Jump to content

Saiyuuki Serilerini İzleme Rehberi


Amygirl

Önerilen İletiler

  • Forum Admin

7043l.jpg

Doğaüstü güçler, aksiyon, macera, power up, büyü, komedi, dram... Romantizm hariç tüm taglarla gösterilebilecek bir anime serisi bu Saiyuuki...


Seri bu sezonla birlikte toplamda 4 sezon, 3 tane sırası ile iki, bir ve üçer bölümlük OVA ve bir moviesi bulunmakta. Sitede şu anda Saiyuukiye ait movie, 3 bölümlük ova çevrilmiş durumda. Asıl hikaye olan Gensou Maden Saiyuuki'nin de bu haftalarda çevirisi tamamlanacak.


Asıl hikayemiz Gensou Maden Saiyuuki ilk izlenmesi gereken seridir. 50 bölümden oluşmaktadır. Gensou Maden Saiyuuki'den bir yıl önce 2 bölümlük aynı isimli OVA çıkarılmıştır. Bu ortam yoklamak amacı ile yapılmış bir çalışma. OVA satınca TV dizisi şeklinde yayınlanmıştır. O OVA'yı izleseniz de olur izlemeseniz de...

 

Gensou Maden Saiyuuki'den bir yıl sonra Gensoumaden Saiyuuki Movie: Requiem - Erabarezaru Mono e no Chinkonka çıkarılmıştır. İlk sezonu izledikten sonra bu movie'yi izleyebilirsiniz. Sitemizde çevirisi mevcut.

 

Movie'den bir sene sonra yine ortam yoklamak amacı ile 1 bölümlük Gensoumaden Saiyuuki: Kibou no Zaika OVA çıkarılmış olup akabinde seri iki sezon vermiştir. İkinci sezonu 2003 yapımı 25 bölümlük Saiyuuki Reload, üçüncü sezonu 2004 yapımı 26 bölümlük Saiyuuki Reload Gunlock'tır. Bu iki sezonun sitemizde çevirisi bulunmamakta maalesef. Ama ömrüm yeter de Allah kısmet ederse bu sezonlara da el atacağım.

 

Yapım şirketi son olarak 2007 yılında üç bölümlük OVA olan Saiyuuki Reload: Burial yi yayınlamıştır. Yani şirket ara ara OVA'larla satış yoklaması yapıp tutunca bir sezon patlatmaktadır ki yeni sezonumuz da 2017'de bizimle buluşuyor. Gelelim zurnanın zortladığı yere: Biz bu serilerin hepsini izlemek zorunda mıyız?

 

Asıl konuyu anlamanız için aslında eski sezonları izlemenize gerek yok. Seri Ünlü Bir Çin Romanından esinlenme. Çin'den Hindistan'a seyahat eden bir rahibin maceralarını anlatıyor. Direkt 2017'den başlamanız sadece karakterleri ilk bölümden tanımamanıza sebep olur. Ki yeni sezonda görebileceğiniz karakter geçmişine ait bir flashback size pahalıya patlar. Geçmişte önemli olaylar var. Öyle Naruto gibi konusuz flashbackler değil.

 

Sonuç olarak size tavsiyem şu: Önce 50 bölümlük ilk sezon Gensou Maden Saiyuuki'yi izleyin. Karakterler ve geçmişleri görün. Sanzou neden Hindistan'a seyahat etmiş ne yaşamış yollarda öğrenin. Sonra istediğiniz ovayı istediğiniz sezonu izleyebilirsiniz. Tek istisnası var 3. sezonu 2. sezondan önce izlemeyin tabii ki :D Hepsini sıradan da izleyebilirsiniz. Tabii çevirisini bekleyecekseniz ölme eşeğim ölme de İngilizce kaygınız yoksa öyle yapın derim. Ama ilk sezonu patlatıp sonra direkt son sezona da geçebilirsiniz. Hikaye kaybınız olmaz. OVA ve movie apayrı konuları olan yapımlar zaten.

7035l.jpg

 

Ama şu var. Bu seriyi çevirmeye karar verdiğimde ilk 10 bölümü tamamlayıp şöyle demiştim: 2000 yapımı böyle bir anime bunca sene neden çevrilmemiş? Ana karakterler orijinal, hikaye orijinal, aksiyon bol. Power up deseniz zaten var. Kodu mu oturtan karakter deseniz zaten var. Bu animenin çok hoş bir havası çok hoş bir ortamı var. Sizi içine çekiyor. OMO ÇOZOMLORO KOTOOOO diyen arkadaşlara sesleniyorum. Hikaye o kadar hoş ki o çizimlere takmıyorsunuz. Tabii ilk sezondan bahsediyorum. 2017 de çizimler dehşet-ül vahşet!!! Ve siz o sezonları izlerken o çizimlerin geliştiğini görünce aksiyon sahnelerinin daha da hoş olduğunu fark edince daha da heyecanlanıyorsunuz. Kısacası Genjo Sanzou başta olmak üzere bu animenin kötü karakterinden tutun da openinglerine kadar her şeyine aşığım. Umarım tüm sezon ve ovalarını sizlerle buluşturabilirim. Şimdiden iyi seyirler dilerim :)

 

y3L65a.jpg

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

"OMO ÇOZOMLORO KOTOOOO" :evil-smile-onion-head-emoticon:

Çok içten ve samimi bir anlatım olmuş Emel kuzum öncelikle tebrik ediyorum.

Sen el atacaksın bu ortada ama ben tabii yaz serisinden başlayıp ilk sezondan devam ederim sanırım. :P

Şimdiden emeğine sağlık. Ve bu güzel bilgilendirme için teşekkürler. :embarrassed4-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin
Nones, 40 dakika önce yazdı:

"OMO ÇOZOMLORO KOTOOOO" :evil-smile-onion-head-emoticon:

Çok içten ve samimi bir anlatım olmuş Emel kuzum öncelikle tebrik ediyorum.

Sen el atacaksın bu ortada ama ben tabii yaz serisinden başlayıp ilk sezondan devam ederim sanırım. :P

Şimdiden emeğine sağlık. Ve bu güzel bilgilendirme için teşekkürler. :embarrassed4-onion-head-emoticon:

Teşekkür ederim kuzucum :loveloveplz:

 

İzle izle İncim bir an önce ateist içkici kumarcı sigara içen ama Tanrılara en yüksek mertebedeki rahibimiz Sanzo ile tanış :onion_yep_by_7anime7drawer7:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.