Jump to content

Yeni Başlayanlar İçin Yeni Başlayan Birinden Anime Önerileri


Önerilen İletiler

'Konunun buraya açılması için adminden izin alındı'

 

arkadaşlarım, bir gün okulda arkadaşlarınızı hararetli bir şekilde anime tartışırken buldunuz. o ana kadar anime, çizgi filmdir diye geçiştiriren biriydiniz oysaki.. ancak onların konuşmaları sizi o kadar etkiledi ki eve gelip anime izlemek için bilgisayarın karşısına oturdunuz. yazdınız google'a, yeni başlayanlar için anime önerisi diye, karşınıza buna benzer listeler çıkıyor:

 

- Fairy Tail

-Naruto

-One Piece

-HunterxHunter

     .

     .

     .

 (bu liste böyle uzayıp gider..) bahsedilen bu animelere bir bakıyorsunuz ki o da ne, en az 50 bölümlerden söz ediliyor, üç haneli bölüm sayıları faldır faldır ekranda beliriyor. e ne yaparsınız, izlemekten vazgeçersiniz değil mi?

 

işte internet ortamında anime önerisi yapanlara belki de en çok kızdığım nokta burası. abi yeni başlamışım ben anime izlemeye, hayatımda sadece death note falan izlemişim. bana gelmişsin en kültlerinden, en ağırlarına başla diyorsun. olur mu öyle şey?

tamam eyvallah yukarıdaki animeler de güzel animelerdir ona söz yok. ama yeni başlayan birinin giriş animesi olmaya en son aday bile değiller. neden bu kadar kesin konuşuyorum çünkü ben yukarıdaki mevzuyu aynı şekilde yaşadım ve anime izlemekten vazgeçtim. yolumu internetten kendi kendime araştırarak buldum. ve bu süreç bence yeni başlayanlar için olmamalı. o yüzden şu an bunu yapmayı boynumun borcu olarak görüyorum.

 

bu arada ben de çok profesyonel bir izleyici değilim. animelere başlayalı en fazla 6 ay olmuştur. o yüzden eminim ki burada koymadığım ama tam yeni başlayanlara uygun bir çok anime vardır. o kısımlarda da bana yardımıcı olursanız sevinirim, teşekkürler :) evet lafı fazla uzatmadan başlıyorum..

 

Bu arada anime özetlerini Türk Anime.net den aldım, haberiniz olsun:)

 

Küçük dip not: anime önerisi yaparken her türden öneri koymaya çalıştım ki, kendinize uygun olanı veya arkadaşınıza önereceğiniz animeyi konularına göre seçin. özetle her anime,hastasına sloganı ile seçildi:D

 

1-) Ao Haru Ride (Blue Spring Ride) - (2014) / Shōjo

 

  anime-ao-haru-ride-futaba-yoshioka-kou-mabuchi-hd-wallpaper-preview.jpg.3ef89c571dac7dfcb095c673d000642a.jpg

 

yeni başlayanlar için bence en en makul anime bu. şu an belki yeni başlayanları anlayamıyoruz ancak Japonca sözcüklerin abartılı duyulması bile onları rahatsız ediyor şu an. abartılmış senaryolar falan ilgisini çekmez yeni başlayanın. bu anime hem konusunun sakinliği gereği hem de 12 ( +2 OVA) bölümlük kısalığı ile bence çok ideal bir anime. 2.sezonu gelecek gibi yapıp sonra getirmediler o ayrı ancak bir bakarsınız ki oradan da manga okumaya heveslenir, yeni başlayanlar :D 

 

"Yoshioka Futaba'nın, yeni bir lise öğrencisi olarak imajını ve hayatını baştan yaratmak istemesinin birkaç sebebi vardır. Sevimli görünümünden dolayı, ortaokulda kız arkadaşları tarafından dışlanmıştır ve bir yanlış anlaşılma yüzünden, hayatı boyunca hoşlandığı tek erkek olan Tanaka-kun'a aşkını ilan edememiştir. Şimdi lisede, arkadaşları onu yine kıskanmasın diye, mümkün olduğunca erkeksi görünmeye kararlıdır. Hayatını böyle mutlu mesut bir halde sürdürürken, tekrar Tanaka-kun'la karşılaşır, ama şimdiki adı Mabuchi Kou'dur. Ona, çocukken kendisinin de aynı duyguları beslediğini, ama artık hiçbir şeyin aynı olamayacağını söyler. Futaba, üç yıl önce başlamaya fırsat bile bulamamış aşkını sürdürebilecek midir?"

