Jump to content

40 Yaşında Otaku (Oğlum için anime arşivi hazırlıyorum. Önerileriniz beni sevindirir.)


oscars_andre

Önerilen İletiler

UraharaBenihime, 17.03.2021 - 04:50 tarihinde yazdı:

Bu soruyu sorduğunuza göre yaşının küçük olduğunu tahmin ediyorum çünkü sizin yaşınızdaki bir anime izleyicisinin eminim eski ve ağır animeler önebiliceğinizi var sayıyorum benim bakış açımdan yaşını tam bilmesem de henüz ilk okula gidiyor ise kesinlikle Dr.Stone izletmelisiniz hatta ve hatta ilk sıraya koyup hemen başlasanız buna çok iyi olur çünkü Dr.Stone tam olarak hem her yaşa hitap eden hemde çocuklarda bilime bir sevgi besletebilecek bir anime 21 yaşındayım ben bile kalkıp bazı şeyleri denemek istiyorum animede yaptıkları örnek vermek isterdim ama spoiler kaçmasın diye bir şey demeyeyim. Kısa ve öz olarak nacizane tavsiyem Dr. Stone'dur şimdiden iyi seyirler.

Edit1:Yazdıklarınızın bir kısmını okuduğumdan önceki yorumlarım üsttekilerdi. Sonuna kadar okuduğumda ise gerçekten çocuğunuzun yaşamı için + olabilicek bir anime daha önereyim bu bir film Koe no Katachi yaşamdan kesitler tarzında  bir anime konusu ise duyma engelli bir kız okula nakil oluyor ve bizim ana karakterimiz de ona zorbalık etmesi ile başlıyor her şey bundan daha fazlasını söylersem ne yazık ki spoiler niteliği taşıyabilir o sebeple kendiniz bakarsanız çok daha faydalı olur bu 2 animeyi kesinlikle listenizin ilk sıralarına yerleştirirseniz eğitim ve farkındalık yaşında bir çocuk olduğunu var sayarsan en iyisi olabilir bunlar. Henüz aklıma daha iyileri gelmese de bu iki animeyi siz de izleyin dediklerimin boşa olmadığını anlarsınız

Edit2: Bu arada unutmadan eklemek isterim bir hayat dersi verebilir mi veremez mi yada yön gösterici olur mu bilmem fakat finali beni en çok etkileyen anime olarak Darling in the Franxx i yazmazsam kendimi kötü hissederim buraya biraz daha yaşı ilerlediğinde ergenlik döneminde özellikle Darling in the Franxx animesini kesinlikle izletmenizi öneririm.
(Buraya isimleri tek tek yazıyorum not alırken kopyalarken vs kolaylık olsun)
1. Dr. Stone
2.Koe no Katachi
3.Darling in the Franxx

Teşekkür ederim. Dr. Stone bir kaç mesaj da daha geçmiş onu ben de izlemedim ama uzun açıklamanızdan sonra ilk sıralara almaya karar verdim. Koe no Katachi gerçekten güzel bir filmdi. Unutmuştum hatırlattığınız iyi oldu. Darling in the Franxx bilmiyorum ama hemen not alıyorum:)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 71
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Merhabalar   Evet 40 yaşında ve hala usanmadan anime takip eden, yeni animeler keşfetmeye çalışan, eski animeleri düzenli aralıklarla tekrar izleyen, izleten, çevresine yayan, kişiliği belir

Selamlar bende 46 yaşında bir anneyim. Yaşıtlarla fikir alışverişi fırsatı bulmak güzel. Yetişkinlere hitap eden anime sayısı daha az ama bir çok shonen anime de muhteşem ön yargılı olmayın. Naruto be

Full Metal Alchemist Brotherhood Death Note Attack on Titan Promised neverland Dr.Stone Another Dororo Made in abyss Vinland saga (+16) Steins; Gate One

Posted Images

AnimeSeverler, 17.03.2021 - 14:29 tarihinde yazdı:

 

Merhabalar, eşimle yazınızı keyifle okuduk :)

Çocuğunuzun yaşını belirtmemişsiniz :(

?Önerilerimiz mümkün olduğunca "Rasyonelliği ve Ruhsal" ölçütleri bozmayacak ve mümkünse bir tık daha bakış açısını geliştirecek animeler olacaktır. 

