Jump to content

Oregairu(Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru) Analiz, Serideki Gözden Kaçan Şifreler, Karakter Şarkıları ve Merak Edilenler - Tamamlandı(Resimler Yenilendi)


Shiba Tatsuya

Önerilen İletiler

İlk sayfadaki en uzun ikisini daha sonra eklerim şimdilik bu kadar. Bu arada önizlemede tüm resimler VPN ile gözüküyordu ama gönderdikten sonra imgur albümleri görünmemeye başladı bende sizde de sıkıntı oluyor mu? Öyle olacaksa çok sorun olur, resimlerin büyük kısmı albüm şeklinde ve yeniden düzenleyebilir miyim bilmiyorum...

Düzenlenme: Shiba Tatsuya tarafından
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

(Bu resme dikkat edin, neden en başa koyduğumu anlayacaksınız. Kısaca buna animede atlanan en önemli yer diyebiliriz: Hachiman’ın Yukino’yla ilgili monologlarının en önemli kısımları)   Oreg

Animede Atlanan ya da Eksik Kalan Yerler ve Bazı Önemli Sorular İÇİNDEKİLER: 1 – Hachiman’ın ilk sezon finalinde yaptığı şeyin(Sagami’ye çatıda saydırması) kendisine etkisinin gerçek boyut

ANOTHER Nedir, Ne Anlama Geliyor? ANOTHER Watari’nin ana hikayeye(Yukino) alternatif olarak çıkardığı seri. Ana hikayede Vol 6-7 gibi başlıyor, buraya kadar olanlar aynı bundan sonra ise genel ol

Posted Images

  • Forum Admin
Shiba Tatsuya, 11 saat önce yazdı:

İlk sayfadaki en uzun ikisini daha sonra eklerim şimdilik bu kadar. Bu arada önizlemede tüm resimler VPN ile gözüküyordu ama gönderdikten sonra imgur albümleri görünmemeye başladı bende sizde de sıkıntı oluyor mu? Öyle olacaksa çok sorun olur, resimlerin büyük kısmı albüm şeklinde ve yeniden düzenleyebilir miyim bilmiyorum...

İmgur ülkemiz de yasaklı siteler içerisinde bu yüzden yüklenen resimler görülmüyor maalesef :bad-atmosphere-onion-head-emoticon: Bu arada konu için teşekkürler henüz izlemediğim bir seri ama bilgilendirilmek güzel eline sağlık :waiting-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Mileydi, 1 saat önce yazdı:

İmgur ülkemiz de yasaklı siteler içerisinde bu yüzden yüklenen resimler görülmüyor maalesef :bad-atmosphere-onion-head-emoticon: Bu arada konu için teşekkürler henüz izlemediğim bir seri ama bilgilendirilmek güzel eline sağlık :waiting-onion-head-emoticon:

Cevap için teşekkürler. Ama bu kısmı ilk sayfada söylemiştim gözden kaçmış olabilir: resimler çok fazla ve kaynağında çok düzenliydi, hepsini yeniden yükleyemedim. O yüzden VPN gerekiyor resimler için demiştim. Asıl sıkıntı galeri şeklinde olanlarda. Imgur'un gömülü galeri özelliği var ve önizlemede sorun yoktu ama attıktan sonra VPN ile bile galeriler görünmedi bende. Acaba herkeste öyle mi diye merak ettim. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sevdiğim serilerden biriydi, senin de fark ettiğin gibi baya muhabbeti döndü, hatta @forevertr3 novelleri de çevirdi. Güzel tartışmalar oldu ama senin burada yazdıkların çok çok daha öte de. Tabii okuduklarımın hepsini anlayamadım, resimlerden dolayı :D VPN kullanmayı ben zor durumlar için saklıyordum ama yarın müsait olunca bir de vpn ile bakıcam ne kadar resim görülebilecek. Konuya tamamıyla hakim olursak güzel tartışmalar yine oluşur ;)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aynen. Konuya baya geç kaldım biliyorum Zoku çıkalı 2 sene oldu bile ama o sıralar foruma pek uğrayamıyordum bende güzel birşeyle döneyim dedim. Neyse elimden geldiğince farklı yerlere yükleyip resimleri düzeltmeye çalışırım ama zamanımı alacak gibi. Bu arada en şaşılacak kısmı "Semboller/Şifreler" kısmı ve şuanda birtek o kaldı. Diğerleri gibi direk atsam şimdiye olmuştu ama madem resimler görünmüyor bu kısmı önce düzenleyip öyle atarım yakında.

Diğer kısımları da zamanla resimleri yenileyip güncellerim.