 

Black Lagoon - (2014) / Action, Seinen

 

97dc21dd2bf6b94253a5d73e58cd062e87448c41_hq.thumb.jpg.3abf5943d37a9ca9624182edc67c2403.jpg

 

Bazı arkadaşlar bana kızacaktır, o kadar anime varken neden bu anime diye. şöyle söyleyebilirim ki, bu animeyi ilk izlediğim zaman bir batman çizgi romanı okuyormuş gibi hissettim.  her bölümdeki o vurucu hissi, hikayeyi gözümüze sokmadan çözümlemesi, her bir karakterin derinliğinin olması ve aslında anime de 1 tane normal insan bulunmaması, tarihten olayları getirerek, günümüzle harmanlaması özetle bu animenin her şeyi gerçeklik ve zeka kokuyor. yaşca daha büyük bir arkadaşınıza bu animeyi izletirseniz eminim animelere ısınma süreci çok daha çabuk olur..( bazı bölümlerde -spoiler vericem diye ödüm kopuyor- gerçeklikten uzak çatışmalar görebilirsiniz. ancak bu sizi çok rahatsız etmez. bir karakterde bu mevzu çok abartılmıştı, ismini söylemeyeyim şimdi:), ama orada da bir terminatör göndermesi olduğundan göze batmayacağını düşünüyorum. rahatlıkla izleyebilirsiniz)

 UYARI: valla yalan söylemeyeyim biraz kan var. ayrıca bazı konular çocuk tacizini vs anlatıyor. o yüzden bu anime baya yetişkin animesi denebilir:D

 

"Okajima Rokuro Japon iş adamlarının dolu olduğu bir şehirde, Japon bir iş adamıdır.Onun normal günü, patronun emirleriyle geçer.Rokuro, işi gereği şirketi tarafından özel ve gizli bir disket ile doğu çine doğru seyahat eder.Seyahat ettiği botu Black Lagoon adlı hırsızlar tarafından diski ele geçirmek için kaçırılır.Daha sonra sırf disketi almak için şirketi tarafından kurtarılır.Bunu anlayan Rokuro adını Rock olarak değiştirerek Black Lagoon'a katılmaya karar verir."

 

3- The Devil Is A Part Timer (Hataraku Maou-sama!), (2013) / Comedy, Demons, Supernatural

 

1655552525_1344600_Latvian_ShowMasterKeyArt_d1bbd590-a478-e711-8175-020165574d09(1)(1).jpg.bd5497f97a7da6e88b6e512de11cd0b5.jpg

 

Diyelim ki komedi dizisi izlemek en büyük zevkiniz. alın bundan başlayın, emin olun sizi tatmin edecektir. yanlış anlaşılmasın ben demiyorum, gülmekten yerlere yatacaksınız. sadece farklı düşünülmüş bu senaryo fikri arada sırada sizi güldürüp, şeytan MCdonalds mı işletiyor vay be tarzında nidalar atacaksınız. yine şimdi bazı arkadaşlar neden One Punch Man'i önermedin diyecek. arkadaşlar, emin olun anime izlemeyen birine One Punch Man izletirseniz o kişi pek de gülmeyecektir. bizim güldüğümüz şeylere çoğu insan gülmüyor, test edildi,onaylatıldı( yakın arkadaşlarıma, gülmekten gözümden yaş geldiği gintama sahnelerini izlettiğimde mimikleri kıpırdamıyor, olabiliyor böyle şeyler :d)

 

"Şeytan Kral Sadao,Kahraman Emilia tarafından kötü bir şekilde yenildikten sonra diğer dünyaya bir başka değişle modern Tokyo'ya gitmeye zorlanmıştır.Şeytan kralın sahip olduğu tek şey dünyayı fethetmek için gerekli yeteneklerdir.Yani şu anki durumda tamamen işe yaramaz gereksiz yetenekler... Bu yüzden yarı zamanlı olarak çalışıp kendi hayatını sürdürmek zorundadır."

