Jump to content

Naruto Genel Tartışma Başlığı


Eolo-sama

Önerilen İletiler

Naruto ile ilgili her türlü konuşma bu başlık altında yapılacaktır.

 

Kurallar:

1. Bu başlık yalnızca Naruto ile ilgili olup Naruto Shippuuden ve Boruto ile ilgili konuşmak, bunlar ile alakalı spoiler içinde olsa bile bilgi vermek yasaktır.

2. Spoiler içerebilecek her türlü girdi spoiler içinde yazılmalıdır. Spoiler içine almak için ileti girerken kullandığınız kutucuğun üst kısmında en sağda yer alan göz üstünde çizgi olan tuşa basabilirsiniz :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Eolo-sama başlığı Naruto Genel Tartışma Başlığı olarak değiştirdi

Gerçekten yeni başlayacak varsa izlemesine bile gerek yok hatta özetini geçeyim beş dakikada.

 

Spoiler

Anime de hayatına atarlı, yaramaz bir genin olarak başlayan Naruto kardeşimiz içindeki mühürlü tilki ruhu nedeni ile dışlandığı(Tilki ruhu köyde uğursuz ve kötücül olarak görülür.) ve okul hayatında başarısız olduğu için ve ergen olduğu için hayata isyanlıdır. Köyün ninja okulundan mezun olunur. Görevler için taze mezunlarımız üçlü gruplara ayrılır. Narutomuz, Sasuke ve Sakura ile aynı gruba geçilir ve liderleri de Kakashi olur. Dostlukların ilk adımları burada atılır.  Beraber birkaç göreve çıkıldıktan sonra Chuunin sınavına girilir. Sınavda kendini gizlemiş Orochimaru(Konoha'nın en kötücül ve en üst düzey sabıkalı ninjası ve köyünde onun kadar güçlü ninja sayısı bir elin parmağını geçmez.) ile karşılaşılır. Orochimaru Sasukeyi(Uchiha klanının özelliklerinden dolayı.) gözüne kestirmiştir. Sasukeye kendi mührünü bırakır. Bir yandan bu mühürün gücü kötücül olsada Sasuke'nin bir tık hoşuna gider çünkü Sasuke'nin abisine olan nefreti ve güçlenip intikam alma arzusu saplantı halini almıştır. Çünkü Sasuke'nin Abisi(Itachi) Uchiha klanını katletmiştir. Sadece Sasukeyi ondan intikam alsın diye sağ bırakmıştır. Orochimaru chuunin sınavı sırasında rakip köylerden kum köyünün liderini öldürüp, liderin kılığına girip kum köyünü Konoha Köyüne saldırması için manipule eder. Orochimaru hokageyi öldürür ve sınav iptal edilir. Bu sıralarda Itachi (Itachi kendi köylerine ihanet etmiş güçlü, seçkin ninjaların toplanması ile oluşan bir grup olan akatsukiye üyedir ve bu grup içindeki tilki ruhu nedeni ile Naruto'nun peşindedir.) ve yanındaki akatsuki üyesi partneri Naruto'yu kaçırmak amacıyla Konoha Köyüne gelir ve köy ile bu ikili arasında bir çatışma döner. Abisi ile savaşırken varlık bile gösteremeyen Sasuke ağır bunalıma girer. Kakashi'nin takımında yer alan üçlü sanki ayarlanmış gibi her birine bir tane düşecek şekilde eski üç üst düzey ninja olan sanninlerden güçlenmek için eğitim görür. Naruto Jiraiya'dan(Ero Sannin), Sakura Tsunade'den eğitim alır. Sasuke ise Orochimaru'nun yanında eğitim görür.( Bu süreç biraz sancılı olur zira köy ahalisi Sasuke'nin gerçek niyetini doğal olarak zamanında fark edemez ve başarısız sonlanacak bir kurtarma operasyonuna girişirler fakat Sasuke'nin kurtarılmaya yanaşmaması planlarını suya düşürür.) Sasuke'nin Orochimaru'dan eğitim almasının sebebi onu en güçlü yapacak adamın açık ara Orochimaru olduğunu düşünmesi. Orochimaru'nun ise yasaklı teknikler ile mükemmel olarak gördüğü Sasuke'nin vücudunu yasak bir teknik ile kendisine almak istemesidir. Hokagenin ölmeden önce yaptığı lanet Orochimaru'nun hevesini arttırır tabiki. Acil yeni bir vücuda ihtiyacı vardır. Fakat Sasuke'nin vücudunu zamanında elde edemeyen Orochimaru başka bir vücut kullanır ve Sasuke'nin vücudunu kullanmadan önce üç yıl beklemesi gerekmektedir. Anime bitirilir ve karakterler üç yıl boyunca Sanninlerin yanında kendini geliştirmek üzere bırakılır. Sonrada devam serisi olan shippuudene geçilir.

