cevap vermez ve sonra menejer Mogi'yi arar. O da Yoşida ofisine yönlendirir. Yoşida'dan , Matsuda'nın '' Bir diğer Sahte isminin yazılı olduğu '' odaya yönlendirilir ve odaya girmesi için gereken şifre Higuchi'ye verilir.Sonra arabadan gizli kamera ile izlenirken  Higuchi oraya gitmeden önce şöyle düşünür '' Acaba bu Matsui denilen adam Yoşida'ya gidip onun gerçek ismini öğreneceğime kadar düşünmüş müdür? Düşünme ihtimali çok yüksek, belkide oraya bile sahte ismini yerleştirmiştir . Rem sen ne düşünüyorsun ? Sence oraya gitmeli miyim ? . Rem'de bunun Misa ve Light'ın planına göre hareket edip '' Oraya gitmelisin, şansını denemelisin, yoksa yoktur zaten varsada şansı kaçırırsın '' der. Bunun üzerine Higuchi, Yoşida'nın ofisine gider. '' Rem''  kelimesini duyan ve Higuchi'nin kendi kendine konuştuğunu gören L '' Bu konuştuğu muhtemelen Shinigami'dir '' der. Çünkü Shinigami ile ilgili bağlantılı notlar ve 2.Kira'nın ( Misa'nın ) söylediği kelimelerden biridir bu. Yoşida'nın ofisine giren Higuchi orada bir günlüğe ismini not eder Higuchi. Bunu gören Light '' Sadece ismini bir deftere not etti , henüz birşey yapmadı '' . Higuchi şöyle der '' Neden ölmedi, lanet olsun bu da sahteymiş, bunu düşünmüştüm işte '' . Sonrasında Light '' Ne? '' Ölmedi '' derken birşey yaptımıki bu ? Birşey mi kaçırdık '' . L'de bunun üzerine düşünür. Higuchi'nin aşırı hız yaptığını gören polis memuru, Higuchi tarafından öldürülür, çünkü Higuchi '' Göz Takası '' yapmıştır. Polis memurunun kazada öldüğünü gören L direk olarak '' Şuan Higuchi bir kişiyi sadece görerekte öldürebiliyor, hemen yakalanması lazım '' der. Higuchi direk olarak Sakura Tv'ye gitmeye kararlıdır ve artık Matsuda'yı direk görüp öldürmek ister. Ama Matsuda ve diğer sunucu makettir. Higuchi, tuzağa düştüğünü farkettiği sırada Wedy, Aiber ve Light'ın babası ortaya çıkıp Higuchi'yi tutuklamaya kalkar. O sırada Higuchi farkettirmeden hızlıca Wedy'e silahıyla nişan alır. Tam kurşun Wedy'e gelecekken Light'ın babası önüne geçer ve Wedy'i kurtarır. Light'ın babası yaralanır, ama ağır yaralı değildir. Bunun üzerine L, Light ve keskin nişancılık görevini yapacak Watari'de Higuchi'nin arabasının gittiği yere helikopterle giderler. Kırmızı Porsche'den uzak durun emrini veren L ve bunu farkeden , öncesinde dahi araştırmalarına poliste gizlice devam eden Aizawa , arkadaşı olan İde'ninde yardımlarıyla yüksek iradeli polisleri yanına alıp Higuchi'nin önünü polis arabalarıyla keserler..


 

 

7.cilt 

0000000387485-1.jpg

 

Spoiler

Polis Higuchi'yi yakalar. L , megafondan Higuchi'ye sorar '' Higuchi nasıl öldürüyorsun? Nasıl öldürdüğünü söyle, yoksa söyletmek için herşeyi yaparım ''. Higuchi cevap verir '' İnanmayacaksın ama bir defter var ' Ölüm Defteri ' ismi yazılan kişi ölüyor. L direktifi verir ve Light'ın babası defteri arabanın içindeki çantadan alır ve bakar. Tam o sırada bir hayalet görür, bu ölüm meleği Rem'dir. Mogi'de deftere dokunur ve anlarlarki '' Sadece deftere dokunan kişi görür bunu '' . Sonra L'e verirler defteri. L'de Shinigami'yi görür ve hemen aklına  2.Kira nın ( Misa nın ) Televizyon kanalına gönderdiği mesajlardaki '' Aoyama'da defterlerimizi birbirimize gösterelim '' mesajı gelir. Bunun üzerine '' Kira, 2.Kira '' gelince 2 defter olduğunu anlar. L şöyle düşünür '' Hala bitmedi, 2 defter var ''. 

Light deftere dokunur ve hafızası yerine gelir, defterle ilgili herşeyi hatırlar. Öncesinde buraya kadar olan herşeyi planlamıştır. Light'ın planı şudur '' Rem, defteri hırslı birine ver. Tabiki suçluları öldürmesi şartıyla. Böylece Misa'nın suçsuzluğu ispatlanmış olur. Bende L ile beraber Kira'yı yakalarım ve defteri ele geçirince hafızam yerine gelir. '' Tabi deftere dokunduğunda hafızası yerine gelmiş olsada o defterden dokunmayı bıraktığı an hafızası geri silinecektir Light'ın. Çünkü defterin sahibi Higuchi'dir ve o ölmediği takdirde defterin sahipliği onda kalacaktır. Light bunu çok öncesinden hesapladığı için ( Ryuzaki ile beraber yeni Kira'yı yakalayacağını bildiği için ) kol saatinin içine defterden bir kağıt parçası saklamıştır. Kimsenin açamayacağı şekilde, saatteki pimi '' 4 kere çekersen '' içi açılır ve kağıt ortaya çıkacaktır. Günlük yaşantısında Light'ın bir alışkanlığı sürekli saatini takmasıdır. Sadece uyuduğu vakitlerde çıkartır saatini. Ayrıca yeni bir saat alma olayıda olmayacaktır, çünkü bu saat babasından bir hediyedir. Böylece farkettirmeden kanıyla Higuchi'nin ismini yazar ve Higuchi ölür. Light sıradaki ölecek kişinin '' L '' olduğunu söylemiştir..

