Jump to content

Yakusoku no Neverland Etkinlik İncelemesi (Spoiler İçerebilir)


Önerilen İletiler

Etkinlik kurası sonucunda çıkan Yakusoku no Neverland animesinin incelemesi buraya arkadaşlar.

 

Anime hakkında ön bilgi:

 


spacer.png


Anime Adı: Yakusoku no Neverland

 


Anime Türü: Korku, Bilim Kurgu, Shounen, Psikolojik, Gerilim, Gizem

 


Bölüm Sayısı: 12

 


Yapım Yılı: 2016

 


Anime Puanı: 10/8,6


Özet:

 

Lütuf Yetimhanesinde, hayat yetimler için daha iyi olamazdı! Ebeveynleri olmamasına rağmen, diğer çocuklar ve onları önemseyen "Anne"leriyle mutlu kocaman bir aileyi oluşturmaktadırlar. Özellikle de hepsi 12 yaşına basana kadar evlat edinildiklerinden dolayı, hiçbir çocuk göz ardı edilmez. Gündelik hayatları zorlu yazılılarla doludur fakat yazılılardan sonra dışarıda oynamalarına izin vardır. Uymaları gereken tek bir kural vardır: yetimhaneden ayrılmamak. Ama bir gün, sınav birincilerinden olan iki yetim, Emma ve Norman, yetimhanenin kapısına gitmeyi cüret edip varoluşlarının ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkarırlar: yetimhaneleri gizemli şeytan ırkı için yiyecek üretilen bir çiftlik, kendileriyse yenmek için yetiştirilen besi hayvanıdır. Kaçış planlarını uygulamak için sadece birkaç ayı kalan çocuklar, bir şekilde önceden karar verilmiş kaderlerini değiştirmek zorundadır.

 

 

Kendi incelememe gelecek olursak;

 

 

Negatif Yönleri:

 

 

Anime hakkında negatif o kadar az şey var ki düşünmem gerekti. Çocukların bilgelikleri ve zekası konusunda herhangi bir şey söyleyemem izlemesi keyifliydi fakat çocukların 16-17 yaşlarında olması daha oturabilirdi hikayeye. Animenin konusu ağır ve her yaşa hitap etmiyor.  

 

Isabella ve diğerlerinin hikayelerine de özen verilmesini dilerdim. Sadece animeyle değil de mangasını da katarak  konuşmak gerekirse detaylı bir manga olmasına karşın beni finali düşündüğüm kadar tatmin etmedi. Bu kadar olaydan sonra hayatlarını da yakından öğrenmek isterdim.

 

 

Pozitif Yönleri:

 

 

Hikaye gerçekten merak uyandırıcı. Çizimlerinin bu kadar sevimli olması konuyu daha da korkutucu yapıyor.  Her an acaba ne olacak diyerek oturup kısa sürede bitiyorsunuz. Aralarındaki aile bağını ve dostluğu izlerken büyük bir zevkle izliyorsunuz.

 

 

Hikayedeki üç ana karakter olan Emma, Ray ve Norman birbirinden farklı üç kişi. Bu farklılıkları da düşünce tarzlarına fazlasıyla yansıyor. Animenin en düşündüren kısımlarından biri de ''Ben hangisi gibi düşünürdüm?'' oluyor. Bazen Emma gibi düşünürken bazen Ray veya Norman olabiliyorsunuz. Zeki karakterlerin olduğu gizemli animeleri seviyorsanız tam size göre. Ayrıca yan karakterlerde ana karakterler kadar sevimli ve zeki.

 

 

Animenin her dakikası içine girdiğiniz merak duygusuyla devam ediyor. Aralarındaki planlar, ihanetler, gerçekler sizi adeta sürüklüyor. Hayata tutunma amaçlarını ve özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu izleyiciye çok iyi geçiriyorlar. Ve acı bir gerçek olan aslında biz insanlarında o animedeki şeytanlardan bir farkı olmadığını düşündürüyor. Benim düşüncemle hayvanlara yaptığımız şiddetin animede insanlara yapıldığını bariz şekilde gösterilmiş. Bir nevi paralel evren olmuş.

