Jump to content

Karakter Gelişimi Güzel Olan Anime Önerileri


Amygirl

Önerilen İletiler

Buna One Piece'i yazmazdım çünkü Luffy'nin en baştan oturmuş bir karakteri var. Güç ve tecrübe kazanımının yanında Luffy hep bildiğimiz Luffy'dir.

 

Buraya yazabileceğim animelere gelecek olursam;

-Gunbuster: Karakter gelişiminin kralını görebileceğiniz bir anime. Başrol Noriko bir shounen rotasında, ama standart bir shounende olmayan bir heyecan vericilikle gelişir. Son bölümün son sahnesini izledikten sonra, gelmiş geçmiş en underrated animelerden birini izlediğinizin farkına varırsınız.

-Ashita no Joe: Toplam 126 bölümden oluşan 2 sezonluk (79+47) kült anime. Henüz izlemiş olduğum 40 bölümde, ana karakter Joe'nun temelde Luffy gibi, baştan oturmuş bir karakter ve savaşçı ruha sahip olduğunu görüyoruz. Acısıyla tatlısıyla birçok tecrübenin yaşandığı bir yolculuk hikayesi. Ve bittikten sonra (finali biliyorum) ''acaba asıl karakter gelişimi yaşayan ben miydim'' diye kendinizi sorgulayabilirsiniz. (başta ''One Piece yazmazdım'' deyip şimdi kendimle çelişmeye başladım :) bu yorumun aynısı One Piece için de geçerli)

 

Not: Karakter gelişimi derken ''en büyük değişim'' kıstasım olmadı yoksa Attack on Titan bu konuda kolay kolay kimseye pabuç bırakmayacak gibi.

 

Karakter gelişimi demek, shounen animeleri genelinde ''güç ve tecrübe kazanımı'' demektir. Karakterin temelinde büyük bir değişim olmaz.

Psikolojik animelerde ise kişilik de önemli bir değişim geçirebilir. Kenzou Tenma seviyesinde bir karakter değişimine bir shounenden ziyade seinende rastlamak daha olası.

One Outs gibi karakter gelişiminin ''0'' olduğu animeler de var. Ana karakter baştan full+full olarak karşımıza çıkar. Mesela Mononoke'yi de bu grupta örnek gösterebiliriz.

One Punch Man gibi tüm gelişimi başta yaşayıp sonrasında stabil devam eden animeler de var (manganın %40ını okudum)

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Naruto yazmayın Allah’ınızı seviyosanız

Hımmm benim bu konuda aklıma gelen ilk anime Kiseijuu sanırım. Siz de önerilerinizi buradan yapabilir ve alabilirsiniz 

Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou Tensei shitara Slime Datta Ken . Karakter gelişimi konusunda rakip tanımazlar bence 

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.