Jump to content

Animelerde iyilerin kazanması


Evrensel12

Önerilen İletiler

Gerçek hayatta genelde kötüler kazandığı için insanlar bu tarz hayal gücünden oluşan yapımlarda iyilerin kazanmasını istiyor. Ayrıca animeyi yapanlar Japonlar. Onların toplumsal yapısını, kültürlerini ve yaşam tarzlarını bilmeden yorum yapmak bizi bir yere getirmiyor. Gidip orada yaşasak ve o kültüre ait olsak animelerde bize çok cringe gelen şeyler bize normal gelmeye başlayabilir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 59
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

aslına bakarsan düşünme şeklindeki eksikler belli oluyor çünkü insanlar kendilerini "iyi" ya da "kötü" olarak görmezler insanların umursadığı şey "amaç" tır. örnek vermem gerekirse mikasa(attack on ti

Dikkat spoiler!  

iyi veya kötü olarak baktığında işler kolaylaşabilir ve belki animeden öyle zevk alıyosundurki gayet normal ama sen iyi dediğin tarafla empati kurduğun için senkuya iyi diyorsun oysa ortada iyi veya k

one piece de iyilerin kazandığını söylüyorsan ya one piece izlememişsindir ya da sadece izlemek için izlemişsindir. Genelde shounen serilerde bu olay çok var ama olmayan serilerde var. Tavsiyem onlara yönelmen illa shounen izlemene gerek yok herkesin tarzı farklı. Fairy tail konusunda hak veriyorum, seri hep aynı düzlemde ilerliyor ve genelde rakibin kim olduğu fark etmiyor. Fakat one piece i bu kefeye asla koymam. (tavsiyem fairy tailın da mangasını okuman. Animesinden daha iyi olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim).

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Real-Men-Frrranky, 15.11.2020 - 04:04 tarihinde yazdı:

one piece de iyilerin kazandığını söylüyorsan ya one piece izlememişsindir ya da sadece izlemek için izlemişsindir. Genelde shounen serilerde bu olay çok var ama olmayan serilerde var. Tavsiyem onlara yönelmen illa shounen izlemene gerek yok herkesin tarzı farklı. Fairy tail konusunda hak veriyorum, seri hep aynı düzlemde ilerliyor ve genelde rakibin kim olduğu fark etmiyor. Fakat one piece i bu kefeye asla koymam. (tavsiyem fairy tailın da mangasını okuman. Animesinden daha iyi olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim).

DİKKAT ONE PİECE SPOİLERLARI

One piece in çoğunu izledim (600 bölüm) ve hep kötü karakterler dediğim gibi saçma amaçlar uğruna savaşıyor ve kaybediyorlar.(buradan sonra one piece spoilerları var dikkat)
Mesela Enel daha ne olduğunu tam olarak bilmediği bir yere gitmek için insanları köle olarak kullanıyor eğlence için tüm adayı batırmaya çalışıyor.
Mesela Balıkadam adasındakiler (Hody) önüne geleni doğruyorlar ama bunu neden yaptıklarını kendilerine bile açıklayamıyorlar senaryo gereği 1-2 cümle sallıyorlar o kadar.
İyilerin kazanmasıda kim hasır şapkalarla papaz olsa yamuluyor.Hiç hasır şapkaların kaybettiğini gördünmü?(alabasta gibi arclarda yenilselerde ölmüyorlar ve geri dönüp baş kötüyü yeniyorlar aynı yani)
Birde hep birbirleri için dövüşüyorlar bu sanji için bu zoro için arkadaşıma yaptığını ödeteceğim falan.bi 200 bölüm hoşuna gidiyor sonra sıkıyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

mavicita, 12 saat önce tarihinde yazdı:

aslına bakarsan düşünme şeklindeki eksikler belli oluyor çünkü insanlar kendilerini "iyi" ya da "kötü" olarak görmezler insanların umursadığı şey "amaç" tır. örnek vermem gerekirse mikasa(attack on titan karakteri) ereni korumak için silah arkadaşlarını gözünü kırpmadan öldürebilir burada ise "bakış açısı" içeriye geliyor eğer sen katledilen taraftaysan hikaye "geçmişini bilmediğimiz bir silah dostumuz tek bir kişi uğruna hepimize saldırdı ve bizi ölüme sürükledi" olur ancak mikasanın gözünden bakarsan "ailem katledildi evlatlık verildim evlatlık alındığım aile ise gözümün önünde öldü sahip olduğum tek kişi eren onu korumalıyım" tarzında bir yazıyla karşılaşırız buraya bakarsan iki taraf da iyi gözüküyor ancak kendi bakış açılarından senin sevdiğin karakterler anladığım kadarıyla kendilerine "kötü" damgası vurmayı seven kişiler ancak böyle kişiler akıl hastalıklarına yakalanmış kişilerdir (genellikle) eğer ana karakterimiz kadınlara tecavüz eden polislerden vergi kaçıran ve çocukları öldüren biri olsaydı bunu sevmezdin çünkü gözünde yaptıklarını canlandırabilirsin ancak animeler ve mangalardaki süper güçler sayesinde bunu gerçeklikten uzakta görebilirsin eğer gerçeğe yakınsa bile kendini ana karakter olarak görürsün peki death note da bir mahkum olsaydın? yani anlayacağın kötü karakterler genelde kendinden bu kadar emin olmasından dolayı kötü oluyor kayıplara da genellikle sebep olan şey bu zaten demiyorum ki ana karakterimiz uyurken osurduğu hava rakibi öldürecek bir power up olsun bende çok sevmiyorum arkadaşlığın gücü power uplarını ancak kötü karakter demek doğru olmaz çünkü elimizde olanlar aslında idealleri farklı kişiler bu konuda da en sevdiğim örnek mha dır mangayı okursan bahsettiğimi anlarsın umarım biraz olsun yardımım dokunmuştur

Eğer iki taraf varsa iki tarafta iyi bir amaca sahipse ve bu amaç uğruna savaşıyorsa burada sıkıntı yok.
Çoğu animede bir taraf tamamen iyi kanatsız melek bir taraf insanlıktan nasibini almamış aşağılık.Şimdi hangi taraf iyi hangi taraf kötü diye düşünmeye gerek yok.
Keşke biraz daha iyi kötü kavramından çıkan anime olsa (tamam var ama sayıları çok az).Mesela Light ve L arasındaki gibi (ben yinede light'ı kötü sayıyorum ama o konu dışı)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Eross, 14.11.2020 - 20:54 tarihinde yazdı:

one piece de ne zaman arkadaşlığın gücüyle birşeyler kazandı?

Dikkat one piece spoilerları

Ne zaman kazanmadılar?
Dövüşlerin %90 ı arkadaşıma laf etti arkadaşımı aşağıladı arkadaşıma saldırdı diye başlıyor tüm dövüş bu nami için bu robin için bu zoro için diye geçiyor.
Ha kalan %10 luk kısım amaçlar uğuruna (zoro en iyi kılıç ustası olmak adına mihavk a meydan okuyor mesela)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Pseudohomophylus, 13 saat önce tarihinde yazdı:

@YatonunYenSisesi Şişe senin pp'yi çarpmışlar:teehee-crazy-rabbit-emoticon:

Neyse animeler hakkındaki fikrin sana göre iyi ve kötü kavramının ne ifade ettiğine göre sürekli olarak değişecektir.  Bleach ve Naruto gibi uzun animelerde benim gördüğüm kötü denilen karakterlerin davranışlarını açıklayacak kendince 'iyi 'sebeplerinin olması o karakterlere bakış açını değiştirebiliyor.

Death note'da benim gördüğüm kötü bir karakter yoktu. Adalet anlayışı farklı insanlar vardı. :sweating-onion-head-emoticon:

Senin sevmediğin o  animelerin Japonya'da çocukların ve gençlerin dostluk, takım ruhu, iyi ve güzel olanı tercih etme gibi kavramları küçük yaşta öğretebilmek için yapıldıklarını düşünüyorum. Bu da bir çeşit eğitim şekli olarak düşünülebilir. Ayrıca Miyazaki gibi bazı yönetmenlerin de animasyon yaparken " Çocuklara umutsuzluğa kapıldıklarında pes etmelerini söyleyen filmler yapmayacağım." şeklindeki düşünceleri de  yine neden iyiler kazanıyor sorusuna cevap niteliğinde bilmem anlatabildim mi :relax2-onion-head-emoticon:

Birde insanlar anime çizgi film değildir HER YAŞ KİTLESİNE hitap eder diyorlardı...

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evrensel12, 8 dakika önce tarihinde yazdı:

Birde insanlar anime çizgi film değildir HER YAŞ KİTLESİNE hitap eder diyorlardı...