 


Mangasını okudukça daha da çok empati yaparak ilerliyorsunuz. Animeyi izlerken ne kadar iyi ve kötü ayrımı yapsanız da mangasında acabaya düşüren çok fazla konu var. 12 bölümde de gerçekten sizi şaşırtan ve ''nasıl ya'' diyeceğiniz bölümler mevcut.  Animesini 2. kez izlememe rağmen aynı tatla izledim ve mangasına başlayıp 2 günde bitirdim. Opening ve ending çok başarılıydı özellikle openingdeki görseller ve sözler animeyi anlatmaya bile yetiyor. Son bir şey söylemek gerekirse 10. bölümdeki flashback sahnesine kalbimi bıraktım.    

 

 

 

Anime seslendirmenleri oldukça bilindik. Ana seslendirme kadrosu şöyle;

 

- Sumire Morohoshi (Shingeki no Bahamut: Virgin's Soul - Nina , Haikyu!! - Yachi) Emma

 

- Maaya Uchida (Shokugeki no Soma! - Yuki Yoshino ; Love, Chunibyo & Other Delusions! - Rikka) Norman

 

- Mariya Ise (Made in Abyss - Reg , Fairy Tail - Levi) Ray

 

Opening: 

Spoiler

 

 

Ending:

Spoiler

 

 

Anime hakkında birkaç görsel:

 

Spoiler

3472-1-b59f9d962305bc6d692310d5af4f5842.

 

27122929.gif

 

original.gif

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Selamlar,

 

Öncelikle şunun için teşekkür etmek istiyorum; animede çocuk karakter dolu olmasına rağmen yapılan planlara vs. fazla etki etmedi yani çocuk olmasına rağmen hiçbir karakter saçma sapan hareketlerde bulunmadı. Hatta bu animede küçük çocuklar çok erdemli özellikle sonlarda ki konuşmalar gerçekten takdirimi aldı. Aynı şeyi Emma için de söyleyebilirim. Başka animede olsa kendini yırtar izin vermez saçma triplere girer ortalığı karıştırırdı bu kişilikte bir karakter. Fakat güzel işlemişler.

 

Çizimler: Çizimler ne çok iyi ne de kötü yapım yılına göre kendini izleten güzel normal çizimleri var. Renk paleti de hoşuma gitti onun dışında çizimler için söyleyecek pek birşeyim yok.

 

Karakter tasarımları: Karakter tasarımları güzel. Ana karakterlerin arasında Norman favorim. Konsept genel olarak iyi uyarlanmış anne nin ve çocukların giydiği kıyafetler sade, abartı olan herhangi birşey yok ve bu da güzel birşey.

 

Müzikler: openingini çok sevdim ve bu benim için gerçekten önemli çünkü anime izlemek istemediğim zaman bile sırf openingini dinliyim diye bölüm açıp izlediğim oluyor arada. Sevdiğim openingler listesine girdi.

 

Kurgu, hikaye işlenişi: 2.sezon geleceği için ilk sezon bunu çok detaylıca alamasam da şunu söyleyebilirim, animenin başından itibaren gereksiz uzatılan sahne pek fazla yoktu. Giriş güzeldi ve konsepti direkt olarak tanıttılar bu sayede akıllarda kalan tek soru işareti bu kapının ne olduğuydu. Korku açısından çok başarılı bir anime değil daha çok arka planda renk katmış diyebilirim. Gizem olarak başarılı, yer yer beni ters köşe yaptığı zamanlar oldu. 2.sezonu da gelince herşeyin yerine oturacağını düşünüyorum.

 

 

Olumsuz yanları: Aklıma gelen olumsuzluklar genelde bazı karakterleri fazla tanıyamamamız fakat bu da ilk sezon olduğu için bu maddeyi elersem geriye çok birşey kalmıyor. Tek merak ettiğim şey yaratıklar, büyükanne hakkında bazı detaylar vs. Bunlardan not kırmak için henüz erken diğer sezonda bakacağız. 

