Jump to content

Anime konularının kısır döngüye girmesi


Antreas

Önerilen İletiler

Arkadaşlar dikkatinizi vermeniz durumunda artık son çıkan animelerin basitleştrilip konularını hep "yüksek izlenme ve beğeni alan animelere" özenilerek yapıldığını hatta direk "copy-paste" yapıldığını fark edebilirsiniz. Bu kısır döngüyü yaratan bazı anime türlerinden bahsedecek olursak;

1- İsekai

2- SAO tarzı (level atlamalı mmorpg vb.)

3- Üreticilerin sevildiği sandığı, ama büyük kısmın izlemekten pek haz etmediği spor ve rekabetçi okul animeleri.

4- Gizem,Polisiye.

vb...

Artık bu konulardan sıkıldım, ve yeni sezon animelerinin "tag"laraına ve konusuna bakınca animeye karşı bir önyargı beslemek ve "hep aynı şeyler" demekten bıktım. Daha özgün konulu animelerin çıkması taraftarıyım, ve çıkana kadar da pes edip anime izlemeyi barkacak değilim. Umarım gözümüzü kara çıkartmazlar ve bu yıl yüzümüz güler.

Siz ne düşünüyorsunuz benimle aynı fikirde misiniz yoksa "yoo benim için sıkıntı yok" diyenlerden misiniz. Uzun zamandır bu konu kafamı karıştırıyordu, ve sizlere açmak istedim. Sizin düşünceleriniz nelerdir, paylaşırsanız sevinirim.

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime Türkiyede çok legal bir sektör değil :D, bir şeyleri değiştirebilmemiz neredeyse imkansız. Japon izleyici kitlesinin takdirine kalmış bir şey bu ama alan memnun satan memnun sanırım. Bu konuda tavsiyem güncel serilerden belli başlı kaliteli bulduklarınızı takip etmek ve güncel olmayan serilere yönelmeniz olacaktır. Eski animeler bu konuda gerçekten zengin ve özgün içeriğe sahip. Eski çeviri'nin serilerini takip etmenizi öneririm. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eizouken ni wa Te wo Dasu na: Bu sezon çıkan bence yeterince orijinal ve başyapıt olmaya aday bir anime. Göz at derim. 

Pet: Eski bir manga (2002-2003) uyarlaması gene kış sezonu animesi. Bunu beğenmeme ihtimalin yüksek herkese hitap etmez ama farklı mı evet.

Natsunagu: Çerezlik (1 bölüm 4dk) diş kovuğunu doldurur mu doldurmaz mı sana kalmış ama evet bu da farklı.

 

Orijinal seriler yeterince göz önünde olmasalar da, eskisi kadar takdir görmeseler de varlar.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çünkü artık sanat yönüne odaklanmaktan çok işin piyasa yönüne odaklanmaya başladılar. Ticaret ve para kazanma kaygısı sanat üretmenin daha bir önüne geçti ve sıradanlaştı içerikler. Nasıl para kazanabiliriz? düşüncesi daha bir ön planda. Yine de kaliteli ürünler de tüketmekteyiz.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çoğu kişi SAO'nun 3 ve 4.sezonlarını sevmiyor, işte ne biliyim "konusundan saptı" "asuna yok" "kirito power up nerde" diyorlar. Ama bence SAO'nun en iyi sezonları onlar. Çünkü "farklı". Dediğiniz gibi kısır döngüye girince bıktırıyor, fakat 3 ve 4.sezon kesinlikle  döngüden çıkabilmiş o "nadir" yapımlardan. Kirito kılıç alıp herkesi kesip biçip geçmedi, tanımadığı gerçek bir dünyada ve kanser karakterlerden uzaktaydı. Gerçekten dengeli bir kurguyla gidiyordu, aralarda biraz saptı, bozuldu ama farkını kaybetmedi. Yeni ve daha ilginç bir dünyada, daha iyi karakterlerle doya doya SAO izledim ve gerçekten keyif aldım. Eğer ilk sezonları izlediyseniz size de ön yargılarınızı bırakıp izlemenizi tavsiye ediyorum. Bazen türk anime kitlesini söyle bir sarsıp kendine getiresim geliyor. Bizim gibi düzgün anime arayanların bu kadar az olması harbi üzüyo  :head-crazy-rabbit-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.