Jump to content

En Hızlı - Stabil - İşlevli - İyi Encode Programı - W Uniconverter


Degurechaff

Önerilen İletiler

Uzun lafı sevmem size yaklaşık 3 senedir kullandığım programı tanıtacağım : 6-7 senedir TA' da Encode & Upload yapıyorum bilen bilir. Bu konuyu açma amacım bilmeyenler öğrensin bilipte kullanamayanlar nerede hatalı öğrensin.

 

Neden yükleyeyim? 

1- Ayarlarınızı yapınca encode başlamadan çıkacak dosyanın boyutunu görebilme.

2- En hızlı encode programı : Evet ne handbrake ne xvidpsp7 ne megui ne de diğerleri. Handbrake 11 dakika veriyorsa bu size 7 dakika verecek. handbrake 30sa bu 20 hand 17 -15 se bu 10 Hand 8se bu 3-4 maks

3- Her zaman stabil her zaman sorunsuz.  Video boyutu ne olacak çok büyük çok küçük düşünmezsin bikere. Bitrate ayarlarsan hep yakın çıkar. Encode bitince düzgün çıkacak mı derdi yok.

4- Altyazı asla kaymaz, Ses asla kaymaz. Tamamen stabil. Eskiden olurdu her şeyi doğru yapardık bazen programdan bazen başka sebeplerden altyazı veya ses kayardı hadi tekrar o olay bitti.  

5- Hızlıca ayar yapma : 2 profil kullanıyorum Youtube 4000 bitrate ve youtube same as source. Tek yerden değiştirebilirsiniz. 

6- Youtube seçeneğiyle encode ettiğinizde video siteleri çok hızlı işler videonuz izlenmeye birkaç dakika bile sürmeden açılır.

7- Aynı anda hem logo hem intro hem altyazı basabilirsiniz. Sadece encode süresi 2-3 dakika uzar. Tekrar encode gerektirmez.

ve daha nicesi. 

8- Kaç video atarsan at ister 300 at ister 500 sırayla hepsini encode edecek istediğin ayarlarda. Bırak encodeye uyu sabah kalk hepsi hazır. 0 hata

 

Sunucusunda bilgisayarında kurulu olmayanlar için Kurulum adımları ve işlemler

 

Spoiler

 

Anlatıma geçelim öncelikle programın kurulumunu yapalım 

Bu bağlantıdan sorunsuz çalışan sürümü indir (10.06.2020) : İndirme linki

Kurulum hakkında bilgi içindeki textte var.  Ona bakarsınız. 

Rar şifresi içindedir. Winrarla açınca sağda görürsünüz.

Not : İçindeki patch dosyasını senelerdir kullanırım. İşiniz bitince virüs programı yardımıyla veya kendiniz elle silin nasıl rahat edecekseniz ;) Sonra bana virüstotal atıp aaa virüs diye ağlamayın crack dosyasına hangi virüs programı virüs yok demişki? Neyse lisansı yapar geçersiniz :)

Programa güncelleme gelince bu konuya girin çalışan ve sorunsuz sürüm patch le birlikte ben güncellerim. Tarihleri yanına yazıyorum.

 

 

Geldik Nasıl Kullanacağımıza :  Tam süreç video aşağıda

 

1- Mkvtoolnixe orjinal videoyu ve istediğimiz altyazıyı atarak birleştiriyoruz. (Orjinalin içindeki altyazıların tiklerini kaldırın)

2- Çıkan mkv dosyasını sürükleyerek programa bırakıyoruz.

3- Encode profilimizi seçiyoruz. Aşağıda anlamları var

4- Subtitles kısmına tıklıyoruz embed subtitlesteki isimsiz ass dosyasını seçiyoruz.  Kesinlikle programdan altyazı ayarları vs uygulamıyoruz altyazı kısmındaki üç çizgiye tıklayıp font vb bişeyler ayarlamıyoruz. Embed yapmamızın sebebi bu programın assyi okuması siz ellerseniz kullanıcının ayarlarını yapmaya çalışır saçma bişey çıkar.

5- Sol alttan Hız butonunu aktif ediyoruz image.png.7ddf40b699c1436faff5e5465cb23bd1.png

6- Convert  veya convert all diyerek videomuzu başlatıyoruz. 

 

Şimdi geldik Encode Profillerine kendi kullandığımı söylüyorum :

 

  • 720p-480p-360p videoların hepsine Youtube same as source
  • 1080p animeler ve bd ler için Youtube ayarında 4000 bitrate 1920-1080p  Full HD (Not bu ayar sadece bitrate değiştirir. Ses ve diğer ögeler same as source olarak alır Auto = same as source)

 

 

Same as source nedir ? : Birebir orjinal videoya ektir. Yani altyazı eklersen hiçbir bitrate değişmesin dersen budur. Ama zaten çoğu video sitesi yükledin yüksek bitrateli videoları işleyeceği için boşuna yüklüyorsun. Ya boyuttan Türkiye'nin %90 ı donmadan izleyemez. Ya da video siteleri dibe vurdurur.

 

Neden Profil seçerken youtube ? Çünkü video siteleri en hızlı bu şekilde çıkan videoları işliyor. Bir örnek mail.ru videoya video attınız link alacaksınız f5 attın link geldi olayı var mıdır yoktur genelde beklersin tabi bi önceki videonun urlsini alıp değiştirirsin. Bu işte o site ve diğer video sitelerinin işlemesini en hızlı şekle sokar. Zaten Gdrive kendi işlemesi olduğu için direk yayına açar maks 1 dakika içinde. 

 

İşte her şey bu kadar basit bitince converted kısmına tıklayıp oradan klasöre tıklarsanız konumunu açar. 

 

Not : Tanıdığım bütün encoderlar bu programa hep önyargılı davranmış kullandıktan sonra bu nasıl bir programdır Ya rab! dedikleri ve vazgeçemedikleri programdır. Çünkü hem hızlıdır hem sorunsuz. Kafanızda dert bırakmaz. Soru bırakmaz. Kontrol gerektirmez.

 

Bir kere paralıdır bu program 1 pc için 70 dolar. Okudunuz bunu patchle lisansladınız ve 70 dolar kazandınız. Geçmişte kullandıysanız ufak sorunları var mıydı evet ama şuan var mı hayır :)

 

 

Tüm sürecin örnek videosu :  

Dikkat edin : İlk başlayınca 15 dkkda başladı ancak 10 saniye geçmeden 11 dakikada düştü muhtemel dahada düşebilir. 

 

 

 

 

Evet Kanıtla Konuşuyoruz. Aynı sunucu, Aynı video aynı altyazı tek fark program 

 

Handbrake 20-21 dakika , Uniconverter 11-12 dakika. İnanmıyorsanız kendinizde deneyebilirsiniz. 

 

 

 

Saygılarımla ... 

 

Ek 1

Logo eklemek :

İstediğiniz videonun sol altındaki 3 çizgiye basın açılan yerde logo kısmından ayarlarınızı yapıp onay verin.

 

İntrolu video yapmak

Önce intronuzu ardından altyazı gömülecek dosyayı atın daha sonra sağ alttan merge all videos tikleyin ve başlatın. Videolar tek dosya halinde birleşmiş çıkacak.

 

Hem Logo Hem intro : Mantık aynı 2 video içinde sol altından logo ayarı yapıyoruz daha sonra sağ alttan merge all videos diyoruz ve başlatıyoruz. Bu kadar basit.

 

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.