 

8.5/10 luk bir anime benim için. Hikaye ilerleyince bu puan değişkenlik gösterebilir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu etkinlikte de daha önce izlediğim ve yine oldukça sevdiğim bir anime seçilmiş. Tekrardan izlemedim ama izleyeli 1 yıldan az olduğu için az-çok hatırlıyorum.

 

Anime en sevdiğim etiketlerin hepsini (korku, bilim-kurgu, psikoloji, gerilim, gizem) içerdiğinden dolayı direkt olumlu bir önyargıyla başlamıştım izlemeye. Baştan sona da oldukça sevdim. Olumsuz yanı diyebileceğim belirgin bir durum da olmamıştı. Sürükleyiciydi, etiketlerinin hakkını da yeterince vermişti ama korkudan ziyade gerilim-gizem kısmının baskın olduğunu söyleyebiliriz.

 

Çizimleri sevimliydi. Korku/gerilim animelerinde böyle sevimli çizimlerin kullanılmasını seviyorum. Müzikleri de fena değildi diye hatırlıyorum.

 

 Karakterleri birbirinden güzel ve zekiydi. Şahsen kendime en yakın hissettiğim ve favorim olan karakter Ray’di ama Norman ve Emma’yı da oldukça sevdim. Üçü de birbirlerinden farklı düşünce yapılarına sahipti ve onları izlemek zevkliydi. Emma diğer ikisine göre biraz daha duygusal bir kişi portresi çizse de diğer animelerdeki gibi anlamsız duygusallığı yüzünden karakterleri zor duruma düşüren, mantıksız davranışlarda bulunan bir karakter olmadı. Bu durum da ayrıca beni memnun etti. Örneğin

Spoiler

son bölümlerde kaçarken küçük çocukları da yanlarına almak için inat etmeyip mantıklı bir strateji izlemesi gibi.

Yan karakterlerden Phil de yaşına göre oldukça zeki olduğunu özellikle son bölümlerde göstermişti ve ona da sempati duydum.

 

2019 yapımı animeler içinde en sevdiğim anime olduğunu da ekleyerek bitiriyorum. Henüz izlememiş ve bu yorumu okumakta olan herkese de izlemesini tavsiye ederim. Puanım: 9/10

Spoiler

6cc845ebddfcf63e81a57326e00cb0dd.gif

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime: Yakusoku no Neverland (Promised Neverland)

 

 

 

             Merhaba arkadaşlar, öncelikle oylamadaki önerisiyle bu anime ile bazılarımızın tanışmasına bazılarımızın ise tekrar izlemesine vesilen olan @Pseudohomophylus ve etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim?

 

              Animemizin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse bir nevi yetimhanede büyüyen çocuklar , anne olarak seslendikleri kadın tarafından tamamen şefkatle ve dış dünyadan izole bir şekilde çok iyi koşullarda sağlıklı bir şekilde büyütülüyor.Aralarında herhangi bir biyolojik bağ bulunmamasına rağmen birbileriyle çok bağlılar ve tam bir aile olmuş durumdalar.Belli kurallar çerçevesinde düzenli ve mutlu bir hayatları var ta ki iki ana karakterimiz tesadüfen birşeylerin farkına varana kadar.Emma ve Norman , evlatlık olarak verileceği bir aile bulunduğu için artık evden ayrılacak olan Conny adlı küçük sevimli kızımızın oyuncağını veda ederken unutması ve onu geri vermek için anne olarak seslendikleri Isabella ve Conny ‘i takip etmeleri ile aslında nerede olduklarını öğreniyorlar ve animemizin ana konusunu oluşturacak olan kaçış serüveni burada başlıyor.Orada gördükleri şey burada mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayarak onları sahiplenecek bir ailenin çıkmasını beklemek değil , aslında şeytan dedikleri birtakım yaratıklar tarafından yenmek için bir nevi besi hayvanı olarak yetiştirildikleri yani bir nevi bir insan çiftliğinin içinde olduklarını gösteriyor ve artık biran önce buradan kaçmaları gerektiğinin farkına varıyorlar.Bunun için önce çiftliğin birtakım sırlarını çözmeli ve gerekli ekipmanları toplamaları gerekecek.Bir zamanlar eğlenceli vakit geçirmek için oynadıkları ebelemece oyunu artık onlar için bir kaçış antrenmanı ,anne diye seslendikleri kadın ve daha sonradan gelecek olan kardeş Krono baş düşmanları olacak fakat bu doğrudan bir düşmanlık değil iki tarafında karşılıklı kozları ve sorumluluklarından dolayı bir nevi danışıklı tabir-i caizse etek altından sopa gösterilerek yürütülecek bir mücadele olucak.Akıl dolu ve sürekli karşılıklı hamlelerin tahmin edildiği gayet sürükleyici bir serüven başlayacak.

