Jump to content

animefreak

Önerilen İletiler

Merhabalar. Öncelikle konu başlığından anlaşılacağı üzere bu film hakkında tartışmak istiyorum. Uzun zamandır izlediğim en iyi filmlerden biri olmakla birlikte oldukça karışık da budum. Anlayamadığım bazı noktalar var ve oldukça fazla sorum var. Yani hayranları ve anlayanlar benim de anlamamda yardımcı olursa çok mutlu olacağım. 

->Öncelikle en çok aklıma takılan sorulardan, Sophie neden bir yaşlanıp bir gençleşti, en son genç kalmayı nasıl başardı, büyünün etkisi geçti mi, geçtiyse nasıl geçti ve saç rengi niye aynı kaldı?

->Anlamadığım noktalardan birisi de kötülükler cadısı gerçek vücuduna döndürüldükten yani yaşlandıktan sonra tam olarak ne yapmaya çalıştı? Bir onlara yardım ettiğini düşündüm bir zarar verdiğini. Hala da emin olamıyorum. Öncesinde neden peşlerindeydi, orası da biraz muamma benim için.

->Filmin altında yatan anlamlar vardı tabi ki her studio ghibli veya hayao miyazaki filminde olduğu gibi ama bu filmde daha derinlere saklanmışlar gibi hissettim bu yüzden bu konuda da bilgilendirmeye çok açığım.

Bir başka aklıma takılan konu ise karakterlerin çok hızlı değiştiğini hissetmem. Kişiliklerinden bahsediyorum tabi. Howl neden bir yerde kuzguna dönüşüp diğer yerde dış görünüşünden - saçlarının renginden - endişe duyuyordu? Sophie neden yaşlıya dönüştüğünü çabucak kabullendi ve "yaşlı olmanın iyi yanları..." tarzında cümleler kurmaya başladı? Kötülükler cadısı Howl'u ele geçirmeyi bu kadar isterken yaşlandıktan sonra niye ona hiçbir şey yapmadı, yanı başında durmasına rağmen? Yine kötülükler cadısı filmin sonlarında yanmak pahasına elinde tutmak istediği ve "benim!" diyerek çıldırdığı Calcifer ı neden sırf Sophie çok istedi diye direnmeden veriverdi?

->Yine Howl hakkında merak ettiğim bir başka nokta. Kuzguna dönüşmesi Calcifer ile anlaşmasının bir sonucu muydu, başka bir ruh(?) ile anlaşmasının sonucu mu yoksa kendi yeteneği mi? Niye çok acı çekiyordu ve Calcifer neden bir gün geri dönüşemeyeceğini söyledi?

->Howl neden savaşa katıldı? Sonlarda korumak istediği şeyler olduğunu söyleyip gitmesini anlayabilirim ancak başlarda katılmasının sebebi neydi?

->Neden bir savaş vardı? Kralın büyücüsü olduğunu söyleyen kadın (şuan adını hatırlayamıyorum) anladığım kadarıyla Howl' un Calcifer ile olan anlaşmasını bozmak istedi. Bunu onun iyiliği için mi istedi? Neden anlaşma bozulduğu gibi savaşın durdurulmasını istedi? Savaşın anlamsız olduğunu da belirtti o zzaman neden ilk başta savaş çıkmasına karşı karşı koymadı?

Bunun gibi birçok sorum var ama ne olduklarını ben bile bilmiyorum kafam sorularla dolu gibi hissediyorum ama ne sorulara ne de cevaplarına ulaşabiliyorum yani biraz yardım alabilirsem çok mutlu olacağım. Şimdiden herkese teşekkürler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Barış D. Baryshx, 3 saat önce yazdı:

Filmi izlemiştim, çok da beğenmiştim ama bu konular hakkında hatırımda bir şey kalmamış:big-eye-milk-bottle-emoticon:

Ben de izlediğim gibi taze tazeyken yazdım sorularımı zaten sonradan unutmamak için. Bir ara tekrar izleyip kitabını da okuyacağım. Umarım bazı şeyler kafama oturur. :onion_gomen_by_7anime7drawer7:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.