Jump to content

Lütfen seçiminizi, ücretsiz kullanımın kaldırılması korkusu ile değil; şuan ki var olan kullanıma ek ve destek olmasını talep etme amacıyla yapın.  

14 oy

  1. 1. Premium özelliklerin var olması sizce de iyi olmaz mı?



Önerilen İletiler

Merhaba!

 

Türk Anime TV'yi geliştirip, çalışmalarını yürüttüğünüz için öncelikle teşekkür ederim. Great job!

 

Anime izlerken, beğenme ve "İzlediklerime ekle" özelliğini, geçmişi takip etmek amacıyla çok fazla kullanıyorum. Eminim bir çok kişi de bu özelliklerden yararlanıyorlardır. Ayrıca izleme geçmişi de sadece 30 günlük depolanmış verilerden oluşuyor.

Bu tarz tüm kullanıcılara ait verileri veritabanında uzun süreli tutmak sanırım alan kaybı diye nitelendirilebilir.

Sizden ricam, ek alan ve reklamsız kullanımlar gibi özellikleri, ücretsiz olarak sunmak ve reklamlarla uğraştırmak yerine bir çok kullanıcının kabul edebileceği ve karşılayacağı cüzi miktarda belirtilmiş bir fiyat karşılığında siteye destek amaçlı ve premium özellikler ekleyebilir misiniz?

 

Yazının devamı, ek yorumdan oluşuyor.

Spoiler

 

Ücretli kullanıma itiraz edebilecek kişiler veya altyazı grupları çıkabilir.  "Biz altyazıyı ücretsiz oluşturuyoruz, siz ücret talep ediyorsunuz" gibisinden bir savunma ile.

Bu tepki çok doğal bir durum fakat bu durumu kullanıcı ve web sitenin giderleri açısından ele alırlarsa, kabaca "ücretsiz hizmet veren bir bankadan özel bir kasa" talebinde bulunuyoruz gibi bir durum olduğu anlaşılabilir sanırım.

Ayrıca kullanıcılardan gelen üyelik ücreti ile, altyazı gruplarına da destek olabilir diye düşünüyorum. 

 

En basitinden ele almak istersek, çeviri gruplarını birkaç koşul dahilinde çekiliş gibi bir sisteme bağlı ödül sistemine koyabilir ve ödülü kazanan grup, adil bir şekilde faydalanabilir gibisinden.

Bu açı tamamen öneri ve tartışmaya açık. 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fikriniz teoride gerçekten güzel. Premium özellik yerine doğrudan üyelerden bağış bile toplanabilir. Lakin bunun pratikte uygulanmasının çok zor olacağını düşünüyorum. Telif meselesi, çeviri takımları ve bağımsız çevirmenlerin tutumu. Ve en önemlisi kendini bilmez izleyiciler. Eminim ki, ''ben buraya para veriyorum nerede benim serim?'' diyecek çok kişi çıkacaktır. İş davalık olmaya bile gidebilir. Bağış gibi düşünürsek ise yine tepkiler gelecektir, yurt dışında her ne kadar bir bağış sistemi paypal gibi hizmetlerce oldukça kolay işlediği için mümkün gözükebilir ama çok sağlıklı çalışacağını sanmıyorum. Son olarak ise Turkanime'nin böyle bir risk almasını kendi açımdan da doğru bulmam.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Selam @haikurema

 

Premium özellikler, "nerede benim serim?" sorusuna cevap olmamalı. Premium özelliklerin içeriklerinde ne derecede hizmet sağlandığıyla ilişkili olmalı bence.

Kullanıcı, eğer bu sitede "Premium hizmet sizlere, izlemek isteyeceğiniz tüm serilerin bulunması hakkında tam veya 100% destek verecektir" sözü ile yaklaşım sağlarsa, bu tabi ki de belirtmek istediğin soruna yol açabilir. Fakat Premium özellikler diye tabir ettiğim özellikler; sunucunun depolama alanında fazladan yer talep edecek bir alan talep etmekse ve reklam olaylarını kaldırmaksa, bu sanırım hiç bir şekilde izlenecek olan seriler ile ilişkili olamaz. Elbette premium hizmet alındığında sözleşme tarzı bir sunum olması ve sunulacak hizmetlerin neler olacağıyla ilgili görünür, kabul edilebilir bir şekilde reklamasyon/tanıtım/bilgilendirme yapılmak zorunda. Kullanıcı bu durumda ne gibi hizmet satın aldığını bilecek.

 

Örneğin; Migros marketin, Money Club kartını satın aldığınızda; markete gelecek olan tüm ürünler üzerinde hak talebi veya müşterinin olmasını isteyip de bulamadığı ürünler hakkında bir yapılandırma olmaması gibi. O kart sadece ek indirim ve puan gibi özellik barındırıyor yanlış hatırlamıyorsam. Bu da bir açıdan premium hizmet diye sınıflandırılabilir.

  

Çok fazla negatif yönünden baktığını düşünüyorum ve söylediklerine çözüm bulunabilir. 

