Jump to content

Eski ve yeni Devilman: Crybaby arasındaki fark nedir?

aLiMCe

Recommended Posts

Geçenlerde Netflix den Devilman Crybaby animesini izledim. Beni etkileyen garip bir animeydi. Sonra öğrendim ki eski çekim versiyonuda varmış. İkisi arasında hikaye farklılığı varmıdır acaba? Yeni yapılmış olanın sonu manyak bir şekilde bitti. 

Spoiler

Eskisinde happy ending var mı yoksa miki gene başı kesilerek ölüyor mu bilen varsa yazsın lütfen. 

Devilman-Crybaby-Season-1-Episode-9-Go-To-Hell-You-Mortals-Akira-and-Miki-768x431.png

Edited by Amygirl

2 veya 3 bölüm falan var herhalde mangadan onun dışında yönetmen düzenlemiş animeyi ve çok beğenmiştim ben eski versiyonuna da bakmaya çalıştım ama çizimler leş olduğu için açtım bıraktım

Devilman'ın mangasını okumalısın. Eski TV animesinde yapımcılar Devilman'ın trajik hikayesini koymayıp haftanın canavarı konseptli süper kahraman animesi yaptılar. Daha sonra direkt mangadan uyarlanan 2 OVA yapıldı ama hikayeyi sonlandıracak 3. OVA'yı yapmadılar. Yarım kaldı. Günümüzde de Yuasa adlı yönetmen Craybaby adlı adaptasyonunu yaptı ancak bu da manganın tam bir karşılığı değil; Yuasa büyük oranda kendi yorumunu kattı.

Devilman'ın gerçek yüzünü görmek için mangasını okumalısın kısa zaten 5 cilt.

Mangası ile Crybaby arasındaki temel fark ise manga çoğunlukla Akira ile Ryo arasında geçen trajik bir süper kahraman hikayesi anlatırken savaşın kötü olduğunu vurguluyordu, anime ise mangada olmayan yeni karakterler yaratıp hep birlikte insanlar iki yüzlüdür temasını işlemesiydi.

yumulonely, 9 saat önce tarihinde yazdı:

Spoiler olan kısmı resimdeki gibi seçip üstteki spoiler seçeneğine alman gerekiyor.

Daha fazla kişi spoiler yemeden değiştirir misinT^T

İçeriği Görüntüle

2020-06-04.png

Spoiler için üzgünüm. Bu daha attığım ilk soru. Düşünemedim, affedin. 

aLiMCe, 2 dakika önce tarihinde yazdı:

Spoiler için üzgünüm. Bu daha attığım ilk soru. Düşünemedim, affedin. 

Önemli değil. Birçok kişi uyardıktan sonra bile düzeltmiyor. Düzeltmiş olman bile yeter^^

Bunu Fma veya HxH olarak düşünebilirsin, animenin yeni ve orijinal versiyonu yapılmış ama hikaye bağımsız. Devilman Crybaby favori animelerimden biridir izlemediysen kesinlikle tavsiye ederim, çizimleri, konusu ve müzikleri çok sürükleyici :))