 Dahası Light, Ryuk'a dediğini yaparsa heyecanlı birşeyler göreceğini ve sonunda elma yiyeceğini söyler. Böylece Ryuk'a bir sahte kural yazdırır bu da '' Deftere isim yazan kişi 13 gün içerisinde bir isim daha yazmazsa ölür '' kuralıdır. Bu kural Light'ın Ryuk'a yazdırdığı bir kuraldır, kendisinin ve Misa'nın masumiyeti için kullanır bu kuralı. Çünkü Light 50 gün boyunca gözetim altındaydı ve defteri kullanma imkanı yoktu. Böylece Light'ın ve Misa'nın suçsuzluğu ispatlanır.

Light'ın önceden hesapladığı durumlardan biride şudur '' Öncelikle Misa'nın defterinden vazgeçip o defteri Rem'e verir, Rem'dende Ryuk'a vermesini ister, sonra tekrar Ryuk'tan o defteri alır. Böylece başlangıçta Misa'nın kullandığı defteri ormana gömer. Rem'de bununla ilgili hiçbirşey çakmaz. Sonra kendi defterini Ryuk'a verir, Ryuk'tan Rem'e vermesini söyler ve Rem'in olur Light'ın ilk defteri. Light o defterden Rem'in elindeyken vazgeçer. Son durum şudur, Light'ın ilk sahip olduğu defter Rem'le beraber başka bir kişiye gidecektir. Misa'nın ilk kullandığı defter ise artık ormana gömülmüştür. Light , Misa'nın hafızasını tamamen kazanması için Misa'nın defterini ormana gömmüştür. Böylece defterden ayrıldığı vakit hafızasını kaybetmeyecektir ve Light'ın işine yarayacaktır. Misa'ya birşeyler söyler ve ormana gönderir , planladığı gibide olur. Misa defteri Light'ın söylediği yerden alır ve L'i öldürmek için göz takası yapar. Ama L şu son durumda çok temkinlidir, araştırma merkezinden dışarı çıkmamaktadır. Bu yüzden Light'ın çok öncesinden bir planı daha vardır '' Rem, L'in tekrardan Misadan şüpheleneceğini görecek ve Misa'nın yaşam süresinide kısaldığını görecek. Böylece Misa için tehdit olan L'i ortadan kaldıracak ve kendisi ölecek '' . Misa , Light'ın direktifiyle suçluları tekrardan öldürünce doğal olarak L yine Misa'dan şüphelenmiştir '' Misa'yı serbest bıraktık ve hemen akabinde suçlular ölmeye başladı '' . Diğer araştırma merkezindekiler ( Aizawa, Matsuda vs ) artık L'e '' Teorin tutmadı diye üzerinde durma bu kadar, Light ve Misa suçsuz işte görmüyor musun '' diyerek L'i yıldırmışlardır.

Ryuzaki, ölüm meleği Rem'e sorular sorar '' Sayfada yırtılan bir parçaya isim yazılırsa o ölür mü ? Eğer başka defterler varsa ondada aynı kurallar geçerli midir ? Defteri kullanan kişi bilerek belleğini ( Hafızasını ) silebilir mi ? '' gibi sorular. Kopan bir sayfaya isim yazılınca ölür mü düşüncesi aklına gelen L hemen hatırlar '' Light'ı kameralarla izledik ama yırtılan bir sayfayla herşeyi yapabilir '' . Öyle bile olsa '' 13 gün kuralı , acaba sahte mi ? '' diye düşünür. Ve şöyle birşey sunar araştırma ekibine '' Defteri deneyeceğiz, idama mahkum edilmiş bir suçlu bir isim yazacak ve 13 gün içerisinde ölmezse suçları muaf olacak ve idam edilmeyecek '' anlaşmamız bu olacak. Bunun için Abd ve bir çok ülkeye bu anlaşmayı sunacağız. İşte tam o anda Rem bütün olayı kavrar ve Light'ın en başından beri planını anlar. Rem düşünür '' Light Yagami bir ölüm meleğinden üstün çıktı, onu öldürsem zaten Misa hayattan soğur, yaşam gücünü yitirir. Bunun dışında Light Yagami çok zeki herşeyi hesaplayan birisi, Misa'nın yararına olacak birisi. O yaşadığı müddetçe Misa güven içinde kalır '' . Rem, Misa için L'i ve Watari'nin ismini kendi defterine yazar ve Misa'nın yaşam süresini uzatarak ölür. L son anında '' Ben hatalı değildim , sonuç olarak yanılmamışım '' der içinden ve kalp krizinden ölür.Herşey Light'ın planladığı gibi gitmektedir. Diğerlerini ölüm meleğini araması için yönlendiren Light , güzel bir rol keser babası ve yanındakilere. Sonrada Rem'in isimleri yazdığı defteri alır ve saklar. Light'ın önündeki tüm engeller ortadan kalkmıştır '' Rem, L ve Watari 3'ü birlikte '' .. 

