Jump to content

Türkçe Çevirili Güncel LN Nereden Okunur ?


Batush

Önerilen İletiler

Spoiler

Konuyu buraya açmak daha mantıklı geldi. Eğer yanlış yere açtıysam lütfen belirtin

Birçok serinin novelini okumak istiyorum. Örneğin Re:Zero ve Tensei shitara Slime Datta ken novellerini güncel olarak Türkçe'ye çeviren site veya program veya çeviri grubu tavsiye edebilir misiniz? 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

üzücü ama güncel olarak çeviren light novel siteleri çok az olanlarda genelde kısa olanları bitirip hemen başka kısa light novel çeviriyor mesela örnek gerekirse solo leveling şuan light novel olarak 149 a kadar okuyabiliyorsun ama light novel bitmiş 270 bölümlük (240 civarlarında bitiyor sanırım 240 da benimle buraya geldiğiniz için teşekkürler artık bitti başkalarına sordum bitirince nasıl hissettiniz falan filan demiş) ben 14 yaşımda ortalama bir ingilizce ile rahatlıkla okudum benim bile okuyabildiğim bir seri çevrilmiyor üzücü malesef keşke türkler gerçekten anime/manga/light-webnovellere değer verse

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İyice araştırmanıza bakıyor efenim. Tüm serilerin toplandığı tek bir platform yok ancak kaliteli işler yapan yerler var. Epik Novel, Seri Novel, Novel Günleri gibi siteleri tavsiye edebilirim lakin bunların yanında bağımsız fansub ve çevirmenler var. Ancak şöyle de bir gerçek var ki özellikle Web Novel serilerinin İngilizcesi oldukça temel düzeyde oluyor. Makine çevirisiyle rahatlıkla anlaşılacak düzeyde bile denilebilir. Malum İngilizcede kaynak Türkçeye göre daha zengin olduğu için B1-B2 arası bir Reading çalışmasını anlayabilecek düzeye kadar İngilizce öğrenmenizi tavsiye ederim. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.