 

 

4-Charlotte - (2015) / School, Super Power

 

 

        charlotte-anime-yorumu-efsunlublog.jpg.55fa81382e3a6f7290909c719b397c9b.jpg

 

 

istisnasız herkesin ilk animesi olamaya aday bir anime kendisi. x-men seven arkadaşlar varsa şiddetle öneriyorum, bazen o tadı alıyorsunuz:D yani anlatmaya gerek yok, müzikleri apayrı güzel, karakterler iyi işlenmiş ve çeşitliliği fazla, sıkılmadan izlenebilecek çok kaliteli olabilecek bir yapım. ( önemli bir uyarı yapayım, hangi arkadaşıma izletsem Yuu'nun kardeşinin çok bağırarak ve kelimeleri uzatarak konuştuğundan rahatsızı olduğunu ve animeyi bıraktıklarını söylediler:D siz siz olun bu karaktere biraz dayanın. bir yerden sonra alışırsınız, zaten Yuu sabah uyandığında ve eve geldiğinde sık görüyoruz :D)

 

"Hikâyemiz, bir grup ergenlik çağındaki kız ve erkeğin arasında görülen özel yetenekleri konu almaktadır. Yuu Otosaka gücünü kimseye bir şey belli etmeden kullanıp, normal, sıradan bir okul hayatı yaşamaktadır. Birdenbire karşısına Nao Tomori adında bir kız çıkar. Onunla karşılaşmasından dolayı, özel güç kullanıcılarının kaderi açığa çıkacaktır."

 

5-Mirai Nikki - (2011) / Mystery, Psychological, Yandere, Thriller

 

     hqdefault.jpg.93dfc5bb01c002f68e995f3b64ec2feb.jpg

 

 

biliyorum bu başlangınç için biraz farklı bir anime oldu. ama size ilginç bir şey söyleyeyim, bunu ilk defa animeye başlayacak çoğu arkadaşıma önerdiğimde beğendiler, hem de fazlasıyla.. çünkü merak unsurunu son ana kadar tutmayı başardığı için sıkılmadan bir sonraki bölüm diye diye bitirmiş oluyorsunuz, çok da güzel finali vardır kendilerinin :D  baştan söyleyeyim, başrol kızımız 'yandere' yani yeni başlayan birisi, kız pskikopat çıktı rıza baba diyip bırakabilir. zevk meselesi. ancak hemen yargılamamak gerek insanları:) zaten buradaki çoğu kişi bu animeyi izlemiş olduğundan onlarla beraber geriye çekilerek gülüyoruz :d -UYARI: hafif çıplaklık ve çok miktarda kan içerir:d)

 

"Amano Yukiteru (Yuki), asosyal, çevresi ile iletişim kuramayan, tüm gününü cep telefonundan günlük yazmakla ve hayali arkadaşlarıyla konuşmakla geçiren biridir. Bir sabah uyanır ve cep telefonunda gün içerisinde olacak her şey tek tek yazmaktadır. Telefonunda yazan olaylar gerçekleştikçe Yuki daha da şaşırır"

 

 

 

6-Kono Oto Tomare - (2019)  / Drama, Music

 

436250692_Kono-Oto-Tomare-Wallpaper-560x315(1).jpg.6a055d29a581e933804adbbb1a12fe9a.jpg

 

 

 

bu animeyi ekleyip eklememe konusunda çok kararsız kaldım. müzik animesi kendisi, baya da underrated bir anime. başları biraz sıkıcı görünse de sonradan (3 bölüm sonra, çok bişey de değil:D) soluğumu tutarak izlediğim bir animeydi o yüzden ben başlangınç animesi için uygun buldum. dramın yoğunlu, konu, karakterler.. anime de pek göze batan bir şey yok. sadece biraz flashbackleri çok koymuşlar. özellikle ilk bölümlerde ancak rahatsız etmiyor, herhangi bir enstrüman çalanların başlangıç animesi olmalı!!! 

