Jump to content

Gaara-Naruto


Sourléd

Önerilen İletiler

Gaara , Dördüncü Kazekage’nin en genç oğlu, böylece Temari ve Kankurō onun büyük ablası ve abisi olmaktadır. Sunagakure (Gaara’nın köyü) ‘nin (askeri açıdan) zayıf durumu nedeniyle, Dördüncü Kazekage Suna (Kum) köyünün büyüklerinden birine, Chiyo’ya, tek kuyruklu mistik canavar Shukaku (Ichibi no Shukaku) ‘yu Gaara’nın içine hapsetmek için bir iyelik tekniği (possession jutsu) uygulamasını, köye dışardan yapılabilecek saldırılara karşı oğlunu nihai bir silaha çevirme umuduyla, emretmiştir. Bu iyelik tekniği yüzünden, Gaara’nın annesi, Karura doğum sırasında ölmüştür. Ölmeden önce, Karura Sunagakure'yi, Gaara’nın kendisinin ölümünün intikamını alacağı umuduyla, lanetler.

Gaara babası tarafından eğitildi, ancak çoğunlukla amcası Yashamaru ona baktı ve büyüttü. Altı yıl boyunca, Gaara’dan ailesi ve köylüler korktular ve o ise amcası Yashamaru’nun kendisini seven tek kişi olduğuna inandı. Halbuki, Gaara altı yaşına bastığında, Gaara'nın babası, Kazekage Yashamaru’ya Gaara’ya suikast düzenlemesini emreder.Gaara, Kazekage'nin gözünde, başarısız bir deney ve diğer köylülere karşı, hayatta bırakılamayacak kadar büyük, bir tehlike haline gelmiştir. Gaara suikastçinin Yashamaru olduğunu bilmeden onu ağır yaralar. Ölmeden önce, Yashamaru Gaara’ya aslında onu hiç sevmemiş olduğunu açıklar. Gerçekte, Gaarayı sevmeye çalışmasına rağmen, Yashamaru Gaara’yı sevgili kız kardeşi ve Gaara’nın annesi olan Karura’nın hayatını çalmakla suçlayıp ona karşı kin tutmaktan kendini alamamıştır. Yashamaru ayrıca Gaara'nın isminin kaynağını da açıklamıştır: 我を愛する修羅, (Ware wo ai suru shura, a self-loving carnage,”kendisini seven katliam”). Gaara'nın annesi köye kendisini ve oğlunu bir silah için kurban etmelerinden dolayı kin duymuş ve Gaara’ya kendisine bu kadar acı çektirdiği için lanet okumuştur.Kimsenin kendisini sevmediğini anladıktan sonra, Gaara kumunu kullanarak alnına bir dövme oymuştur, 愛 (ai,love,”aşk”), "sadece kendini seven bir iblis" simgesi olarak. Sonraki altı yıl boyunca, Gaara hepsi babası tarafından emredilmiş neredeyse sabitleşmiş suikast girişimlerinin hedefi olacaktır.

Gaara, Naruto gibi, bir jinchūriki ‘dir, yani (kendi isteği dışında) bir bijū (尾獣 , kuyruklu canavar) ‘ya ev sahipliği yapan,vücudunun içinde tutan, kişidir.Tüm köy Gaara’dan,vücuduna hapsedilmiş ruhun korkunç gücü nedeniyle, nefret etmiş ve korkmuştur. Kendi babası bile, Gaara’nın savaşta çok etkili araç olduğunu farketmeden çok önce,onu ölü görmek istemiştir. Sonuç olarak, Gaara duygusal olarak içe kapanık, tamamen sessiz,kendisi dışındaki herkese karşı duyduğu tiksinti ve nefrete boğulur hale gelmiştir. En sonunda kendisine gönderilen suikastçileri – ve varlığını tehdit eden kendisi dışındaki herkesi - öldümekten zevk almayı ve bunda bir yaşama sebebi bulmayı öğrenmiştir. Onun uykusuzluk hastalığı, uyuması halinde içindeki canavarın onun kişiliğini yiyip bitireceği ve yok edeceği gerçeği nedeniyle ortaya çıkmıştır, ki bu durum Gaara’yı daha da dengesiz yapmaktadır.