L'in öldüğü haberi Wammy'nin Kimsesizler Yurdunun müdürü Roger'a haber olarak gelir. Bunun üzerine Roger, kimsesizler yurdunda eğitilen öğrencilerden Near ve Mello'yu çağırır. Onlara L'in öldüğünü ve araştırmaya birlikte geçmesini önerir. Bunun üzerine Mello '' Near'la biz hep rakip olduk, ben hep ikinci oldum o ise birinci, aramızdaki rekabeti biliyorsun. Birlikte çalışmamız imkansız , L'in yerine o geçsin. Ben gidiyorum '' demiştir ve çekip gitmiştir.

Kira ( Light )  bir süre sonra Yotsuba'lı 6 kişiyi kalp krizinden, Wedy ve Aiber'i araba kazası ve hastalıktan öldürmüştür. Böylece '' Yeni Dünyanın Tanrısı '' olma yolunda önündeki engelleri ortadan kaldırmıştır. Artık Light'ta polise resmi olarak katılmış, hem L rolünü üstleniyor hemde polis olarak devam edecek, hemde Kira olarak ideallerini uygulamaya geçirecektir.

Near, yanında üst düzey bir yetkiliyle Amerikan başkanının yanına gider. Ve şimdiki L'in '' Sahte L '' olduğunu , gerçek L'in çoktan öldüğünü söylemiştir. Near 3 yıl içerisinde yaptığı araştırmalar sonucunda bulduğu kanıtlar vardır. Bunlar şunlardır : L '' Kira yı belirledim, Kırmızı porscheden uzak durun '' demiştir ve o sırada helikopterdedir. Higuchi'nin yakalandığı zamanda orada bulunan bir polisin raporuna göre Higuchi şöyle söylemiştir '' İsmi yazılan kişinin öldüğü bir defter '' . Ölüm defterinin varlığından bahsetmiştir yani Near. Sonrasında Near '' Gerçek L'in öldüğünü biliyoruz, bu yüzden defter şuan Japon Polisinin elinde '' diye belirtmiştir. Bütün bunları araştırıp kanıt olarak gösteren Near, amerikan başkanını şaşırtmıştır. 

Mello sayesinde bir grup mafya üyesi çok ileri bir pozisyona gelmiştir. Mafya lideri, Mello'nun hiçbir hata yapmadığına kanaat getirip onu yanında istemiş ve onunla liderliğini paylaşmıştır. Near ise Kira'yı yakalamak için kurulan Amerikan SPK örgütünün başına geçmiştir. Mello, Near'ın birlikte çalıştığı kişilerin içine ajanlar yerleştirmiştir ve onlardan bilgi almaktadır. Bu bilgilerden birisi Near'ın araştırmaları sonucu oluşan  Ölüm defterinin varlığı ve defterin Japon polisinin elinde olduğudur . Bunun üzerine Mello harekete geçer ve Japon Emniyet Müdürü Takimura'yı kaçırtmıştır mafya ekibine. Emniyet Müdürü Takimura artık yoğun baskıya dayanamayıp ötmüştür, Mello'nun sorduğu soru şudur '' Kira operasyonu için çalışan kişiler Japon polisinde kimlerdi ? '' . Bunun üzerine Takimura '' Yagami Soichiro, Matsuda ve Mogi '' diye yanıt vermiştir. İlerleyen zamanda Takimura '' Kravatıyla '' intihar edip ölmüştür.  Mello'nun düşüncesine göre bunun cinayet olma olasılığı yüksektir, şöyle düşünmüştür '' Takimura'nın ölümü cinayetse Kira tarafından yapılmıştır bu.Takimura'nın kaçırılma olayını az kişi bilmekte. O zaman Kira, bu kaçırılma olayını bilen az kişiden birisi.  Ayrıca, defterin biri japon polisinin elindeyse diğeride Kira'nın elinde, 2 defter var buna eminim '' . Takimura'dan Yagami Soichiro'nun araştırmanın şefi ve genel müdür yardımcısı olduğunu öğrenen Mello'nun sıradaki hamlesi '' Yagami Soichiro'nun kızı Sayu Yagami'yi kaçırmaktır '' . 

Biraz öncesine gelirsek Fbı'dan kendini Light'ın babasına tanıtan bir ajan ortaya çıkmıştır. Light'ın babası , Takimura nın kaçırılması olayından Fbı'dan şüphelenmiştir , çünkü Fbı'dan bu ajan gelip '' Size güvenmiyoruz, bu yüzden defteri bize verin, araştırmaya biz devam edelim '' demiştir. Ölüm defterini bize verin lafını duyan Light'ın babası '' Demek sizdiniz ! '' demiştir ama sonrasında bu işin başında Fbı'ın olmadığını anlamıştır. Near'ın , ajana direktifiyle Japon polisi ve SPK, polis şefi Takimura'nın kurtulması için birlikte çalışacaklardır. Tabi Near'ın gerçek amacı şudur '' Birlikte çalışacak gibi görüneceğiz, ama fırsatı ele geçirdiğimizde defteri ele geçireceğiz. Ne olursa olsun Japon polisi defteri , Emniyet Müdürü ile takas yapmak için ortaya çıkaracaktır, böyle olursa bir şekilde defteri ele geçiririz '' 

