Jump to content

Anime Hakkında Youtube Kanalı Açmayı Düşünüyorum Bir Bakar Mısınız?


torlak355

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar. Şuan 700 aboneli bir youtube kanalım var. Bildiğiniz gibi youtube özgünlükten sapmaya başladı. Herkes birbirinin videosunu falan çalıyor. Youtube da araştırdığıma göre Anime ile iligli Türkiye de 1 tane kız kanalı var. Anime dizilerini tanıtan, dergileri falan, posterleri tanıtan yani bileceğiniz gibi Anime içeriklerini tanıtmak istiyorum. Anime içerikli bir youtube kanalı olacak. Nasıl bulursunuz bu projeyi. Fikirlerinizi yazar mısınız?

Düzenlenme: jans09 tarafından
Sanalda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir. Başlık düzeltildi.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Konu daha uygun bir yere taşınmıştır.

Bence önce icraati görmek lazım. İçeriğe göre fikirler değişir. Tam olarak ne yapmak istediğinizi bilmediğimiz için fikir vermek çok doğru değil. Kanal projeniz varsa önce bir başlangıç yapın sonra gelip kanalınızı tanıtın. O zaman fikirler beyan edilir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Yabancı tanıtım videolarından bazıları çok güzel oluyor. Kimisi saçma hareket ve tavırlarla işi cıvıtırken kimisi gayet akıcı bir dille ve bilinçli bir şekilde yapıyor tanıtımı. Tabii kalıcılık ya da takip edilmek tanıtım şekli ve tanıtılan animelere de bağlı. Tür açısından çaya geniş bir yelpazenin olması lazım. Ben kanalın ilgi göreceğini düşünüyorum. Çeşitli anime forumlarında anime tanıtım konuları açan arkadaşlar da videolardan yararlanabilir ayrıca. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

701. abone ben olurum.  "Youtuber" terimi günümüz de meslek halini aldı zaten. Ülkemizde ise bu konuda en az "alt kültür" konuları işleniyor. Bunlardan birisi de senin yapmak istediğin anime tabi ki. Öncelikle bir kız olarak, bir erkeğe göre bariz avantajın var bu mecrada. Ve diksiyonun düzgün olması, vurguların, hatta doğallığın seni başarıya götürecek diğer etkenler. 

Daha sonra içerik geliyor, mesela ilgi alanına göre mi anime tanıtımları yapacaksın, yoksa tür fark etmeden beğendiğin animeleri mi ? Örneğin "slice-of-life" türünde animeleri yada "spor konulu" animeleri mi inceleyeceksin, yada bir ondan bir bundan ortaya karışık mı ? Bence başlangıçta bir türde veya bir konuda devam etmek mantıklı olan, sistematik bir ilerleyişin olur ve belli bir izleyicin kitlen oluşur. Daha sonra başka tür ve konulara el atabilirsin. 

