Jump to content

Ghost in the Shell #3 (Az Miktarda Spoiler Olabilir)


BURUN

Önerilen İletiler

İzlenmesini ben teklif etmiştim ?

Neyse benim anime ile ilgili görüşlerim tekrar izledikten sonra mutlaka değişecektir ama şimdilik 'Robotlar ile insanlar arasındaki fark nedir? Robotların bilinci olabilir mi?' gibi izlerken değişik sorulara götürüyor sizi daha önce bir kaç kez filme de uyarlanmış kaliteli bir anime. Yapım yılına göre oldukça iyi olduğunu düşünüyorum gerek görsel gerekse konu olarak izlenilmesi gerektiğine inanıyorum :muajajaja__how_funny__onion_by_elcerbero: bir incelemede şu ifade yer alıyordu:

Spoiler

Motoko, insan beynine sahip bir cyborgdur. Fakat cyborgların beden ve zihin olarak insanlara yakınlaştığı bu dönemde, insan beyni de tıpkı bir işletim sistemi gibi kontrol edilebilir, yeniden yazılabilir, hatta hacklenebilir hale gelmiştir. Motoko’nun insan beyni de yeniden programlanmış ve geçmişe dair tüm izler yok olmuştur. Motoko, tıpkı bir insan gibi düşünebilmekte ve aldığı kararlar ile eylemlerine yön verebilmektedir. Hatta cyborg bedeni zihninin sıradan bir insan beyninin ötesine geçerek farklı ağlar ve zihinler ile bağ kurmasına da olanak tanımaktadır. Birim 9 adı verilen özel bir birimin başında bulunan Kusanagi, bu gelişkin zihni sayesinde kendisinden beklenenin ya da programlandığı şeyin ötesine geçmiş ve varoluşunu sorgulamaya başlamıştır.

Biraz Black Mirror bölümlerini andırıyor:cool-onion-head-emoticon: Yeniden izleyince fikirlerimi revize ederim ancak şimdilik düşündüklerim bu kadar :bye2-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.