Near, Spk şefi Lester'a şöyle söyler '' Sana güveniyorum şef Lester. Ama ne olursa olsun diğer ajanlara araştırmayla ilgili önemli bilgiler verme. Sadece '' Defterin varlığından '' emin olmaları yeterli. Düşündüklerinide içten düşün ve sadece bana söyle '' . Çünkü Near, içeriden dışarıya bilgi sızdığını düşünmektedir.
 ( Özünde Mello daha öncede belirttiğim gibi Spk'nın içine ajan koyup Near'ın bulduğu sonuçlar ve bilgileri elde ederek, Kira'yı ve önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmak amacıyla 1 numaraya yükselmeyi planlamaktadır )

Emniyet müdürü Takimura öldükten sonra Sayu Yagami , Mello ve mafya üyeleri tarafından kaçırılır. Mello ve ekibi polise, Ölüm defterine karşılık Sayu Yagami takasını teklif etmişlerdir.

 

8.Cilt 

51mqFOGl9ZL._SX303_BO1,204,203,200_.jpg

Spoiler

İde, Emniyet Müdürü Takimura'nın öldürüldüğünü ve Sayu'nun kaçırıldığını  tüm polis teşkilatına açıklamak gerektiğini düşünmüştür. Bunun üzerine Light söze karışmış ve şöyle konuşmuştur '' Takimura'yı öldüren onlar değil Kira idi. Takimura'yı öldürmek onların işine gelmez, defterle takas için gerekli biriydi çünkü. Tabi '' Ne kadar acımasız '' olduklarını göstermek için öldürmüşte olabilirler ama bu ihtimal çok zayıf. Tekrardan bir kaçırma olayına girişmeleri çok riskli olacaktır , bu yüzden elindeki üst düzey yetkili ile yetinmeleri gerekliydi. '' . Light'ın yanındaki araştırma ekibi , Light'ın söylediklerini kavrar ve onaylar. Light konuşmasına devam eder  '' Şunuda eklemem gerek Kira'nın, Japon polisi teşkilatının içinden bilgi aldığını düşünüyorum. Yani bilgi sızması bile olabilir bir ihtimalle. Higuchi'yi yakalama olayından olsun, Takimura'nın kaçırıldığına ve defterin Japon polisinde olduğuna kadar Kira bunlardan haberdar. Ya gizlice polis teşkilatının güvenlik bilgilerine giriyor ya da dediğim gibi içerden bilgi sızıyor '' . Bunları söylerken Light , diğerlerine rol kesiyor özünde ( Amacı Yagami ailesi ve kendisinden tamamen %1 bile şüphelenilmemesi , diğer yandan Takimura'yı Light öldürmüştür. Takimura'nın ölümünü Kira'nın yaptığını söyleyerek açıkça kendisinin dezavantajına olacak birşeyi dolaylı yoldan söylüyor, böylece Kira = Light olgusu akıllardan yok oluyor. Light fena rol kesiyor ) . Light devam eder '' Dediğim gibi polis teşkilatına açıklarsak Sayu'nun kaçırıldığını, o zaman Kira, Sayu'yu öldürebilir. Hani defteri saklayan Japon Polisi sonuçta , ee bizde defteri kimseye açıklamayağımız için diğer defterin bizde olması onun için birşey ifade etmez. Ama Sayu olayı açıklandığı sırada Sayu-Ölüm Defteri takasından haberdar olursa Kira , polis dışında kimsenin bilmesini istemeyecektir bu yüzden Sayu'yu ortadan kaldırabilir. '' Bu yüzden Light'ın söylediklerini onaylayan ekip ( Mogi, Matsuda, Yagami Soichiro, İde , Aizawa ) sadece polis Emniyet Müdürü Takimura'nın öldürüldüğünü açıklamıştır..

Emniyet Müdürü Takimura'nın gazetede açıklandığını gören Lester '' Takimura'yı kaçıranlar onu öldürmüş '' der. Bunun üzerine Near karşı çıkar '' Yanılıyorsun, Takimura'yı kaçıranların Takimura'yı öldürmesi için bir sebep yok. Aksine onun yaşaması onların avantajına olur. Ölüm defterini isteyen bir grup için Takimura'nın ölmesi onların kötülüğüne olur. Bu yüzden Takimura'yı başka birinin öldürme olasılığı yüksek. Gevanni'de öyle düşünür '' Onu öldüren Kira o zaman, çünkü bu ölüm sadece onun işine yarar '' der. Near devam eder '' Evet öyle, ve eğer durum bu ise Kira, Japon polisinin bilgilerine ulaşabiliyor demektir. Çünkü Takimura'nın kaçırılma olayını bilenler sınırlı sayıda ve çok az '' . 

Near, Mello'dan hatıra kalan olan resmi Lester'a verip Mello'yu araştırmasını ister. Lester , Mello hakkında en ufak birşey bulamamıştır, şuan nerede olduğu nasıl yaşadığı vs. Lester '' Kusura bakma hiçbirşey bulamadım '' der. Near ise '' Hiçbirşey bulamaman beni dahada çok sevindirdi '' der. Çünkü Near'ın düşüncesine göre '' Lester'ın şuan Mello hakkında hiçbirşey bulamamış olması Mello'nun ince eleyip sık dokuyarak hareket ettiğini göstermektedir. Bu yüzden işin içinde Mello'nunda olduğunu artık anlamıştır '' . 

