Jump to content

Neden artık anime izlerken eski zevki alamıyorum?


grintaux

Önerilen İletiler

Minimum 1000 tane anime izlemişimdir. Yeni çıkan animelere bir göz atıyım dedim, hepsi birbirinden kötü hikayeler sıradanlaşmış. Bir tane death note, zankyou no terror, code geass, Steins;Gate kadar kaliteli bir anime çıkmadı 2 yıldır.

Ben mi hepsini izlediğim için artık sıkıcı gelmeye başladı yoksa gerçekten kötü iş mi çıkartıyorlar sizce?

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Saydığın animelerin hepsi birer başyapıt anime. Yeni animeleri başyapıt animelerle karşılaştıramayız. Neye göre anime aradığına karar vermelisin öncelikle. 2019 yılında başyapıt anime diyebileceğim Vinland Saga vardı. Korsanlar zamanında geçiyor ve bir çocuğun yaşadığı zorlukları ve intikam alma hikayesini konu alıyor. Bölümler ilerledikçe karakterin büyüdüğünü, kendini geliştirdiğini ve yaşama amacının sadece intikam almak olduğunu görüyoruz. Ayrıca 2 ana karakterimiz var ve askeladd isimli karakter de zekasıyla ön plana çıkıyor. Kurduğu strateliler, verdiği kararlar, düvüşme becerisi gibi bir çok konuda Thorfinn den ön planda kalıyor. Vinland Saga animesini izlemeni kesinlikle tavsiye ederim. Son bölümün son dakikaları ağlatabilir.

2. olarak Kimetsu no Yaiba animesine değinmek istiyorum. Bu anime bir shounen havasında ilerliyor. Yavaş yavaş karakterimiz kendini geliştiriyor maceralar yaşıyor yeni arkadaşlar buluyor falan. Diğer shounenlerden Kimetsu'nun büyük bir farkı var bu da aşırı derecede kan olması. İblisleri ve iblise dönüşen kız kardeşi Nezuko'yu insan haline geri döndürmeye çalışan Tanjiro isimli bir genci konu alıyor. Onlarca zorluğa göğüs geriyor. Yüzlerce iblisle savaşıp Nezuko'yu insan haline geri döndürmeye çalışıyor.

 

Animenin gidişatını incelediğimde diğer shounenler gibi yavaş bir ilerleme ile karşılaşmıyoruz. Örneğin Bleach'de İchigo'nun güçlü hale gelmesi için animenin ortalarına kadar bekledik. Ve en güçlü haline animenin sonlarına ulaştı. Fakat Kimetsu'da öyle değil. Güçlenme aşamasında bile ciddi savaşlarla karşılaşıyoruz. İzleyiciyı sıkmamaya ve diğer shounenlerden farklı olmaya özen gösterilmiş. Gerçekten de bu farklı olma konusunu Kimetsu no Yaiba çok iyi becermiş. Savaş sahneleri, eğlenceli eğitim sahneleri, yolculuklar, sohbetler hiçbiri izleyiciyi sıkmayacak dozajda yapılmış. Naruto'daki gibi sürekli savaş yok. Ya da one piece'deki gibi sürekli etrafta dolanma yeme içme dövüşme kaçma yok. Her şey dengeli biçimde gidiyor. Aniden bir karakter power up almıyor. 

 

Vinland Saga ve Kimetsu no Yaiba dışında 2019 da çıkan animelerden Psycho Pass 3 animesini çok beğendim. Önceki 2 sezonun aksine bölümlerin 45er dakika olması bir yana seriye birçok yeni karakterin dahil olması ve önceki 2 sezonda ana karakterimiz olan Akane'nin olmayışı ilk başta bune ya bunlar kim nomuş sayko pasa nie böle yapmışlar ya bukadar da değiştirilmez ben izlemem falan desem de yeni karakterler o kadar iyi ki sezon kendini izletti. Ayrıca önceki iki sezondan farklı olarak tek bir kişinin değil bir çok farklı kişinin hatta bir organizasyonun etrafında tüm sezonun şekillendiği hesaba katıldığında 3. sezonun diğer 2 sezondan çok daha farklı olduğunu görebilmekteyiz. Ana karakterin kendini diğer insanların yerine koyması ve çok kısa da olsa belirli bir andaki olaylara dalış yapıp davaları çözmesi veya bu şekilde yeni bilgiler öğrenmesi kesinlikle diğer 2 sezondaki dedektiflerden daha başarılı bir dedektif olduğunu gözler önüne seriyor. Daha da söyleyebileceğim bir şey yok 3. sezonla ilgili. Eğer ilk 2 sezonu izlemediysen 1000 tane animeyi boşa izlemişsindir.

 

 

Uykum geldiği için uzun uzun yazamicam ama Sao'nun nisanda gelicek olan son sezonunu kesinlikle izlemelisin. Ben novelini biraz okudum ve kesinlikle birinci sezondan daha efsane bir seri bizleri bekliyor olacak.

