Jump to content

hunterxhunter


OnUc13

Önerilen İletiler

Selam millet konumuz HunterXhunter neden bu kadar cok seviliyor eskidne izlemisidim dedim birde sizlerin dusuncelerini alayim sahsi puanim 9/10  benim en cok hosuma giden sacma-sapan poweruplarin olmamasi,karakter bollugu,muzikleri ve her karakter insani kendine cekiyor. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

HxH yetenek çeşitliliğini ve güç ayarlarını iyi veren bir seri idi bence. Karakter işleyişleri falan da güzel bir seri. Yalnız elin en saçma adamına güzel yetenek verirken bizim Gon'un saçma sapan bir yeteneğinin olması beni deli ediyordu. Yeteneğinin hiç bir estetik görünüşü yok bekleme süresi çok uzun ve hani böyle evet ya yaptığı zaman çok güçlü olması mantıklı denilebilecek bir yetenekte değil.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şahsen ben 2011 versiyonunu izledim ve açıkçası çizim, seslendirmen ve konu kalitesine puanım 10 üzerinden 100. Bu kişiden kişiye göre elbet değişir fakat shounen animelere bayılan birisi olarak Hunter x Hunter benim için bir Naruto kadar değerli. Power Up sahneleri olmaması beni üzüyor fakat olay akışı vs. bunu insana zaten unutturuyor. Hunter x Hunter çok bilinen bir anime ama öyle sonuna kadar izleyen 100 kişiden 40 filandır. Animenin arka plan müziklerinin yanı sıra openingi baya olay yapmıştı çünkü this is kalite man. 2. endingin full versiyonunu sabah sabah serviste dinlerdim ah ah :)) 

Her animede olan arkadaşlık ilişkisi ve eğer ona bir şey yaparsan ana karakteri rage alması da Hunter x Hunter'ı muhteşem yapıyor :)))))))

 

e2f0456f87c98681c7a8196bebebb593f5ec9fea_hq.jpg

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

OnUc13, 7 saat önce tarihinde yazdı:

Selam millet konumuz HunterXhunter neden bu kadar cok seviliyor eskidne izlemisidim dedim birde sizlerin dusuncelerini alayim sahsi puanim 9/10  benim en cok hosuma giden sacma-sapan poweruplarin olmamasi,karakter bollugu,muzikleri ve her karakter insani kendine cekiyor. 