İlerleyen zamanda Mello'dan , Light'ın babasına telefon gelir.  '' Los Angeles '' Lake '' otele gel ve oradan giriş yap, takası Los Angeles'te yapacağız, yalnız gel '' der. Bilerek bulunduğu yeri az çok belirlenmesi için konuşmayı uzatmıştır Mello. Tabiki Light ve diğerleride bunun farkındadır.

Light'ın babası hava limanına gider. Light'ın babasının arkasında Mello'nun adamlarından birisi belirir. Ve bineceği uçağı değiştirterek ( Önceden Light'ın babası ve kendisi için bilet alarak ) başka uçağa bindirir. O uçaktada birilerinin olması ihtimalini düşünen Mello ( O uçakta Aizawa vardır tabiki ) uçağı kendi adamı tarafından kaçırtır. Tabiki Mello, Light'ın babasına dinleyici telsizden söyler'' L'e söyle hiçbir yayında açıklanmasın uçağın Los Angeles'e giderken gerisinde yolda yolcu indireceğini, bunun için gereken her türlü önlemi alsın, yoksa kızın Sayu ölür ona göre ''. Tabi burada yolun gerisinde ıssız bir yerde inecek kişi Light'ın babasıdır. Light'ın babası uçaktan iner, Light ise boşu boşuna önceden Los Angeles'e gitmiştir, takasın Los Angeles'te olacağına o kadar emindiki uçağın kaçırılıp istenilen yerde babasıyla takas yapacağını düşünmemişti.

Spk ve Japon Polisi bu olayda işbirliği içerisinde olduğu için Light, Near'a direktif verir '' Etraftaki tüm uçabilecek araçları, helikopter gibi hepsini görüntü kayıtlarını bul ve bizede aktar. Near'da Light'ın ( Yeni L'in ) bu dediğini yapar ve takasın yapılacağı yerin görüntü kaydını bulur ve Japon polisinede aktarır bu kaydı.Takasın yapılacağı bu yer ıssız bir yerdir ve yerin altında gizli bir bölme vardır, işte takasın yapılacağı yer orasıdır. Near şöyle söyler ''  L bir fikrin var mı ?Yeraltında kamera olmaz, görüntüleyecek imkanımızda yok.  Sinyal bile almıyor orası '' . Bunun üzerine Light , iyice tongaya düştüğünü anlar.

Light'ın babasıyla takas yapılır, tabiki defterin gerçekliğine şöyle inanır Mello  ; Light'ın babası defteri tutarken Mello'nun adamı, diğer bir adamının ismini deftere yazar ve adam ölünce defterin gerçek olduğunu anlar, ardından Sayu ile defteri değiştirirler. Light, Near'ın bulduğu Mello'nun adamının kaçacağı helikopteri , Near'a takip edilmesini söylemiştir '' Çünkü  Light'ın düşüncesine göre, helikopter giderken kesin yoldayken bir yere atacaktır defteri ya da birileri gelip alacaktır. Bunun üzerine Near '' Bu imkansız L, yanıldın. Çünkü defter büyük olasılıkla helikopterde değil, Bay Yagami'nin çıktığı yerden ateşlenecek bir füzenin içinde, görüntülere bak füze hareket etmek üzere ''

Adamın , defterle beraber Helikopterle kaçacağını düşünen Light yanılmıştır. Defter füzededir. Defteri alan adam, Mello'nun emriyle Light'ın babasını uçağa bindiren mafya üyesini ve diğer kendi adamı olan Pilot'u deftere yazmıştır ve ölmüşlerdir.Mello'nun direktifiyle  Defteri alan aynı adam helikopterle hareketliyken patlamış ve toz olmuştur ( Helikopterin içine imha edici bomba vardır ) . Mello bütün bunları şu yüzden yapmaktadır '' Bu adamlar yakalanırsa bizim nerede olduğumuzu, kim olduğumuzu ötebilir, ölmeleri gerek '' . Özünde bu kişiler zaten mafyaya geçmişte kazık atmaya çalışmış kişilerdir, bu yüzden ölmeleri çokta birşey ifade etmez Mello ve ortağı için.

Near, Light'ın babasını bir süreliğine alıp sorular sormuştur ona '' Bay Yagami, sizinle telefonda konuşan kişi birşeyler yiyerek mi konuşuyordu? Çikolata yer gibi mesela? '' . Bunun üzerine Light'ın babası '' Evet, sanırım yiyordu, ne yediğini bilmiyorum ama birşeyler yiyor gibiydi '' . Near , düşüncesinde yanılmamıştı, bu işin içinde Mello vardı. Zira bu kadar hatasız bir planla hareket etmek tam ona özgü birşeydi, Near'da bunu farketmişti.