 

?Özellikle "Film" olarak önerilerimizi yaptık. 

Çocuğunuz hakkında daha detaylı  Anime "Önerileri" almak isterseniz lütfen çekinmeden özelden  yazabilirsiniz.

 

 

?Türkçe Dublaj:

1. Kari-Gurashi No Arietti --> (Dublaj Seslendirmede Gayet İyidir.) +8 Yaş İçin Uygundur.

2. Neko No Ongaeshi (The Cat Returns) --> (Dublaj Seslendirmede Gayet İyidir.) +8 Yaş İçin Uygundur.

3. Majo No Takkyuubin (Kiki's Delivery Service) --> (Dublaj Seslendirmede Gayet İyidir.) +8 Yaş İçin Uygundur.

4. Tonari no Totoro (My Neighbor Totoro) --> (Dublaj Seslendirmede Gayet İyidir.) +8 Yaş İçin Uygundur.

5. Tenkuu no Shiro Laputa (Castle in the Sky) --> (Dublaj Seslendirmede Gayet İyidir.) +8 Yaş İçin Uygundur.

6. Mirai no Mirai --> (Dublaj Seslendirmede Gayet İyidir.) +8 Yaş İçin Uygundur.

7. Bakemono no Ko (The Boy and the Beast) --> (Dublaj Seslendirmede Gayet İyidir.) +13 Yaş İçin Uygundur.

 

 

?Altyazılı:

1. Chiisana Eiyuu: Kani to Tamago to Toumei Ningen --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

2. Penguin Highway --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

3. Omoide no Marnie (When Marnie Was There) --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

4. Uchuu Show e Youkoso (Welcome to THE SPACE SHOW) --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

5. Koe no Katachi --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

6. Ookami Kodomo no Ame to Yuki --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

7. Omae Umasou da na --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

8. Hirune Hime: Shiranai Watashi no Monogatari (Napping Princess) -->  ( Altyazılıdır) +13 Yaş İçin Uygundur.

9. Coquelicot-zaka kara (From Up on Poppy Hill)  --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

10. Brave Story  --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

11. Wakaokami wa Shougakusei! Movie (Okko's Inn)  --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

12. Layton Kyouju to Eien no Utahime (Professor Layton and the Eternal Diva)  --> ( Altyazılıdır) +8 Yaş İçin Uygundur.

13. NiNoKuni --> ( Altyazılıdır) +13 Yaş İçin Uygundur.

 

Şimdiden Çokça İyi Seyirler Dileriz.

Teşekkür ederim. Harika bir liste bırakmışsınız. Çoğunu izledim ama bu şekilde derli toplu karşıma çıkması harika oldu. Çocuğumun yaşını esasen listelerde belli bir kısıtlama olmasın ama yine de şiddet ve cinsellik unsurlarını sınırlasın diye belirtmemiştim. Daha ilkokul çağında ama ben en azından lise başlayana kadar beraber izleyebileceğim serilerin görmek istedim. Uzun süre beraber anime saati yapmak istiyorum. O benimle vakit geçirmekten sıkılmaya başlayana kadar en azından:) 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ChemicalX, 18.03.2021 - 00:47 tarihinde yazdı:

Benim önereceklerim: Your Lie in April, Plastic Memories, Haikyuu, Free, Slam Dunk, Dragon Ball, Ano Hana, Clannad, Koe no Katachi, Kyoukai no Kanata, Akatsuki no Yona, Fruits Basket, Erased, Akagami no Shirayukihime, Usagi Drop, Babysitters, Sailor Moon, Boku no Hero Academia, Monster Farm, Fullmetal Alchemist Brotherhood, Your Name, Sakura Pet.

Yaşı büyükse HunterxHunter'ı da izleyebilir. Magic Knight'ı ben de çok severim.

Teşekkürler. Slam Dunk ve Magic Knights seven anime sever çok fazla bulunmuyor:) Önerilerinizi listeye ekledim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Arshai, 17.03.2021 - 17:39 tarihinde yazdı:

Önerim yaşı küçükse olabildiğince cars gibi animasyon filmleri izletmelisiniz animelerden ziyade.Yavaş yavaş büyümeye başlayınca shounen Kny ve fmab gibi (bnha veya black clover değil).Ondan sonra ise yavaş yavaş erased charlotte sonra ise mushishi ve cowboy bebop gibi animeler izletmelisiniz.Çok aşırı anime izletmeye gerek yok sonuçta.Haikyuu ve kuroko no basket gibi yapımlar izledikten sonra spora , steins gate ve dr stone izletirseniz bilime ilgi duyabilir.