Telif meselesi, eğer içerik zaten telif olayıyla korunuyorsa; burada premium hizmet olsun veya olmasın, her halükarda talep karşılığında depolanan alandan kaldırılabiliyor diye biliyorum.

Çeviri grupları, kendilerince bir şeyler söyleyebilir elbet. Fakat premium hizmet; bu grupların paylaştığı içerikler üzerinde hüküm sürmeyecek şekilde çalışırsa veya paylaştıkları içeriklerin barındırma sürelerinin kısalmasına çözüm amaçlı oluşturulursa, bu grupların da söz edeceğini düşünmüyorum. Şuan çeviri yapan bir grup, Turkanime.tv yi terk edebilir ve kendi platformlarını oluşturabilir. Bu durum premium olsun veya olmasın, zaten olabilir. Maksat, kullanıcıya ve platform geliştiricilerine sağlıklı, temiz ve destekli bir iletişim ortamı oluşturmak.

 

Ayrıca @schneizeL 'ın bir yazısını görmüştüm AdBlock eklentileri ile ilgili. 

Alıntı

Bu aralar AdBlock kullanıcıları ile uğraşıyorum. Uğraşmamın sebebi sitede bulunan reklamlı seçeneklere izlenme sayısı eklettirmek, en azından videoların daha geç silinmesini sağlarlarsa minnettar olurum (Alternatifleri yüklediğimiz sitelerin bir çoğu 30, 60 ya da 90 gün izlenmeyen videoları aktif olmadıkları gerekçesiyle siliyor) malum pek bir faydaları söz konusu değil. En azından diğer kullanıcılar için video seçeneklerinin daha hızlı silinmesinin önüne geçebilirler belki.

 

@schneizeL niyetini belirmiş ve açıkçası benim önerdiğim yol; bir açıdan advertising soruna çözüm ve destek olması niteliğinde. 

 

Eğer Türkiye bazında alım/satım işlem yürütme yolunda ilerlenirse, sanırım vergi sorunlarından ve kaynak sahibi olmama sorunlarından sanırım dediğin gibi dava yolu olabilir.

Fakat bağış başlığı altında destek olunursa, açıkçası sorun olacağını düşünmüyorum. Sağlıklı olmaması gibi bir açı yok açıkçası. Kişiler, istediği bir kişiye/proje sahibine istediği miktarda gönüllerince bağışta bulunabilir. Bulunduğu bağış miktarına göre de karşılığında özel hizmet verilebilir. Bunun hiç bir açısı sağlıksız değil IMHO.

Ben şahsen, bir içeriği satın almaktansa; emek vermiş insanlara bağış yaparak destek olmayı seven birisiyim.

Bir çok açık kaynak yazılım üreten ve Patreon, Bitcoin, Twitch, Skrill gibi ortamlardan bağış/ödeme talep eden yazılımcı grubu ve yazılımcılar biliyorum. Bunların hiç biri de yasal açıdan sorun yaşayan gruplar değil. Ayrıca oyun ve Turbobit benzeri dosya barındırma platformları ile çalışan, premium hizmet acentalarından aracılık talep edilebilir ödeme talep edebilmek için.

Ayrıca eğer Patreon'u incelerse yönetici, sanırım bir çözüm olabilir ona da. Kimlerin bağış yapıp yapmadığını ve bağış yapan kişilere reklamsız ve ekstra ek özellikler atayıp atayamayacağını bilir.

Ayrıca mobil uygulama desteği ile Google Play'den premium özellik başlığı altında, hizmet sunabilir diye düşünüyorum fakat Google Play politikalarının araştırılması gerekebilir, verilecek hizmetle ilgili In-App purchase olayı incelenebilir.

Ek olarak, Twitch'te animeler hakkında görsel yayın ve tanıtım videoları ile yayın yapılarak, bağış ta toplanabilir. Kullanıcıların yaptıkları bağışlar, elbet burada kayıt altında tutulacağından; kimin ne alıp verdiği ile ilgili de interaktif bir çözüm sağlanılabilir. Bunun için sadece; bağış verilerinin kontrolünü yapan bir moderatör takımı olması gerekiyor diye düşünüyorum.  

 

Risk, şuan bile kaçınılamaz durumda. Fakat elde edilebilecek şeylerin risklerini tartmak içinde açıkçası beyin gücümüz var ve risklerden olabildiğince kaçmak imkansız değil. Korkuyla yaklaşmanın bence sağlıklı bir tarafı yok.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence Premium yerine sitenin genel tasarimi değişse çok daha iyi olacak. Üyelik meselesi biraz daha ön planda olsa daha iyi olacak bir nevi My anime list gibi orda M.A.L'de olan çoğu özellik burda da var ama demek istediğim bu değil bu özelliklerin daha ön plana çikmasi site yeni bir kullanici için çok karmaşik gözükebilir daha sade ve güzel bir menü çok daha iyi olurdu Netflix gibi

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra...

Merhaba @schneizeL

 

Konuyu daha önce açtığım ve ilişkili olarak yeni bir sorum olduğundan, yeni bir konu açmak istemedim.

