Jump to content

Dijital Çizimi Nasıl Öğrenebilirim


psyge000

Önerilen İletiler

Selamlar,
Pandemi döneminde olmasak en temelden çizim tekniklerini öğrenmeniz için kursa gitmenizi önerirdim. Malum bu dönemde evde kalmamız gerektiğinden olabildiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Dijital tasarım yapan biri değilim fakat yapan arkadaşlarım var ve zamanında biraz meraklısıydım. Okulda öğretmenimizin kendisi çizim dersleri verirdi, eğer gelecekte böyle bir imkânınız olursa mutlaka bu durumlardan faydalanın. Bunun dışında YouTube üzerinden ücretsiz eğitici videolara bakabilir ya da Udemy gibi paralı kurs kaynaklarını inceleyebilirsiniz. İki kaynağı da öneririm. YouTube'a basitçe "digital art for beginners" gibi şeyler yazarsanız sürüsüyle öğretici videolara bakabilirsiniz. Ayrıca her gün bol bol çizim yaparak elinizi buna alıştırmanız gerek. Zamanında monitörümün üstüne kağıdı koyarak kopya çekercesine anime karakterleri çizerdim. Belki bu da faydalıdır. Ama her şeyin kurstan ibaret olduğunu düşünmüyorum. Umarım bol bol çizim yapıp kendinizi geliştirerek dilediğiniz yerlere gelebilirsiniz. :victory-onion-head-emoticon:

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba, psyge000. Bir süredir dijital çizim yapan biri olarak (ve etrafımda buna ilgi duyan arkadaşlarımdan da duyduğum kadarıyla) çizim kabiliyetin hangi seviyede olursa olsun dijital çizim yaparken tableti iyi kullanmanın en önemli noktası Photoshop'u kullanmayı kavramaktan geçiyor. Bu konuda çekilmiş olan Türkçe videolara da denk gelmiştim, ama eğer İngilizcen iyiyse bu konudaki İngilizce kaynaklardan ve videolardan yararlanmanı tavsiye ederim. 

 

İzlemen gereken videolar aslında senin çizimlerinin konsept ve tarzına göre farklılık gösterecektir, fakat yine de bu konuda genel anlamda detaylı açıklamalar yapan Adobe Creative Cloud gibi kanallara mutlaka göz at.

 

Eğer çizimlerin hakkında daha detaylı bir bilgi verirsen daha çok yardımcı olmaya çalışabilirim. :)

İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 üye

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli bilgi

Forum kurallarımızı okudunuz mu? Forum Kuralları.