 

          Anime izlemeye birçoğumuzun olduğu gibi bende Death Note ile başladım, ana karakterlerimiz olan Emma, Ray ve Norman‘ın tartışmaları biraz esintisinden nasip alsa da o kadar tatmin ettiğini söyleyemeyeceğim. Özellikle izlemeye ilk başladığım bölümlerde dikkatimi çeken şey ve karakterlerimizin de dile getirdiği hepsinin aynı kıyafetleri giymesi ile beraber bu hasat olayının öğrenilmesi üzerine aklıma çok geçmişte izlediğim.The Island filmi geldi. Bu filmde aynı bu animedeki gibi dış dünyadan izole edilmiş ve haberdar edilmeyen iyi koşullarda yaşatılan aynı kıyafetteki insanlar dışarıdaki gerçek dünyada yaşamakta olan zengin insanların birer klonu ve onlar için yaşayan organ bankalarıydılar bundan bir habersiz birşeyleri sorgulayana ve buradan kaçana kadar. İzlemenizi tavsiye ederim. Zaten bu tarz aslında yaşadığımız dünya birilerinin akvaryumu mu? fikri Matrix dahil bir çok yapımda da kendisini gösteriyor.

 

       Biraz karakterlerden bahsetmek gerekirse ana karakterler zeki ve yaşça en büyükleri, bu yaş ve zeka konusunda çok fazla detay vererek tamamen bir özetini çıkarıp tüm gizemleri ve bilmeceleri çözüp yeni başlayacak arkadaşların hevesini kaçırmak istemem. Çizimleri özellikle minikleri çok beğendim çok tatlı ve göze hoş gelen bir anime olduğunu düşünüyorum. Isabella’nın hem severim hem döverim tavırları kimi zaman psikolojimi bozabiliyordu?

Senaryo da bazı cevaplanmamış sorular olduğunu düşünüyorum ,örneğin kütüphane de buldukları ve buradan haberdar birinin onlara bıraktıkları şifreler hakkında bir sonuca bağlanmadı, fakat henüz tamamlanmamış bir anime olduğu için bunu sadece birinci sezon için eleştiri olarak sunamam, eğer merak edenler olursa 1.sezondan sonra mangasından 37 den devam edebilirler.

 

           Ve artık mümkün olursa katılabileceğim tüm etkinliklerde gelenek haline getirmeyi istediğim her animeye bir caps prensibim için spoiler kutucuklarına bakabilirsiniz, okuduğunuz için çok teşekkür ederim, hepinizi çok seviyorum, yeni etkinliklerde görüşmek üzere?

 

Spoiler

SAVE_20201017_171329.jpg.16dcaabd84ff72dc1382fd934c3f8884.jpg

 

Norman ve Ray tartışırken Ben:

Spoiler

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

@Sejiuku Rica ederim beğendiyseniz ne mutlu bana:muajajaja__how_funny__onion_by_elcerbero:

Spoiler

Yakusoku no Neverland İncelemesi

YAZAR : RAFET KAAN MORAL 23 ŞUBAT 2020

Adres: http://www.anime-inceleme.com/2020/02/yakusoku-no-neverland-incelemesi.html

 

Kapak.png

 

2019 yılının belki de en sessiz gelen ve en çok ses getiren animesi var karşımızda. Animesine geçmeden önce devam etmekte olan mangasının 2018 yılında Shounen kategorisinde 63. Shougakukan Manga ödülünü aldığını belirtmekte fayda var.