 

Rica etsem, https://www.turkanime.net/bagis-yap bu sayfa hakkında, teknik ve detaylı bir konu başlığı açarak bilgilendirme niteliğinde yazı paylaşabilir misin?

Var ise, şu arama sonuçlarında ilgili konuyu bulamadım.

 

Mesela ben, kendime göre aktif bir üyeyim ve aylık düzende katkı sağlamak istiyorum. Şu şekilde de sorular var aklımda

  1. Bağış yaptığım takdirde, bağış durumu hesabımla ilişkilendirilecek mi?
  2. İlişkilendirme yapılacaksa, bu durumu istatistik niteliğinde geçmiş bazlı veriler halinde görebilecek miyim?
  3. Ödeme sonrası, yaşanabilecek teknik sorunlar daha önce test edildi mi?
  4. Ekstra eklemeler hakkında detaylı bir changelog başlığı olacak mı?

Ayrıca bağış konusu ile kimin ilgilendiğini tam olarak bilmediğimden, sanırım geliştiricinin sen olduğunu varsayarak etiketledim. Hata yaptıysam eğer özür dilerim ve iletişim kurulacak kişiyi konuya dahil edersen sevinirim.

Teşekkürler! :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yöneticiler
seahindeniz, 1 saat önce tarihinde yazdı:

Merhaba @schneizeL

 

Konuyu daha önce açtığım ve ilişkili olarak yeni bir sorum olduğundan, yeni bir konu açmak istemedim.

 

Rica etsem, https://www.turkanime.net/bagis-yap bu sayfa hakkında, teknik ve detaylı bir konu başlığı açarak bilgilendirme niteliğinde yazı paylaşabilir misin?

Var ise, şu arama sonuçlarında ilgili konuyu bulamadım.

 

Mesela ben, kendime göre aktif bir üyeyim ve aylık düzende katkı sağlamak istiyorum. Şu şekilde de sorular var aklımda

  1. Bağış yaptığım takdirde, bağış durumu hesabımla ilişkilendirilecek mi?
  2. İlişkilendirme yapılacaksa, bu durumu istatistik niteliğinde geçmiş bazlı veriler halinde görebilecek miyim?
  3. Ödeme sonrası, yaşanabilecek teknik sorunlar daha önce test edildi mi?
  4. Ekstra eklemeler hakkında detaylı bir changelog başlığı olacak mı?

Ayrıca bağış konusu ile kimin ilgilendiğini tam olarak bilmediğimden, sanırım geliştiricinin sen olduğunu varsayarak etiketledim. Hata yaptıysam eğer özür dilerim ve iletişim kurulacak kişiyi konuya dahil edersen sevinirim.

Teşekkürler! :)

 

Merhabalar,

 

Öncelikle daha önceki görüşleriniz için teşekkür ederim.

  1. Bağış kısmında ki ilişkilendirme tamamen kişinin açıklama da kullanıcı adını belirtmesiyle gerçekleşiyor. Gelen bağış incelenip, bize ulaşan taleplerden ayıklanarak gerekli işlem uygulanıyor.
  2. Ne yazık ki bu konuda herhangi bir istatistik olmayacak. Havale yöntemi kullanıldığı için zaten bankanız bu istatistiği size sunuyor olacak.
  3. Ödeme sonrası yaşanacak sorunlar ile ilgili direkt olarak [email protected]'ye mail gönderilerek yardım alınabilir.
  4. Reklamlardan rahatsız olan kullanıcılar için oluşturmuş olduğum küçük bir güncelleme bu. Daha önce adblock ile uğraştığım zamanlarda reklamlardan rahatsız olduğunu dile getiren kullanıcıların taleplerine karşılık vermek amacıyla oluşturulan bir girişim. Yani kısaca seçim hakkı tanıma diyelim. Çok detaylı planlanmış veya uygulanmış bir girişim değil o yüzden çok fazla üstüne düşmeyeceğim. Çok hoşnut olduğum bir durum değil çünkü.

İlerde bazı ek özellikler ekleyeceğim tabii ki ama şu şekilde eklemeler olacak misal tüm kullanıcılara açtığımda sistemi zorlayacak işlemler için sadece bağışçılara özel aktif edebileceğim gibi. Yani çok fazla özellik beklememek lazım çünkü her türlü özelliği herkese uygulanacak şekilde ayarlıyorum. Yani kısaca bağış sistemi tamamen reklamlardan rahatsız olan kullanıcıların taleplerine karşılık vermek ve ilerletmeye çalıştığımız bazı player seçeneklerin giderleri için aktif ettiğimiz bir proje.

 

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

 

saygılarımla

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tabi, kabul edilebilir karşılıklı yardımlaşma sistemine her zaman olumlu bakmışımdır ve sağladığınız için ben de teşekkür ederim.

 

Benim açıkçası ana problemlerim reklam ve geçmiş izleme kayıtlarının siliniyor oluşu. Az önce bağış işlemi gerçekleştirdim ve hemen hesabıma tanımlaması gerçekleşti. Umarım uzun süreli geçmiş kayıtlarının depolanması ile ilgili de çalışmalarınız olur

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.