Jump to content
  • 1

Altyazılar Hakkında


kity922

Soru

Merhaba, 2 yıldır düzenli anime izleyen ve bir animesever olarak aklıma takılan bir soruyu sizlere sormak isterim. Neden anime altyazılarının tipi times new roman, arial, helvetica gibi standart yazıtiplerinin aksine değişik yazı tipleri kullanılmakta. Bazen kimi altyazılarının renkli gölgeleride oluyor. İlk animeye başladığımda aklımı çok kurcalayan bir soruydu zamanla alıştım şimdi garip gelmiyor ama aklıma gelmişken bilenlere sorayım dedim. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler. Herkese keyifli forumlar.

 

Not: yeni üye olduğum için soru-cevap kısmına konu açamadım modlar konuyu soru-cevap kısmına taşıyabilirlerse çok sevinirim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu soruya 5 cevap geldi

Önerilen İletiler

  • 4

Tamamen tercih meselesi. Mesela ben sadece Book Antiqua ya da Calibri kullanırım. Book Antiqua, Times New Roman tipi bir font; Calibri de standart fontlardan zaten. Farklı çeşit fontlar kullananlar çevirdikleri/düzenledikleri anime konseptine yakın bir font kullanma derdinde oluyor genellikle ama benim çok tasvip ettiğim bir uygulama değil. Okuma zorluklarına vesaire sebep olabiliyor bu durum.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 0
Yavuz_zzY, Bir saat önce tarihinde yazdı:

nasıl isterse öyle yapıyo mesela biri siyah yapmıştı animenin karanlık sahnelerinde ne söylediklerini okuyabilmek için monitörün dibine giriyodum okuyabilmek için

 

Log Horizon'un bazı bölümlerinde, altyazıda kullanılan font okunmuyordu neredeyse.. Üşenmezsem mesajı düzenleyerek buraya bi' örnek bırakırım.

 

 

Düzeltme:

 

9. Bölümü açıp Odnoklassniki oynatıcısını seçtiğimizde görünüyor. (AoiSubs)

Bulmam kısa sürdü o yüzden ^-^ (https://prnt.sc/uj6a46)

Düzenlenme: 908 tarafından
Buldum.
İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.