bence bir anime de seni kendine çeken şey karakterler,onların hedefleri ve bu yolda bulunan hem gizem hemde güçlü insanlar ve bunları tanıma isteği.Yani şöyle diyebilirim ünlü anime serilerine baktığında naruto,one piece vb. ana karakter sana kendi dostunmuş gibi geliyor ve samimi buluyorsun bu sayede evren seni içine çekebiliyor bu hunter x hunter da da var ana karakter itici değil bir hedefi var babasının büyük bir insan olduğunu merak ediyorsun ve gücünü merak ediyorsun ana karakter sıfırdan başladığı için her güçlendiğinde ve övgü aldığında sende mutlu oluyorsun çünkü seni kendine bağlamış oluyor ayrıca yeni yeni çok güçlü insanlar geliyor ilgi çekici karakterler geliyor ana karakterlerin önündeki yolu tırmanmasını izlemek zevk veriyor bir shounen seriyi zirveye çıkaran unsurlar bunlardır aslında one piece e bakarsan luffy aynı tipleme narutoya bakarsan naruto aynı tipleme fairy tail a bakarsan natsu aynı tipleme yani önemli olan şey hedef ve o hedefe giderken gösterilen çaba,ana karakterin yavaş yavaş güçlenmesi ve evrende ondan çok daha güçlülerin olması,samimi yan karakterler,farklı savaş stilleri.hunter x hunter diğer serilerde olduğu gibi bunu çok iyi başarıyor ve insanlar güzel seri diyip geçsede aslında çoğu kişinin sevme nedeninin altında yatan sebepler bunlar ben one piece çok severim ondada luffy samimi bir karakter evrende ondan çok daha güçlüleri var yavaş yavaş güçleniyor gon ve killua nın aldığı gibi eğitim alıyor ve bir hedefi var.Light bulunduğu dünyayı değiştirmek istiyor,luffy korsanlar kralı olmak istiyor,gon babasınının mirasının peşinden gitmek istiyor,naruto hokage olmak istiyor,natsu igneel i bulmak istiyor.Bu yolculukları ise mangaka dediğim unsurlar çerçevesinde ilerletebilirse kaliteli bir seri ortaya çıkıyor hunter x hunter da bu unsurları sağlayabilmiş kaliteli bir seridir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben şahsen HxH ı çok sevmem 7/10 verdim animeye. Bunun en büyük nedeni gon ve diğer karakterlerde diğer shonenlerde ki sıcaklığı hissedememem başka bir nedeni ise kimera ant arkında aşırı sıkılmam (2011 versiyonunu izledim) york new arkı çok güzel olsada diğer arclar ortalamanın altında kalıyorlardı bana göre hatta kimera ant arcı şu ana kadar gördüğüm en kötü shonen arclarına girer. One piece in en saçma en boş arklarında bile bu kadar sıkılmamıştım. Benim shınende aradığım en önemli özellik karakterler ve o karakterler arası güzel ilişkiler ama bu animede ben karakterlerle bağ kuramadım maalesef. Ben amimeyi kötüleme amaçlı izlemedim herkes izlediği şeyden zevk almak için izler bende HxH ı diğer insanlar kadar çok sevmek isterdim ama olmadı. 7/10 vermiş olmamdan aslında sevdiğim anlaşılıyor. Bana sen shonen sevmiyor olabilir misin diyenler olmuştu ama dragon ball en sevdiğim animeler arasındadır ve op sini ve ed sini dinlediğimde gözlerim yaşarır. Bunun dışında one piece, hokuto no ken ve claymore da en sevdiğim mangalar arasında yer alırlar ve bunlar benim görüşümce dragonballdan sonra en iyi üç shonen dir. HXH ın savaşları ne kadar akıllıca yapılmış olsada beni heyecanlandırmayı başaramadı shonenlerde heyecanlandığım dövüşler sadece dragon ball un tenkaichi turnuvalarındaki son dövüşlerdi (jaki chun vs goku, tenshien han vs goku ilk savaş). Ben bu iki savaşı izleyene kadar insanların shonen savaşlarında neden heyecanlanıp gaza geldiklerini anlamıyordum aslında hala anlamıyorum bu savaşlar diğer shonen savaşlarına göre ucu çok açık ve sonunda ne olacağını pek kestiremediğin savaşlardı. HxH hikaye olarak baktığımızda claymore gibi tek bir hikayeyi gizel bir şekilde takip edip herşeyi birbirine bağlayamıyor. Bir anda hiç bahsedilmeyen kimera ant leri sokuyor hikayeye. Hokuto no ken gibi her saniye beni gaza getirip karizmasıyla uff yaptıran bir karaktere de sahip değildi anime. Kimera ant arcında gonun pitonun karşısına geçtiği sahnede havalı olması gerekirken daha çok sinir bozucu olmuştu gon bana göre. Ve one piece sevme nedenim olan karakterler arası ilişkiler HxH bu konuda one piece le yarışamaz bu konuda hiçbir anime one piece le yarışamaz seri karakterler arası ilişkiyi o kadar iyi yapıyor ki belli bir yerden sonra karakterler senin uzun süredir tanıdığın kişiler gibi oluyor bu konuda one piece ile yarışabilecek tek anime drogon ball dur onunda sadece ilk animesi ben zaten sadece onu seviyorum. Her ne kadar HxH ı gömmüş gibi olsamda HxH ı seviyorum beklentilerimi genel olarak karşılayamasa da (yorknew arkı beklentilerimi aşmıştı) seriyi beğendim seriyi izleyen genel kitle benim kadar çok shonen izlememiş yada okumamış olmasından dolayı diğer insanların seriyi neden bu kadar çok sevdiklerini anlayabiliyorum büyük ihtimalle daha önce izlemiş olsam bu seriyi 8/10 verirdim seriye ama şimdi diğer shonenlerinde etkisiyle HxH beni çok falza etkileyemedi.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

whatashame, 15 saat önce tarihinde yazdı:

Yok abi zaten şu karınca meselesi çok sıkıntılı uzun ve saçma geçti bide  üstüne üstlük en güzel yerinde bitti herşey tam yeni başladı derken. Mangasınıda bulamadım türkçe olarak kaynak verebilecek olan biri varsa mangasına bile razıyım :Dd

aynen karinca olan bolumler anlamsiz bence

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.