Jump to content

Shingeki no Kyojin [Aot] Accerman Klanı ile ilgili Açıklayıcı yazım


ErenJaeger

Önerilen İletiler

Merhabalar bu gün Ackerman kanı taşıyanlar için bir teori yazmak istedim bu yazacağım teorinin amacı mangada Ackerman kanı, geni taşıyan bireylerin güçleri neye bağlı aktifleştiği ve hangi durumlarda %100 potansiyeli ile savaştıklarını anlatacağım Mikasanın Ackerman güçleri şu an aktifmi değilse hangi durumlarda aktif olduklarını ele alacağım ilk olarak kısaca Mangada Ackerman bireylerinin güçleri nasıl aktifleşti ve hangi şartlara maruz kaldıklarını anlatacağım.

 

İlk gördüğümüz Ackerman bireyi olan Mikasayı özetleyelim. Mikasa, kasları, bacakları ve absleri boyunca dizilmiş kasları olan oldukça uzun, fiziksel olarak formda ve iyi tonda bir kadındır yani hem Ackerman hem Hizuru geni yani Asya mirasına sahip bir kadın karakter diyebiliriz. YEAGER AİLESİNE katılmadan önce neşeli toplumdan uzak bir çiftlik misali bir evde ailesi ile mutluca yaşıyordu ama bir gün Bir grup suçlu, başarısız bir kaçırma girişiminde vahşice ailesini vahşice öldürdürüldü. Eren Yeager onu kurtamaya geldi ve dünya'yı yalnızca güçlülerin hayatta kalabileceği acımasız bir yer olarak kabul ettirdi. İlk olarak Ackerman güçleri orada kendini göstermiştir güçleri aktifleştiği sırada kusursuz bir şekilde tam haydutun sırt kısmından kalbe ölümcül bir darbe vurmuştur.Biraz bu örnekler üzerinden devam edelim ilk olarak annie ereni kaçıırdığındaı ve Mikasa annie’yi her şeyini feda ederek kovaladı, reiner ve bertholdt ereni kaçırdıı ve mikanın devlerin arasından sıyrılıp kurtarmaya çalıştı. Bunun dışında başka mikasanın maalesef tam %100 potansiyelini görmemiş olmaktayız ya da sınırı bu mu bilemiyoruz ama manganın sonuna yaklaştığımız için sınırlarını hala zorlayacağını zannetmiyorum farkındaysanız levi ve kennye kıyasla trajik olarak daha güçsüzdür.

 

İkinci karşılaştığımız Ackerman yani LEVİ'ı özetleyelim: alttan kesilmiş kısa, düz siyah saçların yanı sıra aldatıcı bir şekilde genç bir yüzü olan dar, korkutucu, donuk mavi gözleri olan Oldukça kısa, ancak fiziği, çok yönlü çok yönlü manevra teçhizatı kullanımından kaynaklanan kas sisteminde iyi gelişmiş olan bir karakter. O genellikle ya kaşları çatık ya da ifadesizdir; Bu son derece sakin tavrı, başkalarının ne düşündüğünü tahmin etmesini zorlaştırır. Kendisi yer altı şehrinde doğmuştur. Annesi Ackerman kanına sahiptir ve genelevde bir çalışandır babası ise bilinmemektedir.Tam ölüm döşeğinde kenny tarafından kurtarılmıştır ve Kenny ona hayatta kalması için fiziki ve zihinsel olarak eğitim vermiştir. Levinin ona daha ihtiyacı olmadığını ve güçlendiğini anladığında terk etmiştir. Levi'ın Ackerman güçleri yer altında aktifleşmiştir ama maalesef bu aktif olma sahnesi ne mangada ne animede var levi'ın Ackerman güçlerini herkes tam potasiyelinde kullandığı hakkında hemfikirdir anime ve mangada buna dair tonla rage moment yani sinirli anları boldur. Örnek vermek gerekirse beast titan ile dövüşlerini izleyebilirsiniz veya "No Regrets" OVA bölümündeki eski dostlarının ölümünde arkadaşlarını öldüren titanı doğduğuna pişman etmesini izleyebirsiniz. Mikasaya göre Ackerman gücünü kullanma verimliliğine bakarsak 10X yani on kat daha güçlü denilebilir.