Gerçekte, Gaara'nın hayatı neredeyse Naruto'nunkiyle aynıdır, hatta daha da talihsizdir. yalnızlık, sevilme ihtiyacı ve isteği, birey olarak sevilme ve benimsenme, diğerlerinin önyargılarından sıyrılma; istekleri — ki bu kişiler aslında, içlerinde “tutmaya zorlandıkları” canavarlar değil, diğer insanlar gibi kendileridirler — her ikisini de umutsuz bir duruma sürüklemektedir. Naruto sonuç olarak eşşek şakalarının ve haylazlıklarının kendisine dikkat çekeceği daha doğrusu tanınma sağlıyacağı hatasına düşerken; Gaara ise varlığına meydan okuyan hemen herkesi öldürerek varlığını koruyup doğrulayabileceği sonucuna varmıştır.Diğerlerinin kabul ve benimsemesinin yokluğunda, ancak kendisine değer verip diğerlerini dışlarayarak kendi içinde dengeye varabilmiştir. —ki bu da narcissism’in uç bir şeklidir. Ayrıca, Naruto Iruka ve Takım 7’nin kendisini kabul etmesini sağlarken, Gaara’nın bağ kuracağı kimsesi olmamıştır ve Naruto ile karşılaşana kadar kendisinden başka bir kimse için savaşmanın gerekçesini kavrayamamıştır.

Ama başlarda, her ikiside neşeli (Naruto bu durumu abartmıştır), kibar ve ilgili olmaya çalışarak olumlu şekilde dikkat çekmeye çalışmışlardır ki küçük başarılar da elde etmişlerdir. Bir keresinde, Gaara yakınında oynayan bir kısım çocuk için güçlerini kullanarak kaçan toplarını getirmiştir ve kendisinden korkuyla kaçan çocuklardan birkaçını istemeyerek kumuyla yaralamıştır.

Daha sonra, küçük Gaara amcasından aldığı yara merhemini yaraları en kötü olan kızın evine götürüp vermek ve özür dilemek istemiştir, ancak kız Gaara’nın yüzüne "bakemono" (monster, canavar) diye bağırarak kapıyı çarpıp kapatmıştır. Tabii ki bu Gaara’yı dengesiz bir duruma sokmuştur. Hemen arkasına denk gelen Amcasının gereçekleştirmeye çalıştığı suikast girişminden sonra ise, Naruto ile karşılaşıcaya kadar 6 yıl boyunca, tamamen dengesiz bir ruh hali içine girmiştir. Bu suikast girişiminden sonra alnına yukarıda bahsedilen dövmeyi oymuştur.

Yetenekleri.

Gaara kumu işleyip (Elini bile sürmeden sadece isteyerek) yönetebilme yeneteneğine sahip. Gaaraya annesi tarafından verilen özel yetenek sebebiyle,Gaara’nın Suna no Tate (Shield of Sand, kum kalkanı) kullanmasına bile gerek kalmadan, kum ayrıca ,kendiliğinden,onu yaralanmalarda korumaktadır, Ancak bu durum temelde Gaara’yı neredeyse (hand-to-hand combat, yakın dövüş teknikleri) Taijutsu‘yu kullanamaz hale getirmektedir. Gaara neredeyse sürekli olarak sırtında Su kabağından yapılmış büyük bir su kabı taşır. Ancak, su yerine içinde, çok fazla miktarda, öldürdüğü insanların kanına bulanmış ve kendi çakrası ile güçlendirilmiş kum bulunmaktadır. Gaara herhangi kumu kolayca denetimine alabilmesine ve hatta yerin içindeki mineralleri kullanarak o yerden kendisine kum üretebilmesine rağmen, en iyi denetleyebiliği kum sırtındaki kapta taşıdığı kumdur. Bahsedilen bu kumla beraber, Gaara yalnızca kum ihtiyacını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda saldırılarında hem hız hem de güç yönünden artırır .