 

Düzenlenme: Mileydi tarafından
Flood yapmak yasaktır.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çünkü önceden hikaye ve anime ön plandaydı şimdi para ön planda adamlar diyor ki ben nasıl çok para kazanırım. Bu sebeple animeler birbirinin kopyası oluyor, daha fazla sezon çıkarmak için olayları sıkıcı şekilde uzatıyorlar. Animeyi katledip 3'e bölüyorlar. Hatta eski bölümleri tekrar çekip tekrar sunuyorlar. Kısaca bu olanlar animenin sürükleyiciliğini ilgi çekiciliğini kaybediyor. Aynı oyunlardaki gibi önceden oyunlar tek bütündü ya sonra dlc ıvır zıvır paketleri geldi. Aynı o tat var artık animelerde. Animenin en önde olduğu anime mesela GTO kalitesi görüntüde değil hikayede kaç yıl geçmiş bir daha onun gibi anime gelmedi.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Shingeki no Kyojin'in son sezonu benim için Death Note ve Code Geass'ın üstündeydi. Bu yıl anime olarak en parlak dönemini yaşadı ve aslında Game of Thrones'tan beklediğimiz ama bulamadığımız heyecanı bize yaşattı. Puanlara da yansımış: https://www.imdb.com/search/title/?title_type=tv_episode&num_votes=1000,&sort=user_rating,desc&fbclid=IwAR0Y2U31qhMUANDKbXBX05jwk_N9weqaS0wpbNY16SEKFulgRL0rMey8Bx0

İsteyince gayet de kaliteli anime yapabiliyorlar.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin

Her yeni sezonda hiç olma ise bir tane amiral seri mutlaka vardır, bazı yıllar bu sayı çok olurken bazı yıllar az olabiliyor, animlerden zevk almak birazda doygunluğa bağlı bence. Üst üste fazla seri izlemek, aynı türler arasına sıkışıp kalmak gibi bir çok sebebi olabilir. Bende de dönem dönem oluyor ne izlesem tat vermiyor, bu gibi durumlarda açıyor manga okuyorum veya tamamen farklı bir şeye yönelip anime doygunluğumu azaltmaya çalışıyorum ve işe yarıyor. Bahsettiğin seriler zaten tüm anime severlerin kabul ettiği gayet başarılı yapımlar. Mesela yakın geçmiş dönem yapımlarında Violet EvergardenKoi wa Ameagari no You niGakuen BabysittersMegalo BoxTada-kun wa Koi wo ShinaiGolden Kamuy gibi bir çok izlemesi keyifli seri sayabilirim, devam sezonları olan serilerden bahsetmiyorum bile. 

Anime izlerken kıyas yapmak da izleme zevkini düşüren başka bir konu,  zaten %100 orjinal bir seri bulmak artık imkansız bu yüzden seriyi kendi içinde artıları ve eksileri ile değerlendirip ona göre izlemek daha verimli olacaktır kanaatindeyim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aynen zankyou no terror' ü çok abartıyorlar. Tamam güzel anime ama bu kadar da abartılmamalı bence sıktı bu muhabbet.

Eskiden her sezon en azından bir kaç tane güzel  anime çıkıyordu, şimdilerde bu sayı yılda bir ikiye düştü bence.

Zaten şuanda beğendiğimiz animelerde genelde eskiden çıkan animelerin devam sezonları oluyor malesef yeniler az.

Ama artık anime yapmak daha kolay oldu eskiye nazaran(halen çok zor fakat eskisi kadar değil).

Bu sayede tutan herşeyin bir animesi çıkabiliyor, yeterki bir izleyici kitlesi olsun. Telefon oyunundan tut başka alanlara kadar.

Yine aynı şekilde bu kolaylık sayesinde eski manga ve bazı animelerin yeniden yapımına kadar izleme şansıa sahip oluyoruz.

Ben şahsen yeni animeleri daha çok seviyorum(bazı klasikler hariç). Eski animelerin kötü çizimleri ve kötü ses sanatçılarında büyük br ölçüde kurtulduk diyebilirim(bu benim şahsi görüşüm katılmaya bilirsizniz).

Animelerden artık eskisi kardar tat almamanın bazı nedenleri olabilir.

Mesela çok izlediğin için veye gücel takip ettiğin için, bitmişken izlemek daha keyifli kesinlikle.

Veya hep benzer türleri izlediğin için de olabilir bilemiyorum. Ön yargılarını yıkmanı tavsiye ederim(varsa tabii ki :).

İzlediğin tür sayısı ne kadar çok olursa iyi animelerle karşılaşma olasılığın da o kadar çok olur.

Benim nacizane fikirim bu yönde. İyi seyirler.

 

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Benden önce söylenenlere katılıyorum. Her sezon iyi bir ya da birkaç anime oluyor. Bununla birlikte, belirli bir türe eğilimin varsa, örneğin "Code Geass / Death Note" gibi akıl oyunlarını temel alan serileri seviyorsan, bu türde ve aynı kalitede anime, her zaman bulamayabilirsin. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

grintaux, 19.01.2020 - 01:46 yazdı:

Minimum 1000 tane anime izlemişimdir. Yeni çıkan animelere bir göz atıyım dedim, hepsi birbirinden kötü hikayeler sıradanlaşmış. Bir tane death note, zankyou no terror, code geass, Steins;Gate kadar kaliteli bir anime çıkmadı 2 yıldır.

Ben mi hepsini izlediğim için artık sıkıcı gelmeye başladı yoksa gerçekten kötü iş mi çıkartıyorlar sizce?

Biraz alakasız olacak ama sadece meraktan soruyorum 1000 küsür anime izemişin bereket versin acaba kaçıncı yılın animede onu merak ettim bu bilgiyi payaşırsan sevinirim ;)

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.