Jump to content

40 Yaşında Otaku (Oğlum için anime arşivi hazırlıyorum. Önerileriniz beni sevindirir.)


oscars_andre

Önerilen İletiler

52 minutes ago, KirigayaHange said:

iyiki sizin gibi anneler var<3 ben 11 yaşındayım (otaku olma yolundabiriyim) animeler sayesinde yüzüm gülüyor bu karantinada. tavsiye istiyosanız Shingeki No Kyojin izleyin çok güzel anime birde Sword Art Online( 1 2 bölümde +18 sahne var sadece ) çok güzel anime 2 side . Çoğu kişi Animeler Zararlı diyor ama şuanki diziler ve çizgi diziler çocukların zihnini daha kötü etkiler (dizilerde hep mafyalık silah dövüş filan var) iyi günler <3

Doğrudan animelerin zararlı olduğunu öne süren kimseye denk gelmedim doğrusu. Fakat zararlı olabilecek kısmı içeriğinden çok animeyi bir bağımlılık hâline getirmek durumu bana kalırsa. Tabii ki bu sırf anime için geçerli değil. Her şeyin azı karar, fazlası zarar :D

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 71
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Merhabalar   Evet 40 yaşında ve hala usanmadan anime takip eden, yeni animeler keşfetmeye çalışan, eski animeleri düzenli aralıklarla tekrar izleyen, izleten, çevresine yayan, kişiliği belir

Selamlar bende 46 yaşında bir anneyim. Yaşıtlarla fikir alışverişi fırsatı bulmak güzel. Yetişkinlere hitap eden anime sayısı daha az ama bir çok shonen anime de muhteşem ön yargılı olmayın. Naruto be

Full Metal Alchemist Brotherhood Death Note Attack on Titan Promised neverland Dr.Stone Another Dororo Made in abyss Vinland saga (+16) Steins; Gate One

Posted Images

Pek çok kişi yüzlerce tavsiyede bulunmuş. Her birini tek tek kontrol etmedim ancak aklıma gelen birkaç şeyi buraya düşmeden geçemeyeceğim :D

 

Yuu Yuu Hakusho

Code Geass

Fullmetal Alchemist(2003 yapımı olsun Brotherhood olsun fark etmez. Orası sizin seçiminize kalsın ^^)

Cowboy Bebop

 

Bu dördü anime izleyecek nispeten küçük denilebilecek yaştaki bir çocuk için altın değerinde yapımlar bana sorarsanız. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama nedense benim de animeye atıldığım 12-13 yaşındaki zamanım gözümün önüne geldi :D

 

Ghibli'nin filmleri kesinlikle çok doğru bir karar olur. Miyazaki'nin eserlerinin yanısıra Isao Takahata'nın yapımları da şiddetle izletmenizi önerebileceğim yapımlar. Özellikle "Ateşböceklerinin Mezarı" ile "Prenses Kaguya Masalları" enfes yapımlardır.

 

Aynı şekilde Mamoru Hosoda'nın filmleri de çok güzeldir. Kendi fikirlerinize göre eleyerek izletebilirsiniz bu zatın yapımlarını da :)

 

Son olarak görsel romandan uyarlanan yapımlar kurgu, kadro ve senaryo açısından oldukça derinlikli olduklarından onları da bir düşünmenizi tavsiye ederim. İlk aklıma gelen yapımlar:

Steins;Gate

Fate serisi

Key'in yapımları

NOT: Tabii konu görsel roman oldu mu cinsellik kimi zaman işin içerisine girebilir. Onları da yine size bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Çocuğunuz için neyin doğru neyin yanlış olacağını sizden başka kimse daha iyi bilemez sonuçta.

 

İyi günler dilerim :)

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

REAnime, 16.03.2021 - 22:35 tarihinde yazdı:

Mutlaka Re: Zero'yu ve Darling in the FranXX'i izlesin benim izlediğim en güzel animeler.