 

İngilizce adı ile The Promised Neverland olarak da bilinen anime, gösterilen takvimlerdeki yıldan anladığım kadarı ile 2045 yılında geçiyor. On bir yaşlarında olan Emma, Norman ve Ray adlı üç arkadaş, diğer otuz yedi yetim ile beraber Grace Field House adlı yetimhanede, Anne dedikleri bakıcıları ile beraber mutlu bir yaşam sürmektedirler. Evin geniş arazisi ve ormanlarla çevrili oluşu ile adeta küçük bir cennettir. Çocukların belki anne ve babaları yoktur ama burada herkes çok mutludur ve tüm çocuklara Anne kendi çocukları gibi bakmakta ve beslemektedir. En geç on iki yaşına gelindiğinde ise herkesin evden ayrılması gerekmektedir. Elbette herkes on iki yaşına kadar beklemez. Kimisi daha erken evlat edinilerek evden ayrılır. Lakin şöyle bir durum vardır; evden ayrılan birisinden asla haber alınamaz. Yani söz verdikleri halde bir mektup dahi atmamaktadırlar. 

 

01.JPG

 

 

Her zamanki gibi yetimhane halkı mutlu mesut yaşarken Conny adındaki altı yaşındaki kızın evlat edinildiği haberi gelir. Yine bir gece vakti Conny herkes ile vedalaşır ve annenin elini tutarak normalde çocukların yaklaşmasının yasak olduğu büyük kapıya doğru ilerlerler. Fakat Conny, en sevdiği oyuncak tavşanını unutmuştur ve Emma ile Norman oyuncağı kaptığı gibi Conny ve Annenin peşinden koşar. Yasak olan kapı bu sefer açıktır ve içeride bir kamyonet vardır. Emma kamyonetin arkasına baktığında en son beklediği şeyi görür: Conny’nin cesedi. Derken tıkırtılar gelir ve Emma ile Norman kamyonun altına saklanır. Tıkırtılar yaklaştığını iki arkadaş sesleri kimlerin veya neyin çıkardığını görür: Adeta iblis görünümlü kocaman canavarlar. Canavarların arasındaki konuşmalardan yetimhanenin aslında bir çiftlik evi ve çocukların da ürün olduğu ortaya çıkar. Emma ve Norman yakalanmadan yetimhaneye geri döner ama tavşan ayıcığı geride bıraktıklarından Anne birilerinin geldiğinden şüphelenir. Emma ve Norman gördüklerini Ray’e anlatır ve mutlu süren yaşamları burada sona erer. Artık tek bir amaçları vardır: Diğer çocukları da alarak yetimhaneden kaçmak. 

 

Anime izleme sıklığım -her ne kadar vakit bulamamak başta gelen bahane olsa da- pek çok nedenle değişmekte.

Kendim de dahil olmak üzere anime izleyen insanlarda gördüğüm bir durumdan bahsetmek istiyorum. Seçicilik veya yeterince tatmin olamama durumu her ne derseniz deyin anime izleyen bazı insanlar bir süre sonra animeye ara vermek isteyebiliyorlar. Hatta bazen tamamen bırakabiliyorlar. Benim de öyle olduğum bir zamanda izlediğim bir animeydi Yakusoku no Neverland. Animeyi ilk izlediğimde çölde bir vaha bulmuş gibi hissettim. :embarrassed4-onion-head-emoticon:

