Jump to content

İzledikleri Bir Anime Serisine Benzer Anime Arayanların Öneri İstemeden Önce Okuması Gereken Yazı!


haikurema

Önerilen İletiler

         İZLEDİKLERİ BİR ANİME SERİSİNE BENZER ANİME ARAYANLARIN ÖNERİ İSTEMEDEN ÖNCE OKUMASI GEREKEN YAZI

Bazı kimselerin ''xxxx animesine benzer anime önerir misiniz'' tarzında yorum yapmasına belki gerek duymadan istedikleri serileri rahatça bulabilecekleri bir yazı yazmak istiyorum ziyadesiyle oldukça kısa bir yazı olacak.

Hem Türkanime'nin Chatongo tabanlı sohbet yerlerinde olsun hem de forumda anime önerisi isteyen insanları görmemiz oldukça karşılaştığımız bir durum. Buna karşı çıkmıyorum zira bilgi paylaştıkça çoğalır, gün yüzüne çıkmayan tozlu raflarda kalmış anime serileri böylece küçük bir kitleye sahip olur. Ama istedikleri animeye benzer anime arayanların hem Türkanime'nin hem de MAL'ın yapmış olduğu çoğumuzun kullanmadığı bir kolaylık bulunmaktadır. Yollar her iki farklı anime platformunda şöyledir ki;

A. Türkanime İçin:

1. Benzerini izlemek istediğiniz animenin genel bilgilerinin yer aldığı Türkanime sayfasını açıp animenin görselinin bulunduğu bölgenin altındaki ''Benzer Animeler'' sekmesine tıklayın.

Alıntı

m2M8jV.png

 

2. Karşınıza çıkan sekmede o animeye benzer seriler yer almaktadır. Tek yapmanız gereken aralarından beğendiğinizi seçmek ve izlemek.

Alıntı

oOXzYm.png

B. MAL İçin:

1. Benzerini izlemek istediğiniz animenin genel bilgilerinin yer aldığı MAL sayfasını açıp aşağıdaki ''Recommendations'' bölümünden MAL üyelerinin anketle o animeye benzer animeleri oyladıkları serilerden tek yapmanız gereken aralarından beğendiğinizi seçmek ve izlemek.

Alıntı

Rnr63Y.png

İlaveten türlerine göre anime önerisi istediğinizde de şu yönle bilgilendirmek istiyorum. Zira yine her iki sitede bunun için kolaylıklar sağlamışlardır. Gelişmiş şekilde anime önerisi yapma yolları her iki anime platformunda şöyledir ki;

C. Türkanime İçin:

1. Türkanime'nin Ana sayfasından yukaridaki siyah şeritten ''Animeler'' sekmesine tıklayın.

Alıntı

Pl1ED7.png

2. Açılan sayfa'da tüm animeler gözününüz önünde alfabetik sıradadır. Köşedeki ''Gelişmiş Arama'' bölümünden istediğiniz özellikleri seçerek arama yapabilirsiniz.

Alıntı

Vr9yQR.png

D. MAL İçin:

1. MAL'ın Ana Sayfasından yukarıdaki mavi şeritten ''Anime'' bölümüne gelip ''Anime Search'' bölümüne tıklayın.

Alıntı

0ER268.png

 

2. Çıkan ekranda istediğiniz özelliği tek seçerekte arama yapabilirsiniz ama gelişmiş arama yapmak istiyorsanız ''Advanced Search'' yazısına tıklayarak çıkan ekrandan istediğiniz özelliklerle arama yapabilirsiniz.

Alıntı

5DaROz.png

 

Umarım faydalı bir yazı olmuştur, İyi seyirler dilerim.

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Emeğine sağlık haikurema-san ayrıca AniDB ve Anime Planet siteleri de bu konuda faydalı olabilir. Yalnız ne kadar yazılsa da illa soranlar çıkacaktır bazen ''benzer'' derken başka bir anlam kastedilir bazen muhabbet başlatma amacıyla kullanılır bazen de karşıdakinin benzer'den ne anladığı merak edilir bazen de ''forum kurallarının olmasına rağmen yine de ihlal edenlerin çıkması'' hesabı :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.