 

Üçüncüsü ise KENNY Ackerman bunu biraz kısa keseceğim çünkü hikayesi diğerlerine göre daha uzun. Omuz uzunluğunda kahverengi saçları, çenesi boyunca ince bir sakalı ve gri gözleri vardı. çok uzun ve ince bir adam. Kendisi hızlı bir düşünürdü ve kurnazlığı ile de bilinirdi. Ackerman güçlerini yer altı şehrinde SERİ KATİLLİĞİ kendine mesken edindiği ve bundan zevk aldığı zamanlarda aktifleştirmiştir ve gene maalesef bu ana ne mangada ne de animede şahit olduk. Kennyi titan avcısı yerine insan avcısı olarak gördüğümüzü söyleyebilirim. Ackerman potansiyelini bence kanıtlamıştır. Ackerman klanının temeli kralla zıt görüşlü olan insanlardan korumak amacı ile yaratılmıştır. Yani titanlardan değil.

 

 

‌Şimdi 3 karakteri de tanıttığıma göre Ackerman türünün yaratılma temeline değinelim Ackerman güçlerinin yaratılma temeli geleneksel olarak eldia kralını koruyan ancak fritz'in ideolojisini izlemeyi reddettikten sonra neslinin tükenme tehlikesine maruz kalan bir savaşçı grubu,klan ve insan savaşlarında ezici bir üstünlük sağlamaları amacıyla kralı hayatları pahasına korumak için yaratılan bir tür süper asker diyebiliriz. Bu gene sahip olan insanlar güçlerini zamanla eğitim sırasında veya herhangi bir travmatik kaza sonucu kazandığını görüyoruz. Bu gene nasıl sahip olduklarını düşünebilirsiniz bu normal buna da Değineyim eldian imparatorluğu'nun ve Titan bilimi konusundaki deneylerinin kazası sonucu ile oluşmuşlardır. Ackerman ların kökeni eldia'dan geldiğini söyleyebiliriz çünkü deneylerini sadece eldian ırkı üzerinden yapmıştır neden sadece eldian derseniz çünkü sadece bu deneyleri kendi kökeninden olan insanlar üzerinde yapabilir çünkü başka bir millete güç kazandırmak istemez. buna bir nevi deney yapabilmesi için bir şart diyebiliriz.

                 Son olarak güç sıralamasına değinmek gerekirse:

 en başta Levi sonra kenny ve mikasa olmak üzere sıralayabilirsiniz. yazımı en baştan sona kadar okuduğumuzda mikasanın neden diğerlerine göre daha pasif yani güçsüz olduğu hakkında kafanızda soru kalırsa şuna değineyim. Öncelikle Ackerman deneyleri yapılırken denek olarak eldianlar kullanıldı ve Ackermanlar klan olarak bir zamanlar büyük bir topluluğa ulaştı. Ackerman gücünün %100 aktif olabilmesi için eldian ve Ackerman çiftleşmesi nin çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü Kenny ve leviye bakınca Ackerman ailesinden doğma veya Ackerman eldian çiftleşmesi sonucu dünyaya geldiklerini görüyoruz ve potansiyellerini ve güçlerini gördük bunu göz önüne alırsak kısaca Ackerman ların güçlerini %100 kullanmaları için ya da daha kusursuz olmaları için kendi kanlarından veya eldian ve Ackerman çiftleşmesi olması şart kılınmıştır. mikasa ya gelirsek mikasa hizuru ve Ackerman çiftleşmesi ile oluşmuştur yani benim gibi düşünürseniz mikasanın %100 potansiyel kazanması için annesinin ve babasının safkan Ackerman veya Ackerman x eldian çiftleşmesi olması gerekiyordu bu mikasanın çok güçsüz mü olduğunu gösterir hayır normal insanlara göre güçlü olduğunu söyleyebiliriz bununla ilgili bir sürü resim var veya bir anime sahnesi var kendisi normal bir kadın vücudunun fizyolojisine sahip ama görünürde bunun sınırlarını kat ve kat fazlası zorladığını ve geçtiğini görmekteyiz kısacası mikasa babasından Ackerman güçlerinin bir kısmını miras alabilmiştir. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.