(Your Lie In April mi önersem bunu mu önersem çok kararsız kaldım açıkcası. ancak Kono Oto Tomare de karakterler biraz daha büyük oldukları için empati yapması çok daha kolay gelebileceğinden bu animeyi seçtim, bilginize:D)

 

"Son sınıf öğrencilerinin mezun olmasıyla, Takezou Koto (geleneksel Japon yaylı çalgısı) Kulübünün tek üyesi olarak kalır. Yeni okul yılı da başlamışken Takezou kulübün kapatılmaması için yeni üyeler bulmak zorundadır. Bir anda yeni bir üye, neredeyse terk edilmiş olan kulüp odasının içine dalar ve kulübe katılmak istediğini belirtir. Takezou bu kulübü nasıl hayatta tutacak ve bu serseri yeni üye ile nasıl başa çıkacaktır?"

 

 

7-) Re-Life - (2016) / Slice of Life, Romance

 

802310164_relife-1(1).jpg.91c5b07accf0112cc2e368dd1869a860.jpg  

                                                      ( resim için özür dilerim.. sınır olduğundan dolayı böyle oldu :d)

 

Slice Of Life animesi için, yeni başlayacaksa biri en iyi öneri bu sanırım. diğer slice of life türlerinde izleyiciler sıkılabilirken bu animede bir insanın sıkılabileceğini sanmıyorum. arkadaşlık, yine her zamanki gibi oldukça büyük bir karakter gelişimi, hayatın yoruculuğu ve daha bir çok şeyi başarılı bir şekilde aktardığını düşünüyorum ben. yaşınız biraz daha büyükse ve liseyi özlemişseniz yüksek ihtimalle bu anime sizi oldukça tatmin edecektir.  

 

"Hikayemiz, 27 Yaşındaki Arata Kaizaki'nin başından geçiyor. İlk işinden sadece 3 Ay sonra istifa edip, bir daha hiçbir mülakatta geçemeyen tam bir işsiz. Hayatı, ReLIFE (Yeni Yaşam) Araştırma Laboratuvarından Ryo Yoake'nin ona verdiği, görünüşünü 17 yaşında dönüştüren bir ilaçla değişir. Artık bir yıl boyunca denek olarak liseye geri dönmesi gerekmektedir. (@MangaDenizi)"

 

 

8-) Haikyuu - (2014)  /  Comedy, Sports

 

 

776626328_haikyuu-season-5-release-date-1-1280x720(2).jpg.50e5c5d5d77ff6144367e89fa01a9150.jpg

 

arkadaşlar :D özür dilerim ancak spor animesi ile anime dünyasına giriş yapmak istiyorsanız bundan daha iyisi yok başlangıç için. ama 74 bölüm :d  bakın, yeni başlayanlara sesleniyorum, bu kadar bölüm gözünüzü korkutmasın bir anda aaa bitti diyorsunuz:D buradaki tek uzun anime bu , ama aynı zamanda konusu gereği insanı dizi içerisine daha çabuk sokan bir anime. korkmayınn izleyinn!!! ( ilk 2 bölüm sabredin, yemin ediyorum pişman olmayacaksınız :D)

 

"Bir şans etkinliği Shouyou Hinata’nın voleybol aşkını tetikler. Takımında hiç oyuncu yoktur ama bir şekilde gayret ederek “Kortun Kralı” olarak bilinen, süper star, Tobio Kageyama tarafından ezildikleri ilk ve son Orta okullar ligi maçına çıkmayı başarırlar. İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Hinata, nefret ettiği ezeli rakibi Kagayema’yla karşı karşıya gelmek için Karasuno Lisesi’nin voleybol takımına kaydolur.Tek amacı intikam almaktır! Haruichi Furudate’nin kaleminden dinamik ve kanı kaynayan gençliği anlatan bir voleybol hikayesi."

 

 

listem bitti sanırım, aklıma gelirse arada eklemeler yaparım dostlarım. (death note yazmıyorum bir zahmet:D)

 

umarım bu liste anime dünyasına girmenize yardımcı olur veya arkadaşlarınızı bu dünyaya daha çabuk ısındıran animeler seçebilmişimdir. 

