Jump to content

Sankarea animesi ve mangasında açığa kavuşan gizemler


aLiMCe

Önerilen İletiler

Merhabalar. Geçenlerde Sankarea animesini izledim. Muhteşem bir hikayesi vardı, ama animedeki boşluklar ve gizemler beni deli etti. Bu yüzden mangasına başladım ve bütün gizemler açığa kavuştu. Bir tanesi hariç. Mangasını okuyanlar varsa yardım edebilir mi ?

Spoiler

Son bölümde aslında zombi kızın oğlanı yemediğini ve yıllar sonra tekrar bir araya geldiklerini görüyoruz. Çocukluk arkadaşı ile ilişkileri olmuyor ana karakterin, en azından anladığım kadarıyla. En son bölümden sonra atılan ara bölümde, balkabaklı bir teyze görüyoruz, iki tanede çocuk var. Şimdi anlamadığım, bu çocuklar kimin çocuğu ? Bence ana oğlan, çocukluk arkadaşını seçmiş ve balkabaklı olanda zombi kızın hala yaşayan hali. Çünkü balkabaklı abladan bahsederlerken, kalp yiyici olarak bahsediyorlar. Manganın sonlarına doğru zombi kız ana oğlanın kalbini yemişti herhalde. Birde aşağıda koyduğum resimde, sağ tarafında, "Rea acaba ne demek istedi, bunu okuyucu kararlaştırsın " yazıyor. Bunun manası Rea hala yaşıyor demektir, ama oğlanla kız mutlu sonra erdimi hiç bir bilgim yok. Artık bu bizim nasıl bir hayal gücümüze varsa, ona göre gelişir ve değişir herhalde. 

Yada ben hepsini yanlış anladım. Bilen varsa yazabilir mi? 

Eğer bu gizem dışında bilmediğiniz, yada öğrenmek istediğiniz animedeki üstü kapalı gösterilen gizemleri kendi bilgi daracılığımla size söyleyebilirim. 

 

Okuduğunuz için teşekkürler,

aLiMCe

sankarea .jpg

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Animedeki bazı üstü kapalı hikayeler:

 

Çılgın Profesör Dede

Spoiler

Dede aslında 100 yaşından danda yaşlı ve 3 tane karı eskitmiş bir adam. Hep sayıkladığı isim ilk karısının ismi. Bu adam eskiden köyde yaşayan otlarla arası olan bir adammış. Bir çok köylüyü böylece tedavi etmiş ve sevdiği kadınla evlenmiş. Bir gün karısı hastalanıyor ve yaptığı ilaçlar hiç bir işe yaramıyor. Bakıyorki bu hastalığın bir ilacı varmış, ama tokyoda satılıyor ve çok pahalı olduğu için alamıyor. Kimse yardım içinde göndermiyor tabiki. Sonra karar veriyor, Tokyoya gidip ilacı çalacak. O günlerde bir fırtına kopuyor, karısı gitme desede, yalvarsada adam gidiyor. Geri döndüğünde bakıyorki karısı çoktan ölmüş. Başında ağlamaya başlıyor falan. Sonra kadını yaşama geri getirmek için bir ilaç yapıyor, ve bunu bir deftere not alıyor. Karısı geri dönsede o zamanlar zombileşme sürecini bilmiyor tabiki. Bir süre zaman geçtikten sonra kadında zombileşme belirtileri çıkıyor.

" Hayata geri dönenlerde, aşık olduğun yada sevdiğin canlılara ' hayvanlarda dahil' bir yeme ve onu içinde yaşatma psikolojisi var. Onu gördüğünde cinsel duygularda daha fazla, ısırma, yeme, ve kanını içme duygusu, zevki  ortaya çıkıyor. Direk bu istekler nasıl oluyorsa mide tarafından veriliyor. "

