Jump to content

Önerilen İletiler

Merhaba sevgili dostlar, birbirinden heyecanlı web novellerı yada light novellerı okumaya ne dersiniz? şimdi ben bu cümleyi kurunca, çoğunuzun aklında üç soru oluştu;


1. Web-Light Novel nedir?


2. Bunların animeler ile alakası ne?  


3. Bunlardan bize ne?


Bu üç sorunun hepsini sizin için uzun, benim için daha da uzun olan yazımda anlatacağım.


Web Novel: Çoğunlukla amatör yazarlar (profesyonel yazarlar da oluyor bazen) tarafından, light novel tarzında yazılan. İnternet üzerinden genellikle ücretsiz olarak sunulan hikayeler, web romanları. Son yıllarda pek çok light novel, web novelden uyarlamadır. (en ünlü serilerden sao ve ngnl bunlara örnek olabilir) Türkiye de de web novel yazan arkadaşlar var. (Türkiyedekiler için: Ningendo, Logio, Nirvana vb seriler örnek verilebilir.)


Light Novel: Günümüzde 2000-3000 kelimelik bölümler halinde, ve genelde amatör yazarlar tarafından internet üzerinden, parça parça yayımlanan uzun romanlardır. Her çeşit konu ve trope'yle ilgili light novel bulunabilir. Anime ve manga dünyasına biraz aşina olanların, sana bileceğinin aksine çoğu light novel Japonya'dan değil, Çin'den çıkmaktadır.


Buraya kadar tamam ama, bunların animeler ile alakası ne? 


Bunları burada anlatmamın asıl olayı bu sebepten kaynaklanıyor. Muhtemelen çoğunuz, çoğu ünlü animenin aslında novellerden uyarlanma olduklarını bilmiyor, bunlara örnek vermem gerekirse; 


No Game No Life 


Sword Art Online 


Quan Zhi Gao Shou


Son zamanlardaki en popüler uyarlamalar sayılabilir. 


Ve son olarak, peki bunlardan bize ne? 


Bunları size anlatmamın bir diğer büyük sebebi de Türkiye'de novel kültürünün pek yaygınlaşmamış, daha doğrusu daha yeni büyümeye başlayan bir kültür yada topluluk olması. Üstelik bu öyle bir kültür ki insanlara kitap okumayı sevdire biliyor. Şimdi diyeceksiniz ki, öyle şey mi olur ancak oluyor ve bunun bolca örneği var, hayatında kitap okumamış bir liseli yada şimdiye kadar bu tarzda hiç bir şey okumamış insanlar, hepsi yeri geldiğinde yarın okulu, işi olmasına rağmen sonraki bölümde neler olacağını merak ederek uykusuz geceler geçirebiliyor. Sıkıntıdan ölmek üzere olan insanlara, hızır gibi yetişen çevirmenlerin attıkları yeni bölümler, tek eğlencesi Youtube üzerinden Cem Yılmaz açıp izlemek olan, insanları dahi eğlendire biliyor.


Sonunda geldik son kısma, ben size bunları niye anlattım? Bütün bunları anlatmamın sebebi benimde bu işe girmem. Bu kültürü, bu topluluğu insanlara yaymak ve daha da önemlisi insanlara kitap okurken bile fazlasıyla eğlenebileceğini göstermek istiyorum.


Gelelim bunu nasıl ve neyle yapacağıma. 


İlk Serimiz; 


No Game No Life; Çoğu anime severin bildiği bu anime, bir novelden uyarlamadır. Şimdi diyeceksiniz ki; Ee biz bunun animesini izledik, niye okuyalım. Sizlerin bu noveli okuma sebepleriniz şunlar olacak; İlki çok daha fazla ayrıntı bulunması, ikincisi ise animenin aksine novelde yeni sezon bekleme derdi yok, okuduğunuz zaman animenin devamında neler olduğunu öğrene bileceksiniz. 


İkinci Serimiz; 

Rebirth Of The Thief; Bu serimizi ise hem anime severlerin hemde rpg severlerin seveceğini düşünüyoruz. Conviction adlı oyundaki 180 levellik karakteriyle gurur duyan Nie Yan babasının düşmanları tarafından öldürülür, ancak her şeyin bittiğini düşündüğü bir anda genç haline geri döner, hemde bir ömürlük bilgi ve tecrübe ile beraber.

