Jump to content
  • 1

Zevkler ve Renkler Tartışılır mı?


Real-Men-Frrranky

Zevkler ve Renkler Tartışılır mı?  

36 oy

  1. 1. Zevkler ve Renkler Tartışılır mı?

    • Tartışılır.
      24
    • Tartışılmaz.
      12


Soru

  1. Forumda bununla ilgili birkaç muhabbet gördüm fakat tam olarak aradığım şey bu değildi. Sizlere sormak istiyorum zevkler ve renkler tartışılır mı? Bana sorarsanız evet tabi ki tartışılır. Tartışmayacaksak neden ilgi alanlarımızı paylaşıyoruz ki? Örneğin ben x türünde film izlemeyi seviyorum diyor birisi. Bende diyorum ki şu türü de deneyebilirsin ben çok severim. O da ben sevmiyorum diyor sonra olay zevkler ve renkler tartışılmaza kadar gidiyor. Bence benim sevdiğim türü iyi açıklayabilirsem, o türde onun da seveceği şeyler olduğuna ikna edebilirsem karşımda ki insanın zevki de değişebilir. Yani zevkler ve renkler gerçekten tartışılmayacak bi konu mu ki? Hangi alanda olursa olsun birileri bu tarz konularda fikir ayrılığına düşünce zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek konuyu kapatıyor. Tartışmak karşındaki insanı ezmek,onun fikrine saygısızlık etmek vs. değildir. Sadece kendi fikrini de ekleyip o konu hakkında düşüncelerinizi belirtirsiniz. Hayatını afrikanın savanlarında geçirmiş bir çocuk deniz gördüğü zaman mavi renge hayran kalamaz mı? Bundan önce tartıştığınız da belki de en sevdiğim renk siyah diyecekti fakat siz ona yeni bir bakış açısı getirmiş oldunuz. Bu konudan doğru veya yanlış çok örnek verilir, dallanır budaklanır uzar gider. En iyisi ben burada durup sizlerin fikrini sorayım ve bir soru cevap etkinliği yapalım. Sizce zevkler ve renkler tartışılır mı?
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Önerilen İletiler

  • 1

Dediğin aslında doğru, fakat bir noktaya değinmek istiyorum; Renkler ve zevkler tartışılmaz sözü bana kalırsa sadece iş tartışmadan kavga/vs.ye dönüşeceğinde kullanılmalı. Bu gibi durumlar dışında insanlar bu sözü tartışmadan kaçmak için kullanıyor ki ben de rahatsız oluyorum bundan. Zaten dediğin gibi bakış açıları getirmek tartışmalarla olur ama bazı insanlar tartışma diyince sadece kavga veya kendilerine yöneltilen karşıt düşünceler olarak alıyorlar. Karşıt düşüncelere karşı inatçı bir tavır sergilediklerinden de bunu diyorlar —_—||

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1

Dediğini anlıyorum ama bahsettiğin konu renkler ve zevklerden ziyade bazı insanların ön yargısı. Ben mesela harem ve ecchi türünü sevmem, buna karar vermeden evvel izlediğim şeyler oldu ve sevmediğime karar verdim. Bununla ilgili bir arkadaşım muhtemelen ne önerirse önersin izlemeyi düşünmem ama der ki konusu güzel sadece içinde harem var yine bakabilirim. 

X türünü seven birisi belki y türünü daha çok sevecek ama buna cesareti olmayabilir, cesaretten kastım izlemeye heves gibi, neyse zaten bu tarz insanlar az çok kendini belli eder sende ona gidersin y türü böyle böyle güzel diye anlatırsın, o da izler sonra sana geri dönüş yapar. 

Zevkler ve renkler olmasaydı şuan bu kadar tür olmazdı, mesela bütün insanlar tek bir komedi türüne gülseydi, sektör biz uğraşalım yeni bir komedi türü bulalım diye uğraşmazdı. 

Bazı konularda vardır ki çoğunluğun ortak kararını alır, ne bileyim çizimler çok kötüdür, senaryo zayıftır, karakter işleyişi yoktur falan filan. Bu tarz çoğunluğun karar verdiği şeylerde bile illa ki azınlık olacaktır.

Velhasıl kelam bir arkadaşım bana bir seriyi ısrarla önerirse izlerim sonra ona neden beğenip beğenmediğimi anlatırım. Örnek vereyim ben Gin no Saji izlememiştim @DieNase adlı arkadaşımız ısrarla önerdi bende izlemeye başladım, ilk bölümler sıkıcı gelse de önerdiği için tamamen bitirdim ve sonradan beğendim. Bazılarıda maalesef sen ne kadar önerirsen öner sırf bir inat uğruna senin önerini hiçe sayıp devam ediyor, bknz. @DieNase, bunlara neyi ne kadar anlatırsan anlat bir şey değişmez. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1

Eğer tartışırken kırıcı olunmaya veya küçümsemeye kaçıyorsa tartışılmaz. Tartışırken kendi düşüncelerimiz hakkında bilgi  veriyorsak ve paylaşım yapıyorsak tabiki tartışılır. Tartışmak sadece kavga gürültü değil, bilgi paylaşımıdır da.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 0

@pegasusejder inş doğru konudur 3 saat aradım.

  Şimdi bencede tartışılabilir.Zaten biz bunu kendi aramızda yaklaşık 3 aydır çok hararetli bir şekilde tartışıyoruz.

  Saygı ve sevgi çerçevesinde yapıldığı sürece çok ta zevkli bir konuşma olur hatta ama bunu yapmak içinde karşıdakinin dar görüşlü bir insan olmaması gerekiyor eğer olursada buradaki çoğu insan olacakları az çok tahmin ediyordur zaten.

Şimdi clannad kısmına gelirsek.Ben ona başladım ama devamı gelmedi şu işler bitsin ilk iş izliyicem.:good-job-onion-head-emoticon:

heymely, 22 saat önce tarihinde yazdı:

Eğer tartışırken kırıcı olunmaya veya küçümsemeye kaçıyorsa tartışılmaz. Tartışırken kendi düşüncelerimiz hakkında bilgi  veriyorsak ve paylaşım yapıyorsak tabiki tartışılır. Tartışmak sadece kavga gürültü değil, bilgi paylaşımıdır da.

He he clannad izlemedim diye bana yaptıklarını herkeş biliyor mel hanım.:oniontortureplz:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.