Jump to content

balon anime'ler ve balon yarışması


vault-boy0000

Önerilen İletiler

1- Shingeki no Kyojin, kesinlikle olduğundan fazla abartılıyor, mangası da öyle animesi de en iyi manga diyeni bile gördüm siz düşünün.

2- Naruto, kesinlikle bu da bayağı bayağı balon shounenlerden. Toplama PC gibi bir shounen animesi pek özgün bir konusu yok. Dragon Ball ve Hunter x Hunter füzyonu gibi bir anime.

3- Tokyo Ghoul, mangası gayet güzel olsa da bence animesi bayağı leşlik ki yinede muhteşem olduğunu söyleyenler var. Stüdyosu işini doğru yapabilseydi daha iyi bir anime olabilirdi.

4- Darling in the Franxx, güzel karakter dizaynları var, çizimleri de gayet güzel ancak romantizm odaklı bir Evangelion gibi geldi bana, fan kitlesi ise aşırı kanserojen.

5- One Punch Man, sıradan bir parodi animesi olmasına rağmen fan kitlesi vatanını savunurmuşçasına savunuyor.

6- Jujutsu Kaisen, izledim bana herhangi bir değişiklik hissi vermedi klasik bir shounen animesiydi diğer shounenleri kendisinden ayıran özel bir yanı yoktu ki cidden aşırı abartılıyor.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • Yanıtlar 42
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler mesajlar

Darling in the FranXX SAO AoT (Güzel ve sevdiğim bir anime fakat aşırı abartılıyor. Özellikle son sezonu. Öylesine kötü bir işi yüceltmenin ne mantığı var?) Re:Zero

Son sezonu kesinlikle başyapıt verilen süreye göre kesinlikle mükemmel bir sezon yapmış mappa wit studionun çekilmesinin sebebide bu işin altından kalkamayacaklarını anlamalrı my anime listte top 3 te

Jujutsu kaisen (abartıp durmasalar iyi)  

burkburak44, 03.04.2021 - 21:34 tarihinde yazdı:

Hayır sevgili Aot fanı kardeşim yanılıyorsun. İlk olarak şunu belirteyim Allah aşkına bir noktalama işareti falan koy okurken kanadı gözlerim. İkinci olarak Wit studionun işten çekilmesinin nedeni sözleşmelerinin bitmiş olması. Daha detaylı bir araştırma yapmanı tavsiye ederim. Son olarak Aot'un mal'da top 3 te olması Aot'un güzel olduğunu göstermez çünkü güzellik öznel bir kavramdır. Ayrıca 4. sezonun çıktığı dönemde My anime list'ti yakından takip ettiysen 4. sezonun ilk bölümü yayınlandığı gibi top 10 a girdiğini görürsün. Bir düşün bakalım kankam sence Aot daha ilk bölümünden efsane olduğu için mi top10'a girdi yoksa kanser aot fanları animeyi şişirdiler mi? Doğru cevabı biliyorsun ama söylemeyeceksin muhtemelen. :D 

yorumlara saygım var ama popülerbir animenin final sezonnunun çok konuşulması normal değil mi?? ne yapsın millet 10  yıl önce final yapmış animeleri mi konuşsun ne yapsın ne bekliyorsunuz anlmadım abartılan deediğiniz animelerin neredeyse hepsi güncel animeler konuşulması izlenmesi normal değil mi anlmadım ben ve 4. sezonun yarısı kabul sadece anime izleyen kişiler için karmaşık olduğu kabul ama part2 nin anlaşabilirliği için bir çok şey açıklanması gerekliydi bende mangasını ilk okuğumda sıkılmıştım ama sonrasında sarmıştı part2 baya iyi olacak

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Fmab ve darling in the franxx. Fmab güzel sayılabilecek bir anime lakin top listte 1.olabilecek seviyede değil. Darling in the franxx ise başlı başına çöp bir yapım ne finali düzgündü ne animenin kendisi, nasıl bu kadar hype topladığını zamanında hiç anlayamamıştım. Hani saygı bile duyamıyorum direkt çöp diyebileceğim bir anime.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence animenin balon olmasının onun iyi ya da kötülüğüyle alakası yok.

1- Bir kitle var herhangi bir platformda bir anime övülünce kendi fikirlerini yok sayıp animenin kötü yönlerini de savunuyor

2- Bir kitle var animenin popüler olduğu için iyi olabileceğini düşünmüyor

3- Bir kitle var herhangi bir şeyin nasıl değerlendirileceğini bilmiyor. ( Mesela on üzerinden kaç verirsin diye soran ya da bir anime balondur diyen herhangi biri de bu kitleye dahildir.)

 

örneğin; SAO, gözümüzün önünde bir karakterin güçlenmesi çok keyifli, güç fantezisi, ama sonradan eklenen karakterlerin gelişiminin yetersizliği ve özellikle bazı karakterlerin üzerine çok düşülmemesi sinir bozucu. Genel anlamda şöyledir diye bir yorum yapamıyorum çünkü bazı bölümler var keyif alıyorsun bir sonraki bölümü merak ediyorsun bazı bölümler var izlemeye devam etmek istemiyorsun.

 

AOT; Karakter gelişimi üzerinden gitmeliyim yine çünkü karakterleri çocukluklarından beri ve onların nelere şahit olduğu görüyoruz. Başrolün geçirdiği evrim meraklandırıcı özellikle son sezonda insanların neler düşündüğünü de kestiremediğiniz için bu merak duygusuyla izlemeye devam ediyorsunuz. Özellikle yine son sezon üzerinde durmam gerekirse çizerler de stil mi değiştirmiş yoksa çizerler mi değişmiş bilmiyorum ama savaşın insanlar üzerinde bıraktığı psikolojiyi yansıtmakta çok başarılı, ifadeler ve herkesin her an patlama noktasında olmasını temiz bir şekilde ifade etmişler. 