 

Edit: Lady oscar , cowboy bebop . Ağzınızın tadını biliyorsunuz hocam.Bizlerin size anime önermesine gerek yok bile :) (ya da oglunuza)

Teşekkürler. Aslında heidi ile başladım. Ben de bayılıyorum heidi'ye belirli bölümlerinde ağlamamak imkansız geliyor. Pixar'ın belirli filmlerini de izledik beraber yani tavsiyenize uyuyorum. Kendimce ağzımın tadını biliyorum sanırım:) Ama benim zevkimle onunki uyuşacak mı bilmediğim için sizlerin önerilerinize ihtiyaç hissettim.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Pseudohomophylus, 19.03.2021 - 10:48 tarihinde yazdı:

@oscars_andre Öncelikle hoş geldiniz. Çabanızı takdir ettim. Bir baba olarak arayış içinde olmanıza ve 'ben bilirim' kafasıyla değil de tartışıp doğruya en yakın, en uygun sonuca ulaşabilmek için farklı bakış açılarını değerlendirmenize ve insanların fikirlerine açık olmanıza bayıldım.

İçtenlikle duruşunuzu tebrik ediyorum.

Daha önce sorunuza benzer bir konu açılmıştı yardımcı olacaksa oraya da bakmanızı öneririm. 

Linkine spoiler içinden ulaşabilirsiniz. 

  İçeriği Görüntüle

 

Siz de iyi ki varsınız :thank_you__onion_by_elcerbero:

Yorumunuz ve link için teşekkür ederim. Gerçek şu ki kendimle nispeten barışık ve en zor zamanlarımda dahi umutlu ve neşeli olmayı bana animeler öğretti. Yalnız kalmaktan, hata yapmaktan ya da başarısız olmaktan korkmamayı da. Animeler hayatına heyecan ve umut kattı. Oğlum da böyle bir deneyim yaşasın istiyorum. Bazı şeyleri ben öğretirim ama bazı duygular bireysel yaşanmalı. Yeri geldiğinde ona bir anime önerip, tek başına izlemesini sağlamayı ve bir şeyleri keşfetmesini istiyorum. Bu platformun sosyal medya platformları arasında en açık fikirli, bağımsız, önyargısız ve kendiyle barışık bireylerin bir araya geldiği yer olduğunu düşünüyorum. Elbette zevkler her zaman birbirini tutmuyor ama yine de farklı olmanın yanlış olmadığını hatırladığımız bir yer burasın. Bence instagram, tiktok, facebook vb sosyal ağlar zehirse turkanime.tv panzehirdir.  O yüzden tekrar İYİ Kİ VARSINIZ.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Hepinizin yorumlarını cevaplamayı isterdim. Benim için çok değerliler ama işin gerçeği beklediğimde fazla cevap aldım ve bu beni çok mutlu da etti.  Çoklu alıntıyı beceremedim:/ ve fazla da konuyu kendi mesajlarımla şişirmek istemedim. 

 

Gece gece sevgi pıtırcığına döndüm yaşıma başıma bakmadan:)

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ne kadar güzell çok uzun zamandır anime izleyen insanlara çok saygı duyuyorum... Belki bir çoğunu demişler ve ya biliyor olabilirsiniz 

Bleach 

Inuyashiki

Samurai Champloo

One Out

trigun 

Relife

Arslan Senki

Beelzebub

GTO

Nobunagun

Golden Boy

Neon Genesis Evangelion

Gokusen

Ergo Proxy

Gungrave

Ghost Hunt

The Princess and the Pilot

Shigurui

Eve no Jikan

Blade of the Immortal

GetBackers

Tenjou Tenge 

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Unuttuğum bazı seriler:

-Aria serisi (sezonlar sırayla Aria the Animation, Aria the Natural, Aria the Origination ekstradan ovalar)

-Yokohama Kaidashi Kikou: Aslen uzun bir mangası var o da Türkçeye çevrili.

-Kino no Tabi

-Ruroun Kenshin Tsuiokuhen

-Gallery Fake

 

Bu yazacaklarım çoğunluğa hitap etmez beğenilmeme ihtimali yüksektir.