 

Üçüncü Serimiz;

Genius Doctor:Black Belly Miss; İsmindende belli olacağı gibi, bu seri özellikle bayanları ilgilendiriyor ancak erkek okurlarında fazlası ile seveceğini düşünüyorum. 24. yüz yılda eşi bulunmaz bir dahi, bir doktor. Ona lazım olan tek şey gümüş iğneleri, böylece ölmek üzere olan insanları bile geri döndürebilir. Bu novel biraz sihir, romantizm ve karanlık özlem duygularının hikaye üzerindeki ilginç bir karışımını anlatmakta. bu şekilde anlatınca çok iyi gibi gelmeye bilir, ancak size tek tavsiyem OKUMANIZ! Herkesten daha kibirli ve zeki genç bir hanım, onu ne durdurabilir ki? Yeri geldiğinde saray basma, yeri geldiğinde prensi aşağılama bol aksiyonlu seriniz hayırlı olsun :D iyi okumalar. 


Dördüncü Serimiz;

Dragon-Marked War GodAslında bu seri her kitleye hitap etse de genellikle aksiyon ve macera severlere hitap edeceğini düşünüyorum. Reenkarnasyon geçiren Jiang Chen bir önceki hayatında dünyanın en güçlü kişisiydi. Kanlı ve acılı bir yoldan geçip zirveye kadar ulaşmıştı. Fakat Ölümsüz Kıtaya giden kapıyı açtıktan sonra ölen Jiang Chen, ölümünden 100 yıl sonrasında yeniden hayata gözlerini açıyor, ve öbür yaşamından kalan tüm bilgiler ile nihai amacını yani tekrardan insanlığın zirvesine çıkmayı planlıyor ama bu sefer tüm Ölümsüz Kıtanın zirvesine!

Geldik 5. Ve Son Serimize;

Library of Heaven's Path;  Bu seriyi herkesin beğeneceğini düşünüyorum, çünkü hem bilindik, hemde diğer serilerden farklı tarzda ilerliyor aynı zamanda tam anlamı ile bir komedi tufanı. Bu seri komedi, aksiyon ve macera severler için akıcı ve heyecanlandırıcı bir seri. Akıcı olmasının başlıca sebepleri, yazarın konuyu düzgün bir dil ile anlatıp, kurgulamasını iyi bir plan üzerinden yürütmesi diyebiliriz. Heyecanlandırıcı olmasının sebebi ise ana karakterimizin gerçekten iyi bir mizaca ve güçlü bir yapıya sahip olması diyebiliriz. Buradan anlaşılacağı gibi bu serimizde öbürleri kadar dikkat çekici ve okunmayı hak ediyor.


Yukarıda da anlattığım gibi birbirinden, heyecanlı ve birbirinden sürükleyici novelleri okurken bizlere katılmıyorsunuz haydi nowelworld'e gelin.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

takashi_katsuda, 10 dakika önce yazdı:

gayet güzel bir yazı olmuş sword art online gibi bir animenin de novelden geldiğini bilmek beni şaşırttı bide sitenizde o kadar fazla çeşit yok gibi çevirmenler artıp seriler artarsa daha güzel olabilirdi :) 

 

Öncekikle teşekkürler. Ve Serilerimiz zamanla artacaktır şuan bile kurulma zamanımıza göre fazla denebilir :) yinede öneri için teşekkürler 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sitedeki sevdiğim serilerden olan, Dragon-Marked War God gerçekten okunmayı hak eden bir seri. Ayrıca diğer serilerinde gelecekleri var üstüne üstlük sitede yazarlarında bulunması ve direk olarak sitede yayınlamaları büyük bir başarıdır benim gözümde, çünkü Türkiyeye bu topluluğu dağıtmaya çalışan belirli siteler var ve kendine öz yazarı olan çok az site vardır. Site yakın zamanda büyür çeviri kalitesi artar ve seriler daha hızlı gelirse dadından yinmez...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

sadomado34, 6 dakika önce yazdı:

Sitedeki sevdiğim serilerden olan, Dragon-Marked War God gerçekten okunmayı hak eden bir seri. Ayrıca diğer serilerinde gelecekleri var üstüne üstlük sitede yazarlarında bulunması ve direk olarak sitede yayınlamaları büyük bir başarıdır benim gözümde, çünkü Türkiyeye bu topluluğu dağıtmaya çalışan belirli siteler var ve kendine öz yazarı olan çok az site vardır. Site yakın zamanda büyür çeviri kalitesi artar ve seriler daha hızlı gelirse dadından yinmez...

Teşekkürler :) Sizlerden destek aldıkça büyüyoruz, büyüdükçe daha iyi ve daha fazla içerik çıkarıcaz. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.