Gerilim ve psikoloji etiketlerinin hakkını sonuna kadar veriyordu. Konu oldukça güzel ve biraz SnK havası içeriyordu. Sürekli merakla neler olacağını bekliyordum. İzlerken hep içimde bilinmeyen, gösterilmeyen ve merak ettirilen (kapı, canavarlar, yetimhanenin dışındaki dünya) şeyleri hayal etmeye çalışıyordum. Karakterleri planlamalar ve mantık konusunda bana bile kök söktürüyordu ki bunlar 11 yaşında ve dış dünyadan bihaber minik insanlar oldukları halde. Çizimleri sevimli ve renk seçimlerinin başarılı olduğunu düşünüyorum, bir anda karanlık bir hava vermeye müsait renkler. Müzikleri güzeldi ama tipik anime müzikleri gibiydi açılışta gaz verip heyecanı arttırırken kapanışta dram ağırlıklı melodileri vardı. Ama açılış müziğindeki sorular hala kafamda yankılanır. Severek izlemiştim. Gönül ister ki bir kez daha izleyip daha güncel bilgilerle daha güzel bir inceleme yazısı yazayım ancak hayat şartları buna el vermiyor.:help-crazy-rabbit-emoticon:

17/10/2020 Puanlamaları

Myanimelist puanı:  8,65 (493,824)

Türkanimetv puanı:  9,20 (933) 

Benim henüz bu animeyi izlemeyen arkadaşlara tavsiyem mutlaka listelerine eklemeleri ve vakit bulabiliyorlarsa en kısa zamanda izlemeleridir.

Puan olarak biraz bonkör davranıp 9.5/10 veriyorum.

Zaten izlemiş olanlar da boşluğa düştüklerinde tekrar izleyebilirler,

hem belki ilk izlediklerinde dikkat etmedikleri yeni bir şey fark ederler kim bilir?:whistling-onion-head-emoticon:

Animenin bana hatırlattığı en önemli şey hayatı sorgulamamın ne kadar yerinde ve doğru bir karar olduğuydu Melynin ve Naçonun da söylediklerine de katılıyorum. Ve eklemek istiyorum bizler de birileri için acaba hasat edilecek bir ürün müyüz?

Bize anlatılan, gösterilen yani inandırılmış olan ile gerçekte olan aynı mı? 

 

Son olarak ocak 2021’de ikinci sezonun geleceği de duyurulduğuna göre

bakalım bizim cesur yürek yetimlerin başına yetimhanenin dışında neler neler gelecek?:admire-onion-head-emoticon:

Sonuna kadar okuyan herkese teşekkürler...:love-food-crazy-rabbit-emoticon:

Spoiler

Bu da sorumluluklarımdan kaçarken ben:crying1-onion-head-emoticon:

tHXJUi.png

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İncelemeye başlayalım:dandyonionplz:

 

İlk olarak bu incelemeyi biraz geç yazmamın sebebinden bahsedeyim. Bu anime normalde tamamen benim izleyeceğim bir anime. Küçük çocuklar, gizem, zeki ve küçük çocuklar. Küçük çocuk olması bile başlı başına yeterli gerçi sjsjsjsj

Fakat bu anime ile ilgili hâyal edemeyeceğiniz kadar tonla spoiler aldım. Öyle ki animenin tek bir bölümünü bile izlemememe rağmen Ray ve Norman teorilerini okuyup gayet net bir şekilde anlayabiliyordum:bad-atmosphere-onion-head-emoticon:

 

Bu sebeple bu incelemeyi yazmadan önce diğer insanların fikirlerini okumak istedim. Çoğu kişi merak hissinin animeye tat kattığını ve bu sebeple animenin oldukça sürükleyici olduğunu yazmış. Fakat ben zaten tonlarca spoiler almış biri olarak aynı merak hissi ve sürükleyiciliği yaşadığımı söyleyemem:bad-luck-crazy-rabbit-emoticon:

 

Bunu, okuduğunuz bir kitabın filmini izlemek gibi düşünün. Önceden bildiğiniz ve hayal ettiğiniz şeylerin filme farklı şekilde yansımış olması nasıl hâyal kırkılığı ise benim animede yaşadığım da buydu maalesef. Fakat bu animeyi hiç spoiler almadan izleseydim eminim animedeki sahneler bana harika gelecekti.  Bu sebeple de incelememi fazla detaylı tutmadan genel özelliklere değineceğim:boohoo-crazy-rabbit-emoticon:

 

İlk olarak Çizimleri gayet şirindi. Animenin konusu ve çizimler arsındaki farkı görünce insan daha fazla meraklanıyor.(meraklanmayı isterdim amaT^T)

 

Animedeki çocukların yaşları konusuna gelirsek benim ortaokul ve altı çocukların ana karakter olduğu animelere büyük bir zaafım vardır ve bu animenin karakterleri de beni memnun etti sjsjsj

 

Seslendirme ve opening/ending şarkılarında herhangi bir garipliğe rastgelmedim. 