Bu arada imgur'un kaynak rehberde kullanılmasında en büyük neden forumlara falan gömülü albüm koyulabilmesiydi. Aynı şeyle alakalı 20 resim atmak gerekince çok yer kaplamıyor. O yüzden VPN gerektirmeyen ve bu özelliği olan başka site varsa söylerseniz çok iyi olur. Çünkü baya resim var ve atmasını geçtim, hepsinin tek sayfada olması sayfa açılışını baya yavaşlatır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar konunun tamamını yüklemeyi bitirdim. Ama dediğim gibi şu anda büyük kısmının resimleri imgur olduğundan VPN ile görülebiliyor sadece.

Neyse en önemlisi en son attığım Semboller kısmının resimlerini başka bir siteye yükleyerek attım. Konuya bakanlar resimlerde sıkıntı var mı yok mu söylerlerse sevinirim.

Diğer kısımları da elimden geldiğince güncelleyip yeni resimlerle atmayı düşünüyorum ama hemen olamayabilir. İnşallah bu yeni site resimleri zamanla silmez de sıkıntı çıkmaz.

Konunun en başında dediğim gibi hiç okumayacaksanız bile bence kesinlikle Semboller kısmına(İlk sayfada sondan 2. mesajda) kesinlikle bakın!

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

1.Sayfa,

2.Mesaj konusu,

Bölüm 3 – (!)Hachiman’ın monologlarında Yukino ve Yui’nin muazzam farkı(!)(ÇOK ÖNEMLİ):

Bölüm  4 – Hachiman’ın Yukino’ya “Açıklayamadığı bir sebepten” dolayı pembe toka hediye etmesi:

Bölüm 5 – Yukino, Hachiman’a Yui gibi kendisine yardım ettiği için mi aşık oluyor?:

Bölüm 9 – Hachiman’ın kendini feda etmeye devam etmesindeki en büyük neden:

Bölüm 11 – Tamanawa ile Yukino&Hachiman saydırması aslında ikilinin özeleştirisiydi:

Bölüm 13 – Hachiman ikinci sezonda Yukino’yu başkan olmaktan “Kurtarıp” klübü koruduktan sonra(6. Bölüm) Hayama’nın grubunu izleme nedeni:

Bölüm 14 – Yui’nin acı gerçek yerine tatlı yalanı tercih ettiğini söylediği yerler:

 

1.Sayfa,

7.Mesaj konusu, Hachiman&Yukino

1.Sayfa, 

8.Mesaj konusu  “Gerçek Şey” Ne?

 

Bu bölümde ki resimler bende açılmıyor, diğerlerinde sorun yok :ballerina-crazy-rabbit-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

An itibariyle tüm resimleri yeniledim. Artık VPN olmadan hepsinin görünmesi lazım, bende hepsi görünüyor ama görünmeyen olursa söyleyin yenilerim.

Bu arada ana kaynağı verdim zaten, bu konuda kaynağın tamamı yok çünkü baya büyüktü. Biraz özet gibi oldu, en önemli yerleri aldım. En ilginç olan Semboller kısmının ise tamamına yakını var. Yine de merak eden kaynağa baksın bence(İngilizce ve resimler imgurda).

Neyse fark ettiyseniz sadece Hachiman, Yukino ve Yui'ye odaklandım o yüzden bazı diğer önemli karakterlere giremedim(Haruno ve Hayama konuyla en çok ilgili 2 karakter mesela), bunları da kaynakta bulabilirsiniz. Ama özellikle ikisi önemli olduğundan 1-2 önemli şeyi yazayım:

Yukinoshita Haruno

Spoiler

Başta söyleyeyim: Haruno çok kurnaz bir karakter olduğundan ve hikayeyi sadece Hachiman'ın gözünden görebildiğimizden, karakterini yanlış okuma ihtimalimiz baya yüksek. Ama yine de analizi yapan arkadaşın ve diğer analiz yazarlarının(bunların çoğu Reddit de yazıyorlar ve ağır Yahari fanları, LN'leri belli aralıklarla yeniden okuma etkinlikleri falan yapıyorlar yani kısaca Yahari uzmanları diyebilirsiniz) genel görüşüne göre yazıyorum:

Çok genel bir ifadeyle Haruno büyük ihtimalle 2 zıt duygu arasında gidip geliyor: Sevgi ve Kıskançlık.

-Kardeşini kesinlikle seviyor ve bunu söylerken ciddi. Zaten animede Hachiman birkaç defa söyledi: Haruno, Yukino'nun kendi gölgesinden gelmeyi kesmesi(çünkü onun Haruno gibi bir kukla olmasını istemiyor) ve güçlenmesi için kötü adam rolünü üstleniyor. Yukino ona karşı gelip savaştıkça kendi ayakları üstünde durmayı ve kendi olmayı öğreniyor.

