Jump to content

Çin Animesi vs Japon Animesi


mevzuyaatiylagelen

Çin Animesi vs JP Animesi  

82 oy

  1. 1. Çin Animesi vs JP Animesi

    • Çin Animesi
    • JP Animesi
    • Manga varken bu tartışma da ne ?
    • Herkesin hayatına kimse karışamaz


Önerilen İletiler

İyi günler.Uzun süredir üyeliksiz Turkanime güruhuyum. Konuya gelirsek,Önce AMV'lerde gördüğümde ilgimi çekmeye başlamıştı.JP Animelerine kıyasla özgün konuları yok fakat beni türe düşüren çizim kalitesidir.JP animeleri kadar bilinmedikleri için her türlü önerinize açığım.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Donghualar(Anime) halen Global oynayacak kadar iyi değiller. Çoğunlukla 3D animasyon yapıyorlar.

Kendi kültürlerini ve dövüş odaklı olduğu için isimler, mekanlar vb. anlaşılmıyor. Yani bir Naruto gibi Global oynayacak serileri yok. Ya da en fazla Japon teriminin geçtiği animelerden bile karmaşık. O kadar çok garip isimler geçiyor ve bunu sadece Çinliler anlasın tarzında yaptıklarını belli oluyor. Bu yüzden içinde fazla terim geçenleri, ister istemez sıkıcı buluyorsun.

Çoğu donghua bölümü kısa oluyor. Karakter çizimleri vb. mobil oyun gibi olduğundan, karaktere bağlanamıyorsun.

Genellikle ana karakter güçlü ve kızlar tarafından sevilen biri oluyor. Kötü karakterler ise gücünü tiye alan ve egoist tipler oluyor. Kötü karakter tarafında da iyi işler başaramıyorlar.

 

Bu yüzden halen Animeler ile yarışacak kalitede değiller. Ama aksiyon, karakter gelişimi arayanlar için iş görür. Tabii Japon örnekleri ile yarışacak düzeyde değiller.

 

Öneri istiyorsanda şu serilere bakabilirsin.

https://www.turkanime.net/anime/xing-chen-bian

https://www.turkanime.net/anime/douluo-dalu

https://www.turkanime.net/anime/wu-geng-ji

https://www.turkanime.net/anime/yao-shen-ji

https://www.turkanime.net/anime/quanzhi-fashi

Özellikle Isekai tarzı sevenler için önerebilirim. Çoğunda ölen ya da çocuktan başlayan karakterler var.

 

Animasyonları 3D ile yapmanın çok avantajı olduğu gibi, eğer tembel bir ekipse kötü gözüken işlerde çıkabiliyor. Mesela önerdiğim serilerin Xing chen bian gerçekten model çizimlerine uğraşılmış. Diğer serilerde o kadar uğraşılma yok. En iyi gözüken hazır modele, giysi giydir sun gibiler. Ya da Motion capture kasmayan diğer animelerde, karakterleri oyun motoru ile yürüttüktlerinde böyle yavaş ve çapraz yürüyüşler görebiliyorsun. Ya da benim gibi efekt basılmış şeyleri sevmiyorsan, deli edecek kadar renkli kötü savaş efektleri görebilirsin.

 

Çevirmen gruplarından aksiyon ve çin tarihinden uzak, gündelik hayat Donghuaları da bekliyorum. Şahsen Çinlilerin yaşayış tarzlarını, donghualara nasıl aktardığını merak ediyorum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.