Jump to content

Video Oynatıcı Siteler Hakkında Öneri


Darktower

Önerilen İletiler

Fansub ve uploader yetkililerine aşağıdaki tavsiyelerime biraz kulak asmasını öneririm. Özellikle uploader arkadaşların kesinlikle bakmasını öneririm.

Hem onlar hemde kullanıcısı açısında aşağıdaki önerdiklerimin size kolaylık sağlayacağını belirtmek isterim.

 

Aşağıda söylediğim oynatıcılar telif yeme, video kaldırılma, hız sorunu ve berbat arayüz olmayan oynatıcılardır.

  • Myvi
  • Sibnet
  • Fembed
  • Cloudvideo
  • Türk anime kendi adlandırdığı bazı oynatıcılar (Amaterasu, BDUP, AKIHABARA, ANDROMEDA vb.)

Sunucu sorunu yaşamadıkları sürece bunlarda video izlerken pek sorun yaşamadım. Sadece Türkanime playeri olarak gözükenlerin, bazıları çok hızlı patlayabiliyor.

Yukarıdaki oynatıcıları elinizden geldiğince yeni Video oynatma arayüzünden en üste koymanızı öneriyorum. Site yöneticisi yeni gelen üyelere varsayılan olarak bence Yeni video oynatıcı arayüzünü sunması gerektiğini düşünüyorum.

 

spacer.png

 

Bunlara ek olarak Mail hız sorunu yok. Ama bu oynatıcı video arayüzü çok kötü. Video ilerletme barı orantısız, video ön izlemesi yok, fareden elinizi çekince ekrandan kaybolmuyor, boşluk tuşu ile durdurup başlatınca sağ üstteki paylaşma simgeleri kaybolmuyor.

Mail RU kendi sitesinde açınca, fare kayboluyor. Ama halen belirli bir izleme süresini geçince, aynı MEGA sitesi gibi yavaşlatma koyuyor.

Chromium tarayıcılar 76 sürüm ile birlikte artık Adobe Flash player varsayılan olarak engelliyor. Bu sorunu OK RU güncel videolar da çözdü.

Ama eski serilerde kullandıysanız, bu hatayı Myvi ve Odnoklassniki eski videoları veriyor. Eski serileri de tekrar yüklemek için göz atabilirsiniz.

 

spacer.png

 

Bu yüzden bence Odnoklasniki yani OK RU sitesine video yüklemenizin hem sizin açınızdan hemde kullanıcı açısından gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Zaten bu site Rusya dışındaki ülkelerde bilerek hız sınırlaması yapıyor. Rusya VPN olmadan site aşırı yavaş çalışıyor.

  • RUTUBE Türkiye engeli var. VPN olmadan girilmiyor.
  • TUNE sitesi ise çok kısa bir zamanda embem kodu inaktif ediyor. Ayrıca videolar 360P olarak yükleniyor. Son zamanlarda video teliften dolayı silinme oranı da arttı. Bu siteyi kullanmanızın gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Aşağıdaki sitelere benzeyen  video oynatıcılar çok reklam var diye farklı sitede açılıyor. Ayrıca bu oynatıcıların çoğu belirli bir süre sonra hız sınırı koyuyor.

  • Openload
  • Sendvid
  • HDVID
  • Fastplay
  • STREAMANGO
  • DOWRU

 

REg4TN.png

 

Bunları olabildiğince az kullanmanızı öneriyorum. Bunlara ek olarak Mega sitesi belirli bir süre sonra video izlemeyi direk engelliyor.

Hatta fansub forum sayfalarında paylaşılan Mega bağlantıları yüzünden insanların indirme odaklı anime izlenmesi'nin az olduğunu düşünüyorum.

Bu siteye video yüklemek yerine hız sınırı koymayan upload sitelerini tercih edin. (Cloud RU, Yadi Disk, GDrive, OneDrive)

 

Bilindik sitelerin video oynatıcısını ise olabildiğince az kullanın. Bu oynatıcılar %80 ihtimalle telif yiyerek videoları siliyorlar.

