Jump to content

Japonca Yazma ve okuma*


DeathBoy

Önerilen İletiler

DeathBoy, 19 saat önce tarihinde yazdı:

arkadaşlar lütfen yardım edin japonca ögrenmek istiyorumne yapmalıyım hangi kelimeleri ezberlemem lazım internetten baktım 4 farklı kategori var 

Lütfen yardım edin :hell-yes-onion-head-emoticon:

 okumayıda eklemeyi unutmuşum lütfen okuma içinde tavsiye verebilirseniz verin lütfen 

Not: bayadır anime iziliyorum 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra...

Merhaba

Ben de kendi başıma japonca öğrenmeye çalışanlardan biriyim. Bence japonca için öncelikle hiragana ve katakana öğrenmeye başlamalısın. Tabii ilk olarak japon kökenli kelimler için hiragana. Bu hece sistemini öğrenirsen hiragana ile yazılmış parçaları okuyabilirsin. Katakana ise yabancı kökenli sözcükleri ifade etmek için kullanılıyor bu hece sistemini de öğrenmek önemlidir. Kanji için ise çok yol katetmek gerekiyor basit kanjileri öğrenmeye çalışabilirsin. N5 (en basit japonca seviyesi) seviyesi için 103 kanji var. Eğer sen de şimdilik tek başına öğrenenlerdensen Abdurrahman Esendemir'in Learnihongo adlı kitaplarını temin edebilirsin. Alfabe ve dil bilgisi kitabını alman yeterli olacaktır. Ayrıca bol bol kelime öğrenmen de çok iyi olur. :)

İyi çalışmalar dilerim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar konu başlığı açmadan önce forum kurallarını okuduğumuzdan emin olalım, daha önce sizin açacağınız konu ile ilgili başka bir forumdaş herhangi bir şey paylaşmış mı diye lütfen arama çubuğunda içerikle alakalı kelimeleri aratalım bu şekilde daha efektif, hızlı ve gereksiz verilerden arınmış bir forum oluşturabiliriz. 

Sorun ile ilgili daha önce benzer ileti/ler attığım için onları tekrar yazmak istemiyorum aşağıdan okuyabilirsin.

Spoiler

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra...

 

Öncelikle tartışmalı olsa da Japonca Ural-Altay Dil Ailesi'ne bağılıdır. Ural-Altay Dil Ailesi Türkçe, Moğolco, Tunguzca, Korece, Japonca ... dillerini kapsar ve bu dillerin hepsinin birbirinden türediği düşünülür çünkü basitçe hepsi birbirine benzer. Japonca, Türkçe gibi yazıldığı gibi okunur, kelime sonuna fiil eklenir, Türkçe'de olduğu gibi harf yumuşamaları- ünlü düşmelerine benzer olaylar vardır. [シャーシ(şaşi) Türkçe'deki şaşı kelimesi ile aynı anlama gelir.] Bu nedenle anadili Türkçe olan biri için japonca öğrenmek, anadili Ural-Altay dil ailesine ait olmayan birine göre daha kolaydır. Japonca öğrenecek biri önce alfabelerini bilmelidir. Japonya'da 3 farklı alfabe vardır; Katakana, Hiragana, Kanji. Katakana ve hiragana 20'ye yakın harften oluşurken Kanji'de 2000'den fazla harf vardır bu yüzden önce Hiragana ve Katakana öğrenilmelidir.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.