Gaara'nın tekniklerinin tamamı kuma dayalıdır, çoğu basit saldırı ve savunma tekniği olmasına rağmen, havada uçmak(Sabaku Fuyū, Desert Suspension,Çöl asılımı) ve casusluk yapmak (Daisan no Me,Third Eye,Üçüncü göz), dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanılabilirler. Gaara savaşırken genellikle, Sabaku Kyū (The Coffin of Crushing Sand, Ezen Kum Tabutu) tekniğini ve ardından Sabaku Sōsō (Imploding Sand Funeral,Yalvaran kum cenazesi) tekniğini, kullanır. Saldırılarının çoğu küçük ölçekli olsa da, Gaara Ryūsa Bakuryū (Quicksand in the Style of a Waterfall, şelale şeklinde yutan kum) tekniği ile ortalığı altüst edebilir.

Gaara'nın ana savunması Suna no Tate (Shield of Sand, Kum Kalkanı) dır. Gaara’yı iradesi dışında bile tüm zarardan korumaktadır, ancak yine de yüksek hız ve güç ile aşılabilir (ilk olarak Rock Lee sonunda Uchiha Sasuke tarafından aşılmış olduğu üzere).Bu kumdan Kalkan başarısız olsa bile, Gaara’nın başka bir savunması daha var: Suna no Yoroi (Armour of Sand, Kum Zırhı). Gaara’nın vüdcunu saran yüksek bir basınçla sıkıştırılmış kumdan bir şerittir. Bu Gaara’ya nerdeyse geçilmez bir savunma sağlarken, Gaara'nın çakrasından ve dayanma gücünden büyük oranlarda tüketmektedir.Bu yüzden, Gaara geçilmez savunma için Kum Küresi kullanmaktadır, bu teknik daha az çakra tüketmesine karşın Gaara’yı Kürenin merkezine yerleştirmektedir.Ve O'nun tek aşkı kendisidir.Gaara süper bir karakterdir ve nerdeyse dizinin ana karakterlerinden biri.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 1 sene sonra...
  • 7 ay sonra...

çok güzel tanıtılmış garaa

ama eksik ve yanlış olan şeyler var

1.Yashamaru ya garaanın amcası denilmiş:D yashamaru kadın ve garaanın teyzesi:D

2.garaanın babası edo tensei ile diriltildiğinde garaaya gerçekleri anlatıyor

garaanın annesi onu çok seviyordu ve onu lanetlemedi hatta garaayı hayatı boyunca koruması için kum kalkanı oluşturdu

garaanın babası, garaayı sınamak için annesiyle ilgili Sourléd in yazdığı hikayeyi uydurdu ve yashamarunun garaaya saldırmasını emretti

yashamaru ölmeden önce garaanın babasının uydurduğu hikayeyi aynen garaaya anlattı ve garaaya senden nefret ediyorum kardeşim senin yüzünden öldü dedi(oysa garaayı seviyor ama emir kulu)

garaada öfkesine yenilim tek kuyrukluyu serbest bıraktı

yani babasına göre garaa duygularına hakim olamadığı için jincuriki olmaya layık değil

ama babası edo tensei ile geldiğinde garaanın nasıl iyi biri olduğunu ve arkadaşları olduğunu görünce hata yaptığını anlıyor

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra...

Şuan Naruto'da en sevdiğim karakter kendisi.

Bi ara çok gıcık olmuştum ama nasıl oldu bilmiyorum 2. sezon özellikle çok bağlandım.

 

Teşekkürler.                                                                                                                                               

 

gaara_of_the_sand_by_erithel-d3jq1bp.jpg

 

gaara-laptop-mikser-naruto-sabaku-no-tat

 

gaara_by_verdict9.png

 

_sabaku_no_gaara_kazekage__by_pepelotas2

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.