Jump to content

Site Hakkında Öneri ve Hata Bildirme


Darktower

Önerilen İletiler

  • 3 hafta sonra...
  • Yanıtlar 105
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Göndermiş olduğunuz bir çok şeye katılıyorum yalnız sadece site skin ile bu siteyi ayakta tutabilmek mümkün değil. Kulaktan dolma bilgilerle sitenin reklam gelirlerinden holding kurduğunu düşünüyor ol

Elbette niyetinizin reklamları kaldırmak olmadığının farkındayım. Sitenin daha kullanışlı ve daha kullanıcı dostu olması için bir şeyleri dile getiriyorsunuz. (Sadece reklam konusu sürekli karşıma çık

Merhabalar,   Sistemde ufak bir kaç revize işlemi gerçekleştirilmiştir. Darktower arkadaşımızın önerisiyle aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır. - Facebook Beğen kısmı kaldırıldı

Posted Images

İzlediklerim kısmı sürekli pasif bırakıldığından, siteye çok yük bindirdiğini düşünmeye başladım. Tabii bilgim yok. Bu sistemi siteye en az yük bindirecek şekilde revize etme imkanınız var mı? Atıyorum profil kısmına bunları bölümlerin kutucukları yerine, liste olayı dediğimiz şekilde aşağıdaki gibi resim ve ek bilgiler olmadan şu izlendi şeklinde olabilir mi? O izlendi şeyine tıklayınca ise bölüme aktarsa falan.

Naruto 1. Bölüm izlendi.

One Piece 1. Bölüm izlendi.

Bir de destekleyen ve normal üyeler için bu kısmın saklama kapasitesine ayar çekebilirsiniz. Atıyorum güne göre listeleme içermek yerine üyelere 30 seçenek, bağış yapanlara ise bu 60 ya da daha fazla olarak dönebilir. Ya da buraya bir limit koymayıp, gene gün üzerinden devam edebilirsiniz. Ayrıca yapabiliyorsanız Seriyi tamamladıklarıma ekleme yapınca, son izlediklerim listesinden o animeye ait bilgilerin kaldırılması iyi olabilir.

 

spacer.png

 

Bir de beğeni sisteminin yük bindirdiğini düşünüyorum. Şahsen bölüm için olan beğeni sistemini kaldırmanız gerektiğini düşünüyorum. Ya da bu sistemi olabilecek en düşük sunucu yüklü hale getirebilirsiniz. Gözlemlediğim kadarıyla üyeler bir seriye başlayınca ilk bölüm hatta bazen 2. bölüme oy veriyorlar. Daha sonra ise son bölüme kadar oylamaya pek katılmıyorlar. Daha çok uzun serilerde oylamalara katılım fazla oluyor. Ama onlarda neredeyse 30-40 bin izlenen popüler serilerde bile 100 beğenme falan oluyor. Zaten üye olup kullanmayan bir kesim de var.

 

Bir de izlediklerim ya da çok fazla istek çıkınca ekrana çıkan arayüzün aşırı yavaş geldiğini ve sitede soruna yol açtığını düşünüyorum. İki üç kere bu ekran yüzünden sitenin bellek sızıntısı yapıp tarayıcıyı kitlediğine şahit oldum. Bunun yerine özellikler pasif ise  o simgeler gri ve tıklanamaz şekilde olsa iyi olur. Mesela izlediklerime ekle ve beğen pasifken gri bir ve tıklanılmaz bir şekilde dursun. 

 

Beğeni ya da izlediklerime eklemenin aktif olması da çok uzun sürebiliyor. Daha önceden söylemiştim .Eğer ekranda bir video oynatıcı seçiliyse, izlediklerime ekleme seçeneğini sayfayı yenilemeden çalışıp çalışmadığı gözükmüyor. Bu sorunu çözseniz çok iyi olur.

 

Üyeler, takipçi sistemi ve profil mesajları gibi gereksiz kısımlar. Site yorumları zaten pasif durumda, Disqus sayesinde. Neyse bu takip etme, profil mesajları gibi ekstra site tarafına yük bindiren ve kullanılmasına inanın gerek olmayan bu kısımları kaldırsanız çok daha iyi olur. Üyeler birbirlerine takip etmese de olur diye düşünüyorum. Yani sitede gereksiz olan şeyleri azaltmanızı istiyorum.