Near'ın yanındaki adamlarından 3 tanesi ölmüştür. Bu kişiler tabiki Mello tarafından öldürülmüştür. Near şöyle düşünmekteydi '' Aramızda casus olduğunu biliyordum, bizim o casus ve ya casuslara ulaşamadan ve bu adam kaçıranlar hakkında ( Mello'nun grubundan bahsediyor ) bilgi almamızı engelleyip onları tamamen ötmesin diye ortadan kaldırıyor '' . Şuan için Near'a araştırmada yardım edecek kişiler şunlardır  '' Lester , Gevanni ve Lidner'' 

Near, L'e ( Şuanki L = Light ) bu adam kaçıran kişilerin elebaşısı hakkında birşeyler bildiğini söylemiştir. Bunun üzerine Light '' Sana bir teklif sunuyim, araştırmada tam olarak birlikte olmasakta en azından şunu söyleyebilirim. Eğer sen bana bu kişi hakkında bilgi verirsen , bende sana ölümün defterinin kuralları hakkında bilgi veririm '' .  Near bunun üzerine şu şekilde düşünmüştür '' Mello hakkında bilgi verirsem, benimde kimliğimi bulması bu beceriksiz '' Yeni L '' için bile sorun olmaz. Ama yinede araştırmanın ilerlemesi için bu bilgi alış verişini yapayım '' . Near açıklar '' Mello en son İngilterede 4 yıl önce Wammy'nin Kimsesizler Yurdunda kalıyordu '' . Bu bilgi Light için yeterliydi zira Aizawa direk Wammy'nin evine gidip baş müdür Roger'la konuşmuştur. Aizawa'nın gidip bilgi toplamasına göre '' Orada Near ve Mello adında 2 dahi vardır, özellikle Near denen çocuk bütün dallarda en iyisiymiş. Yani anlayacağınız orası süperzeka yetenekli çocuklara değişik eğitimler veren bir örgüt gibi birşey '' . Light '' Near lafını duyduğu andan itibaren '' Near = N olması lazım o zaman. N ve M şimdi anlaşıldı bunlar L'in yerine geçecek kişiler. Sanki L ile olan savaşım devam ediyormuş gibi hissediyorum '' . 

Bu arada bir Shinigami daha kendi defterini almak için insanoğlu dünyasında Ryuk'un yanına gelir ( Çünkü Ryuk'un 2 defteri vardır, birisi bu shinigami Shido'ya aittir ) . Shido bu defteri geri almak için Ryuk'a gelmiştir ama defterin şuanda Mello adlı çocukta olduğunu öğrenmiştir Light ve Near'ın bağlantıyla özel konuşmasından. Aizawa'nın araştırmaları sonucunda Wammy'nin evinde Linda adında ünlü bir ressam olmuş birisi vardır. Bu Linda, Near ve Mello'nun önceki ( 4 yıl önceki ) hallerinin fotoğrafını çizmiştir. Her ne kadar çok gerçekçi olmasada eski hallerine benzerdir çizilmiş resimler. Shido'da , Shinigami dünyasında insan bulmaya yarayan delikten bu resimdeki çocuğu ( Mello 'yu ) aramaktadır..

Shido, Mello'nun eski halindeki resminden bulamaz Mello'yu. Tek seçenek Ryuk'un yanındaki kişileri izlemektir , böylece Mello'yu bulabilir..

Mello telefondan Light'ın babasını aramıştır. Sormuştur '' Araştırmanın başındaki kişi kim ? Eğer cevap vermezsen kızın ve sen ölürsün '' . Bunun üzerine dinleyicilerle bu konuşmayı dinleyen Light ve ekibinden Matsuda mesaj atar Light'ın babasına. Matsuda kendi ismini yazar ve araştırma için süs niyetine kullanıyoruz sadece onu dedirtir Light'ın babasına. Gerçekte araştırmayı yöneten '' Benim''  der Light'ın babası. Matsuda burada gayet güzel birşey yapmıştır, sadece kendini riske atmıştır ve Mello'ya inandırmıştır bunu.  Mello'da '' Bende öyle düşünmüştüm, çünkü Japon polisi gerçekten bir halta yaramıyor, hepiniz bir grup eziksiniz ve operasyonun başındaki kişi gerçektende süs niyetine konulmuş, şuanki L tam bir fiyasko '' demiştir. Near'da aynı şekilde şuanki L'in '' İşe yaramaz '' biri olduğunu düşünmektedir.

Near, L'e bağlanır ve '' Ölüm defteriyle '' ilgili bilgiler almıştır. Tabiki Light, Near'a '' Sahiplik hakkı, Şinigami ve Göz Takasından '' bahsetmemiştir. Sadece normal bilgilerden bahsetmiştir. Light şöyle konuşmuştur '' N , sen özünde Near sın değil mi? Araştırdık seni, Near gizli adı altında oradaymışsın sende '' , Near'da bunu onaylar. Light devam eder '' Bu Mello denilen kişinin gerçek amacını biliyor musun ? '' diye sorar. Near cevap verir '' Evet, önündeki tüm engelleri özellikle en büyük rakibi olan beni ortadan kaldırıp 1 numaraya yükselmek amacı. Zira sizinle telefonla konuşurken '' Çikolata yemesi '' bile bilerek yapılmış bir şeydir. Mello temkinsiz hareket edip bilmeden böyle bir ipucu bırakmaz, Spk ve Japon polisinin ''kaçırılma'' olayında birlikte çalıştığını öldürdüğü casuslardan ( Aramıza soktuğu casuslar ) biliyor. Bu yüzden Mello burada bana bizzat mesaj gönderiyor ' Gördün mü Near? Şuan defter benim elimde, şuan ben 1-0 öndeyim ' demeye getiriyor.Çikolata yiyip ipucu bırakması bu nedenle. Ama bunları yaparken artık tamamen kötü bir katile dönüştüğünün farkında değil. Kendi adamlarından tut, aramıza soktuğu casusları bile öldürdü. Mello artık kötü biri ve durdurulması gereken birisi ''  

Light, Near'a sorar '' Bu Mello, neden Bay Yagami ve Kızını öldürmedi ama, senin ekibine koyduğu ajanları ve diğer işbirliği yaptığı adamları öldürdü sadece ? '' . Near bunun üzerine şöyle cevap verir '' Bizim aramıza koyduğu casuslardan artık bilgi alınacak birşey gerekmediği için, çünkü defteri eline geçirdi artık, aramızdaki casusların yaşaması için bir sebep yok ona göre. Bay Yagami ve Sayu'yu öldürmemesinin sebebide sizden Kira ve ya elindeki defterden bilgi alabilir. Zira japon polisi ve teşkilatını o da benim gibi zayıf görüyor. Sizden bilgi alıp sizi kullanması ona göre çok kolay '' .

