Jump to content

japonya çok değişik ülke ama insanları çok samimi ve temiz insanlar peki ya japonya da anime olmasa bu kadar popüler olur muydu


Kedy

Önerilen İletiler

İnsanlarının samimi olduğuna katılamamakla birlikte kişisel ve toplumsal temizlik anlamında temizler, evet. Japonya ilginç bir yer, Dünya'ya sattıkları çok fazla sektör var. Örneğin telefon, oyun, bilgisayar vb. cihazları geçsek bile sağlık, sanayi, inşaat, araba vb. sektörlerde de Dünya çapında pay sahibiler. Anime, manga, novel vb. eğlence içeriklerinin ise Japon ekonomisinin %20-30 küsurluk bir kısmını oluşturduğunu okumuştum. Bence anime yapmasalar bile yine de aşırı popüler bir millet olarak bilinirdiler.  Büyük bir kesime açılmak varken küçük bir kesimde ses sahibi olmak anlamına gelen Big in Japan sendromu denen bir durum var. Bence animeler belirli bir kesime hitap eden Big in Japan sendromu. Canlı olmayan bir bireye insanlık özelliği katarak da yazıma tüyü dikmiş oldum :dandyonionplz:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 sene sonra...

Samimiyet ve Japonlar aynı cümlede kurulmaması gereken kelimeler. Bir ayı aşkın süredir  Japonya'dayım hala Japon arkadaşım var diyemem. Ama yanlış bir şeylerini de görmedim. Çünkü Japonlarda başkalarına saygı üst seviyede. Kimse kimseye karışmıyor. Ben genellikle Nepalliler, Filipinliler ve Çinlilerle iletişim halindeyim. İşe başlamadan önce okula yürüyerek gidip geliyordum. Neredeyse her gün kabukichou'nun yanından geçerken yerde bayılmış, sızmış, hatta kafasını bir yere çarpmış insanlar görüyordum. Kimse iyi misin diye sormak şöyle dursun ambulans bile çağırmıyordu. Herkes yanından geçip gidiyordu. Hafta içi her gece izakayada part time çalışıyorum. Gece 12'de işten çıkıyorum. İşten eve gelirken metro çıkışında her zaman ambulans görüyorum. Birlikte içtikleri arkadaşı çok içtiği için düşünce ambulans çağırmış, ambulanstaki yetkililere yön tarif ediyor. Herkesin samimi olduğu bir, iki kişi ya var ya yok. Ortalama bir Japon'un sosyal medyada takipçisi 30-40 civarı. Herkesin suratında sahte bir maske var. Herkes birbirinin yüzüne gülüyor ama neredeyse kimse kimseyle samimi değil. 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.