 

Özetle bir animenin genel olarak yüksek puan almasına yol açan şeyler

1- Sürükleyicilik ve hikayenin sürdürülebilirliği

2- İnsanları tatmin edebilirliği

3- Bazen sadece bomboş ekrana bakmak istersin ve o boşluğu çok iyi dolduran karakterler vardır

 

Balon anime yoktur sadece siz popüler kültürle ters düşmüşsünüzdür.

 

(Üzerinde daha detaylı tartışmak ve abi sen çok yanlış düşünüyorsun demek için dc: Anel#2029)

 

 

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Rychzen, 03.04.2021 - 13:26 tarihinde yazdı:

 

Son sezonu kesinlikle başyapıt verilen süreye göre kesinlikle mükemmel bir sezon yapmış mappa wit studionun çekilmesinin sebebide bu işin altından kalkamayacaklarını anlamalrı my anime listte top 3 te olan bir sezona kötü diyorsan kesinlikle animeden anlamıyosundur sanan önerim git fazla derinlikte olmayan ecchi animeelr izle senin seviyen için gayet uygun

MyAnimeList'teki sıralamalar kullanıcı oylarına göre veriliyor. Normalde Aot'u 50'ye katlayacak 50'den fazla anime var. Fanboyluk olayı daha izlemeden, anime çıkar çıkmaz 9-10 gibi puanlar verdikleri için üst mertebelerde kalıyor kanka :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Rychzen, 03.04.2021 - 13:26 tarihinde yazdı:

 

Son sezonu kesinlikle başyapıt verilen süreye göre kesinlikle mükemmel bir sezon yapmış mappa wit studionun çekilmesinin sebebide bu işin altından kalkamayacaklarını anlamalrı my anime listte top 3 te olan bir sezona kötü diyorsan kesinlikle animeden anlamıyosundur sanan önerim git fazla derinlikte olmayan ecchi animeelr izle senin seviyen için gayet uygun

Top 3'e girmesi kalitesinden dolayı mı şişirdikleri için mi? Hani kusura bakma ama daha 2. 3. bölümlerdeyken top 3'e girdiyse o animenin kalitesini değil, kitlesini ve balon olduğunu belirtir. Ayrıca onu AoT yazarken 4. sezon yazmayı unutmuşum. Diğer 3 sezon başyapıt fakat 4. sezon kesinlikle rezaletti. Süre sıkıntısı vardı fakat sonuca bakarsan çok kötüydü. Eğer süre, bütçe gibi etmenlere göre yargılarsan animeleri şu ana kadar oluşturulmuş tüm listeler yıkılır. Sonuca bak. Kötü müydü? Kötüydü. Gerek müzikleri, gerek çizimler, gerek CGI (WİT ile aynı müzik işlerini halleden biliyorum ama kötüydü opening dışında). Ayrıca animelerden bir profesyonel gibi anlamasam bile 118 seri bitirmiş biri olarak az çok anlarım. Ayrıca sence bu sezonun Fullmetal Alchemist'i geçme ihtimali neydi :D O toxic kitle 1 puan vermeseydi düşer miydi sence sırası Fullmetal Alchemist'in?

Ha bu arada animelere puana göre sıralanıyor. Kitlesi ile alakalı gene. Bir animenin kitlesi daha iyi insanlardan oluşurken diğer animenin kitlesi toxic kitleden oluşuyorsa o iyi kitlesi olan anime altta kalır belirteyim :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Her ne kadar Facebook, Instagram ve Twitter pek kullanmasam da karşıma illaki çıkan;

Boku no Hero Academia (Her sene aynı terane.)

SNK Final. (Konu orta halli olsa da 4. ya da 5. bölüm gibi Reinhard ve çocukların yürüdüğü bir kısım vardı. Oradaki leş çizimde zaten kopmanın eşiğinde olan ben koptum animeden. Yami Shibai bile çizim konusunda katlar.)

Vakti zamanında Tokyo Ghoul. (Öyle bir kitle vardı ki 2. sezona bakmadım bile. İnsanı bezdirmişlerdi.)

Kaguya-sama... (O kadar boş bir seri ki 2. sezonun varlığından bile epey geç haberim oldu.)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...
Reiory, 04.04.2021 - 22:27 tarihinde yazdı:

Balon (bence) animeler:

-Konosuba 

-Mha

-Death Note

-Fmab (Taşlamayın, profil fotoğrafımda RoyMustang var ve çok sevdiğim animelerden ve çok güzel. Ama anime kitlesinin çok büyük bir kısmı için kutsallaştırılmış olduğunu düşünüyorum. M.A.L'da bile birinci sırada. İlk 10'u hak eder hatta filmleri katmazsak ilk 5'e de girer ama daha güzel animeler izledim. Tekrar izlediğimde ise gözüme batan kısımlar olmuştu. Bir kımın "aga Fmab çok iyi" diyen kişiler olduğu için beğendiini düşünüyorum.)

-Gintama (Tamamını izlemedim bir kısmını izledim ama o kadar abartılmayı hak ettiğini düşünmüyorum.)

-SAO (Bruh)

-Son olarak başı güzel sonradan sıkıldığım bir anime olan ve çok abartıldığını düşündüğüm "Code Geass"

 

gintamanın geri kalanı başları gibi değil o yüzden bir kısmını izleyip bırakanlar genelde böyle düşünüyor aslında tam tersi underrated bir anime

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.