-Ama aynı zamanda onu kıskanıyor çünkü büyük çocuk olduğundan ailenin en büyük sorumluluğu ona düşmüş ve tamamen annesinin istediği gibi yetiştirilmiş. Özgürlüğü yok, sadece annesinin her dediğini yapan bir robot gibi ve bu yüzden kısmen de olsa özgürlük verilen(annesinin genel planına uygun kaldığı sürece istediğini yapabilen ama bu olmadığında özgürlüğü elinden alınan: Son sezonda seçeceği bölümü Sayısaldan Sözele çevirdi diye annesi kapısına damladı hemen) Yukino'yu kıskanıyor.

Ayrıca Haruno hisleri konusunda da büyük ihtimalle trajik bir geçmişe sahip. Hachiman ve Haruno'nun "Gerçek Şey(Genuine Thing)" hakkındaki konuşmalarından genel olarak çıkarılan anlam: Haruno eskiden Hachiman gibi buna inanıyordu ama bu bir şekilde elinden alındı(büyük ihtimalle annesi tarafından) ve artık gerçek bir ilişki yaşama umudu yok gibi.

6qJcF26ecedf.jpg
wLC7z8dd25f2.jpg

 

Haruno & Hachiman İlişkisi: Animede Haruno'nun Hachiman'a büyük ilgi duyduğunu görebilirsiniz ama bu çok büyük ihtimalle Hachiman "İlginç" olduğu için değil, onun Yukino'yu güçlendirebilecek bir "Araç" olmasından. Haruno'nun Hachiman'la konuşmalarına, oyunlarına bakarsanız hep aynı şey etrafında döndüğünü görürsünüz: Yukino. Hachiman, Yukino'ya yararlı olduğu sürece gerekli.

Evet, Haruno sürekli Yukino ve Hachiman'ı yaklaştırmaya çalışıyor ama bunda niyeti aslında onları bir araya getirmek değil, Hachiman'ın Yukino'yu değiştirmesini sağlamak. Ha eğer bu olduktan sonra Yukino onunla birlikte olmak isterse Haruno onlara karşı çıkar mı? Büyük ihtimalle destekler bile, ama dediğim gibi asıl amaç ikisini bir araya getirmek değil, kız kardeşinin kendi olmasını sağlamak.

Hayama Hayato

Spoiler

Hayama belki Haruno kadar kurnaz değil ama onun kadar gerçek hislerini gizleyebilen biri. Aynı zamanda aynı Haruno gibi ailesinin istediği şekilde yetiştirilen bir robot ve kendinin de ikinci sezonun sonuna doğru söylediği gibi geleceğini seçme hakkı yok. Sürekli sahte bir gülücükle geziyor ve gerçekten kendi olduğu yerler tüm seride elle sayılabilir(Aklıma gelenlerin tamamı: İlk sezon finalinde çatıda sinirlenmesi; İkinci sezonda Haruno Hachiman'ın eski aşkıyla buluşması için çağırınca kıskanması ve sinirlenmesi; İkinci sezon sonlarına doğru olan koşuda Hachiman'a sinirlenmesi. Belki 1-2 tane kaçırdım ama önemli olan çok nadir olması).

Kim bu "Y"?: Hayama'ya ilk sezonda kimi sevdiğini soruyorlar ama o cevaplamıyor, üsteleyip hiç olmazsa ilk harfini söyle dediklerinde ise "Y" diyor. Şimdi birkaç maddeyi yazalım:

-Bunun ismin ilk harfi mi soyadın ilk harfi mi olduğu söylenmiyor yani soyadları da dahil.

-Watari Wataru saolsun tüm karakterleri kendi ismi gibi yapmış ve bir ton ihtimal var:

Yukinoshita Haruno, Yukinoshita Yukino, Yuigahama Yui, Miura Yumiko veee en büyük ihtimal olan Zaimokuza Yoshiteru!!! (Ebina sevincinden kalp krizi geçirirdi)

Neyse şakayı geçtim ciddi ihtimalleri düşünürsek Yui kesin gidiyor, Yumiko olacağını düşünen pek yoktur(kız zaten dünden razı, öyle olsaydı şimdiye evlenmişlerdi). Öyleyse geriye Yukinoshita kardeşler kalıyor.

