Jump to content

40 Yaşında Otaku (Oğlum için anime arşivi hazırlıyorum. Önerileriniz beni sevindirir.)


oscars_andre

Önerilen İletiler

Merhabalar

 

Evet 40 yaşında ve hala usanmadan anime takip eden, yeni animeler keşfetmeye çalışan, eski animeleri düzenli aralıklarla tekrar izleyen, izleten, çevresine yayan, kişiliği belirli animelerden oldukça etkilenmiş bir öğretmenim. Evliyim ve bir oğlum var (o da anime gibi çocuk resmen:) Karımı dahi, kısmen, ona önerip izlettiğim animelerle tavladım. Yani anime, özellikle uzak doğu felsefesi ve yaşam tarzını yansıtması açısından, yaşamıma maddi ve manevi tesirleri olan bir kavram. Anime benim için anlama ve anlaşılma vasıtası.

 

Anime, benim için "The Greats" ve "others" diye ikiye ayrılır. Belirli bir mesajı ve alt mesajı olmalı, belirli duyguları harekete geçirmeli ve transfer etmeli, bir kavrayışa sebep olmalı ve hayata dokunmalı. Bunların da ötesinde varlığında bile habersiz olduğumuz hayatları deneyimlememizi sağlayarak empati becerimizi keskinleştirmeli. Bu sebeple oğluma büyüdükçe izlemesi için önereceğim animelerin listesini yapmak istiyorum ancak elime kalem kağıt almadan önce bu siteye sarılmam çok da şaşırtıcı değildir sanırım.

 

Özellikle Ghibli yapımı ve Miyazaki eli değmiş her çalışmaya değer veririm. Ancak artık neredeyse klasik haline gelmiş yapımlarla kendimi sınırlamamayı, zamanın yanında getirdiği yeni tatlara karşı açık fikirli olmayı da öğrendim. Ama yine de değerli bir anime benim için bir "buluş" niteliği taşımalıdır.

 

Ghibli başyapıtlarının dışında, Lady Oscar, Çocuk ve Canavar, Cowboy Bebop, Magic Knights Rayearth, Cobra Space Adventure, Monster, Berserk, Hellsing, Vampir Hunter D, Casshern, Wolf's Rain ve adını hatırlayamadığım daha bir çok seri ve film anime sevgisini kalbimin bir kenarına nakış gibi işlememi sağladı. Tabi ki yaşım itibariyle hala yayında olan ve herkesce takip edilen animelerden değil de 2000 ve öncesi animelerden zevk aldığımı belirmem gerek. 500, 600, 900 bölümlük seriler benim hiç ilgimi çekmedi. Bence anime tadında bırakılmalı. Haddinden fazla uzun bir anime sanat değiş para kaygısıyla üretiliyordur.

 

Bu sitedeki listelerden de epey yararlandım. Burada paylaşım yapan ve bilgilerini ve yorumlarını bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Uzun zamandır sitenin sessiz ama aktiflerindendim ve artık bir merhaba bile dememenin bunca emeğe karşı kendi adıma büyük ayıp olacağını hissettim.

 

İyi ki varsınız.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 71
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Merhabalar   Evet 40 yaşında ve hala usanmadan anime takip eden, yeni animeler keşfetmeye çalışan, eski animeleri düzenli aralıklarla tekrar izleyen, izleten, çevresine yayan, kişiliği belir

Selamlar bende 46 yaşında bir anneyim. Yaşıtlarla fikir alışverişi fırsatı bulmak güzel. Yetişkinlere hitap eden anime sayısı daha az ama bir çok shonen anime de muhteşem ön yargılı olmayın. Naruto be

Full Metal Alchemist Brotherhood Death Note Attack on Titan Promised neverland Dr.Stone Another Dororo Made in abyss Vinland saga (+16) Steins; Gate One

Posted Images

Oglunuz kac yasinda bilmiyorum ama onerebilecegim ve beni en cok etkileyen/eglendiren animeler:

- Vinland Saga (Vikinglerin doneminde gecen bir anime bu yuzden Siddet ve Tecavuz gibi olaylar geciyor, oglunuzun yasini bilmedigim icin yine de yazdim)

- Death Note

- Attack on Titan

-  Dr. Stone

- The Promised Neverland

- Demon Slayer

- Black Clover (Ilk 10 bolum civari ana karakter biraz itici geliyor, hep bagiriyor/agliyor ama sonrasinda baya zevkli bir hale donusen hos bir anime. Oglunuz 10-14 yas arasiysa baya eglenebilecegini dusunuyorum izlerken)

- Sk8 the infinity (Bu animeyi bence oglunuz kaykaya merak sarmissa veya ilgileniyorsa boyle sokak sporlariyla, gayet guzel bir anime ama boyle seylerle ilgilenmiyorsa tavsiye etmem pek de izlemeye degmez bence)

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Full Metal Alchemist Brotherhood

Death Note
Attack on Titan

Promised neverland

Dr.Stone

Another

Dororo

Made in abyss

Vinland saga (+16)

Steins; Gate

One Punch Man

Demon Slayer

Code Geass

Violet Evergarden

Evangelion (+18)

Ereased (Mutlaka izlemeli)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

10 yaşımdayken babam, ikizim ve benimle birlikte Yugioh adlı bir animeyi izliyordu. Yaklaşık 220 bölümdü, okuldan eve gelip bir an önce babam ve ikizimle izlemek isterdim. Aradan 5-6 yıl geçmiş olmasına rağmen çoğu olayı hala hatırlıyorum. Herhangi bir korkutucu unsur ya da kan yok yani oğlunuzun yaşı küçükse içiniz rahat edebilir. 

Kesinlikle öneririm, hatta ailecek izleyebilirsiniz. Sadece ilk sezonunu izlemeniz yeterli olur. Türkanime sağ olsun bütün bölümlerini hatta filmini bile barındırıyor. Umarım beğenirsiniz ^^

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Selamlar bende 46 yaşında bir anneyim. Yaşıtlarla fikir alışverişi fırsatı bulmak güzel. Yetişkinlere hitap eden anime sayısı daha az ama bir çok shonen anime de muhteşem ön yargılı olmayın. Naruto bence mutlaka seyredilmesi gereken bir anime. Bleach ide şiddetle tavsiye ederim. Ben şuan dokuz yaşındaki oğlumla beraber Boku no hero academia seyrediyorum ikimizde bayılıyoruz. 

Sizin içinse tavsiyem Samurai champloo (Cowboy Bebop yapımcılarından) , psycho-pass , mushishi , darker than black , dororo, full metal alchemist ve death note. Bende yetişkin anime severlerin tavsiyelerini almak isterim.

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.