Jump to content

Türkçe Manga Nasıl Kolay Bir Şekilde İndirilir? Gelin Detaylıca Anlatayım


FrosyTR

Önerilen İletiler

Öncelikle selamlar. Bu konuda nasıl tek tıkla ingilizce ve türkçe manga indirebilirsiniz onu anlatacağım. 
Öncelikle bir uygulamaya ihtiyacımız var. Uygulama ismi HakuNeku Desktop

Şimdi indirelim ve açalım. Karşımıza şöyle bir ekran gelecektir. Buradan "Booksmarks yerine tıklıyoruz."Screenshot_4.thumb.png.4e9cc19a7780c93827ba337261765123.png
 Bunu yaptıktan sonra karşımıza manga sitelerini arayabileceğimiz bir kısım gelecektir. Sol üstte gördüğünüz gibi Website ve Manga yazıyor. Burada yapmamız gereken mangayı indireceğimiz sitenin adını "website" kısmına yazmak. Ben örnek olarak bu siteyi yazacağım. 
Gördüğünüz gibi böyle bir kısım geldi. Buradan o sitenin ismi olduğu kutucuğa basıyoruz. Bastıktan sonra sitedeki mangaların bulunduğu şöyle bir ekran gelecektir.Screenshot_5.thumb.png.52d0f337a2aac16d82159304ce2480ad.png
Burada yapmamız gereken o manga sitesinin yazdığı kutucuktaki mavi oka tıklamaktır. Mavi oku göremeyenler için bir görüntü paylaşayım.Screenshot_13.png.2986231c76d6d20064618ab2a3b03403.pngBurada hemen mavi ok var. Ona basalım lütfen. Karşımıza sitenin kendisi gelecektir. Burdan sonraki adım oldukça kolay. Siteye üye olmanız gerekmekte. Üye olduğunuzu varsayarak bu üye olma ekranını kapatabiliriz. Burdan sonraki adım aşırı kolay. Ne olur ne olmaz resimlerle detaylandırayım.
Karşımıza tekrardan bu kısım gelecek. Buradan yapmamız gerek şey çok basit. İstediğiniz bir mangayı seçiyorsunuz. Örneğin ben  Attack On Titan mangasını indireceğim. Buradan arayıp üstüne tıklıyoruz.  Böyle bölümlerin olduğu bir ekran çıkıyor 
Screenshot_12.png.11ce6abceda88257187a80f97076e13b.png                   Buradan bulut işaretine tıklıyoruz ve bum mangamız indi. Nereye indi hocam bu manga diye sorarsanız Belgelerim kısmında Mangas adlı bir klasör bulunmalı. Onun içinde indirdiğiniz bölümü bulacaksınızdır. İyi okumalar dilerim.


Arkadaşlar türk manga sitelerini reklam olur falan diye ekledim. Türk manga siteleride mevcuttur.

 

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

hakuneko da Tachiyomi gibi açık kaynak kodlu, bence güzel, bir uygulama. İsterseniz Github'dan kaynak koduna bakabilirsiniz. Ben uzun süredir kullanıyorum, bir sıkıntı olmadı ama tabii ki bu kefil olduğum anlamına gelmez.

Tamamiyle sorunsuz bir uygulama değil bu arada, daha doğrusu her site için ince ayar yapılmamış denebilir. Örneğin manga-tr'ye giriş yaparsanız, her bölüm için  "Okumadım" diye bir bölüm çıkıyor. 10 bölümlük bir manga 20 bölüm gözüküyor, indirme işleminde sıkıntı oluşturmasa da hoş değil. Yine manga-tr'de çeviren grubu göremiyoruz vs.

Bunlara rağmen manga indirirken kullanılabilecek belki de en iyi uygulama diyebilirim. İster .cbz, ister klasör olarak indirmeyi destekliyor; bölüm adını, manga adını değiştirmeyi destekliyor...

 

Bu arada @FrosyTR; resimler uçmuş ama anlatım yeterli bence.

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.