 

200 küsür bölüm aşağı yukarı bu şekilde.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

mrcemakg, 9 saat önce tarihinde yazdı:

Gerçekten yeni başlayacak varsa izlemesine bile gerek yok hatta özetini geçeyim beş dakikada.

 

  İçeriği Görüntüle

Anime de hayatına atarlı, yaramaz bir genin olarak başlayan Naruto kardeşimiz içindeki mühürlü tilki ruhu nedeni ile dışlandığı(Tilki ruhu köyde uğursuz ve kötücül olarak görülür.) ve okul hayatında başarısız olduğu için ve ergen olduğu için hayata isyanlıdır. Köyün ninja okulundan mezun olunur. Görevler için taze mezunlarımız üçlü gruplara ayrılır. Narutomuz, Sasuke ve Sakura ile aynı gruba geçilir ve liderleri de Kakashi olur. Dostlukların ilk adımları burada atılır.  Beraber birkaç göreve çıkıldıktan sonra Chuunin sınavına girilir. Sınavda kendini gizlemiş Orochimaru(Konoha'nın en kötücül ve en üst düzey sabıkalı ninjası ve köyünde onun kadar güçlü ninja sayısı bir elin parmağını geçmez.) ile karşılaşılır. Orochimaru Sasukeyi(Uchiha klanının özelliklerinden dolayı.) gözüne kestirmiştir. Sasukeye kendi mührünü bırakır. Bir yandan bu mühürün gücü kötücül olsada Sasuke'nin bir tık hoşuna gider çünkü Sasuke'nin abisine olan nefreti ve güçlenip intikam alma arzusu saplantı halini almıştır. Sasuke'nin abisi(Itachi) uchiha klanını katletmiştir. Sadece Sasukeyi ondan intikam alsın diye sağ bırakmıştır. Orochimaru chuunin sınavı sırasında rakip köylerden kum köyünün liderini öldürüp, liderin kılığına girip kum köyünü Konoha Köyüne saldırması için manipule eder. Orochimaru hokageyi öldürür ve sınav iptal edilir. Bu sıralarda Itachi (Itachi kendi köylerine ihanet etmiş güçlü, seçkin ninjaların toplanması ile oluşan bir grup olan akatsukiye üyedir ve bu grup içindeki tilki ruhu nedeni ile Naruto'nun peşindedir.) ve yanındaki akatsuki üyesi partneri Naruto'yu kaçırmak amacıyla Konoha Köyüne gelir ve köy ile bu ikili arasında bir çatışma döner. Abisi ile savaşırken varlık bile gösteremeyen Sasuke ağır bunalıma girer. Kakashi'nin takımında yer alan üçlü sanki ayarlanmış gibi her birine bir tane düşecek şekilde eski üç üst düzey ninja olan sanninlerden güçlenmek için eğitim görür. Naruto Jiraiya'dan(Ero Sannin), Sakura Tsunade'den eğitim alır. Sasuke ise Orochimaru'nun yanında eğitim görür.( Bu süreç biraz sancılı olur zira köy ahalisi Sasuke'nin gerçek niyetini doğal olarak zamanında fark edemez ve başarısız sonlanacak bir kurtarma operasyonuna girişirler fakat Sasuke'nin kurtarılmaya yanaşmaması planlarını suya düşürür.) Sasuke'nin Orochimaru'dan eğitim almasının sebebi onu en güçlü yapacak adamın açık ara Orochimaru olduğunu düşünmesi. Orochimaru'nun ise yasaklı teknikler ile mükemmel olarak gördüğü Sasuke'nin vücudunu yasak bir teknik ile kendisine almak istemesidir. Hokagenin ölmeden önce yaptığı lanet Orochimaru'nun hevesini arttırır tabiki. Acil yeni bir vücuda ihtiyacı vardır. Fakat Sasuke'nin vücudunu zamanında elde edemeyen Orochimaru başka bir vücut kullanır ve Sasuke'nin vücudunu kullanmadan önce üç yıl beklemesi gerekmektedir. Anime bitirilir ve karakterler üç yıl boyunca Sanninlerin yanında kendini geliştirmek üzere bırakılır. Sonrada devam serisi olan shippuudene geçilir.

 

200 küsür bölüm aşağı yukarı bu şekilde.

 

Güzel özet oldu ayrıca bende katılıyorum izlememiş birinin artık izlemesine gerek olmadığına eski oluşu bunda baş etken çünkü şimdilerde birinin bir çocuğun maceralarını anlatan eski (eski oluşu beraberinde yanlızca çizim olarak değil çeviri olarak ta sorunlarla kendini belli ediyor) 200 küsür bölümlük bir animeyi izlersen pek bir zevk alacağını sanmıyorum söylemişler zaten bende söyliyeyim asıl olay shipuudende başlıyor çünkü.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.