İde'nin araştırmasına göre Amerikada mafya ile bağlantılı bir sürü kişi öldürülmüş '' Chicago, New York, Los Angeles ve Miami'de '' olmak üzere. Light'ta şöyle düşünmekteydi '' Amerika'da mafya ölümleri yoğun, o zaman bu Mello mafya ile bağlantılı '' . Bunun üzerine Light, Fbı'dan aldığı mafya verilerini Misa'ya 7/24 izlettirmiş ve içlerinde defterin yeni sahibini arattırmıştır. Çünkü Misa'da '' Ölüm Meleği Gözü '' vardır. Defterin sahibinin '' Ömür süresi '' görünmüyorsa o kişi defter sahibidir..

Mello , amerika başkanını arar ve derki '' Sana bir anlaşma teklif ediyorum, Kira'ya karşı benimle birlik ol. Eğer benimle birlik olursan Kira'nın elindeki defter senin olur.  Öbür türlü seni öldürmesi benim için çok kolay biliyorsun diğer defter benim elimde. Bu yüzden ilk olarak senden uydu tipi kameralar ve silah istiyorum. Ha tabiki senin bu isteminin garip kaçmaması için şöyle dersin federasyona '' Japon Polis müdürünü öldüren suçluları yakalamak için yeni bir ekip kuruyoruz bu yüzden silah ve uydu tipi kameralara ihtiyacımız var. Bunları dersen senin gibi koskoca ABD başkanına hepsi inanır. Eğer anlaşmamızı kabul etmezsen tarihteki en rezil başkan olur ve kimvurduya gitmiş olursun '' . Bunun üzerine Abd başkanı, şuanki L'i yani Light'ı arar. Abd başkanı sorar '' Ölüm defterinden kurtulmanın bir yolu var mı ? '' Light hemen kavrar olayı '' Sizi tehdit eden kim? Kira mı yoksa Sayu'yu kaçıranlar mı ? ( Tabiki Kira Light'ın kendisi, başkanı Sayu'yu kaçıranların tehdit ettiğini biliyor ama temkinli davranıp böyle soruyor ). Abd başkanı artık tek çaresinin L olduğunu anlayıp L'den yani Light'tan yardım dileniyor. Light ile durumun içeriği hakkında konuşuyorlar ve 10'ar kişilik 3 grup halinde 30 kişiyi kendi himayesine alıyor Light, başkanın yardımıyla. Zamanı geldiğinde defteri ele geçirenleri yakalamak için tabiki bu.

Light'a Misa'dan telefon gelir, Misa defterin şuanki sahibini bulmuştur çünkü. Takma adı Jack Neylon olarak geçen bu kişinin gerçek adı '' Kal Snydar '' . Mello'nun ressam tarafından çizilmiş çocukluk fotoğrafını bilen Light, 4 yılda bir insan bu kadar değişmez olgusuyla hareket edip bu kişinin Mello olmayacağını anlar. Aslen Mello'nun adamını bulmuştur. 

Light araştırma ekibine Mello ile bağlantılı mafya üyelerini bulduğunu ve diğer mafya üyelerinin ölümünün en çok bu grubun işine yaradığını söyler. Light'ın '' Kal Snydar '' adlı kişinin patronunu ve ekibin elebaşılarını bulmuştur. Light, amerikan başkanına sorar '' Spk'nın izlediği uydu kameralarını gönderir misiniz bay başkan ? '' . Başkan Light ve diğerlerine gönderir Spk'nın izlediği yerleri. O anda Light ve ekibi anlarki Near'da, defteri ele geçiren grubun olabileceği yerleri tespit etmiştir. Near'ın tespit ettiği 4 mafyadan 1'inin barındığı yer Mello'dur. Ama aradan günler geçtikten sonra oradan çıkan 1 kişi bile olmadığı için Mello ve ekibinin orada olmadığını kavrar Light. Bunun sebebi ise Mello'nun amerikan başkanını tehdit ederek Spk'nin izlediği uydu kameraları görüntülerini kendisine göndertmesiydi. Amerikan başkanından bu bilgileri alan Light şu sonuca varır '' Evet, Mello bu 4 yerden 1'İnde olamaz, sonuçta Spk'nin izlediği yerleri izlemesi orada olmadığını kanıtlar '' 

