Jump to content

SosyoGeek - Geek'lerin ilk Geniş Kapsamlı Sosyal Platformu! (Temmuz 2018)


SosyoGeek

Önerilen İletiler

Merhabalar, öncelikle tanıtım konumuza hoş geldiniz!
Sonunda, Temmuz ayında projemiz SosyoGeek resmi olarak üyelerine kapılarını açıyor.
(Gün kesinleştirilmemiş olmasıyla birlikte, Temmuz ayının sonlarına doğru olma ihtimali yüksektir.)
İlk önce size biraz projemizden bahsedeceğim!

 

1-) Nedir bu SosyoGeek?
      - SosyoGeek bir çok çeşitli sistemi içinde barındıran, alt kültür ile ilgilenen herkesin aradığı her şeyi bulabileceği ve birbiriyle paylaşabileceği bir sosyal platformdur.
 

2-) Nedir sizi diğerlerinden farklı kılan?
       - Öncelikle SosyoGeek olarak Türkiye'de alt kültür adına çalışma yapan herkese saygımız sonsuzdur. Rekabetten ziyade bir olup bir şeyler yaparak bu kültürü ülkemizde daha güzel yerlere getirmeyi amaçlamaktayız. Bu yüzden bu projeye bir gönüllülük işinden ziyade gerçek bir iş olarak bakmaktayız. Malum kısıtlı sermayemizden dolayı başlarda tabii ki de kendi cebimizden para çıkarmaktayız. Fakat ilerletip bir şirket olmayı amaçlamaktayız. Çeşitli alanlarda içerik üreten ve siz üyelerimize sunan bir "Alt Kültür Şirketi". Buna SosyoGeek'i diğer projelerden farklı kılan nokta diyebiliriz. Bu yüzden anlayışınıza sığınıyoruz ki, ileride sitemizde ücretli içerikler de olacaktır. Fakat bu demek olmuyor ki her şey para üzerinden yürüyecek. Sitemizde yapılacak olan haftalık - aylık çekilişler ile siz üyelerimiz bir çok şey kazanabilecek olmakla beraber, yine sitemiz içindeki puan sistemi ile ücretli ürünlerimizi site içerisinde biriktirdiğiniz puanlar ile elde edebileceksiniz. Tabii bu ücretli ürünlerin de daha zamanı var, önceliğimiz siz kullanıcılara doğru ve detaylı bilgi, eğlenceli ve öğretici içerikler sunmaktır.


3-) Bir çok çeşitli sistem derken neleri kastediyorsunuz acaba?
      - Sitemizin içindeki tüm bölümler veritabanımız ile bağlantılı bir şekilde paylaşmaktadır. Veritabanımızda ise "Anime, Manga, Hafif Roman, Web Roman, Çizgi Roman, Oyun, Edebiyat, Sinema, Televizyon ve Müzik" gibi bir çok bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerin her biri kendi içinde detaylandırılmıştır. Mesela Anime bölümü hakkında basit bir örnek verecek olursak "MyAnimeList" diyebiliriz. Fakat burada olmayan bir çok fonksiyon ve daha farklı bilgiler de veritabanımıza her gün eklenmektedir. Bu tarz bir veritabanının sadece Anime ve Manga ile sınırlı olmayıp, diğer alt kültür alanlarını da barındırmaktadır.
 