  • Youtube
  • Dailymotion
  • Google Video
  • Odnoklassniki

En son olarak yüklerken bazen hatalı bağlantı paylaşan uploader rastladım. Mesela Animenin 5. Bölüm yerine sonraki bölüm olan 6. bölümünü yükleyenler filan oluyor. Ya da farklı bir anime embeb kodunu ekleyenler. Lütfen biraz daha dikkatli olmaya özen gösterin.

Ayrıca gerçekten hız sınırı olmayan video oynatıcılar , kolay kolay telif yemeyen ve video silmeyen siteleri tercih etmek uploadlayan insanlara vakit kazandıracaktır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çalışan bir Google veya VK kaynağı yoksa benim de Sibnet ile Myvi ilk tercihim. Fembed de iyiye benziyor. Diğer üçünü pek görmedim ve deneyimleme fırsatım olmadı.

 

Ve dediğin gibi, diğer siteler aşırı reklam barındırdığı için düzgün açmıyor bile.

 

Odnok iki-üç yıl önce falan iyiydi, 1080p bile akıcı açıyordu, ama şimdi 480p bile takılmadan oynatamıyor. Basayım doldursun gibi bir özelliği de yok; en fazla 1 dakika dolduruyor, izlemeni bekliyor; sonrasında her halükarda takılıyor. Lâkin geçen sene Rusya'da ikâmet eden bir arkadaşa takılma yapan bir Odnok kaynağı açtırıp izlettirdim, Rusya'da çatır çatır oynattı.

 

VK kaynaklarının da %75'i falan hiç açılmıyor veya açılsa bile "Bu video mahremiyet ayarlarıyla gizlenmiştir ve seyredilemez. VK'ya git, login ol" gibi şeyler söylüyor ama video açıldığı zaman 1080p'yi bile hiç takılmadan oynatabiliyor, tabi encoder 1080p yüklediyse; zamanın encoderleri kalite açısından çok düştü, o yüzden iyi bir kaynakta kaliteli bir encode görünce teşekkür etmeden geçmiyorum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

VK unutmuşum. VK genelde yükleyen kişinin bir +18 içeriğinden dolayı tüm içeriklerini diğer sitelerde yayınlamasını yasaklıyor. Ya da bilerek kendi sitesine çekmek için böyle bir bahane uyduruyor.

Şahsen Adblock uyarısı veren ve açtığında hızı düşen siteler yerine VK daha iyi bir alternatif olabilir. Yükleyen arkadaş ise +18 içerik olmayan yeni bir hesap açıp oradan devam etse daha iyi olur.

Ecchi anime yüklemese VK belki diğer sitelerde çalışır.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Darktower, 3 saat önce yazdı:

VK unutmuşum. VK genelde yükleyen kişinin bir +18 içeriğinden dolayı tüm içeriklerini diğer sitelerde yayınlamasını yasaklıyor. Ya da bilerek kendi sitesine çekmek için böyle bir bahane uyduruyor.

Şahsen Adblock uyarısı veren ve açtığında hızı düşen siteler yerine VK daha iyi bir alternatif olabilir. Yükleyen arkadaş ise +18 içerik olmayan yeni bir hesap açıp oradan devam etse daha iyi olur.

Ecchi anime yüklemese VK belki diğer sitelerde çalışır.

VK, Sibnet,  Myvi, Meta, Odnok...iyi siteler. Bu aralar Fembed'de iyi...

Aslında google' player'da teliften kurtulma olayı için, sadece kaynağa sahip olan yerde çalışsın seçeneği var, böylece google aramalarında gizlenebiliyor. Birde premium üyelik aldım mı, videolar ölmüyor.

 

Ok.ru içinde mobilde izlerken, masaüstü değilde, mobil seçiyorum izleniyor böylelikle ama hız sorunu var dediğin gibi 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bağlantıdaki uzantıyı yüklersen o arayüz geliyor.

https://chrome.google.com/webstore/detail/sibnet-betterplayer/dlpiocjogoilggigpijnoamnjjolfhdm

Ben genelde Myvi ve Sibnet hız sorunu yaşamıyorum. Tabi bazen sunucularındaki yoğunluktan kaynaklı sorun olabiliyor.

Ama ilk başta belirttiğim video oynatıcılar çok iyi bir şekilde çalışıyorlar.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.