 

eskiden ben de çok büyük bir ön yargıyla yaklaşırdım. Japoncaya kulağım alışmadığı için bana sürekli bağırıyorlarmış gibi geliyordu, sizi anlıyorum. bir çok dostum da bana izlettirmeye çalıştı ancak ben bir türlü ısınamadım. en sonunda beni kendine bağlayan animeleri keşfedip bu dünyaya girdim. emin olun, anime kültürünüz sayesinde bakış açınız bile değişecek:D sadece biraz animelere zaman tanıyın. bu dünyada hiçbir ürün ilk dakikalarda kendine bağlayamamıştır. o yüzden 2. ve 3. bölümlere gelmekten çekinmeyin :)

 

eklemek istedikleriniz, sorularınız ne varsa alta yazarsanız sevinirim. okuduğunuz için teşekkürler :)

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 30
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Konunun sahibi onları uygun görmüş kendi zevklerine göre ve başkalarının zevklerini de göz önüne almış. İnsanların zevklerine kötü diyeceğinize kendi listenizi de oluşturabilirsiniz.   Anime

Güzel bir konu. Öneri içeriğine katılırım katılmam, ama ''One Piece, Naruto, Bleach...'' gibi bilindik serilere eleştirel bir yaklaşım yapman ve farklı önerile sunman güzel olmuş. Eskiden Türkanime ch

'Konunun buraya açılması için adminden izin alındı'   arkadaşlarım, bir gün okulda arkadaşlarınızı hararetli bir şekilde anime tartışırken buldunuz. o ana kadar anime, çizgi filmdir diye geç

Posted Images

Öncelikle ellerine sağlık @spike.Mekanda demiştin uzun yazı yazmaktan üşenmem diye,o yüzden bu uzun yazı karşısında pek şaşırmadım.(yazma ödevim falan olursa sana getiririm haberin olsun :D):cute1-onion-head-emoticon:

        Ben 6.sınıfta başladım anime izlemeye.İlk izlediğim anime de Naruto idi.İnternet de falan görmedim,ilgimi çekti nedense ve başladım.Ne yalan söyleyeyim ilk animem olmasına rağmen hiç sıkıntı çekmedim,hatta ondan sonra Bleach'i de izledim. :D Tabi insandan insana farklılık gösteriyor bu durum.

        Bugüne kadar hiç bir arkadaşım benden anime tavsiyesi istemedi ama isteselerdi çok zorlanırdım,çünkü o önerdiğim anime onu etkilemeli ki anime izlemeye devam etsin.Eğer sevmeyeceği bir anime önerir isem bir daha anime izlemeyi düşünmeyebilir.:crying2-onion-head-emoticon:

Dram türü olarak Koe no katachi eklenebilir. ( hem film olduğu için tek oturuşta bitirir)

Yazı için sağ ol.:good-job-onion-head-emoticon:

 

        

       

        

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

klasik olacak ama death note ile başlayıp benzerleri ile devam etmek her zaman en iyisidir bence. yani myanimelistte death note'un recommendations (önerileri-benzerler) kısmına girsen zaten tonlarca anime var.  oradan başlayıp sona kadar izlesen hemen hemen anime dünyasını kabaca dolaşmış olursun mesela.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

insanların genelde death note ile başlamaları anime kültürünü tanımak için elverişli olması. Anime değil de animasyonlaştırılmış amerikan filmi havası verdiği için öneriliyor genelde. Yani alışması kolay oluyor. Bence önerdiğin animeler de güzel olsa da çok daha iyileri var.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Valla ellerine sağlık , amma da uzun yazmışsın.  Bende bi kaç yıl oldu başlayalı, ama açıkçası daha iyi anime önerileride olabilirdi gibime geldi ^_^  Tabi bende daha yeniyim diğerlerine göre , bu konuyu diğer üstadlara bırakmak gerekiyo anime önerisi olarak :D Yinede illaki bi çok kişinin işine yarar listen, sağolasın ☜(⌒▽⌒)☞ 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Forum Admin
repkamon, 11 saat önce tarihinde yazdı:

bro sende max 2 tane güzel anime yazmışsın kötü bence onlar kısa novel yazarlarsa bir sürü anime bulabilirler.

 

Konunun sahibi onları uygun görmüş kendi zevklerine göre ve başkalarının zevklerini de göz önüne almış. İnsanların zevklerine kötü diyeceğinize kendi listenizi de oluşturabilirsiniz.

 

Animeye başlayanların kişiliğine göre anime önermek daha mantıklı. Mesela mesleğim gereği kohailerime çoğunlukla Monster öneririm ki normalde ilk izletilmesi gereken animelerden değildir. Ancak ana karakterin bir beyin cerrahı olması ve polisiye gizem olması tıpçıların ilgisini çekebiliyor.