Karısı tamamen zombi olduktan sonra, onu öldürmek zorunda kalıyor. Bu konu hakkında daha fazla araştırma yapmak için tokyoya gidiyor ve bir doktorun yanında çırak olarak çalışmaya başlıyor. O sıralarda doktorun kızına aşık oluyor ve onunla evleniyor. Yeni karısı bir gün mantar aramaya gittiğinde yanlışlıkta zehirli mantarları yediği için zehirlenip ölüyor. Dede böyle bir acıyı tekrar kaldıramayacağı için, karısını hayata geri getiriyor. Ama çürüme sürecini durdurmayı hala başaramadığı için karısını bir buzun içinde dondurup, bir mağaraya saklıyor, ve formulü bulunca onu eriteceğine söz veriyor. Gel zaman git zaman, tekrar evleniyor. Ve soyu 3. karısından devam ediyor. Bu karı öldükten sonra tekrar hayata döndürmüyor. Huzur içinde uyumasını istediği için. Bu aralarda bu dede profesör oluyor. İnsanlar üzerinde bir sürü kötü deney yapıyor. Sonra bu zehirli çiçekten büyük ölcüde ölümcül doz aktarıyor vücuduna, ve buda bunamasına ve vücudunda küçülmeye yol açıyor. En son torunlarının annesinin üzerinde yaptığı deneyden pişmanlık duyduğu için bu profesörlükten geri çekiliyor. 

 

Annesine olanlar

Spoiler

Annesi bir trafik kazasında ölüyor. Arabada ailecek bir yere giderken, araba şarampole yuvarlanıyor. Kadın ölmeden önce çocuklarına verdiği sözü hatırlıyor. Normalde eğer kaza olmasaydı, çocuklarını ödül olarak yarın geziye götürecekti. Ölürken ağzından bir kaç laf çıkıyor, tanrıdan sadece çocuklarına bu mutlu günü yaşamak için bir şans daha istiyor. Bunu duyan yaşlı dede bu söze dayanamayıp, kadını zombiye çeviriyor. Çevirmek için ilk başta kararsız kalıyor tabiki, sonra gidip zombi yaptığı ve sonra cesedi bozulmasın diye dondurduğu 2. karısından nasihat alıyor. Anneleri sadece bir ay boyunca çocuklarının yanında kalabiliyor. Sonra dede kadını üstünde deney yapmak için animede de gördüğünüz bir köye götürüp, eski bir evde ikiye ayırıp üstünde çok garip deneyler yapıyor. O sıralarda dedelerini özleyen iki çocuk, dedesini görmek için köye gidiyorlar ve annelerini o evde o vaziyette zombiye dönmüş şekilde görüyorlar. Tabi bunu öğrenen dedeleri çocukların hafızaları siliyor. Taki annelerinin yüzünü bile hatırlayamaz hale geliyorlar. 

 

Rea'nın Üvey Annesi 

Spoiler

Bu kadın en sonunda mutlu sona eriyor arkadaşlar. Manga da o kadar kötü bir kadın değil ama. Ana oğlanı öpmeye çalıştıktan sonra, oğlanın onu sadece zombileri sevdiğini söylemesi ona çok koyuyor.  Kızları bir adaya vücuduna bir çözüm bulmak için gittiğinde, üvey anne ve baba barışıp gerçek bir ilişkiye başlıyorlar. 

 

İlk sezoda olması gereken final

Spoiler

Kız zombi olmanın eşiğine geliyor ve bizim oğlanı yemek için saldırıyor. oğlanın kolununda uzun bir çizgi biçiminde, elit bir şekilde yiyor. Elinden küçük ısırıklar ve bir küçük boyna dalış. Oğlan orda aşkını ilan edince mucizemi bir biçimde kızın aklı başına geliyor. Rea oğlanla yaşamaya devam ediyor ama buna çocukluk arkadaşı karşı çıkıyor, eğer seni yemeğe tekrar kalkışıra diye. Bu bölümler biraz hüzünlüydü. Bu kız bir mutlu olamadı. 

