Jump to content

PROGRAM : FORMAT FACTORY VİDEO CONVERTER KULLANIMI


schneizeL

Önerilen İletiler

  • Yöneticiler

Öncelikle edinmemiz gereken programlardan biri olan mkvmerge'yi ve anlatımını aşağıda ki linkten temin edebilirsiniz.

http://forum.turkanime.tv/soft-sub-yapimi-t1233.0.html Mkvmerge ile gömdüğümüz altyazılı videoyu format factory ile kalıcı hale getirmeye çalışacağız.

Programı BURADAN indirebilirsiniz

SEÇENEK kısmına girerek altyazı fontumuzu seçiyoruz.

Resmi ekleyen

Videomuzu tutup program içine sürüklediğimizde karşımıza aşağıda ki gibi bir ekran gelecektir. Ekrandan tümünü mp4 seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra ayar sekmesine tıklıyoruz.

Resmi ekleyen

Ayar sekmesine tıkladığımızda karşımıza aşağıda ki gibi bir ekran gelecektir. Aşağıda ki ekrandan filigran kısmına gelerek ek olarak eklediğim logoyu seçeceksiniz daha sonra bu ayarları farklı kaydet diyerek özel bir ayar oluşturmuş olacağız artık eklediğimiz videolarda tümünü mp4 yerine tümünü özel ayar seçeneğini seçerek her seferinde logo eklememize gerek kalmayacaktır. Bu işlem tamamlandıktan sonra tamam deyip üst kısımdan başla diyerek encode işlemine başlayabiliriz.

Resmi ekleyen

Umarım konuda anlaşılmayan bir yer yoktur olduğu takdirde yazarsanız yardımcı olabiliriz. Hepinize kolay gelsin şimdiden.

Special Not: Ayarlarım.ini dosyasını Belgelerim/Format Factory/Videocustom klasörü içerisine ekleyin daha sonra eklediğiniz videolarda Tümünü mp4 yerine özel ayarları seçip Üst taraftan Ayarlarım kısmını seçerseniz eklemiş olduğum ayarlar eklencektir. Logo yolunu kendi bilgisayarınıza göre düzenleyiniz. Video bitrate kısmıyla oynama yapabilirsiniz en uygun çözünürlüğü yakaladığınızda ona göre işlem yaparsınız. Kaliteyi düşürmeden boyutunu düşerebildiğinizi seçin işte :)

Ekte yer alan AYARLARIM.ini dosyası düşük boyut kaliteli görüntü elde etmenizi sağlar yalnız encode etme işlemi uzun sürmektedir. (Bilgisayar özelliklerine göre değişebilir)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yöneticiler

Ellerine Sağlık Abi Benim Gibi Hiç bişi Bilmiyenler Az cok Anlarda Burda Sadece Loguyu ve Mp4 Var Bu Alt Yazıyı Felan Nasıl Gömecez Ben Onu Bilmiyom Meguidende Acıkcası Bişi Anlamadım

Mkv merge ile gömüyorsun altyazını daha sonra format factory ile mp4'e çeviriyorsun link ekledim oradan görürsün çok basit merge 10 saniyede gömüyor

:P

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.