Jump to content

Full Metal Alchemist Original & Brotherhood


Kikuchi

Önerilen İletiler

 JPEG-Promo-15.jpg

 

Geri getireceğin bir şey için takas edeceğin bir şey vermek zorundasın. ( Eşit takas ) 

Maddeleri altına çevirip zengin olmak yasak.

İnsan dönüşümü yapmak yasak.

Felsefe taşını aramak yasak.

 

Full Metal Alchemist serisi 2000'li yılların  efsane animelerindendir. Full Metal Alchemist (Original) 2003 , Full Metal Alchemist Brotherhood ise 2009  yılında  yayımlanmaya başlamıştır. İzleyicilerin geneli Brotherhood ' u Original ' e tercih ederler çünkü  2003 yılında çıkan Full Metal Alchemist 'te olaylar mangadan farklı olarak işlerken Brotherhood ' da manga esas alınmıştır. Ancak bu ilk serinin izlenmemesi gerektiği anlamına gelmez . Çünkü Brotherhood serisinde hikaye üstüne gidilirken 2003 Full Metal Alchemist 'te simyanın nasıl çalıştığı geliştiği kullanıldığı anlatılmaktadır . Olaylar ve hikaye biraz farklı olsa da iki seri birbirini tamamlamaktadır.

Anime 1900 'lü yıllarda geçmektedir.O yıllarda bilim yerine simya ilerlemiştir , kendilerine simyacı denilen kişiler bazı materyaller ile bir şeyler yaratabilmektedir.Hikayemiz iki acemi simyacı olan Elric kardeşlerin ( Edward ve Alphonse ) annelerini kaybetmesiyle başlar . Kardeşler annelerini diriltmek için insan dönüşümünü araştırmaya başlar ve simya kullanarak annelerini geri getirmeye çalışırlar. Ancak dönüşüm bekledikleri gibi gitmez . Çünkü insan hayatına karşılık gelen hiçbir insan hayatı yoktur . Elric kardeşler simya kurallarını çiğnedikleri için cezalandırılır . Alphonse bedenini ve ruhunu Edward ise sağ bacağını kaybeder . Daha sonra Edward sol koluna karşılık kardeşinin ruhunu metal bir zırha mühürler .Edward'a Auto-Mail adlı protez kolun ve bacağın takılmasıyla iki kardeş hem annelerini geri getirmek hem de vücutlarına kavuşabilmek için felsefe taşını aramaya başlarlar . Ancak bilmedikleri şey  bunun başından beri mümkün olmadığıdır .

Brotherhood ilk bölümlerinde 2003 Full Metal Alchemist ile paralel gider ama mangaya uyar ve aynı şekilde biter. Bir çok yeni karakter çıkar , ölür .Bazıları çizimler kötü ,hikayeyi batırmışlar mangaya uymamışlar diyerek bahane bulmaya çalışır ama  2003 Full Metal Alchemist 'in de izlenmesi gerek çünkü Brotherhood ' da simya ile ilgili soru işaretleri  var . 2003 Full Metal Alchemist ise bu soru işaretlerini ustaca kapatmış.

 

maxresdefault.jpg 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin
Kikuchi, 4 dakika önce yazdı:

Çünkü insan hayatına karşılık gelen hiçbir insan hayatı yoktur .

Bu cümlede yanlışlık var sanırım :big-eye-milk-bottle-emoticon:

Ellerine sağlık

Fma nın simya üzerine fmab nin olaylar üzerine gidişi çok doğru. Ayrıca iki serinin birbirinden farklı bir sürü karakter var. Adeta iki ayrı seri gibiler. İkisi de çok başarılı bence.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin
Kikuchi, 50 dakika önce yazdı:

Nasıl yanlışlık var :fan_by_pineapple_soup-d8ryy5z:. Hiçbir insanın hayatı birbiriyle eşit değildir anlamına geliyor işte :D 

Bir insanın hayatına karşılık gelen bir insan hayatı değil de bir insanın hayatına karşılık gelen hiçbir şey yoktur daha mantıklı bence :onion_yep_by_7anime7drawer7:

Bak dur sana foto paylaşayım:

 

FB_20160618_22_06_03_Saved_Picture.jpg

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu anime çoğu kişi tarafından beğenilsede benim yuriden(yanlış yazmış olabilirim yani kız kıza erkek erkeğe tarzı) sonra en nefret ettiğim anime türüdür çünkü ana karakter inadında ateistliği yayma çabasında kendi hatakarını tanrının var olmadığına yıkmaya çalışıyo(mal işte???) bu bir yana en fazla 5 veya 6 bölüm izleyebildim baya o!du o yüzden hatırlamıyorum. Bu animeyi şiddetle kınar ve izlenmemesini tavsiye ederim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Kesinlikle izlenmeli, konusu, işlenişi, karakterleri on numaradır. Her iki versiyonunu da bitirmemiş, filmlerini izlememiş insanların bir iki bölüm izleyip sonra da bu seri çöp demelerini mantıksız ve saçma buluyorum. İnaçlar üzerine herhangi bir tartışma yapmak istemediğimden kısa kesiyor ve izleyin diyorum. 

Tanıtım için teşekkürler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir anime,mutlaka izleyin.:cute-milk-bottle-emoticon:

Anime izlerken tarafsız olun,inançsız olun demiyorum ama inancınızı animeye yansıtmayın;eğer inancınızı animeye yansıtırsanız güzel olanı izlemez ve bilemez hale gelirsiniz. Yani hiçbir şeyden tad alamazsınız.:button-milk-bottle-emoticon:Şu şöyledir bu böyledir demeden,düşnmeden izleyin. Bunu yaparsınız animlerden keyif de alırsınız,ders de alırsınız.

Ben böyle yapıyorum.:onion_yep_by_7anime7drawer7:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.