 

 

Ova bölümünde gözüken baykuşlu kız:

Spoiler

Bu kız aslında prof dedeyi projelere geri götürmek için geliyor ve bu arada Rea'yı keşfediyor. Rea kandırıp özel bir adaya üstünde deney yapmak için götürmek istiyor. Rea tabiki buna kanıyor ve kızla gidiyor. Oğlan buna izin vermeyince, madem bana inanmayacaksın, burda kalmayacaksın bari bende senle geleyim, orda seni korurum diye onunla gidiyor. Bu vücudunu araştıracağız diye kandırıp beynini açıyorlar. Meğerse bu ikkisinin arasındaki aşk mucizesi ile kızın beyninde hala canlı kalan bir kısım varmış. Beyninden bu parçanın büyük bir bölümünü çıkartıyorlar ve kız hafızasını kaybediyor. Oğlanı sevdiğini falanda. Tabi bunu gören baykuşlu kız vicdan yapıp bu ikisini adadan kurtarıyor. 

 

 

Asıl final ve benden bir kaç ekleme  

Spoiler

Hafıza kaybıyla beraber bütün anılarını unutan Rea da zombileşme duyguları geri dönüyor. Bu yüzden insanlara saldırmaya başlıyor. Kız kardeşi ve çocukluk ardaşına saldırdıktan sonra okula gidiyor ve olaylar büyüyor. Aklına gelen küçük küçük anı parçalarından hatırladığı yerler arasında çünkü. En sonunda Klise diye hatırlıyorum, orada kızı kapatıyorlar. Oğlan olay yerine gelince kliseye giriyor ve eğer 24 saate çıkmaz isem, ölmüş olurum. Ama Rea ya bakmaya devam edin. Beni yerse normale döner diyor. İçeri girdiğinde tabi küçük konuşmalar oluyor. Kız oğlana saldırmaya başlayınca, oğlan kızı öpüp tekrar bir itirafda bulunuyor. Bu sırada kızın hatıraları yerine geliyor. ' Ama öpüşürken kız gene bir alt dukaktan küçük bir parça koparmayı unutmuyor. ' 

 

Sonra anılarını hatırlayınca beraber kliseden çıkıp tren garına gidiyorlar. O akşam oğlan onu tokyoya götürüp 'normal kız aktiviteleri' yaptırıyor. İkisi çok mutlu oluyorlar, biraz duygusal sahneler var tabiki, en sonunda hatırladığım kadarıyla evlenme konuşmaları yaparak, öpüşüyorlardı ve mutlu son -----. TABİKİ DEĞİL, NASIL BÖYLE BİR ŞEY GERÇEK OLABİLİR. ---

 

Meğer Rea oğlanı yediği zaman, aşık olduğun zamanki kişiyi yediğindeki veren muhteşem haz onu bu düşüncelere sürüklemiş. Kafası yerine geldiğinde her taraf kan ve ortada ceset olmadığını görünce bütün vücudu yediğini sanıp ağlamaya başlıyor ve düşüp bayılıyor olması lazım. 

 

Bir aradan sonra bir cenazede beraber toplanıyorlar. Tabiki oğlan ölmüyor. Ama ilk okuduğumda öyle sanmış ve neredeyse sinir krizi geçirecektim. Birde kızın cenazeye gitmesi falan. Meğerse dedenin cenazesiymiş. Uzun bir ara geçmiş ve karakterler daha torlu toplu hale kelmiş ve büyümüşler.  Ana karakter ile Rea uzun süre sonra çocukluk arkadaşı sayesinde yeniden konuşuyorlar ve aralarında güzel bir konuşma geçiyor. Ama bir itiraf ve sevgi kelimeleri yok ne yazıkki. Oğlanın kimi seçtiğini bulamıyoruz bu yüzden. Buda başka bir gizem yapıyor. Bu gizemide ancak atılan ara bölümde çözebiliriz ama mangaka bunu bize bırakmış gibi. Aklınıza, hayalinize ne geliyorsa öyle yapın tarzında. Çözemediğim ve size sorduğum soru bu işte. 

 

Sizin hayal gücünüzden yorumlarınızı alabilirsem çok mutlu olurum.   Lütfen düşünceleriniz yazın  

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Henüz izlemedim veya okumadım, hatta bu konu ile ilk defa görmüş oldum ve muhteşem bir hikayesi vardı demen sayesinde ilgimi çekti, ama ileride bir şans vereceğimi düşünerek bu konuyu takip etmeye başladım. İzlediğim zaman hala konu mesajlara açıksa buraya geri dönüp bir şeyler yazacağım. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.