Öncelikle merhaba.Bence bu animeler çocuklar için pek uygun değil.Re: Zero'yu bilmiyorum ama Darling in The FranXX'i asla izlemesin zaten kötü bir anime.Sadece "Zero Two" adlı bir kız varmış o kız yüzünden izliyorlar yani.İzlemeye değmez.Re: Zero ama izleyebilir bence.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba, ben de sizin gibi eski nesil birisiyim. On senelerdir anime izlemekteyim ve oğlunuza önermek istediğim sadece bir adet seri mevcut. "One Piece" isimli yapım cidden efsane bir anime. Lütfen uzun soluklu serileri ticaret amaçlı düşünmeyin bunu oğlunuz ile birlikte One Piece izleyince çok daha iyi anlayacaksınız.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

7 sayfa yorum insanlar güzel içerikleri çoktan belirtmişlerdir. Ben anime önerisinde bulunmayacağım. Bunlar haricinde sıra dışı olabilecek ve genelde ilk başta akla gelmeyen seriler vardır ancak eğitici içeriği tartışılır. Örnek: Aku no hana

 

Ama bir çocuğa yönelik gelişiminde etkili olması amacıyla -eğlence için değil- anime izleteceksen, ana karakterlerin aşırı güçlü veya yıkık olmamasına özen göstermelisin. Ayrıca karakter gelişim aşamalarında "shortcut" ya da "montaj" diyeceğimiz tekniklerin kullanılıp öğrenme aşamasının hızla geçildiği ve anime tabiriyle ana karakterin bir anda "upgrade" alıp güçlendiği animelerden de kesinlikle uzak durulmalı. Duygusal gelişim açısından da aile ve dostluğun öneminin vurgulandığı animeler, hayvanların iyi kullanıldığı ya da ana karakterlerin hayvanları olduğu animeler güzel iş yapabilir. 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime değil ama çin noveli Reverend Insanity en sevdiğim seridir öneririm şimdiye kadar 100'ü geçen anime izledim ama reveren insanity gibi iyi bir seri yok Türkçesi yok ama ingilizce 2300 civarı chapter var öneririm benim için bir numara.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Anime değil ama çin noveli Reverend Insanity en sevdiğim seridir öneririm şimdiye kadar 100'ü geçen anime izledim ama reveren insanity gibi iyi bir seri yok Türkçesi yok ama ingilizce 2300 civarı chapter var öneririm benim için bir numara.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

benim bu foruma yazdığım ilk yazı, gerçekten dayanamadım. muhtemelen önerdiklerimi herkes önermiştir yine de yazmak istedim. liseye yeni başlayan erkek kuzenime sırayla önerdiğim animeleri yazıyorum:

 

-Shigatsu wa kimi no uso

-Boku dake ga inai machi

-Koe no katachi (film)

-Haikyuu (kendisi aşırı anime düşkünü olmadığından dolayı devam sezonlarını izlemedi ancak kötü de bulmadı, onun tarzı değildi spor animesi, enteresan bir şekilde dramcı çıktı lkfdsjfs)

-Charlotte

-ReLIFE

-Bakemono no ko (film)

-Kimetsu no yaiba 

-Ghibli filmlerinin tamamı (kendisi 5 tanesini izledi)

-3gatsu no lion

-Barakamon

 

şimdilik izledikleri bunlar :) Ansatsu kyoushitsu, Dororo ve Boku no hero Academia serisini de izletmeyi düşünüyorum. 

 

açıkçası bundan sonra önereceğim animeleri genel olarak daha çok seviyorum ancak küçük yaşta izlenirse tam anlaşılmayacağı için tam zevkinin alınamayacağını düşünmekteyim. kuzenim 17-19 yaşlarına geldiği zaman önermeyi düşünüyorum:

 

-Fullmetal Alchemist: Brotherhood 

-Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

-Code Geass

-Zankyou no Terror

-Sakasama no Patema (film)

-Psycho Pass

-Hataraku Saibou (sayısalcı olmazsa izlemesin, biyoloji animesi bu :) )

-Shingeki no Kyoujin

-Steins;Gate

-Kono Sekai no Katasumi ni (film)

-Zetsuen no Tempest

-Toki wo Kakeru Shoujo (film)

-Samurai Champloo

-Ookami Kodomo no Ame to Yuki (film)

-Kakushigoto 

-Saiki Kusuo no Ψ-nan

 

yorumlarda gördüğüm Avatar:the last airbender'a kesinlikle katılıyorum. 

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.