Buradan sonra sadece animeyi izleyenlerin çoğu(çoğu diyorum çünkü bazıları ayrıntıyı yakaladı) Hayama'nın Yukino'yu sevdiğini düşünüyor. Ama bu kişi büyük ihtimalle Haruno:

-Animeyi aklınızda bu olarak yeniden izlerseniz, seride Hayama, Hachiman ve Yukino üçlüsünün bulunduğu yerlerde Yukino Hachiman'a yakın davrandığında Hayama şimdiye kadar maskesini indirmedi(ya da o kadar kendini kaybetmedi mi desek?). Ama aynısı Haruno, Hachiman ve Hayama ile olduğunda Hayama direk sinirlenip Hachiman'ı kıskanmaya başladı:

6LXIVla.jpg
EZ8s6ye.jpg
dN9tXqP.jpg
uaeByoK.jpg
oyRF6wC.jpg
2dJx419.jpg

Yukarıdaki sahnede Haruno aradığında Hayama direk oraya gelmişti. Bundan sonra ise Haruno ayrılıyor, Hayama ise Hachiman'a üzgün bit şekilde "Haruno sadece ilginç bulduğu insanlarla uğraşır, sıkıcı olanları yok sayar(kendinden bahsediyor)" diyor.

Neyse analiz yapanlar arasında genel olarak kabul gören teori şöyle: Hayama'nın aşık olduğu "Y", Yukinoshita Haruno. Ama geçmişte Hayama ve Yukino arasında geçen olay yüzünden Haruno ondan soğumuş. Hayama'nın Yukino'ya iyi davranmasındaki asıl neden Haruno gibi görünüyor. Zaten şu şekilde bakarsanız: Eğer Hayama Yukino'yu sevseydi, geçmişte ihtiyacı olduğunda neden ona yardım etmekten sırf sahte maskesini düşürmemek için çekinsin ki? Bu maskesi belli zamanlarda zorla olsa da indirebildiğini gördük, bunu sevdiği için de yapardı. Çok büyük ihtimalle asıl sevdiği Haruno olduğu için bunu riske atmadı ve bedelini ağır ödedi.

 

Animede ilk sezonun sonunda ise Hayama, belki de hiç gerçekten aşık olmadığını söylüyor. Yani muhtemelen Haruno'ya karşı hissettikleri başka bir şeydi(Yukino'nun fazla bağlanma problemi gibi) ve artık bunun farkında.

5eMYbQA.jpg
p6NitFc.jpg
vETth84.jpg

 

Neden Hachiman'a(ve Yukino'ya) İyi Davranıyor: Hachiman'a iyi davranmasının tek nedeni var: Yukino. Bunda pek şüphe yok çünkü bunun başladığı zaman Hachiman'ın klübe girmesinden sonra, yani Yukino'ya yaklaştıktan sonra oluyor. Hachiman'a iyi davranarak belki geçmişi affettirmek ve Yukino'yla barışmak istiyor. Bunun en büyük kanıtı ikinci sezonda Hachiman'a yalvararak 2 kızla birlikte çıkmasını istemesiydi ve sonradan öğreniyoruz ki Hayama hayatında neredeyse hiç yalvarmamış. Peki neden Hachiman'ı bu kadar zorluyor? Çünkü kızların ona nasıl davranacağını biliyor ve bir planı var: Yukino ve Yui'yi gidecekleri yere başka bir şey konuşacağını söyleyerek çağırıyor ve tam onların geleceği sırada o zamana kadar Hachiman'la dalga geçen kızlara birden atarlanmaya başlıyor. Tabii "Tesadüfen" Yukino da Hayama'nın Hachiman'ı koruduğunu görüyor. Burada tüm bu olay Yukino'ya kendinin değiştiğini göstermek içindi:

2wUK7bB.jpg
gw7Ncov.jpg
qPJxhHX.jpg
XIelHD6.jpg
L888ohO.jpg
nDGa1pw.jpg
4djt205.jpg
hOOXhOo.jpg
UlCL2tU.jpg
0Fr46iD.jpg
xFK5Yud.jpg
n5pLiq0.jpg
I6NHdeJ.jpg
kzRLePO.jpg

 

Peki Yukino'yla barışmak istemesinin nedeni ne? Büyük ihtimalle onu sevmesi değil. Kısmen gerçekten geçmişte olanlar için pişman ve af diliyor, kısmense Yukino ile barışarak Haruno ile aralarını düzeltmek istiyor.

Neyse şimdilik benden bu kadar. Konu tamamlandığına göre tartışmaya başlayabiliriz. En baştan dediğim gibi kesinlikle ilk sayfadaki Semboller/Şifreler kısmına bakın. Unuttuğum ya da gözden kaçırdığım yer varsa düzeltin lütfen.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.