 

Mesela gothic bir kohaim de ben izlerken tesadüfen görüp HxH ye başlamıştı. Kimin neyi seveceği belli olmuyor.

 

Alice in Borderland dizisinden etkilenip mangasına geçen meslektaşlarım da mevcut son günlerde :D

 

Great Teacher Onizuka

Skip Beat

Lovely Complex

Full Metal Alchemist Brotherhood

Psycho Pass

Detroit Metal City

 

Önereceğim kişiye göre değişen ama genelde ilk önerdiğim animeler.

 

Ek olarak ben Haikyuu yu ilk olarak önermezdim hele de akranım bir kadınsa evde kalma sebebi olabilir jdjdjjf

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

repkamon, 20 saat önce tarihinde yazdı:

bro sende max 2 tane güzel anime yazmışsın kötü bence onlar kısa novel yazarlarsa bir sürü anime bulabilirler.

 

elbette çok daha güzel animeler var ancak ben başlangıç animesi için arkadaşlarım üzerinde denediklerimi önerdim. @Amygirl zaten benim için açıklamış, teşekkür ederim :love-onion-head-emoticon:

tolgafiko, 19 saat önce tarihinde yazdı:

İçlerinde 2-3 tane güzel anime var ama başlangıç için çok uygun sayılmazlar bence biraz sıkıcı gelebilir bazıları

haklı olabilirsin, yukarıda da yazdığım gibi arkadaşlarım üzerinde deneyerek oluşturdum kim neyi beğeniyor diye :D değerlendirmen için teşekkür ederim :)

 

sShoguNn, 19 saat önce tarihinde yazdı:

klasik olacak ama death note ile başlayıp benzerleri ile devam etmek her zaman en iyisidir bence. yani myanimelistte death note'un recommendations (önerileri-benzerler) kısmına girsen zaten tonlarca anime var.  oradan başlayıp sona kadar izlesen hemen hemen anime dünyasını kabaca dolaşmış olursun mesela.

 death note'la başladıktan sonra üzülerek söylemeliyim ki çoğu anime death note gibi olmadığından insanlar izlemeyi bırakabiliyor.  yazıda da death note izlendikten sonra diye bir kısım eklemiştim zaten :D recommendation demişsin ancak orayı açsak başta code geass gibi animeler var, sence 2.anime olarak code geass gibi bir anime uygun olur mu, sanmıyorum :) ama fikirlerin ve değerlendirmen için teşekkür ederim, dikkate alacağım :)

 

Real-Men-Frrranky, 19 saat önce tarihinde yazdı:

insanların genelde death note ile başlamaları anime kültürünü tanımak için elverişli olması. Anime değil de animasyonlaştırılmış amerikan filmi havası verdiği için öneriliyor genelde. Yani alışması kolay oluyor. Bence önerdiğin animeler de güzel olsa da çok daha iyileri var.

 çok doğru söylemişsin, aynen öyle. açıkcası aklıma en yatanlar bunlar oldu, düşündüm başka ne en iyi uyar diye ancak sadece bunlarla tatmin oldum. büyük ihtimal yeni bir izleyici olduğumdan kaynaklı çok opsiyonlu bir öneri kısmı olmamış gibi hissettim şimdi:D eleştirin için teşekkür ederim :)

 

utkudrgn, 18 saat önce tarihinde yazdı:

önerdiğin animeler şahsen pek kaliteli değil :D iyi animeler fakat müthiş te denemez bana kalırsa başlangıç için en iyisi her zaman death note ile başlayıp bleach naruto one piece gibi animelere yönelinmesidir çünkü kültürü daha iyi tanırlar daha iyi alışırlar

   Utku-channnn ben zaten bunlar çok kaliteli diye önermedim kiii :(( başlangınç için anime dünyasına hafif bir geçiş olsun diye önerdim çoğunu. bleach,naruto, one piece gerçekten alanında çok çok iyi animeler ancak yeni başlayan biri yüz küsür bölüm izler mi death note dan hemen sonra pek bilemiyorum ( enazından benim arkadaşlarım izlememeyi tercih ettiler :D ama yine de tavsiyen için teşekkür ederim:) eleştirilerin dikkate alındı :big-eye-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.