 

Bunu daha önceden de söylemiştim. En azından destek yapanlara şu haberler, forum konuları, fansub duyuruları gibi sitede yer kaplayan panelleri kaldırma ekleyebilirsiniz. Hatta kendinize ait reklamları kaldırmanıza rağmen, en alt kısımda koyu modda gözükmeyen bahis yönlendirmelerini de kaldırsanız hoş olabilir. Ben halen reklam engelleme uzantısı ile bunları engelliyorum. Bunları sitenin ayarı ile kapatmak daha hızlı site yüklenmesi vb. sağlıyorsa şahsen öyle olmasını isterim. Reklam engelleme uzantısı engellese bile o panellerin bellek ve sunucu tarafında yüklenme ağırlığını fark ediyorsunuz. Sadece size gözükmüyor.

 

spacer.png

 

Mesela şu sağ tarafta türüne göre, tam liste, Yılına göre ve anime sayfasında bölüm listesini gösteren kısım, sitenizde en yavaş yüklenen kısım. Bu kısım için farklı bir yaklaşım ile yüklenme süresini azaltmak için bir şeyler yapabilirsiniz.

 

Sunucu yanıt verme süresi aşırı uzun ve bu sitede gezerken insanın canını sıkmaya yetiyor. Bu konuda da bir iyileştirme varsa hem site, forum, discord üzerinden bildirilrse iyi olur. Hatta siteye bir tane duyuru arayüzü ekleyebilirsiniz. Bu tarz sorunlar yaşanınca kullanıcıları bilgilendirmek için.

https://gtmetrix.com/reports/www.turkanime.net/JQLwWfWM/

https://gtmetrix.com/reduce-initial-server-response-time.html

 

En azından site hakkında değişim yapılıyorsa, bunlar hakkında spoiler tarzı bildirimler Discord, Forum üzerinden kullanıcı ile paylaşılmalı. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Disqus hesabıyla yorum yaptığım animelerden bildirim gelince,  tıklamak istediğimde bildirime beni ana sayfaya yönlendiriyor , yorum yaptığım anime bölümüne yönlendirmiyor .Yaklaşık bir aydır böyle sanırım bu durum. Yoruma gitmek için arama kısmından animeyi aratıp bölüme tıklamam gerekiyor. Bu sorun ya da  durum belki güvenlikten dolayı öyledir bilmiyorum ama çok zahmetli oluyor .Farklı sitelerde denedim oluyor mu diye , disqus'tan kaynaklı bir durum değil ,geçmişi verileri filan sildim ama hâlâ bu duruma devam ediyor .Buna bir çözüm getirebilir misiniz acaba site yetkilisi/yetkilileri ? Teşekkür ederim. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...

Bu izleyicileri engelleyince, bölümler kısmını aşağı kaydırma çalışmıyor. Bu konuda iyileştirme yapar mısınız? CDN konusunda pek bilgim yok. Ama site performansına etkisi varsa, bu şeyleri azaltmanız daha faydalı olacaktır.

https://chrome.google.com/webstore/detail/localcdn/njdfdhgcmkocbgbhcioffdbicglldapd?hl=tr

 

spacer.png

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 3 ay sonra...

Ara sıra kontrol ediyorum. Site hızları eskiye göre düşmüş. Bunun için 3 ayda bir bakım tarzı planlama yapılabilir. Belirli aylar arası önerilere göre iyileştirme yapılabilir. Masaüstü hızı 60 civarı ölçtü. Telefon ise 40-50 civarı bir şey. Ayrıca hız olayını daha çok telefon odaklı iyileştirirseniz, sitenin izleyici kitlesinin de artacağını düşünüyorum.

https://pagespeed.web.dev/report?url=https%3A%2F%2Fwww.turkanime.co%2F

 

Sitedeki reklam eklediğiniz kutucukları kaldırmanızı tavsiye ediyorum. Reklamlar kalksın demiyorum sadece reklamı yerleştirdiğiniz kutucukları ortadan kaldırın lütfen. Özellikle internet siteleri ve uygulamalar genel olarak Google'un önderliğini yaptığı tasarımı kullanır. Artık daha yumuşak kenarlı şeyleri salıp, yapılabiliyorsa kenarsız şeyler yapıyorlar. Yani YouTube gibi köşelere burada bir kutucuk var yerine direkt olarak kenarsız ama nizami duran bir görsellik yaparsanız çok daha iyi olur. 

 

https://www.hizliresim.com/eulmld8

 

https://www.hizliresim.com/i3hqwok

 

Kısaca Sponsor Reklam, Anime & Manga Haber gibi yerlerdeki çerçevelere gerek olmadığını düşünüyorum. Aynı şekilde animelerin listelenme kısımları vb. de azaltılabilir. Daha sade daha performanslı gibi bir şey var. Ayrıca kullanıcıyı çekmek için ne kadar basit olursa o kadar iyi.

 

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.