Jump to content

Yüksek lisans çalışması olarak anime ve teknoloji


Eclel

Önerilen İletiler

Merhabalar arkadaşlar. Bu konuyu açmamın sebebi başlıkta da belirttiğim gibi yüksek lisans çalışması yapıyor olmam. Soru cevaptan çok fikirlerinizi öğrenmek için sorularım var. Öncelikle anime izlemeye başlamanızın sebebi daha doğrusu sizi animelere çeken şey nedir? ikinci olarak da eğer ilk soruya cevabınız bu değilse animeleri izleme isteğinizin yada sebebinizin kaynağı teknoloji olarak daha ileri işler yapıyor olmaları mı? Özetle öğrenmek istediğim şey şu. Japonların animasyonlarında yüksek teknoloji kullanmaları izleyicilerin dikkatini çekmiş ve daha da fazla izlenmesini sağlamış mıdır? Fikirlerini bekliyorum. Bir anket gibi cevaplarınızı makalemde kullanmak gibi bir niyetimde var eğer izin verirseniz tabii. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi günler.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Animeye abim aracılığıyla başladım ortaokul zamanlarındaydım ve CN'de ara ara çizgi filmlere bakardım. Bir yerden sonra CN'de ki çizgifilmler bana hitap etmemeye başladı çok çocuksulardı işte arada Megas XLR falan yakalarsam izliyordum. Yani zaten çizgifilmlere bunlar çocuk işi gözüyle bakmıyordum. Abimi izlerken görmüştüm ve bilgisayarda ara ara açıp bakıyordum ve gayette normal gelmişti.

Benim sevdiğim özelliklerden birisi 20 dakika olması. Çok fazla uzun süreli bir şeye sabit kalmayı sevmiyorum, şeyleri de sevmem filmi durdur ara ver geri dön. Onun için 20 dakika bana çok ideal gelen bir süreydi. 

Japonların hayal gücü. Özellikle fantastik konularda gerçekten çok iyi düşünüyorlar, belki de bu işe girdikleri için böyle düşünmeye başlamışlardır. 

İstediğin tarzda bir şeyi hemen hemen bulabiliyorsun, yani normal dizilerden hiçbir farkı yok bana göre. 

Çizimler beni etkileyen şeyler değildi, beni daha çok konuları düşünme şekilleri falan etkiledi.

 

Son sorduğun soru için çizim kalitesini birilerini etkilemiyor diye bir şey diyemeyiz. Benim bir arkadaşım çizimler çok güzel diye başlamıştı ama bence bir etken değil. Şöyle diyeyim önyargısı olan insan için veya umursamayan insan için ne kadar kaliteli olursa olsun ona çizim diye bakıyor ve etkilenmiyor veya güzelmiş diyor ama izlemeyi düşünmüyor. Mesela bir arkadaşımla geçen diyaloğu söyleyeyim;

Arkadaşa son çıkan filmden bir kız karakterini göstermiştim, sebebi ise çizimi çok hoşuma gitmişti "Şuna baksana adamlar neler yapıyor" dedim

-"Altı üstü çizim işte ne yapayım"

Verdiği tepki buydu gerisini sen düşün...

 

Ayrıca bu konuya bakarakta bilgi edinebilirsin;

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlk animem (çocukken izlediklerimi saymazsak) geçen yıl izlediğim One Punch Man.Bir arkadaş önermişti onu kırmamak için açtım izledim.Ama beklediğimden çok farklı bir şeyle karşılaştım.Adeta büyülendim ve düzenli olarak anime izlemeye başladım.

Animelerin sevdiğim yanlarından biri karakterlerdir.Normalde film/dizi izlerken genelde sadece 1,2 karakter ilgimi çeker ama animelerde farklı,çoğu animede bir sürü ilgimi çeken, yaratıcı bulduğum karakter var.

Başka bir yan ise görsellik.Eski animeleri sırf görsel olarak kötü,yavan geldiği için izleyemem.Anime izlerken pek çok kez durdurup uzun uzun sahneleri izlemişliğim vardır.Görsel yan ne kadar kuvvetliyse animenin üzerimdeki etkisi o kadar artar.

Onun dışında hikaye,karakter gelişimi,müzik gibi şuan aklıma gelmeyen pek çok etken var.

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.