-Battery: Aslında 50 bölüm olabilecek senaryoya sahip 12 bölümlük bir anime. Giriş-gelişme-sonuç'un giriş kısmı gibi bir şey. Bunun dışında hayatın içinden samimi bir seri.

-Juuni Taisen: Bazı nedenlerden dolayı tahmin edilebilir bir senaryoya sahip. Bunun dışında, mantık çerçevesinde tutarlı bir seri. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Code geass kesinlikle ama kesinlikle izlenmeli

Fullmetal Alchemist: Brotherhood --> 2 versiyonu var ama brotherhood olanı izleyin diyorlar.AŞırı müthiş bir seridir bu da

steins gate -->Tekrar tekrar izlediğim bir seridir.

mirai nikki -->Bu aslında steins gate izlendikten sonra izlense çok daha güzel olur çünkü steins gate havası taşıyor biraz

boku dake ga inai machi --> İlk animemdir. (kısa çerezlik bir seridir)

death note -> Polisiye türündeki en iyi anime budur bence

 

bunların dışında 

akamega kill --> Aşırı orjinal bir seridir. (Fazla kan içerir) (En sevdiğim animelerden biridir.)

hunterXhunter --> 150 bölüm falan diğerlerinden daha uzun  ama bayağı hoşuma gitmiş bir seridir.

zetsuen no tempest -> Bu biraz ağır kaçar mı bilmiyorum hamlet ve tempest den bir sürü gönderme yapan değişik bir seri(shakespare'in kitapları)

Re:Creators --> Bu anime yeni başlayanlara göre bir şey değil. şöyle 30-40 anime izleyen birine uygun bir animedir.

Avatar the last airbender --> Güzel bir seridir.

Mob Psycho -->İnsanlarla çok iyi anlaşamayan ama telekinezi gücüne sahip olan ortaokullu bir çocuğun hikayesi.(one punch man i biraz andırıyor)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

oOsusuOo, 16.03.2021 - 22:03 tarihinde yazdı:

Selamlar bende 46 yaşında bir anneyim. Yaşıtlarla fikir alışverişi fırsatı bulmak güzel. Yetişkinlere hitap eden anime sayısı daha az ama bir çok shonen anime de muhteşem ön yargılı olmayın. Naruto bence mutlaka seyredilmesi gereken bir anime. Bleach ide şiddetle tavsiye ederim. Ben şuan dokuz yaşındaki oğlumla beraber Boku no hero academia seyrediyorum ikimizde bayılıyoruz. 

Sizin içinse tavsiyem Samurai champloo (Cowboy Bebop yapımcılarından) , psycho-pass , mushishi , darker than black , dororo, full metal alchemist ve death note. Bende yetişkin anime severlerin tavsiyelerini almak isterim.

 

 

oOsusuOo, 16.03.2021 - 22:03 tarihinde yazdı:

Selamlar bende 46 yaşında bir anneyim. Yaşıtlarla fikir alışverişi fırsatı bulmak güzel. Yetişkinlere hitap eden anime sayısı daha az ama bir çok shonen anime de muhteşem ön yargılı olmayın. Naruto bence mutlaka seyredilmesi gereken bir anime. Bleach ide şiddetle tavsiye ederim. Ben şuan dokuz yaşındaki oğlumla beraber Boku no hero academia seyrediyorum ikimizde bayılıyoruz. 

Sizin içinse tavsiyem Samurai champloo (Cowboy Bebop yapımcılarından) , psycho-pass , mushishi , darker than black , dororo, full metal alchemist ve death note. Bende yetişkin anime severlerin tavsiyelerini almak isterim.

 

 

iyiki sizin gibi anneler var<3 ben 11 yaşındayım (otaku olma yolundabiriyim) animeler sayesinde yüzüm gülüyor bu karantinada. tavsiye istiyosanız Shingeki No Kyojin izleyin çok güzel anime birde Sword Art Online( 1 2 bölümde +18 sahne var sadece ) çok güzel anime 2 side . Çoğu kişi Animeler Zararlı diyor ama şuanki diziler ve çizgi diziler çocukların zihnini daha kötü etkiler (dizilerde hep mafyalık silah dövüş filan var) iyi günler <3

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır, konuya cevap yazamazsınız.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.