Jump to content

Anime Tavsiyeniz Lazım Arkadaşlar,


RobinsonC

Önerilen İletiler

Merhaba Arkadaşlar anime izlemeye yeni başladım hoşuma giden animeler, berserk, death note, Kaiji - Ultimate Survivor, One Puch Man, Özellikle ilk yazdığım 3 anime harkulade geldi bana,

Japon felsefesini onların hayatını anlatan aşiret sistemleri üzerine aile boyları kavgalarını (kılıçlı olması tercihimdir, :) ) içeren felsefesi olan sağlam anime tavsiyeleriniz nelerdir,

 Kaiji - Ultimate Survivor gibi beyin yakanlarıda yazarsanız memnun olurum,
  

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Basilisk - Tam da aradığın tarza bir anime.

Seirei no Moribito - Bu da aradığın tarzda.

Touhai Densetsu Akagi - Kaiji'nin mangakasının bir başka eseri. Bazı istatistiklere göre Kaiji'den daha sağlam bir ana karakteri var.

Monster - Death Note lise ise Monster üniversitedir en basitinden böyle diyeyim :)

Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen - Ana serinin öncesini anlatır. Gördüğüm en güzel eski dönem Japonya manzaraları bu animede diyebilirim.

Saraiya Goyou - Edo döneminde geçen kaliteli bir seri. Ucundan aile meselelerine değinmişliği var.

One Outs - Beyin yakma garantisi veremem ama hayran bırakma garantisi verebilirim :)

Mushishi - Öyle entrikalı değil hatta çoğu zaman rahatlatıcı da denebilir ama Japon gelenekselliğinin yoğun şekilde hissedildiği bir animedir.

Legend of the Galactic Heroes - Anime dünyasının hayli ağır toplarından. Felsefi yönü kuvvetlidir ama Japon gelenekleriyle sınırlı kalmayan evrensel bir seridir. Beyni, beyin yakan çoğu seriden daha çok çalıştırır.

Samurai Champloo - Edo dönemi + hip hop - rap kültürünün harmanlanmasıyla ortaya çıkmış başarılı bir seridir. Beğenirsen Shinichiro Watanabe ustanın diğer serilerine de göz atmanı öneririm.

Satoshi Kon filmleri: Memories, Perfect Blue, Tokyo Godfathers, Millennium Actress, Paprika (Paranoia Agent'ı henüz izlemedim) beyin yakabilitesi hayli yüksektir.

Birkaç film: Ninja Scroll, Sword of the Stranger, Jin Roh, Ouritsu Uchuugun..., Ghost in the Shell (beğenirsen dizileri de var)

Psycho Pass - Death Note'u beğenen birini her türlü tatmin edeceğini düşündüğüm bir seri.

Black Jack OVA + Black Jack the Movie: Manga tanrısı olarak bilinen Osamu Tezuka ustanın eseri. Japonya'da efsanedir bizde fazla bilinmez.

Hi no Tori isminde üç film var sitede. Onlar da Osamu Tezuka ustanın eseri. O da istediğin türde olabilir. Yalnız izleme seçenekleri sıkıntılı diye hatırlıyorum. Biraz araştırma yapman gerekebilir.

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: 60'ların Japonyasında geçen rakugo kültürünü anlatan bir seri. 2 sezonu var.

Fune wo Amu: Bu da sözlük yapımcısı bir departmanın yeni bir eser ortaya koymasıyla alakalı bence verimli bir seri.

Fate Zero - Über kaliteli çizimlere sahip bir anime. Konusu karakterleri biraz karmaşa en iyisi ilk bölümü açıp başlamak :D

Edit: Hayao Miyazaki'den Omohide Poroporo filmi. Sakin, hayattan kesitler konulu bir film.

 

Bunlar da anime dünyasında büyük kabul görmüş günümüzün birkaç popüler serisi:

Code Geass - Death Note sevenlere ilk önerilen seri. 

Steins Gate - Death Note'un en az bir tık üstü bir seri. İlki kadar ses getirmemiş olsa da başarılı bir 2. sezonu da var.

Fullmetal Alchemist Brotherhood - Bunun bir de, daha samimi bulduğum bir ilk serisi var. Bölümlerin yarısı ana konuyu takip etse de yarısından sonra mangaya yetiştiği için farklı bir senaryo ile devam etmiştir. Brotherhood ise baştan sona mangaya sadık kaldığı için çok daha tatmin edicidir. Ama bence, ilk seri mangaya sadık olsaydı çok daha bir iyi Fullmetal Alchemist izlerdik. Uzun lafın kısası, şu an Myanimelist'te bir numaradır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.