4-) Peki sadece veritabanı mı? Başka neler var sitenizde?
      - Tabii ki de sadece veritabanı değil. Sitemiz siz kullanıcılarımızın kendi projelerini sergileyebileceği ve bir çok başka projeyi takip edebileceği "Sosyal Sayfalar" sistemini de barındırmaktadır. Bu sistemi bir şeye benzetecek olursak Facebook'daki "Sayfalar"a benzetebiliriz. Fakat buradaki sayfalarımız tamamen alt kültüre ilgi duyan kişiler & topluluklar için özel olarak tasarlanmıştır. Şimdilik genel olarak beş farklı alan bulunmaktadır. "FanSub Sayfaları - Cosplayer Sayfaları - Kişisel Sayfalar - Fan Kulübü Sayfaları ve Topluluk Sayfaları" olmak üzere. Bu türler tabii ki gün geçtikçe siz üyelerimizin istekleri üzerine arttırılacaktır.
       - Bunun dışında bir de "Forum"umuz var tabii ki. Site üzerindeki genel tartışmaların, bilgi paylaşımlarının, gırgır & şamatanın yapıldığı forumumuz. Fakat normal forumlardan biraz daha farklı bir sisteme sahip olduğu için kullanım kolaylığı diğerlerine göre çok daha kolaydır.
       - Daha bitmedi. Ekibimizin alt kültürün her alanı ile ilgilendiğini söylemiştik. Bir çoğunuz FRP (Fantasy Role Play) yani "Masaüstü Rol Yapma Oyunları"nın ne olduğunu biliyorsunuzdur. Her ne kadar yabancı ülkelerde bir çok ilgilisi olsa da maalesef ki Türkiye'de bu sayı diğer ülkelere göre az bir durumdadır. Bu nedenle oyun sistemi yazımı olsun oynaması olsun, Türkiye'de bu işle uğraşan kişi sayısı kısıtlıdır. Fakat kısıtlı olmasına rağmen kaliteli işler yapılmaktadır. Biz de SosyoGeek ekibi olarak kendi oyun sistemimiz olan "Interverse" oyun serisini yazmaktayız. Bunun ilk kitabı olan "Interverse : Codex Arcanum" üzerinde de test çalışmalarını yapmaktayız. FRP ile ilgili bilgiler olsun, diğer sistemler hakkında bilgiler olsun, online "Campaign" yazımı - Karakter Kağıdı üretimi olsun gibi araçlar sitemizde bulunmaktadır. Bununla birlikte oyunlardaki karakterlerini sitemiz veritabanında güvenli bir şekilde barındırabileceksiniz.
       - Bunlar dışında "Çeviri Ekibi"miz de bulunmaktadır. Genel olarak Anime, Web Romanı, Dizi, Film çeviriyor olsak da herhangi bir şekilde "Encode" yapmıyoruz. Çevirdiklerimizin bir çoğunluğunu altyazı olarak yayınlamaktayız. Tabii sitemizde altyazı yayınlayan sadece biz değiliz, siz üyelerimiz de kendi çevirilerinizi paylaşabilir ve onlar için yorumlar alarak kendinizi geliştirebilirsiniz.
       - Tek ekibimiz çeviri ekibi de değil. Bunun dışında "YouTube (Video) Ekibi, Hikaye & Roman Ekibi,  Yazı Ekibi, Çizim Ekibi, Grafik Ekibi, Editör Ekibi, Oyuncu Ekibi, Oyun Yapım Ekibi,Moderatör Ekibi, Cosplay Ekibi" şeklinde bir çok farklı ekibimiz bulunmaktadır. Her ekibin başında bir lider bulunmakla birlikte, bu liderlerin de genel olarak rapor verdiği 3 kişiden oluşan Üst Yönetim Ekibi bulunmaktadır. Bu ekiplerin ne iş yaptığından kısaca bahsedecek olursak :

               * YouTube (Video) Ekibi : Genel olarak video çekimi, editlenmesi ve yüklenmesi ile sorumlu ekiptir. Ekip üyeleri projemizin YouTube videolarında görev alıp çeşitli konseptlerdeki içeriklerin oluşturulmasında çalışmaktadır.
               * Hikaye & Roman Ekibi : Sitemizin orjinal içerikleri olan "Web Romanları"mızdan sorumlu olan ekiptir. Ekip üyelerinin genel olarak kendi yazdığı seriler bulunmakta olup, bu seriler sitemizde proje içeriği olarak yayınlanmaktadır. İleride eklenecek olan sistemle birlikte ücretli yazı işleri de olacaktır.
               * Yazı Ekibi : Bu ekibimiz ise sitemizde yayınlandığımız "İnceleme, Rehber, Haber vs." tarzı yazılardan sorumludur. Orjinal içerik üretmek için alanlarıyla ilgili araştırmalarına devam edip her gün yeni içerikler üzerinde çalışmaktadırlar.
               * Çizim Ekibi : Sitemizin ileriki projelerinden biri için kendini geliştirmek isteyen çizerler aramaktayız. İleride yapılacak olan "Dergi" projesinde kendi eserlerini yayınlayabilecek olup bundan gelir sağlayabileceklerdir.
               * Grafik Ekibi : Bu ekip genel olarak dijital grafik işlerinden sorumludur. "Logo, kapak resmi, dergi içerik resimleri, web site grafikleri" üzerinde çalışmaktadırlar.
               * Editör Ekibi : Bu ekibimiz "Hikaye & Roman Ekibi ve Yazı Ekibi"nden gelen yazıların editlerinden sorumludur. Yazıların düzenlenmesinden tutun, yazarlara tavsiyeler ve yazarların genel hallerinin kontrolüne kadar bir çok görevleri bulunmaktadır.
               * Oyuncu Ekibi : Sitemizin açılacak olan Twitch kanalındaki yayınlardan ve YouTube üzerindeki oyun yayınlarından sorumlu ekibimiz. Her üyenin kanal üzerinde kendi yayın saatleri bulunacak olup kazanılan bağışlardan da ücretlerini alacaklardır.
               * Oyun Yapım Ekibi : Bu ekibimiz ise genel olarak bilgisayar & telefon oyunları yapımı üzerinde çalışmaktadır. Henüz toparlanma aşamasında bir ekiptir. Projenin ilerleyen safhalarında aktif olarak çalışmaya başlanacaktır.
               * Moderatör Ekibi : Moderatör ekibi sitenin genel yönetimi üzerinde çalışmaktadır. Yorum kontrolleri, üye kontrolleri, içerik kontrolleri vs. gibi görevlerden sorumludurlar.
               * Cosplay Ekibi : Bu ekip ise ekibimizdeki Cosplayer'lardan oluşmaktadır. Etkinliklere ekip ile beraber katılıp hem kendilerinin hem projenin reklamını yapmaktadırlar. Ayrıca cosplay malzemesi yapımı vs. gibi konularda siz üyelerimize tavsiye olsun diğer işler olsun yardım etmektedirler.