Light diğer planını uygulamaya döker ve Kal Snydar adlı ölüm defterinin yeni sahibinin bulunduğu yeri öğrenmek için ölüm defterine şunları yazar '' Kal Snydar, 19 ekim 2009'dan itibaren 23 gün içerisinde dışarı çıktığı bir anda, kimsenin fark edemeyeceği bir yerde , şüpheye yer bırakmayacak şekilde, kendi yaşamının merkezi olan yeri bir mektupta yazarak, gönderen kişinin bilinmesine izin vermeden Hollwood '' Holly chatea '' hotelini 1054 nolu odada kalan Amone Misya adına gönderir. Sonra bunu hiç kimseye sylemeden 10 kasım 2009 günü gece 11:59'da kalp krizinden ölür '' . Light'ın düşüncesine göre Misa'ya gelen bu mektup ilgi çekmeyecektir, herhangi bir hayran mektubu olacağını düşünecektir herkes. Böylece Light Mello'nun bulunduğu yeri öğrenir. Mello ve ekibinin yerini tespit ettiğini açıklar Light. Bunun üzerine Başkanla görüşür ve özel birlikle beraber Mello'nun bulunduğu yere baskın yapacaklardır. Tabiki yüzlerinde kasklarla yapılacaktır bu baskın, yüzleri görünmeden. Ama görünmez birşey tarafından kaskları çıkartılır ve öldürürler. Özünde bu kaskları çıkaran ölüm meleği Shido'dur.

Shido, sürekli Light'ı izlemiştir ve Light'ın bulduğu Kal Snydar'ın bulunduğu mekana gitmiştir.karşılarında bir ölüm meleği gören Mello ve ekibi şoka uğrar. Ölüm meleği ile biraz konuştuktan sonra defterdeki kurallardan bahsedilmiştir. Shido '' 13 gün içinde bir isim yazmazsa geçmişte isim yazan kişi ölür  ''  ve  '' Defter yanar ve yokolursa deftere geçmişte dokunan herkes ölür '' bu kuralların sahte olduğunu söylemiştir Shido. Bunların bir Shinigaminin yaptığı şaka olduğunu söylemiştir. Mello bunun üzerine düşünür '' Acaba önceden bu defter Kira'nın eline geçmişse o da bu kuralların sahte olduğunu biliyor muydu ? ''   Mello,Shido'nun tavrından ve kıpırdanmasından ölüm defterini geri almak istediğini anlamıştır. Ve Shido'ya bir teklifte bulunmuştur '' Dışarıyı gözetle ve birileri buraya gelirse yüzlerinin görünmesini sağla '' . Böylece Shido, gelen gizli birliğin kasklarını çıkartarak yüzlerini göstertmiştir. Çünkü Mello, Shido'dan '' Göz takasını ve bunun karşılığında hayatının yarısını feda edeceği '' kuralını öğrenmiştir. Böylece Kal Snydar'a yani takma adı Jack Neylon olan adamına Göz takasını yapmasını istemiştir '' Eğer göz takasını yaparsan sağ kolumuz olursun '' diyerek, öbür türlü hemen ölmeyi mi tercih edersin ? '' . Shido bile Mello'dan gelen ürpertici auradan korkmuştur. Snydar , baskın yapmaya gelen kişileri öldürmüştür ve Light'ın planı gene suya düşmüştür..

Bunun üzerine Light epey sinirlenmiş ve tek başına kalıp düşünmüştür. Misa'nın filmden ayrılmasını istemiş ve şu şekilde düşünmüştür '' Mello'nun orada göz takası yaptırdığı ortada, yoksa baskın yapmaya giden kişiler ölmezdi. Dahası Misa şuan ünlü bir yıldız onu bir yerde görürse göz takası yapan Kal Snydar , Misa'nın yaşam süresini göremediği için Misa'nın defterin diğer sahibi olduğunu anlar. İstediğim zaman Misa'nın defter sahipliğinden vazgeçmesini sağlayabilirim. Defter sahibi olarak görünmez ve sonrasında tekrardan defter sahibi yaparım onu. Ama deftere yazdığım detayda Kal Snydar 14 gün sonra ölecek. Misa'nın şuan filmden ayrılması Amerika'da büyük bir olay olmaz, Japonya'da olsaydı olurdu ama burada olmaz. Mello ve ekibi Amerika'da olduğu sürece Misa'nın göze batması olasılığı çok düşük. Ayrıca orada bir ölüm meleği vardı ( Ryuk'tanda diğer ölüm meleği hakkında onayı almıştır ) oradaki kaskları çıkartılmasının başka açıklaması olamaz. Şuan için endişelenmem gereken tek şey diğer ölüm meleğinin Mello'ya ' Sahte ' kurallar hakkında bilgi vermesi, bu olmaz işte.. ''

Light, amerikan başkanınıda ölüm defterine yazıp öldürür. Tabiki Mello , amerikan başkanının zehirlenip öldürüldüğü haberini alınca '' Yine mi intihar? '' diye düşünmüştür. Ayrıca '' Bizim yerimizi tespit eden Spk olamaz, çünkü onların izlettirdiği yerler eski yerlerimizdi, L mi tespit etti? Yoksa Kira mı ?'' diye düşünmektedir Mello..

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

On 25.04.2017 at 01:57, tea yazdı:

Yayın hakları satın alınmış bir eser hakkında bu kadar detaylı bir yazı paylaşmak ne kadar yasal bilemiyorum. 

Bunu paylaşmadan önce yayınevinden izin almış mıydınız ?

İzin almadım ama zaten spoiler içine aldım yazıları, yani mangasını okuyan bilen birisi için bir derleme bu sadece. Zaten benim bu özeti yazmamın manganın satın alınmasına bir etki yapmaz diye düşünüyorum. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.