Diyelim ki türü seçtin, peki devam eden animeler mi, yoksa bitmiş animeleri mi inceleyeceksin ? Biten animelerin incelemesini yapmak büyük risktir bence ? Sonuçta bitmiş bir anime konusunda bir çok forumda ve sitede tanıtım ve yorumlar var. O kadar tanıtım içinden senin incelemeni izlemeleri için extra bilgi ve extra özgünlük yaratman lazım. Sorun değil o özgünlük bende, bilgiyi de araştırır bulurum dersen kabul. Diğer taraftan devam eden bir animenin, o hafta yayınlanan yeni bölümüyle ilgili bir video hazırlamak daha kolay ve daha çok izleyici çeker düşüncesindeyim. Mesela bir video da bitmiş bir seri "Bleach"i tanıttın, eğer 'Bleach' hakkında herkesin bildiği şeyleri yazarsan, çok az kişinin bildiği extra bir bilgi, özgünlük ve mizahın olması lazım,  videoyu izleyen birisi, 'vay seriyi o kadar izledim ama ben bunu bilmiyordum.' , 'yarıda bırakmıştım ama izleyesim geldi, bitireyim hemen' ya da 'vay dedikleri kadar varmış şu bleach başlayayım hemen' gibi insanları şaşırtman lazım video ile. Bu da senin 'Bleach' ile ilgili bilgi birikimine ve anlatım tarzına kalıyor. Diğer bir video da ise "One Piece" in yeni bölümünü inceledin, yorumladın diyelim. Burada ki en önemli nokta yorumlama kısmı, bunu kıvırırsan gerisi gelir. Geriye zaten teori üretmek, gelecek bölümde tahminde bulunmak kalıyor. Kimse de senden teorinin veya gelecek bölümün tahminin tutmasını beklemiyor, ama oldu da tuttu, bu senin için büyük reklam olur. Yapman gereken sadece serinin geçmişine iyi hakim olmak, inciğini cinciğini bileceksin ki bölüm yorumlayabilesin, karakterleri eşleştirebilirsin. Eğer uzun bir seri ise, ufak bir not defteri her zaman olmalı. Tabii ki burada da anlatım tarzın önemli. Bölüm yorumlamanın bence tek bir sıkıntısı var, o da animenin mangası varsa yandın. Sonuçta manga animeden önde gidiyor, ve senin tüm anlattıkların bir anda izleyicide çöp etkisi yaratabiliyor. Hele bir de teorin tuttu diyelim, 'kesin mangasını okuyupta yorumluyor abi', 'ya okuyosunda, bari belli etme' gibi tepkilere maruz kalıp, insanların kafasında 'acaba mı lan' düşüncesi yaratmak senin abone sayını azaltacak büyük bir etken. Bunun kökten çözümü ise baktın olmuyor, animenin güncel mangasına geçersin, onu incelersin. Zaten tepki görmezsen sorun yok animeden devam, tepki görüyorsan da zaten serinin mangasını okuyan da güçlü bir kitle var demek ki, onlarla yola devam edersin.

Animeye ve içeriğe karar verdim diyelim sırada, başta dediğimiz sahne önü muhabbeti var. Bayan olduğun için bir avantajın olduğunu dile getirmiştim. Ama bunu kullanmak senin elinde, sempatik olman lazım, doğal olman lazım, diksiyonun düzgün olmalı, işaret dilini kullanabilmelisin, mizah yapabilmelisin, bulunduğun mekan ilgi çekici olmalı ( arka fonu anime posterleri, mangalar vb. olmalı ), ışık ve video netliği önemlidir... vs. gibi. Bunları çoğaltabiliriz. Bunları doğru yaparsan anlattığın şey kötü de olsa izlenir zaten. Olay bitmiştir yani. Tabi hiç bunlara gerek kalmadan, sadece bilgisayar programlarında serilerin görsellerini düzenlersin, bir de arka fondan sesini verirsin. Bunu yaparak başarılı olan örnekler de var.

Bu konuda okey diyelim. Gelelim sabır işine. Her hafta bi video hazırlamak, kulağa basit gibi geliyor ama gerçekten zor bir iş. Animenin yeni bölümünü izledin, yorumladın, konuşacağın metni hazırladın, videoyu çektin, kırptın biçtin, efekt ekledin derken sonuç; video yu 3-5 kişi izlemiş. Moraller sıfır sıfır sıfır. Yıkılmadan devam edeceksin, 3-5 ay sonra bakacaksın, 300-500 kişi daha sonra 3 bin - 5 bin kişi olmuşsun. Tabi araya okul hayata, iş hayatında girecek bazen dinlenmek için zamanın olmayacak ama video yapmaya zaman bulmak zorunda kalacaksın. Gün 24 saat ise, sen onu 26-28 saat yapacaksın bir şekilde. Yanına bir iki yardımcı arkadaş bulmak senin için çok iyi olur. Genelde de zaten bu işi iyi yapanlar bir ekip halinde çalışıyor. Tabi kendi başına da götürenler var ama zor tabi.

Bence zorlu ve bir o kadar eğlenceli bir süreç, tabi başarılı olursa para da var. Cukka. Ve hiç bir şeyi denemeden bilemezsin. Umarım en kısa zamanda başlarsın. Hadi kolay gelsin.

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.