 

Türüne göre değişir bu. Shounen'lerin ana hedef kitlesi küçük erkek çocuklar. Onun yerine Seinen izlemeyi deneyebilirsin. İstediğin tarza daha uygun animeler bulabilirsin belki :moving-crazy-rabbit-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evrensel12, 23 saat önce tarihinde yazdı:

Artık bıktım şu hep iyilerin kazanmasından.Bir defa iyiler kaybetse kötüler kazansa olmuyormu.Özellikle fairy tail one piece gibi animelerde ultra gıcığıma gidiyor.
'arkadaşlığın gücü' ile herkesi yenmeleri son anda birden güç kazanmaları kötülerin hep ezilmesi falan.Tamam kötülerin kazandığı animeler var ama sayıları çok az.Birde

kötü karakterler her zaman aşağılık kişiler olur bir defa azcık düzgün olmazlar.Kötü karakterlerin doğru dürüst amaçlara sahip olduğu ve kazandıkları yada yenilirlerse doğru dürüst yenildikleri anime yok denecek kadar az.Hep aynı şey arkadaşlık falan sıktı artık.Death note'taki gibi düzgün bir kötü karakter olmaz hiç hep aynı  kötü karakter şablonu.Aşağılık herkesi aşağılayan dalga geçen zeki olmayan karakterler.Siz ne düşünüyorsunuz?

Şimdi olaya yanlış yerden bakıyorsun. Senin bahsettiğin türlerin hepsi shounen ve shounen türü gençlere hitap eder. Shounen türünü çocuklar ve gençler izlediği için onları olumsuz etkileyebilecek davranışlardan kaçınırlar. Mesela kan sahnelerinin olmaması da bu yüzdendir çünkü çocuklar etkilenmesin diye. Genç insanların arkadaşlık duygusu güçlensin ve iyi amaçlara yönelsinler diye bunun reklamını yapmak zorundadırlar. Anime/manga evreninin, özellikle shounen evreninin, nasıl işlediğini anlamak istiyorsan Bakuman'ı izlemeni tavsiye ederim.

Spoiler

Mesela orada bir manga yapıyorlar ve ana karakterler insanlara zarar vermese de suç işliyorlar. Mesela bu mangayı animeye çevirmiyorlar çünkü çocukların bunlardan etkilenip suç işlemesini istemiyorlar. Hatta bir tane hırsızlık olayı oluyor ve onu yapan kişi bu mangadan etkilenerek yaptığını söylüyor ve manganın sonlanmasını istiyorlar. 

Mesela bizim ülkede ben Pikaçu'yum diye atlayan bir genç var ve düşün pokemon serisinin bununla uzaktan yakından alakası yok. Şimdi çocuklar ve gençler ana karakterin tamamen kötü olduğu bir seri izlerse kendileri de bunlardan etkilenecek ve onlarda kötü yola düşecek. Bu değiştirilemez bir gerçek çünkü insan beyni gördüğü şeylerden etkilenmeye çok uygundur. Tamam belki kimisi etkilenmez hatta diyelim ki büyük bir kısmı etkilenmesin ama %10 bile etkilense bu bir sorundur. 

 

Dediğim gibi shounen serilerde böyle bir kavram göremezsin en fazla adalet için yanlış yolu seçmiş bir insan görürsün. 

 

Bu tarzı sevmiyorsan shounen izlemeyeceksin/okumayacaksın onun yerine seinen izle/oku. Mesela; Vinland Saga, Berserk, Hellsing, Black Lagoon tarzı serilere bakabilirsin. Tabii seinen türünü hepsi böyle olacak diye bir kaide yok ama araştırarak veya anime önerisi başlığına konu yazarak öğrenebilirsin

 

Ayrıca @Evrensel12 yukarıda yapmış olduğun art arda mesajlar flood sayılır ve flood yapmak uyarı sebebidir. Eğer toplu alıntı yapacaksan "Alıntı" yazsının yanındaki "+" işaretine tıklayarak birden fazla mesajı alıntılayıp cevaplayabilirsin. Sana tavsiyem mesajlarını düzenleyip tek mesaj haline getirmen, mesajlarını direkt silemezsin ama sağ üstteki seçeneklere tıklayarak gizleyebilirsin.

  

Evrensel12, 2 saat önce tarihinde yazdı:

Birde insanlar anime çizgi film değildir HER YAŞ KİTLESİNE hitap eder diyorlardı...

Evet her yaş kitlesine hitap eder ama bunların türü var. Anime türlerini incelemeni tavsiye ederim, bahsettiğim şeyler aksiyon macera gibi kavramlar değil, shounen, seinen, yaoi, yuri,  joesi, shoujo bunlara bir bak

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evrensel12, 2 saat önce tarihinde yazdı:

Ne zaman kazanmadılar?
Dövüşlerin %90 ı arkadaşıma laf etti arkadaşımı aşağıladı arkadaşıma saldırdı diye başlıyor tüm dövüş bu nami için bu robin için bu zoro için diye geçiyor.
Ha kalan %10 luk kısım amaçlar uğuruna (zoro en iyi kılıç ustası olmak adına mihavk a meydan okuyor mesela)

arkadaşları için savaşıyorlar arkadaşlıkla kazanmıyorlar.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.