 

Animenin konusuna dair söylemek istediklerim var fakat yazmayacağım. Önceden aldığım spoilerlar sonucu konuyla ilgili düşüncelerimi tarafsız şekilde ifade edemeyeceğimi düşünüyorum.

Bu etkinlik için incelemem böyle olacak maalesef. Yazımı bitirmeden önce son sözlerimi söylemek istiyorum

 

Tonlarca spoiler yediğiniz bir animenin derinlemesine incelemesini yapmayınT^T Ne kadar iyimser olmaya çalışırsanız çalışın aldığınız spoilerlar yüzünden animeye o kadar güzel şekilde bakamıyorsunuz maalesef:depressed1-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Birkaç gün önce bitirdiğim bir anime. Gerçekten güzel bazen şaşırıyordum nasıl olabilir diye düşündüğüm oldu ama konusu güzel bir anime mangasını okumadım ama devamını bekliyorum bence 2. Sezon da gelmeli.Filmi için fragman yayınlandı filmini merakla bekliyorum.

Spoiler

Isabella nın Ray in annesi olduğunu öğrenince büyük bir şok geçirdim ama Norman ın ölmesini hala sindiremiyorum 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bunu yazmaya baya geciktim kusura bakma ikizim @heymely geç olması hiç olmamasından iyidir diyerek yazayım dedim :) Benim buralarda olmadığım sıralar açıldığı için yazamamıştım gelince de göremediğimden aklıma gelmedi, ara ara aklıma aaa yazayım desem de o an bir işim çıktı yazmayı unutmuşum, kısmet bugüneymiş.

 

Animenin müziklerini pek hatırlamıyorum demek ki direkt olarak beni etkileyen bir müziği olmamış :)

 

Çizimler kötü sayılmaz ama sezonunda ki diğer animelere kıyaslarsak (Vinland Saga, Kimetsu no Yaiba vb.) biraz sönük kalıyor. 

 

Konu olarak güzel bir konusu var, hikayesi ve yan karakterlerin işlenişi de gayet güzel. 

 

Benim gördüğüm en büyük sıkıntı Emma karakterinin biraz sönük kalması, bir yerden sonra sadece milleti kurtaralım demekten başka bir işe yaramayan bir karaktere dönüştürdüler. İlk başlarda Emma'yı fiziksel canavar olarak göstermişlerdi ama sonrada herkes onunla eşitmiş gibiydi ve fiziksel canavar olmak pek bir işe yaramadı bu süreçte. Zeka olarak Norman ve Ray'e eş değer onların bir tık altındaymış gibi gösterdiler ama öyle hissettirmediler. İlk sezon açısından Emma karakteri çok sönük kaldı ama 2. sezon için Emma'nın ön plana çıkacağını düşünüyorum çünkü gerçek dünyaya açıldılar ve avlanma gibi bir çok fiziksel özellik gerektirecek olaylar var. Eğer 2. sezonda da Emma'yı işe yaramaz bir karakter gösterirlerse kötü olur. 

 

Norman karakteri mangakanın sağ kolu gibi bir şey zaten, bildiğiniz Allah'ın lütfu çocuk. Bütün özellikleri doldurmuşlar :)

 

Ray karakterinin yalnız kurt gibi takılması hoştu :) Ayrıca bütün olayları bilip herkesten saklaması da ne bileyim yani :D 

 

Sezon finali çok etkileyiciydi İsabella ile Emma'nın karşılaştığı sahne özellikle. Çocukların bir kısmını geride bırakmak normal animelere göre farklı bir yaklaşım tarzı olmuş. 

 

Genel olarak beğendiğim bir anime benim için sezonun en iyisi Vinland Saga idi, bu belki ikinci olabilir :) 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.