       - Biliyorsunuz ki alt kültür sadece bu alanlardan ibaret değildir. SosyoGeek ise alt kültürün her alanını ülkemize doğru ve detaylı bir şekilde tanıtıp yaymayı amaçlamaktadır. Bu yüzden sizlerin isteklerine göre ileride projemizde yeni ekipler de oluşturulacaktır.

 

5-) Ne zaman açılıyor peki bu SosyoGeek?
       - Projemiz 2018 yılının Temmuz ayında açılacaktır. Kesin gün belirlenmemiş olup, belirlendiğinde sosyal sayfalarımızdan duyurusu yapılacaktır!

 

6-) Peki ekibinize alım var mı? Varsa şartları nelerdir?
       - Tabii ki ekibimize alım vardır. Büyük bir proje olduğu için insan gücüne de ihtiyacımız bir o kadar fazladır. Şartlarımız ise katılmak istediğiniz ekibe göre farklılık göstermektedir. Fakat her ekip için ortak olan şartlarımız aşağıdaki gibidir :
               * En az 16 yaşında olmak. (Akıl yaşta değil baştadır tabii ki, fakat bu bir iş projesi olduğundan dolayı artık kendi kararlarını verebilen kişilere ihtiyacımız vardır.)
               * Ekip üyelerimizin siyasi görüşleri konusunda herhangi bir kısıtlamamız bulunmamaktadır. Fakat SosyoGeek projesi olarak herhangi bir şekilde siyasi, dini görüşler konusunda tarafsız olmakla beraber ekip üyelerimizin de kendi görüşlerini site üzerinden veya site üzerindeki rütbeleri üzerinden yaymaya çalışmaları yasaktır. Bu tür bir davranışta uyarı yapılmaksızın yollarımızı ayıracağımızın uyarısını şimdiden yapsak yeridir.
               * Her ne kadar başlarda para kazanılmayıp gönüllü bir iş gibi görünse de, projenin ciddi bir iş projesi olduğunun bilincinde olan kişiler olmalıdırlar. Çabalarının karşılıklarını elbette zamanı gelince alacaklardır.
               * Yaşadığınız yer konusunda herhangi bir şartımız bulunmamaktadır. Fakat ekibin çoğu Ankara'da yaşamaktadır. Bunu da göz önünde bulundurun lütfen.
               * Ekip üyelerimizin yaş aralığı 16'dan başlayıp 30 küsüre kadar gittiği için, ekibin konuşma grubunda kendilerini tutabilecek, çıkıntılık yapmayacak terbiyeli insanlar aramaktayız. Tabii ki grupta gırgır şamata da yapılıyor. Fakat saygı ve sevgi çerçevesinde.☺️
               * Ekibe katıldıktan sonra sorumluluk altına girdiklerini unutmamalıdırlar. Proje içinde basit bir hiyerarşik yapı bulunmakta olup, yeri geldiğinde verilen görevleri yapma sorumlulukları bulunmaktadır. Yönetimimiz size her konuda yardımcı olacaktır ki yapamayacağınızı düşündüğü işleri de vermeyecektir. Ekip arkadaşlarınız da tabii ki size yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

       - Bunun dışında, her ekibin kendi katılım kriterleri bulunmaktadır. Bunlar ise başvuru esnasında bizzat ekip lideri ve yönetim kurulundan biri ile beraber görüşülecektir.

 

7-) Peki size nasıl ulaşabiliriz?

       - Bize aşağıda vereceğimiz sosyal sayfa adreslerinden, cep telefonu numarasından ve Facebook sayfaları üzerinden ulaşabilirsiniz.
               Facebook :https://www.facebook.com/sosyogeek/
               Instagram : https://www.instagram.com/sosyogeek/ 
               YouTube : https://www.youtube.com/c/sosyogeek
               Telefon (WhatsApp) : +90 533 793 50 10
               Yönetim :https://www.facebook.com/Etheriousx
               Yönetim 2 : https://www.facebook.com/orkunugras3

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.