Jump to content

Anime konularının kısır döngüye girmesi


Antreas

Önerilen İletiler

Sword art online 1. sezonu zar zor bitirdim. Çoğu kişi linçleyecektir. Ama bence berbat bir animeydi. Bu kadar kalitesiz anlatılan bir hikaye görmedim.

Karakteler, dünya her şey ruhsuz. Hadi japonlar modern dünyalara, yaşıyor hissiyatı veremiyor. Fantastik bir oyun da, bir sürü oyuncu kalmış insan azıcık canlılık katar. O kadar baydım ki.

Zaten ana karakter ve yan karakter odun+odun. Romantizm ve komedi animesi izlemesem, belki beğenirim. Ama çok iyi eserler izledim.

 

Isekai animeleri ilk izlediğim de, keyif veriyordu. Ama bu animeler 12-24 bölüm ya da 2-3 sezon yapıyım salıyım kafasındalar. Yani karakterlere ve evrene derinlik katmıyorlar.

Ben bu katılmayan derinliklerden dolayı, sevsem bile izlediğim İsekai aniemlerini dönüp tekrar izlemiyorum. Atıyorum Naruto, HunterxHunter ya da One Piece bazı dövüş sahnesi ya da dram sahnesini açıp izleyebiliyorum.

Ama küçük ve klişe animeleri izlemeye dayanamıyorum. Karakter, çiftlik, ülke artık buna ne dersen, bir şeylerin zamanla gelişmesini izlemeyi seviyorum. Kısacası animelerin kendine beni bağlamasını isityourm.

 

Animelerin bu kısır döngüye girdiğini düşünenlerdenim. Arada güzelleri çıkıyor. Ya da bu kısır döngüye farklı bir tema ve çizim ile yaklaşanlar oluyor. Gene onlar çok beğeniliyor.

Ama bu fanservis kitlenin, beğendiği şeyleri ciddiye almamayı öğrendim. Yani onlar bir şeyi çok beğeniyorsa, iki kere düşünüyorum.

 

Bu aksiyon, fantastik sıkıldıysna, biraz modern ve kafa dinlemelik animelere göz atmanı öneririm. 2020 Kingdom, Log horizon gibi serilerin devamları geliyor. Eğer Kingdom izlemdiysen bakmanı öneririm.

https://www.randomanime.org/

Animelerin en büyük eksileri dram, romantizm ve iyi ya da kötü karakter öldürmekten çekinmeleri diyebilirim. Ayrıca Naruto filler olarak geçen ana ve yan karakterlerin detayına giren bölümleri sunmamaları olabilir.

Genel de çoğu izleyici filler şikayet eder. Ama bana göre bir animeyi, derinleştiren şey fillerdir. 

 

Çinlilerin yaptığı 3-5 dakikalık kısa seriler bile, daha fazla ilgimi çeker oldu. Tabi onların karakter çizimleri, animasyon ve seslendirme konusunda sorunları var. Çünkü animelerin çoğunu aynı firma yapıyor.

Atıyorum A adlı anime de yaşlı bir karakter var. B adlı anime de birebir aynısı var. Adamlar çizmeye bile uğraşmıyorlar. Yani kaliteleri bu seviyler de geziyor.

 

Anime yapanlar Global yayılama konusunda halen kötü olduklarından, Japonlara göre seri yapıyorlar. Umarım Japonlar işlenmemiş konular da baskı yapar. Ya da çok tutan klişe animeleri yerin dibine gömer.

Tabi Global tarafta, Myanimelist gibi anime yapanların ciddiye aldığı platformlar da, klişe animelerin 3-5 arası puanlar alıp, ağır topa tutulması gerekiyor. Özellikle bu klişe animeleri sürekli yapan ve gerçekten parasal alt yapısı iyi şirketlerin cezalandırılması gerekiyor. Anime kitlesin de böyle bir topluluk anlayışının olduğunu sanmıyorum. Çoğu izliyor, my animelist puanlıyor ve 3-5 arkadşı ile Discord muhabbetini yapıp salıyor.

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Japonya da hatta tüm dünyda şu 5 yılda anime izleyicilerinin yaş ortalamasi baya düştü dolayısıyla insanlarin sevdiği tarzda değişti bu yüzden adamlar hangisinde para çoksa ona gidiyor. Güzel konu mu? sıradışı karekterler mi? hiçbiri adamlarin umrunda değil koyuyorlar 1 tane asosyal herifi baş karektere 4-5 tane ah uh kedi sesi çıkartan çıplak kız karekter (kız olması şart değil) şu zamanlarda güzel anime bulmak zor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hak-Sama, 27.01.2020 - 02:21 yazdı:

Çoğu kişi SAO'nun 3 ve 4.sezonlarını sevmiyor, işte ne biliyim "konusundan saptı" "asuna yok" "kirito power up nerde" diyorlar. Ama bence SAO'nun en iyi sezonları onlar. Çünkü "farklı". Dediğiniz gibi kısır döngüye girince bıktırıyor, fakat 3 ve 4.sezon kesinlikle  döngüden çıkabilmiş o "nadir" yapımlardan. Kirito kılıç alıp herkesi kesip biçip geçmedi, tanımadığı gerçek bir dünyada ve kanser karakterlerden uzaktaydı. Gerçekten dengeli bir kurguyla gidiyordu, aralarda biraz saptı, bozuldu ama farkını kaybetmedi. Yeni ve daha ilginç bir dünyada, daha iyi karakterlerle doya doya SAO izledim ve gerçekten keyif aldım. Eğer ilk sezonları izlediyseniz size de ön yargılarınızı bırakıp izlemenizi tavsiye ediyorum. Bazen türk anime kitlesini söyle bir sarsıp kendine getiresim geliyor. Bizim gibi düzgün anime arayanların bu kadar az olması harbi üzüyo  :head-crazy-rabbit-emoticon:

Ben de son sezonu beğendim. :shake-crazy-rabbit-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ben isekai animelerin çoğunu izledim, bir iki tanesi hariç hepsi beklentilerimi karşıladı ve izlediğime memnun oldum. Yeni sezonlarının çıkmasını bekliyorum. Evet benzer konular işleniyor ama konulardaki farklılıklar, karakterlerin gelişimi çok hoşuma gidiyor.

 

SAO'nun son iki sezonu hariç MMORPG dünyasında hapis kalma olayına da ben isekai gözüyle bakıyorum. SAO'nun son iki sezonunu izlemedim. İlk sezonundaki hikayenin erken bittiğini düşünüyorum.

 

Ben harem olayının abartılmasından yakınıyorum, romantizm türündeki yetersizliği ve klişeleri yazmaya vaktim dahi yok. Hepsi aynı zaten.

- Neredeyse tüm animelerde göreceğiniz banyo sahneleri

- Kazayla yakınlaşma / temas etme

- Ana karakterin yanında uyuyan kız (çıplak olması ve diğer kız tarafından basılmaları garanti.)

 

Canım sıkıldı, öylesine görüşlerimi yazdım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.